32. kolo
04.05.2013 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer vyhrál na hřišti Norimberku a může se těšit na Ligu mistrů

Koncernový tým prokázal lepší aktuální formu a na hřišti Franků si vybojoval další tři body, které mu s definitivní platností zajistí účast v základní skupině příštího ročníku Champions League! FCN padl už počtvrté za sebou.

Ani jedna strana zbytečně nekalkulovala a od první minuty tak byl k vidění oboustranně ofenzivní fotbal s mnoha zajímavými situacemi na obou koncích hřiště. První velkou možnost měl po osmi minutách Boenisch (opět nahradil Michala Kadlece), ale z dobré pozice nemířil přesně! Odpověď si z velké dálky nachystal Esswein, jeho projektil však Leno s notnou dávkou štěstí vytěsnil do bezpečí!

Postupem času se přeci jen začala projevovat větší kvalita Werkself, která si vytvářela čím dál více nebezpečných šancí. Castro ale ze standardky napálil jen připravenou zeď a Schürrle pro změnu ohraničený prostor třemi tyčemi nenašel! Ve 26. minutě se už Farmaceutici po zásluze dočkali otevírací trefy: Castro poslal mičudu od rohového praporku přesně na hlavu Topraka, jenž hlavou překonal Schäfera a zapsal si tak první zásah v probíhající sezóně - 0:1. Frankové se nemohli dostat na dostřel, když už se tak tři minuty před pauzou stalo, Esswein na skvěle reagujícího Lena recept nenašel!

Ihned po restartu měl dvě obrovské šance nezastavitelný Sam. Agilní křídelník ale nejdříve, kromě brankáře, přehodil i samotnou branku a později rovněž do vymezeného prostoru nemířil! Nadvláda se tak mohla přesunout na stranu "der Clubu", jenž využíval až nezvykle prostupného středu pole, kde očividně Leverkusen postrádal Larse Bendera (čerstvě po nemoci). To bylo vodou na mlýn pro Maka, jehož pas ale nejdříve ke konečnému adresátovi nedoputoval a následně slovenský reprezentant branku nenašel! Tutovku měl po hodině hry Nilsson, ovšem z dobré pozice trestuhodně pohořel!

Takřka vzápětí urostlý Švéd zastavil ve vápně rukou střelu Schürrleho a na světě byla penalta! K té se postavil Kießling a nechytatelnou ranou do šibenice si zapsal svůj 23. ligový gól, čímž se osamostatnil na čele tabulky střelců - 0:2! Krátce nato mohl po Makově centru korigovat Frantz, jeho hlavičku ale na brankové čáře zastavil dobře postavený Toprak! Tou dobou už měl Bayer hru pod svoji kontrolou...

...toho mohl využít střídající Hegeler, ovšem v tísni branku o fous netrefil. Deset minut před koncem si Klose pomohl při souboji s Kießlingem přidržením a následoval už druhý pokutový kop pro hosty. Na spolehlivého exekutora se tentokráte nedostalo a Sam trefil pouze levou tyč norimberské branky! A změnit výsledek už se na opačné straně nepodařilo ani Pekhartovi.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele