32. kolo
05.05.2013 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Hamburk se rozešel s Vlky smírně a Evropa se mu vzdaluje

Přístavní tým nedokázal udržet těsné vedení a nakonec se rozešel s Wolfsburgem hubenou remízou, načež se opět vzdaluje evropským místenkám, konkrétn na šestou příčku momentálně ztrácí už celé tři body.

Už dle prvních minut se nechalo odvodit, jakým směrem se asi bude utkání nadále ubírat: Rothosen se sice snažili držet tempo hry pod kontrolou, ovšem jejich snaha byla až příliš křečovitá, zatímco automobilový celek se do žádných větších projektů raději vůbec nepouštěl. Za všechny tak stačí jmenovat van der Vaartovu střelu, která z pokutového území zamířila jen do nachystaného Benaglia.

Obě strany se postupem času snažily ujmout kormidla, ale tato invence nekončila úspěchem a nadále se tak hra odvíjela především mezi pokutovými územími. Po rychlém kontru měl nadějnou střeleckou pozici Vieirinha, ovšem v tísni nedokázal z úhlu zacílit na zadní tyč. Stejně dopadl o chvíli později také Diego, jenž to pro změnu zkoušel zpoza vápna. Hrubou chybu Westermanna poté nepotrestal po třiceti minutách Olić, který z otočky mířil jen do připraveného Drobného. Těsně před pauzou si však na van der Vaartovu standardku naskočil zády k brance hlavičkující Westermann a rázem to bylo 1:0!

Tento moment přístavní mužstvo očividně nabudil. Krátce po změně stran van der Vaart předal Rincónovi, jenž fantastickým dalekonosným pasem oslovil na pravé straně rozběhnutého Diekmeiera, krajní obránce však potvrdil svoje "zaměření" a z úhlu branku trestuhodně přestřelil! Vlci se ovšem nenechali zahanbit, a co nejdříve chtěli srovnat krok. To se nepovedlo Arnoldovi, jenž mířil nad bránu.

Faktický odchovanec drážďanského Dynama se za pár chvil pro změnu obsadil do role asistenta a na zadní tyči našel Vieirinhu, jeho hlavičku však zablokoval dobře postavený Rajković! Dalekonosnými pokusy kontrovali nejdříve Son a po něm také Lam, ani jednomu z nich se však na švýcarského brankáře vyzrát nepodařilo. Skóre se však vzápětí měnilo na druhém konci: Perišić krátce po svém nástupu poslal do ohně nadýchaný centr, který usměrnil do sítě Hasebe - 1:1.

Vyrovnávací branka pochopitelně na HSV působila jako pověstný budíček a odpovědět mohl v 67. minutě Rincón, ovšem jeho přízemní rána si na Benaglia taktéž nepřišla. Rovnou tři velké šance měl na straně VfL střídající Dost, ovšem nejprve se nechal o dobrou možnost připravit Rajkovičem, aby poté z malého vápna na Drobného nevyzrál a navrch ještě nedokázal proměnit samostatný nájezd, když společně s brankářem obstřelil i branku samotnou! Mezitím si ještě ve vápně našel rohový kop Naldo, bývalý stoper brémského Werderu si ale také na Drobného nepřišel!

Ke slovu se deset minut před koncem dostal také nejdéle sloužící bundesligista, konkrétně to byl Son, jenž však napálil pouze Knocheho. O poznání lépe dopadla rána van der Vaarta, mičudu směřující do pravé šibenice ale Benaglio parádním reflexivním zákrokem vytěsnil mimo prostor tří tyčí! Fanoušci byli pochopitelně ve varu... Oba aktéři se snažili zaznamenat rozhodující trefu, za hrdinu nakonec mohl být Son, ale z otočky na Benaglia recept nenašel a výsledek už se tak neměnil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele