Bundesliga - souhrn 32. kola

03.05.2013, 22:23, aktualizováno 05.05.2013, 19:24
Komentáře a souhrny
Výsledkem 1:1 skončil ostrý test na finále Ligy mistrů mezi Dortmundem a Bayernem. Leverkusen veze všechny body z Norimberku a už nemůže přijít o třetí místo. Čtvrtou příčku si v pátek pojistilo Schalke, kterému ale radost neudělala výhra Frankfurtu nad Düsseldorfem. Werder přišel o cennou výhru nad Hoffenheimem.

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:1

05.05.2013 17:30

Góly: 45. Heiko Westermann - 65. Makoto Hasebe

Přístavní tým nedokázal udržet těsné vedení a nakonec se rozešel s Wolfsburgem hubenou remízou, načež se opět vzdaluje evropským místenkám, konkrétn na šestou příčku momentálně ztrácí už celé tři body.

Už dle prvních minut se nechalo odvodit, jakým směrem se asi bude utkání nadále ubírat: Rothosen se sice snažili držet tempo hry pod kontrolou, ovšem jejich snaha byla až příliš křečovitá, zatímco automobilový celek se do žádných větších projektů raději vůbec nepouštěl. Za všechny tak stačí jmenovat van der Vaartovu střelu, která z pokutového území zamířila jen do nachystaného Benaglia.

Obě strany se postupem času snažily ujmout kormidla, ale tato invence nekončila úspěchem a nadále se tak hra odvíjela především mezi pokutovými územími. Po rychlém kontru měl nadějnou střeleckou pozici Vieirinha, ovšem v tísni nedokázal z úhlu zacílit na zadní tyč. Stejně dopadl o chvíli později také Diego, jenž to pro změnu zkoušel zpoza vápna. Hrubou chybu Westermanna poté nepotrestal po třiceti minutách Olić, který z otočky mířil jen do připraveného Drobného. Těsně před pauzou si však na van der Vaartovu standardku naskočil zády k brance hlavičkující Westermann a rázem to bylo 1:0!

Tento moment přístavní mužstvo očividně nabudil. Krátce po změně stran van der Vaart předal Rincónovi, jenž fantastickým dalekonosným pasem oslovil na pravé straně rozběhnutého Diekmeiera, krajní obránce však potvrdil svoje "zaměření" a z úhlu branku trestuhodně přestřelil! Vlci se ovšem nenechali zahanbit, a co nejdříve chtěli srovnat krok. To se nepovedlo Arnoldovi, jenž mířil nad bránu.

Faktický odchovanec drážďanského Dynama se za pár chvil pro změnu obsadil do role asistenta a na zadní tyči našel Vieirinhu, jeho hlavičku však zablokoval dobře postavený Rajković! Dalekonosnými pokusy kontrovali nejdříve Son a po něm také Lam, ani jednomu z nich se však na švýcarského brankáře vyzrát nepodařilo. Skóre se však vzápětí měnilo na druhém konci: Perišić krátce po svém nástupu poslal do ohně nadýchaný centr, který usměrnil do sítě Hasebe - 1:1.

Vyrovnávací branka pochopitelně na HSV působila jako pověstný budíček a odpovědět mohl v 67. minutě Rincón, ovšem jeho přízemní rána si na Benaglia taktéž nepřišla. Rovnou tři velké šance měl na straně VfL střídající Dost, ovšem nejprve se nechal o dobrou možnost připravit Rajkovičem, aby poté z malého vápna na Drobného nevyzrál a navrch ještě nedokázal proměnit samostatný nájezd, když společně s brankářem obstřelil i branku samotnou! Mezitím si ještě ve vápně našel rohový kop Naldo, bývalý stoper brémského Werderu si ale také na Drobného nepřišel!

Ke slovu se deset minut před koncem dostal také nejdéle sloužící bundesligista, konkrétně to byl Son, jenž však napálil pouze Knocheho. O poznání lépe dopadla rána van der Vaarta, mičudu směřující do pravé šibenice ale Benaglio parádním reflexivním zákrokem vytěsnil mimo prostor tří tyčí! Fanoušci byli pochopitelně ve varu... Oba aktéři se snažili zaznamenat rozhodující trefu, za hrdinu nakonec mohl být Son, ale z otočky na Benaglia recept nenašel a výsledek už se tak neměnil.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 2:0

05.05.2013 15:30

Góly: 30. Cédric Makiadi, 61. Jonathan Schmid

Uplynulé dvě porážky už jsou z domácího pohledu definitivně zapomenuty, tříbodová dotace za výhru nad Augsburgem pak SCF opět výrazně posouvá k historicky premiérovému startu ve druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži.

Zástupci domácí ekipy před zápasem svorně prohlašovali, že mají před sebou těžší zkoušku, než tomu bylo minulý týden v Allianz Areně a tato slova se ostatně začala po chvíli naplňovat. Oboustranně živý start postupem času přinesl větší jistotu na kopačky FCA, které se začalo nebojácně hrnout do soupeřova pokutového území. Ji po deseti minutách nastartoval Mölderse, ten ale z úhlu ztroskotal na Baumannovi! Vzápětí to po prodlouženém rohu zkoušel neúspěšně Hahn!

Tradiční hra bádenského celku nepřinášela kýžené ovoce, naproti tomu na domácí svatyni se valil jeden nebezpečný útok za druhým. Po rychlé kombinační akci Wernera s Möldersem na malém prostoru se dostal do skvělé palebné pozice Ji, ovšem ještě před Baumannem se mu vrhnul do střely Sorg a z nadějně vyhlížející akce tak opět neudeřilo! Na opačné straně pro změnu neuspěl Rosenthal.

Po třiceti minutách už však přece jen udeřilo: Mujdža si na pravé straně poradil hned se dvojicí protihráčů, přes Rosenthala se dostal kulatý nesmysl k Schmidovi, jehož ránu z těžkého úhlu sice rakouský brankář vyrazil, avšak pouze k nohám Makiadiho, pro kterého tak nebylo těžké zaznamenat třetí ligový zásah - 1:0! Takřka záhy mohl odpovědět Hahn, jeho pohotovou střelu však Baumann s obtížemi vytěsnil mimo tři tyče! Vysoké tempo přinášelo hru od vápna k vápnu. Pojistku mohl po Kruseho centru přidal hlavičkující Schmid, ovšem skvělý Manninger byl na místě! Kruseho projektil se poté neujal.

Druhé dějství otevřely nepřesné střelecké pokusy Schustera a Kruseho a ty symbolicky otevřely dění následujících minut. Domácí razantně přebrali dirigentskou taktovku a včasným přístupem dělali "švábským Bavorům" nemalé problémy... Hodně aktivní byl tradičně Max Kruse, jenž po hodině hry šikovně z otočky nastartoval Schmida, který tentokráte už nezaváhal a střelou na bližší tyč zvýšil na 2:0.

Prvně jmenovaný o sobě dal vědět i záhy, kdy se zpoza šestnáctky opřel do odraženého míče a mimořádně povedenou křižnou střelou řádně protáhl strážce augsburské branky! Freiburg měl znatelnou převahu a držel svého protivníka přikovaného před vápnem, načež na branku vysílal jeden nebezpečný pokus za druhým. Osmělili se i hosté, konkrétně další standardku rozehrál de Jong, ale Baumann si bez větších problémů věděl rady. Augsburg se však nevzdával...

...pomoci zvrátit nepříznivý stav měla střídání Musony a ještě dříve Oehrla (nahradili Hahna a Wernera), ovšem ani tyto rošády kýžený efekt nepřinesly a svěřenci Markuse Weinzierla se ne a ne dostat na dostřel Baumannovy svatyně. Na druhém konci pažitu to mezitím opět zkoušel aktivní Schmid, avšak přízemní ranou úspěch neslavil. To platilo i pro Kruseho volný přímý kop, jenž si Manninger na zadní tyči bravurně pohlídal! Závěrečných deset minut už se pak dohrávalo bez zajímavých situací před oběma brankami a na výsledku už se nic neměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:1

04.05.2013 18:30

Góly: 11. Kevin Großkreutz - 23. Mario Gómez

Nečekaná šance se naskytla Borussii Dortmund, která hrála půlhodinu proti oslabenému mnichovskému protivníkovi, ovšem nabízené výhody nevyužila, stejně jako zahodila pokutový kop, načež musí být ráda za bod.

Oba kormidelníci dali po náročných semifinálových střetnutích v Lize mistrů volno hned několika klíčovým hráčům (Borussia se představila s pěti změnami a FCB dokonce se sedmi novými tvářemi!), ani tento fakt se však na kvalitě hry nepodepsal. Bavoři měli ze začátku častěji mičudu na svých kopačkách, ale kombinovali nejvíce ze všeho do šířky a pro Weidenfellerovu branku tak neznamenali ohrožení.

Hned z první opravdu nebezpečné situace tak zahřmělo na druhém konci hřiště: Sahin dlouhým pasem oslovil Blaszczykowskiho, jenž přenesl mičudu na Großkreutze, který nechytatelnou bombou z bezprostřední blízkosti zavěsil - 1:0! Vzápětí se po narážečce s Lewandowskim řítil do šestnáctky Gündogan, který se po souboji s Contentem poroučel k zemi, rozhodčí Gagelmann ale na protesty domácích hráčů nereagoval a nadále nechal hru volně plynout! Dortmundský středopolař při inkriminovaném střetu utrpěl blíže nespecifikované zranění a musel přenechat své místo Leitnerovi.

Mnichované si stále drželi optickou převahu a po dvaceti třech minutách se z ničeho nic dočkali vyrovnávací trefy: Shaqiri na levé straně vrátil na Rafinhu, jenž poslal do vápna nadýchaný centr a Gömez hlavou do protipohybu Weidenfellera srovnal na 1:1. O chvíli později rýsoval do ohně další nabídku sám podsaditý švýcarský křídelník, před Gómezem ale uklidil míč do bezpečí Felipe Santana.

Těsně po uplynutí třicáté minuty se do vápna vřítil jako tank Lewandowski, který si následně udělal dobrý den z van Buytena a poté i Boatenga, ale poté z blízka na Neuera recept nenašel! To byla na pořádné časové období poslední zajímavá akce. Další přišla až minutu před odchodem na pauzu, kdy Alaba předal merunu Gómezovi, ten se zbavil Schmelzera, avšak poté na skvěle vystoupivšího strážce dortmundské svatyně nevyzrál! Na ukazateli tak svítila zasloužená remíza.

Zajímavý fotbal plynule navázal i ve druhé polovině. Dobrou možnost nevyužil Kehl, zatímco po souboji Pizarra se Subotičem se penalty dožadoval pro změnu peruánský kanonýr, ovšem ani jemu nebyla tato žádost přijata. Vzápětí se po narážečce s Pizarrem objevil v dobré střelecké pozici Gómez, tomu však něco podobného za minutu dvanáct zamezil pohotový Subotić!

Borussen se osmělili až zásluhou Sahinovy rány, která trefila ruku Boatenga a tentokráte už se pokutový kop skutečně odpískal! Mičudu si vzal Lewandowski, avšak jeho přízemní pokus směřující k levé tyči Neuer vytěsnil a podržel tak svůj tým v ten pravý okamžik! Hned nato Sahin od rohového praporku spojil míč s hlavou Santany, ale brazilské kladivo do prostoru branky nezacílilo! Další dění výrazně ovlivnilo vyloučení Rafinhy, který si nechal dát krátce po sobě dvě žluté karty a musel tak předčasně do sprch! BVB se však nabízená výhoda nepodařila využít, když největší příležitost spálil Schieber.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf 3:1

04.05.2013 15:30

Góly: 31. Alexander Meier, 50. Srđan Lakić, 87. Alexander Meier - 78. Dani Schahin

Hodně důležité vítězství dokázal urvat trápící se Frankfurt, který využil aktuálně ještě horšího rozpoložení Fortuny a zapisuje si tak na své konto druhé vítězství před vlastními fanoušky, čímž si výrazně řekl o pohárovou místenku.

Vyrovnaný průběh neměl dlouhého trvání, Fortuna se záhy utábořila před vlastním pokutovým územím a sotva vystrčila růžky za půlku, natož aby se třeba pokusila ohrozit Nikolova. Ani Orli však nepůsobili úplně jistým dojmem a zejména při rozehrávce postrádali větší kreativitu a v neposlední řadě také přesnost. Rodeho střela byla zablokovaná a úspěch neslavil ani Aigner a hned dvakrát Meier!

Domácí obrana byla pod stále rostoucím tlakem a bylo jenom otázkou času, kdy kapituluje. Tato slova se naplnila po třiceti minutách, kdy Russ prodloužil Jungův pas na Lakiče, jehož ránu sice Giefer vyrazil, ovšem pouze k Meierovi, který tak měl mimořádně snadnou cestu ke svému čtrnáctému zásahu - 1:0! Zbytek prvního dějství už se potom víceméně dohrával...

Během prvních čtyřiceti pěti minut naprosto neviditelná ofenziva F95 se po přestávce přece jen osmělila, avšak výraznější nebezpečí pro domácí branku z toho nebylo. Naopak znovu udeřilo na druhé straně: Inui z rohu poslal do šestnáctky nadýchaný centr, který si našel Lakić a Giefer byl přes veškerou snahu opět bezmocný - 2:0. Po tomto momentu se Eintracht stáhl a svoji pozornost zaměřil výhradně na rychlé kontry. Hostům se tak otevřela nečekaná možnost k vlastní iniciativě a toho po dlouhém přemlouvání využil Schahin, nekompromisně propasíroval mičudu do branky a snížil na 2:1!

Po většinu utkání jasně lepší Frankfurt se tak rázem obával o výsledek, čemuž pouze napomohl častými chybami a užuž se zdálo, že Düsseldorf očividné slabosti využije k dalšímu zásahu. Takovéto úvahy ale tři minuty před koncem razantně odmítl Meier, který neskutečnou střelou z úhlu vymetl šibenici hostující branky a jen tak potvrdil pozici nejlepšího kanonýra Orlů - 3:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen 0:2

04.05.2013 15:30

Góly: 26. Ömer Toprak, 62. Stefan Kießling (pen.)

Koncernový tým prokázal lepší aktuální formu a na hřišti Franků si vybojoval další tři body, které mu s definitivní platností zajistí účast v základní skupině příštího ročníku Champions League! FCN padl už počtvrté za sebou.

Ani jedna strana zbytečně nekalkulovala a od první minuty tak byl k vidění oboustranně ofenzivní fotbal s mnoha zajímavými situacemi na obou koncích hřiště. První velkou možnost měl po osmi minutách Boenisch (opět nahradil Michala Kadlece), ale z dobré pozice nemířil přesně! Odpověď si z velké dálky nachystal Esswein, jeho projektil však Leno s notnou dávkou štěstí vytěsnil do bezpečí!

Postupem času se přeci jen začala projevovat větší kvalita Werkself, která si vytvářela čím dál více nebezpečných šancí. Castro ale ze standardky napálil jen připravenou zeď a Schürrle pro změnu ohraničený prostor třemi tyčemi nenašel! Ve 26. minutě se už Farmaceutici po zásluze dočkali otevírací trefy: Castro poslal mičudu od rohového praporku přesně na hlavu Topraka, jenž hlavou překonal Schäfera a zapsal si tak první zásah v probíhající sezóně - 0:1. Frankové se nemohli dostat na dostřel, když už se tak tři minuty před pauzou stalo, Esswein na skvěle reagujícího Lena recept nenašel!

Ihned po restartu měl dvě obrovské šance nezastavitelný Sam. Agilní křídelník ale nejdříve, kromě brankáře, přehodil i samotnou branku a později rovněž do vymezeného prostoru nemířil! Nadvláda se tak mohla přesunout na stranu "der Clubu", jenž využíval až nezvykle prostupného středu pole, kde očividně Leverkusen postrádal Larse Bendera (čerstvě po nemoci). To bylo vodou na mlýn pro Maka, jehož pas ale nejdříve ke konečnému adresátovi nedoputoval a následně slovenský reprezentant branku nenašel! Tutovku měl po hodině hry Nilsson, ovšem z dobré pozice trestuhodně pohořel!

Takřka vzápětí urostlý Švéd zastavil ve vápně rukou střelu Schürrleho a na světě byla penalta! K té se postavil Kießling a nechytatelnou ranou do šibenice si zapsal svůj 23. ligový gól, čímž se osamostatnil na čele tabulky střelců - 0:2! Krátce nato mohl po Makově centru korigovat Frantz, jeho hlavičku ale na brankové čáře zastavil dobře postavený Toprak! Tou dobou už měl Bayer hru pod svoji kontrolou...

...toho mohl využít střídající Hegeler, ovšem v tísni branku o fous netrefil. Deset minut před koncem si Klose pomohl při souboji s Kießlingem přidržením a následoval už druhý pokutový kop pro hosty. Na spolehlivého exekutora se tentokráte nedostalo a Sam trefil pouze levou tyč norimberské branky! A změnit výsledek už se na opačné straně nepodařilo ani Pekhartovi.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - TSG Hoffenheim 2:2

04.05.2013 15:30

Góly: 2. Aaron Hunt (pen.), 24. Kevin De Bruyne - 85. Sven Schipplock, 90. Sven Schipplock

Velmi dobře rozehraný zápas promarnily Brémy, které po pauze vedly nad TSG už o dvě branky, ovšem hostující družina se ani za tohoto stavu nevzdávala a nakonec si ze severu Německa odváží důležitý bod za remízu 2:2.

Zelenobílá družina mohla pro veledůležitý duel počítat i s uzdraveným Kevinem de Bruynem, jenž nahradil Zlatka Junuzoviče, kterého pro změnu trápí žaludeční problémy. To hostující kormidelník Marcus Gisdol vsadil na osvědčené tváře a od výhry nad FCN sestavu nezměnil.

Odvděčit se fanouškům za iniciativu "ALLEz GRÜN", přesně takový cíl si před zápasem daly Brémy a na jeho plnění ani nemusely příliš dlouho čekat. Neuběhla ještě ani minuta hry, když Petersen oslovil ve vápně Hunta, kterého pouze za cenu nedovoleného zákroku zastavil Abraham a rozhodčí Hartmann ukázal na pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe sám faulovaný a bezpečně proměnil - 1:0!

Koncernové mužstvo se ovšem tímto úvodem nenechalo zaskočit a naopak se vytrvale tlačilo k ohrožení domácí svatyně. Hned několik volných přímých kopů rozehrával Salihović, ale ohraničený prostor hledal marně. Bosenský reprezentant pak od rohového praporku našel na vzdálenější tyči hlavu Abrahama, ten však pod břevno svůj pokus nenapěchoval! Werder hrál maximálně účelně a byl pro obranu TSG neustále nebezpečný. To ostatně potvrdil Petersen, jenž přechytračil hned dvojici obránců, následně poslal míč na de Bruyneho, který přízemní ranou ke vzdálenější tyči upravil na 2:0.

Ani druhá inkasovaná branka však snahu Hoffenheimu nezastavila. Rovnou dvě nadějné příležitosti měl Firmino, nejdříve ale jeho dalekonosný pokus zastavil Mielitz, aby si ten samý hráč vzápětí proti brazilskému šikulovi poradil i tváří v tvář! Ještě do přestávky mohl na opačné straně potrestat chybu Casteelse, jenž nepřesvědčivě vyrazil na dlouhý míč Hunta, de Bruyne, ovšem skákavý míč se mu z obtížné pozice nepodařilo usměrnit do prostoru vymezeného třemi tyčemi!

Vysoké tempo hry pokračovalo i po změně stran. Přístavní celek už se přeci jen daleko více zaměřil na zadní vrátka a přitom vyčkával na možnosti k rychlým kontrům do otevřené obrany, nebezpečný pak byl i ze standardek. Rohové kopy si ve vápně našli Fritz a o chvíli později také Prödl, ani jednomu z nich se však nepodařilo Casteelse výrazněji ohrozit. To už dokázal Weis, avšak z úhlu nemířil přesně.

Hostující snaha ani postupem času neustávala, měla však čím dál více křečovitější průběh, což se jasně ukázalo při dalším z mnoha volných přímých kopů Salihoviče, jenž se odrazil k de Bruynemu, který "nakopl motorku", ovšem potom těsně minul levou tyč hoffenheimské svatyně! Vyprodaný Weserstadion se rozhodně nenudil, akorát zajímavých možností před oběma brankami konstantně ubývalo...

Definitivní konec hostujících nadějí mohl nastat po skvělé individuální akci Hunta, který se prohnal kolem Theskera, ovšem následně balón neusměrnil na zadní tyč! Když už se zdálo, že je rozhodnuto, prohnal se středem obrany čerstvý Schipplock a přes padajícího Mielitze snížil na 2:1. Už v nastavení odcentroval Firmino, Ludwig sice na brémského strážce svatyně nevyzrál, ale Schipplock už si z bezprostřední blízkosti dokázal poradit a vyrovnal tak na konečných 2:2!

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 2:2

04.05.2013 15:30

Góly: 36. Artur Sobiech, 70. Mame Diouf - 25. Nicolai Müller, 79. Nicolai Müller

Souboj přímých konkurentů nabídl oboustranně zajímavou podívanou, kdy se vedení rovnoměrně prostřídalo, ovšem nakonec jsme vítěze nepoznali a dolnosaský celek si s FSV rozdělil po bodu, čímž si ani jedna strana nepomohla.

Role byly od začátku jasně nalajnované: Mainz stál ve dvou řadách hluboko na své vlastní polovině, přičemž taktiku jednoznačně podřídil defenzivě a stranou tak dokonce šla i snaha o rychlé brejky, jež svěřenci Thomase Tuchela využívali opravdu poskrovnu. 96ky ale jen potvrdily nemastnou a neslanou formu z posledních měsíců a jediné nebezpečí znamenala neškodná přízemní rána Stindla.

Záhy navíc předvedl trestuhodnou chybu při rozehrávce zkušený Schlaudraff, čehož využil Müller, jenž si poté ještě pohrál s Hagguiem a bez větších potíží otevřel skóre - 0:1! Po půlhodině hry musel odejít zraněný Mohammed Abdellaoue (podezření na stehenní sval), jehož pozici zaujal Artur Sobiech, který se zanedlouho po svém příchodu mohl radovat. Schlaudraff přesným centrem napravil své předchozí zaváhání a čerstvě příchozí Polák ve vzdušném souboji předčil Svenssona - 1:1. Čtyři minuty před koncem první půle opět poslal míč do sítě Müller, ovšem kvůli ruce zásah platit nemohl.

Krátká pauza oběma stranám prospěla. Během chvíle to zkoušeli Rukavytsya a Malli, ani jeden z nich však na Zielera recept nenašel. Hrálo se nahoru dolu. Pro změnu H96 mohl poslat do vedení Diouf, avšak z dobré pozice hlavou na Wetkla nevyzrál! Rostoucí tlak domácích neutnul ani Schulz, který nedovoleně zastavil Müllera a po druhé žluté kartě musel předčasně odejít ze hřiště (tu první viděl za přerušení rychlého kontru), ovšem Ya Konan a Diouf se svými šancemi nenaložili ideálně. Když už senegalský šutér po Sobiechově nabídce přece jen uspěl, tak chvíli nato srovnal z úhlu Müller na 2:2!

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Greuther Fürth 0:2

04.05.2013 15:30

Góly: 51. Gotoku Sakai (vl.), 89. Ilir Azemi

Přání tentokráte z pohledu Švábů nebylo otcem myšlenky, domácí sice měli proti SpVgg po většinu utkání jasně navrch, ovšem díky kombinaci vlastní branky a následného vyloučení nakonec odcházejí s prázdnou.

Svěřenci Bruna Labbadii si podle očekávání vytvářeli od první minuty znatelnou převahu, kombinovali na soupeřově polovině, ovšem do nebezpečných situací se takřka nedostávali. Hodně aktivní byl tradičně Alexandru Maxim, jehož centr ze standardky našel hlavu Okazakiho, ten však hlavičkoval nepřesně. Druhý jmenovaný měl o pár minut později další šanci, ale na brankové čáře zasáhl Mavraj.

Po půlhodině hry to zkusil sám rumunský reprezentant, ovšem jeho dělovku za svá záda Hesl nepustil! Domácí měli jasně navrch, ale kýžená otevírací branka ne a ne přijít. Na opačné straně pálili Zimmermann a Prib, pozorný Ulreich si ale poradil. Sedm minut před odchodem na poločasovou přestávku měl před sebou dobrou šanci Traoré, jenž šel z úhlu sám na branku, ovšem přesně nemířil!

Totožný obraz hry byl divákům servírován i po obrátce. Prib ve vápně poslal k zemi Harnika, ovšem sudí Winkmann na stížnosti domácích hráčů nereflektoval a nechal pokračovat ve hře! To se ukázalo jako dost možná rozhodující moment. Hned záhy totiž faulující hráč centroval do vápna a Gotoku Sakai si merunu nešťastným způsobem srazil do branky - 0:1. Greuther se po tomto monetu zatáhl a vyčkával na protiútoky, zatímco Švábi se marně snažili srovnat krok. Trestat mohl po Klauseově přihrávce Đurđić, který postupoval sám na Ulreicha, nadějnou situaci ale promeškal a poté mířil z úhlu nepřesně!

Čtvrthodiny před koncem byl po ostrém zákroku na Klause vyloučen Rüdiger a hostující ekipě se tak naskytla velká šance ke konečnému vítězství. To mohl vzápětí pojistit Nehrig, ale skvělý Ulreich byl na místě! Minutu před koncem však Fürstnerův centr prodloužil Prib k střídajícímu Azemimu a albánský mladík si tak mohl konečně odškrtnout premiérový bundesligový zásah - 0:2.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 0:1

03.05.2013 20:30

Góly: 82. Julian Draxler

Fotbalisté Schalke zvládli velmi důležitý souboj o pohárové příčky a po těsné výhře na půdě Gladbachu skončí nejhůře na sedmém místě. Nicméně výrazně se přiblížili čtvrté pozici a po víkendových dohrávkách mohou slavit kvalifikaci Ligy mistrů. Navíc si ještě zachovaly teoretickou naději na třetí místo Lverkusenu. Naopak domácí celek si značně zkomplikoval cestu do evropských poháru a nyní bude čekat na ostatní výsledky.

Utkání bylo po celou dobu velmi útočné a oba celky měly slušné šance, hosté nakonec vstřelili rozdílovou trefu necelých deset minut před koncem. Tradiční střelec Klaas-Jan Huntelaar sice vyšel naprázdno, nicméně zastoupit ho dokázal Julian Draxler. Do utkání lépe vstoupili domácí hráči a už po deseti minutách hry mohli jít do vedení. Po krásném pasu do vápna se dostal k hlavičce Hanke, nicméně nakonec vybojoval jen rohový kop.

Po čtvrt hodině hry zahrozil Mlapa, tomu ale po nahrávce Hermanna střela vůbec nesedla a mířil hodně mimo. Domácí v dalším průběhu tvořili hru a vytvořili si několik náznaků šancí, po půl hodině hry se začala karta obracet. Schalke poprvé zahrozilo necelých deset minut před koncem úvodního dějstvá. Z velké dálky vypálil Bastos a brankář Marc-André ter Stegen měl s jeho skákavým střeleckým pokusem plné ruce práce.

Po změně stran znovu začal lépe Gladbach a po deseti minutách byl v obrovské možnosti Xhaka. Ten po rychlé přihrávce před vápno okamžitě vypálil z dvaceti metrů, jeho pokus ovšem skončil pouze na břevně. Domácí tlačili i nadále, po hodině hry zazněla konstrukce branky podruhé. Tentokráte vypálil ze střední vzdálenosti Arango, míč skončil pouze na tyči. Většího množství šancí se diváci dočkali až v závěrečné dvacetiminutovce.

Nejprve po nahrávce Draxlera utíkal Huntelaar sám k ter Stegenovi, ten ho včasným zákrokem na poslední chvíli obral o míč. Podobná situace se zrodila na druhé straně, Hildebrand dokázal skvěle odzbrojit osamoceného Hrgotu. Stejný hráč zahrozil i v 80. minutě, z jasné pozice ovšem mířil mimo.

Schalke dalo soupeři lekci z produktivity, když v 82. minutě rozhodl Draxler. Ten po krásné narážečce zpracoval míč ve vápně a technickou střelou rozvlnil síť. V samém závěru utkání pálil z hranice pokutového území do poloodkryté svatyně střídající Meyer, jenže branku přestřelil. V nastaveném čase mohli domácí srovnat po přihrávce Aranga, ovšem i on asi z pěti metrů pálil nad a skóre zápasu se tak již neměnilo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov32274191:1585
2.Borussia Dortmund32198577:3765
3.Bayer Leverkusen32178761:3859
4.Schalke 04321571055:4752
5.Eintracht Frankfurt321471146:4349
6.SC Freiburg321391042:3748
7.Hamburger SV321361338:5145
8.Borussia Mönchengladbach3211111038:4344
9.Hannover 96321261456:5942
10.1. FSV Mainz 053210111138:3841
11.VfL Wolfsburg3210111142:4741
12.VfB Stuttgart321161533:5239
13.1. FC Norimberk329111234:4438
14.Werder Brémy32891547:6233
15.Fortuna Düsseldorf32791638:5230
16.FC Augsburg32791630:4730
17.TSG Hoffenheim32771839:6228
18.Greuther Fürth32491924:5521

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Draxla

Reagovat
stas87

tak po tomto kole je o LM asi jasno,vyriesit sa moze aj EL ak eintracht vyhra a freiburg tiez a zaroven hsv padne s vlkmi

Reagovat
Ferguson6

Sranda aké má HSV vyrovnané zápasy a skóre oveľa negatívnejšie

Reagovat
smazaný uživatel

Kua v tom Freiburgu su uplny trotly vo vedeni. Akonahle začnu hrať trošku lepšie, tak to musia hneď cele rozpredať. Kruse do Gladbachu, Flum so Schusterom do Frankfurtu, Caligiuri do Wolfsburgu. Ved maju neaky dorast, nech sa chlapci ukážu. Som sa nasral na nich

Reagovat
Bayernista18

Tak to většinou bejvá, stejně dopad vloni Gladbach.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak som si pomylil Schustera s Rosenthalom. Ale Schuster asi tiež pojde. Zaujem maju Bremy. Paráda

Reagovat
Logan

Gladbach ale dostal pořádně zaplaceno a přivedl solidní náhrady, že se nechytli je věc druhá. Ale Dominguez, de Jong, Mlapa, Xhaka se zdály jako dobré náhrady u Freiburgu tohle nečekám, oni snad ani nemají ambice pravidelně bojovat o poháry, prostě vyletěli, teď vyrejžujou, přitáhnou nějaká neznámá jména a zase budou 2-3 sezony hrát střed nebo o záchranu než se vyhrajou

Reagovat
JozkokozleJ

Poslednu dobu Freiburg ryzuje. Za Cisseho dostali 12 mil. €, za Topraka 3 mil. €, za Fluma, Caligiuriho a Kruseho dostanu 7,2 mil. €, pricom ich najväcsi nakup (v historii) roky bol v r. 2011 Dembele za 2,2 mil. €.

Coho sa trosku obavam, v pripade postupu do EL, ze budu musiet investovat do muzstva, a teda kupit hotovejsich hracov, ktorych zapracovanie do zostavy trva obvykle kratsiu dobu. Freiburg ma know how ale na iny typ prace, a to dlhodobejsie zapracovavanie odchovancov. A prave toto by mohlo nastrbit akusi kontinuitu prace v klube.

Reagovat
db18

Flum do Eintrachtu - takže příští rok bude o sestup hrát Freiburg (než opět najdou řešení) - to by mohla být výhoda pro Herthu

Reagovat
stas87

flum myslim bol v hladaciku werderu ale kto by ku nam chodil ze?teraz uplne presne neviem,flum je DM?nahrada rodeho?

Reagovat
JozkokozleJ

Werder sa zaujima o Schustera. Flum je DM, ale v nudzi hral i stredneho obrancu a AM. Poväcsinou ale strieda.

Reagovat
jv

Reagovat
db18

tak, 2,2 mil. € by za něj Werder asi nedal, když spoří na Petersena, ne?

Reagovat
db18

Fürth

ale Werder

Reagovat
JozkokozleJ

Postavene na hlavu. Fürth zrejme chytil formu (pred tyzdom proti H96 hrali dost dobre), ale tu mal i Stuttgart.

Reagovat
smazaný uživatel

jsem poprvé od konce poločasu kouknul na výsledek Brém a

Reagovat
stas87

toho vola co tu loptu nemohol nechat padnut a mielitz zobrat do ruk by som nakopal do prdele jasna lopta,mielitz moze posetrit cas a ten ocas to radsej nakopne do vzduchu a o 10 sekund schipplock vyrovnava na 2:2...ale mozme si za to aj sami pristupom poslednych 10 minut,malo sa to dohrat daleko od branky,pri rohovej zastavke a nepustit vobec hoffe do hry,za penaltu mozme byt radi,vobec nemala byt..uz som sa tesil na pohodovu sobotu a hovno,opakovane...k comu je dobre ze 82 minut hrame dobre ked sa potom zosypeme?byt fanusikom werderu chce fakt mat velke nervy no nic,o tyzden proti eintrachtu to musime zasa odmakat ako dneska,fans super a porazit eintracht,potom sa uz nemusime o nic starat a do norimberku mozme ist v klude

btw. potesil ma yildirim,toho musime udrzat este minimalne rok z neho rastie skvele kridlo co sa neboji prejst 1 na 1,hlava hore..svetlo na konci tunela

Reagovat
smazaný uživatel

Pche, být fanouškem Werderu je v pohodě. Co máme říkat my ? Klub před zánikem, co spoléhá na město. Nebýt odchovanců s klubovým srdcem, tak z na nás hrají frajeři, co mají sotva na třetí ligu. Peníze nemáme, o záchranu 3 rok hrajeme...

Reagovat
Logan

No, byl to fajn zápas, než si rozhodčí vymyslel penaltu. Takovej ne uplně pochoďák, ale k vidění byly góly i šance, první poločas začátek lepší my, pak se to srovnalo a ke konci Bayern. Druhá půlu začla trochu vlažněji mi přišlo, ale pak se to trošku rozjelo a bylo to nahoru dolů. Člověk to sledoval sice s napětím, ale spíš než z výsledku se bál o to, aby se někdo nezranil no. Po tý penaltě, kterou teda Lewa sportovně zahodil, se to trošku přiostřilo, nicméně Rafinha je rapl a vůbec se nemůže divit, ten loket tam byl jasnej a červená tím pádem taky, moc sem nepochopil za co ji dostal Kuba, ale to je celkem fuk.

Jedinej poznatek z tohodle zápasu je, že nechápu jak jsme mohli vyhodit 5,5M za Schiebera. Já ho mám rád, je to bojovník a nechá na hřišti všechno, ale on k tomu nepřidá téměř nic navíc, dnes tam měl jednu pěknou přihrávku na Lewu, ale tím to skončilo. Ani těch balonů zase tolik nevybojuje a nepodrží, je to plašan, zpracování takřka nula. Je to škoda. Fakt je to sympaťák, ale je potřeba, aby na jeho místo přišel někdo kvalitnější, spolehlivější, protože nemůžem spolíhat jednak na to, že Robert bude pořád zdravej (ťuk ťuk) a jednak na to, že bude stále v takový formě. Taky si potřebuje odpočinout. .... V tomhle jsme dostali krásný varování, když se Robo nechal vyloučit a dostal stopku, co udělal Juli další zápas, jsem doteď nepochopil. Takže rozhodně koupit útočníka, pokud Lewa odejde, tak rovnou dva!

Nicméně bych řekl, že celkem spravedlivá remíza a pěknej zápas pro diváka.

Reagovat
JozkokozleJ

K Schieberovi, ten nic velkolepe nepredvadzal ani v Stuttgarte ani v Nürnbergu, preto som nechapal, ze ho kupili. Bral som to tak, ze scouti Dortmunudu vedia nieco, co ja neviem. Doteraz vsak neviem, co to je.

Reagovat
Logan

Asi je učaroval v tom našem vzájemném zápase, kde dal 2 góly ... nebo nevím, třeba se jim líbil právě ten entuziasmus a doufali, že v tom našem systému prokáže i fotbalové kvality, ale když na něj koukám tak bych si snad radši nechal Perisiće

Reagovat
Bayernista18

Kdyby udželi Lewu, přived bych ještě Džeka, buď by hráli na 2 hroty v základu, nebo by je prostřídávali třeba po 1 zápase.

Reagovat
Logan

To určitě ne, Džeko jedině za Lewu, k němu bych ho nechtěl, k němu bych chtěl řeba Bonyho nebo někoho takového ...

Reagovat
Bayernista18

Ale zas Džeko je celkem snajpr. Ikdyž se o něm chvíli hovořilo jako o možný náhradě za Lewu.

Reagovat
Logan

Já vím že jo, já bych ho chtěl, POKUD odejde Lewa. ALe rozhodně bych ho nechtěl, kdyby Lewa zůstal. Lewa potřebuje hrát hrát většinu minut, potřebuje důvěru a všichni jsou na něj zvyklí. Džeko navíc má ještě trošku jinačí přednosti než on, i když jsou si podobní. Ale kdyby měli být spolu v týmu jako BVB, jeden by musel sedět více a to by nedělalo dobrotu.

Reagovat
Bayernista18

My to v Bayernu máme podobný, musíme střídat Mandžukiče s Gomézem. A Pizzara musíme posílat do zálohy, aby si zahrál. Cekově máme na každej post letos velkej přetlak.

Reagovat
Logan

Jenže vy si to můžete dovolit. U nás Lewa nechce prodloužit, protože mu nechtějí dát tolik, kolik chce. A pokud by měl přijít Džeko, tak by určitě taky nedostal málo, což by byl ten hlavní problém. Jinak jako velkoklub bychom to zvládnouot měli, otázkou je, jestli jít touhle cestou. Jak říkám, k Lewovi bych radši někoho, u koho bude smířenej s tím, že ze začátku bude dvojka, ale zároveň bude tak kvalitní, že se ho Kloppo nebude bát postavit a Lewovi dát odpočinek a bude na Lewu vytvářet svými výkony tlak, tohle Schieber, při vší úctě k němu a jeho schopnostem, nezvládá a nedělá.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

S finále Ligy mistrů neměl dnešní šlágr skoro nic společnýho, oba týmy, hlavně Bayern, nastoupili s lavičkářema. Na naší straně bych chtěl pochválit Neuera za chycenou penaltu, ikdyž asi neměla bejt, protože penalty se nemaj pískat za nastřelení do ramene. Asi nejlepší dneska Shaqiri, nezkazil snad vůbec nic. Ať ve finále Ligy mistrů vyhraje ten lepší, snad to bude Bayern. MIA SAN MIA

Reagovat
Bayernista18

Maj pravdu, ale na Götzeho to nesedí, ten neodešel kvůli prachum.

Reagovat
db18

transparent

Reagovat
Logan

překlad??

Reagovat
Bayernista18

"Snaha peněz ukáže sílu srdce. Fuck off Götze!"

Reagovat
Logan

Chm, u něj to sice nebylo ani tolik o penězích, nicméně budu ho mít pořád rát, ale tímhle mě neskutečně zklamal.

Reagovat
Bayernista18

Já fandim Bayernu, ale fans BVB maj s tim transparentem pravdu. Ikdyž myslim jako pravdu celkově, Götze neodešel kvůli penězum, ale kvůli Guardiolovi a taky, že je to Bavor. Ale chápu fans BVB, já bych byl taky nasranej ...

Reagovat
Logan

Kvůli Guardiolovi, tím mě snad nasral nejvíc. Pro mě to je, jakoby pro něj bylo Kloppo něco míň, přičemž to on ho vytáhl, dal mu tu šanci a podržel ho. Já nejsem nasranej, já jsem prostě zklamanej, ohromně moc.

Reagovat
Bayernista18

Jasný no, chápu tě, i jako fanda Bayernu Dortmundu celkem přeju a docela mě to naštvalo. Klopp je úžasnej trenér i člověk a to on ho dostal tam, kde je ... a pak odejít pryč a jako důvod udat jinýho trenéra ...

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Logan

?

Reagovat
stas87

OT k ulimu:

tak ten jeho problem a dane,islo o to ze hoeneß v roku 2000 mal konto v svajciarsku kam mu prisli peniaze,vtedy este marky,tie on zatajil a postupom casu mu samozrejme narastli penale,ak by uli doplatil dlznu ciastku a penale tak mu hrozi mensi trest(asi podmienka)a k dobru bude mat aj to ze sa sam priznal a udal

v nemecku to teraz nebude mat lahke,budu ho vlacat novinami a robit si z neho srandu,doteraz bol pre nemcov legenda,clovek na svojom mieste,clovek ktory sa neboji zastat socialne slabsich,ak by zapieral tak by zo seba urobil este vacsieho pitomca

cely hacik pre uliho je v tom ze minuly rok sa vlada nemecka snazila dohodnut so svajciarskom o tom ktory ludia maju konta v svajciarsku,dohoda uz bola na spadnutie ale nemecke levicove strany ju odmietli z toho dovodu ze ludia co kratili dane maju byt potrestany ale ich udaje by nemali byt zverejnene a proti tomu bola SPD a zeleny,taku dohodu neakceptovali a zakon nepresiel,ak by presiel tak uli mohol byt vysmiaty,vyplatil by sa a este k tomu by ostal v anonymite

politika je dolezita celkom aj v planoch uliho,on zvazoval kandidatku za CSU v jesennych volbach do bavorskej vlady a sama CSU by mu to miesto na kandidatke dala takto na to moze zabudnut...rozdielny pristup ku nemu ma merkelova aj steinbrück,merkelova sa od neho distancovala ale steinbrück(SPD)nie aj ked je kandidatom za nemeckych demokratov,uliho neodsudil pretoze uli mu robil poradcu v dozorci rade bayernu su velke firmy,audi,deutsche telekom a isty edmund stoiber...ak mu daju len pokutu a podmienku tak zasa bude cast nemcov nastvana na vladu ze robi rozdiely medzi chudakmi a bohacmi a uli si nasere do bot

viem,toto uz tu asi vedia vsetci ale o tej politike som netusil,nevedel som ze by ho to vobec lakalo a ze by mal cas na politiku okrem bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

snad to zavrie usta tym co splietaju nieco o jasnom finale pre Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tyhle sestavy budou hrát ve finále.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
godwood

Reagovat
smazaný uživatel

V reportu je chyba, nebyla to ruka, ale rameno Boatenga...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Logan
Reagovat
db18

tak, prý to není o penězích, takže by Marco měl smůlu

Reagovat
Logan

nejde o maria, ale o to co řekl Marco

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Freiburg se slušně rozprodává. Chudák Streich.

Reagovat
smazaný uživatel

snad neudělají EL

Reagovat
JozkokozleJ

Po dnesku to uz vyzera, ze EL uhraju.

Freiburg; 48b

v - Fürth

d - Schalke

HSV; 45b

v - Hoffenheim

d - Leverkusen

Gladbach; 44b

v - Mainz

d - Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

HSV to podělalo no

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Werder taky nechápu.

Reagovat
db18

Aj, FCA prohrál Snad Fortunu ještě předskočí, FCK bych v lize viděl raději na úkor Düsseldorfu než Augsburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad jim to příští kolo pustíme.

Reagovat
JozkokozleJ

Ani som si neuvedomil, aky dolezity zapas sa dnes v 2.BL hral. Kebyze FSV Frankfurt dnes porazil Kaiserslautern, je na barazovom mieste. Nastastie, nestalo sa.

Reagovat
jv

Reagovat
HSV1887

HSV na tu Evropu asi nemá, přitom ten tým není špatnej..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele