5. kolo
19.09.2008 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hannover 96 4:0

Leverkusen v páteční předehrávce naprosto hladce porazil Hannover, a to především díky zdrcujícímu začátku a útočné hře. Předvedl se útočník Patrik Helmes, který vstřelil dokonce hattrick. Z Čehů nastoupil od začátku za domácí obránce Michal Kadlec, odehrál celý zápas, v dresu Hannoveru na stejný počet minut nastoupil Jiří Štajner.

Leverkusen se tlačil do útoku od prvních sekund, již ve třetí minutě se ocitl v šanci Renato Augusto, nicméně gólman Enke byl pozorný. Za dvě minuty už ovšem nestačil na gól Rolfese. V souboji se střelcem neuspěl Schlaudraff, kterému Rolfes utekl a přihrál na Helmese.Ten mu centrem vrátil autor a Rolfes uklidil míč do levého koutu Enkeho branky – 1:0. Hannover měl v obraně obrovské problémy, především nezvládl ukočírovat silný pressing domácích. Druhá rána přišla již za čtrnáct minut, z protiútoku poslal přenádherný míč Kiessling na Renata Augusta, jenž uvolnil Helmese a ten zprava zvyšoval – 2:0. Hostům se k tomu ve 28. minutě zranil obránce Ismael, na nějaké útoky moc sil nezbývalo.

Leverkusen mohl do poločasu po kombinaci Renata Augusta s Helmesem opět zvyšovat, Vidal ale nedokázal Enkeho v dobré šanci překonat. V poslední minutě prvního poločasu spálil možnost Barnetta, jenž po individuální akci nedokázal zamířit přesně.

Domácí začali aktivně i druhou půlku, ale zase po přihrávce aktivního Helemse Barnetta gól nedal. Na druhé straně mohl za dvě minuty velice litovat trenér Hecking, v tutovce totiž selhal Schlaudraff. Třetí trefa padla po čtvrthodině hry druhého dějství, Castro prošel středem hřiště, přihrál na Vidala, který pasem vybídl k dělovce Helmese – 3:0. Za dalších sedm minut už bylo definitivně hotovo. Z levé strany posílal pas Barnetta a Helmes dokonal hattrick. V závěru mače hrozil dvakrát Barnetta a jednou Kiessling, stav se ale už neměnil a Hannover nakonec může být rád za to, jak to dopadlo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

leverkusen vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele