5. kolo
21.09.2008 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 3:0

V nedělní dohrávce VfL Wolfsburg porazil dosavadního lídra tabulky Hamburk jednoznačně vypadajícím výsledkem. Ale shrneme-li zápas slovy: "tři střely, tři góly", nebudeme daleko od pravdy.

Oba týmy nastoupily v poměrně defenzivním složení. V týmu domácích šlo za ofenzivně laděné hráče považovat trojlístek Grafite, Misimovič, Dejagah, hosté na tom nebyli o moc lépe s trojlístkem Olič, Trochowski, Guerrero. Počítalo se i s podporou Guye Demela na křídle či Jarolíma ze středu zálohy, ale tato podpora byla spíše platonická. Přitom lavičku leštili hráči takového formátu jako Mladen Petrič či náhrada za Rafaela van der Vaarta, Thiago Neves.

Utkání začalo ve vlažném tempu a první šance, dá-li se to tak říct, přišla v 8. minutě. Trochowski z HSV zahrával rohový kop a stoper Mathijsen hlavičkoval těsně vedle levé tyče. I kdyby však mířil do brány, nic podstatného by se nestalo, neboť brankář stál na svém místě.

Hned o sedm minut později, tedy v 15. minutě, přišla první gólová akce, a to na straně domácích. Vypadala přitom velmi jednodušše. Schäfer vhazoval aut, Gentner mu ho sklepl do běhu k rohovému praporku, odkud Schäfer prudce levačkou nacetroval před bránu a Ashkan Dejagah, zaběhnuvší si na přední tyč, zavěsil pod víko.

Zbylé gólové akce zápasu na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejdříve v 23. minutě se po odvrácené stadardní situaci dostal k míčí Sascha Riether, prudce odcentroval pod sebe do šestnátky hostů, kde si pěkně naběhnul stoper Madlung a míč vystřelil do protipohybu brankáře Rosta k levé tyči. Gól padl vesměs analogicky jako první, jen z opačné strany. Za dalších pět minut přišla další krutá rána pro hráče HSV. Celou akci by šlo nazvat: "Jak je to jednoduché". Dlouhý balón do středu pole na Grafita, ten hlavou prodloužil na Zvjezdana Misimoviče, který mu míč následně vrátil a to se již Grafite řítil sám na Franka Rosta. A jelikož mu Rost šel naproti, Grafite ho šikovně lobnul a dobíhající obránci se jen marně dívali, jak se míč pomalu kutálí do jejich branky.

Do druhé půle Martin Jol poslal Pitroipu za Boatenga, ale na hru Hamburku to nemělo téměř vliv. Zatímco domácí působili kompaktním dojmem, hráči Hamburku se trápili a nevěděli si rady s dobře organizovanou obranou domácích. Když už se jim podařilo pěkným pasem překonat obranu vlků, byl proti praporek pomezního. Wolfsburg trpělivě čekal na brejkové situace, avšak chyběla přesnost a podpora jediného útočníka nebyla rovněž bůhvíjaká. Takže druhý poločas nějakou velkou podívanou nenabídl.

První nějaké náznaky šancí přišly až kolem hodiny hracího času. Nejprve na straně domácích pálil Misimovič na hranici vápna vysoko nad, podruhé se k odraženému míči dostal český kapitán Hamburku David Jarolím, avšak napálil z dobré pozice jen obránce.

První gólovka na straně HSV přišla až v 76. minutě. Hráči Wolfsburgu nezvládli něco vytěžit z nadějné stadardní situace a jelikož se míč jen odrazil k hostům, tak jim nic nebránilo, aby se vydali do otevřené obrany. Střídající Mladen Petrič krásně našel rozběhnutého Paula Guerrera, ten ale míč dostihl na poslední chvíli a jen nastřelil vyběhnuvšího Benaglia, odražený míč pak uklidila obrana vlků do bezpečí. A přišla ještě jedna šance na straně Hamburku v úplném závěru. Pitroipa vyzkoušel z dálky pozornost brankáře domácích, ale těsně přestřelil. I kdyby se trefil, na stavu utkání by to mnoho nezměnilo. Diego Benaglio si tak připisuje první čisté konto v sezóně, hosté z Hamburku si zase připisují po bezkrevném výkonu první porážku.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hamburk vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

výhra domácích , krajně remíza

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra domacich krajne remiza???????????????????????????????vvasko ti je zle ?????????????????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele