Bundesliga - preview 32. kola

03.05.2013, 08:32, aktualizováno 05.05.2013, 09:16
Previews
Hamburk má stále slušnou šanci na postup do evropských pohárů, dnes potřebuje porazit Wolfsburg. Lépe je na tom Freiburg, který hraje s Augsburgem. Hosté se snaží odvrátit hrozbu sestupu nebo baráže, momentálně jsou šestnáctí.
SC Freiburg - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Také nedělní program si pro nás schoval napínavé souboje, jeden z nich se odehraje ve Freiburgu, kde místní celek přivítá FCA. Zatímco svěřenci Christiana Streicha vytrvale usilují o Evropskou ligu, druhá strana se snaží udržet mezi elitou.

Na jihozápadním cípu Německa prožívají jednu z historicky nejúspěšnějších sezón, tradičně o záchranu bojující celek po loňském udržení převrátil všechny prognózy naruby a místo ve spodní polovině tabulky se vyhřívá na druhém konci. SCF se drží na příčkách zaručující pozvánku do Evropské ligy, kde by se skromný tým představil vůbec poprvé, ovšem k tomu bude muset ještě řádně bojovat...

...konkurence totiž rozhodně nespí a po posledních dvou porážkách (na hřišti Švábů a Bayernu) se domácí musejí ohlížet spíše za záda. "Hráli jsme tak defenzivně, jako nikdy předtím," zhodnotil vystoupení v Allianz Areně Streich, jenž by měl brzy spojit i další budoucnost s Freiburgem. "Chceme divákům nabídnout dobrý zápas. Pokusíme se Augsburg porazit," slibuje 47letý kouč.

Další jarní zmrtvýchvstání je na pořadu dne na opačném konci barikády, kde po podzimní části všemi odepisovaný Augsburg, stejně jako před rokem, zabral a výrazně zlepšenými výkony se posunuje blíže a blíže kýženému udržení. Ostatně všechno jasně ukazuje prostá statistika: FCA za jarní část získalo plných jednadvacet bodíků z dosavadních třiceti (!) a rázem se "švábští Bavoři" posunuli už na barážovou příčku, přičemž mají na chlup stejně bodů jako šestnáctá Fortuna.

Hostující družina také výrazně zapracovala na defenzivě, když hned pětkrát ze zmíněných zápasů udržela čisté konto! Vyhráno však svěřenci Marcuse Weinzierla ovšem ještě zdaleka nemají a musí tak ve zbývajících třech kolech nastavený trend udržet. "Chceme navázat na výkony proti Frankfurtu a Stuttgartu, kde jsme předvedli opravdu dobrý fotbal,"pochvaloval si trenérský benjamínek.

Kapitán Julian Schuster a Jan Rosenthal budou opět připraveni nastoupit. To neplatí pro nepříliš využívanou dvojici Terrazzino - Zuck. Hosté dlouhodobě postrádají Sebastiana Langkampa (třísla) a Kooa (břišní svaly). Disciplinární trest potom zastavil Kevina Ostrzoleka.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Ginter, Diagne, Sorg - Makiadi, Schuster - Schmid, D. Caligiuri - Rosenthal, M. Kruse
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Manninger - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, de Jong - Baier - Hahn, Morávek, Ji, Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - VfL Wolfsburg  (neděle 17:30)
Do fronty o Evropskou ligu se před posledními třemi zápasy postavili také Rothosen, kteří kromě vlastních schopností musí spoléhat rovněž na zaváhání konkurentů, ovšem základním cílem zůstává úspěch proti Vlkům.

Kdyby někdo před začátkem sezóny tvrdil, že tři kola před koncem bude Hamburk usilovat o evropské poháry, mnozí by jen nevěřícně kroutili hlavou, zvláště po hrůzostrašném rozjezdu, kdy za první tři duely svítila na domácím kontě pověstná nula! Potom se však spící velikán konečně rozběhl a jednu chvíli dokonce šilhal po čtvrté příčce znamenající postup do kvalifikace o Ligu mistrů - porážka ve Veltins Areně (4:1) ale podobné úvahy rychle zarazila a HSV tak musí stačit EL.

Také postup do druhé nejprestižnější evropské fotbalové soutěže však nemá úplně jednoduchý klíč a přístavní tým se musí z osmého fleku posunout do vyvolené "šestice", na kterou sice ztrácí pouhopouhý jeden jediný bod, ovšem stejně je na tom Mönchengladbach (už má dvaatřicátý zápas za sebou) a na sebemenší zaváhání čeká Hannover (další dva bodíky). "Následující tři zápasy pro nás mají charakter play-off," použil Thorsten Fink k určení důležitosti hokejovou terminologii. "Od svých hráčů chci opět vidět touhu po vítězství," dodal bývalý středopolař.

Naprosto pohodový závěr sezóny oproti tomu zažívá automobilové mužstvo, které se nachází s rovnými čtyřiceti body na úplném středu ligového pelotonu, daleko od sestupových i pohárových míst a zbývající tři duely tak může odehrát s čistou hlavou. Do karet VfL hraje i forma - svěřenci Dietera Heckinga neprohráli sedm utkání za sebou (tři výhry) a poslední dva mače přesvědčivě získali.

Relativně nulová povinnost po zisku bodů ovšem ještě zdaleka neznamená, že Vlci přenechají domácí ekipě kýženou odměnu bez boje. "Chceme být Hamburku vyrovnaným soupeřem a tuto roli můžeme splnit," prohlásil Hecking, který si velmi pochvaloval poslední úspěšné výsledky. "Za současné konstelace to vypadá dobře a rádi bychom nastavený trend udrželi i nadále," doufá protřelý stratég.

Ve snaze o dobití pohárové místenky HSV nepomůže hned několik důležitých hráčů. Vše začíná u distancovaného Reného Adlera, kterého tak podruhé nahradí Jaroslav Drobný. Hrát nemůže ani Michael Mancienne (svalové problémy), Marcell Jansen (žaludeční potíže), Dennis Aogo (kotník) a Tolgay Arslan (kolenní vazy). Uvolněná místa zaujmou Rajković, Lam, Rincón a na hrot se vrátí Rudņevs.

Hostující družina si může takovéto starosti odpustit. Dlouhodobě zraněné Václava Pilaře a Sotiriose Kyrgiakose (zpřetrhané vazy v koleni a zánět slepého střeva) doplnil na marodce Thomas Kahlenberg, jehož trápí pro změnu otrava krve. Helmes by se měl nadále rozehrávat za rezervu.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Diekmeier, Rajković, Westermann, Lam - Badelj, Rincón - Son, van der Vaart, Jiráček - Rudņevs
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Hasebe, Naldo, Knoche, Rodríguez - Träsch, Polák - Vieirinha, Diego, Arnold - Olić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Možná až nečekaně třaskavý náboj v sobě ukrývá čistě nováčkovské měření sil na frankfurtském svatostánku, kam své kroky namíří Fortuna. Zatímco Orli vytrvale usilují o evropskou místenku, hosté myslí pouze na holý život.

Tradiční účastník nejvyšší soutěže se po roce stráveném o patro níže vrhnul zpátky mezi elitu bez zbytečné bázně a hned od prvního kola si tvrdě budoval pozici na předních místech, kde ostatně Eintracht vydržel až do této chvíle. Výkony a především výsledky hesenského mužstva už však nejsou během jarní části tak přesvědčivé a svěřenci Armina Veha se musejí stále ohlížet za sebe...

...hladových vlků totiž čeká v závětří hned několik (zejména Gladbach a HSV, případně se do tlačenice může dodatečně připojit někdo další) a tým od Mohanu by o výsostné postavení jenom velmi nerad přišel. "Tento zápas je velmi důležitý. Musíme se postavit soupeři, který bojuje o udržení bundesligové příslušnosti. Chceme vyhrát," stanovil Veh. "Osobně proti F95 nic nemám," doplnil.

Hostující celek se po postupu mezi elitu také neprezentoval zrovna špatně a sázkou na propracovanou defenzivu pomalu, ale jistě, získával jeden bod za druhým. Tento řetězec se ovšem po krátké zimní pauze zastavil... Fortuna nedokázala naplno bodovat už devětkrát za sebou (tři remízy) a nemůže se tak divit, že se z klidného středu tabulky sesunula do sestupové vřavy.

Poslední tři zápasy tak na dně ligového pelotonu slibují pořádnou bitvu na ostří nože, které by se Düsseldorf milerád neúčastnil, ovšem ke splnění tohoto cíle už potřebuje konečně oprášit vítěznou hymnu. "Všechny čtyři týmy zůstávají namočeni. Zbývající dva bundesligové týdny tak slibují pořádnou bitvu," řekl Norbert Meier. "Určitě bychom rádi zápolili na opačné straně ligové tabulky, ale to by od nás bylo troufalé. Nyní musíme ukázat charakter," nabádá.

Na marodce stále zůstává Kevin Trapp (zlomená ruka), jehož nyní doplnil se zraněnými třísly Pirmin Schwegler. Porýnský tým se musí obejít bez Leona Baloguna, Martina Latky (oba svalové problémy), Christiana Ramíreze, Mathise Bollyho, Nanda Rafaela a Andrije Voronina.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Zambrano, Anderson, Djakpa - Russ, Rode - Aigner, Meier, Inui - Lakić
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Giefer - Levels, Langeneke, Malezas, J. van den Bergh - Lambertz, Bodzek - Reisinger, Tesche, Bellinghausen - Kruse
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.60 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Historicky padesátá sezóna mezi elitou pravděpodobně pro Werkself skončí osmou účastí v Champions League, ovšem k tomu je potřeba, aby farmaceutický celek navázal na poslední výkony i na Grundig Stadionu.

To by teoreticky neměl být problém: Der Clubu se po skvělém vstupu do druhé poloviny letošního ročníku (devět zápasů bez porážky!) přestalo dařit a momentálně drží sérii tří porážek za sebou. Na potvrzení záchrany se tak stále z domácího pohledu čeká, i když tři kola před koncem sezóny začíná být nad slunce jasné, že letošní vypjaté souboje na dně tabulky se franského mužstva týkat nebudou...

...osmibodový náskok na sestupové příčky je více než jasným argumentem, avšak FCN by rád získal i ten poslední bod a samotný závěr soutěže si užíval bez stresu. "Nevládne zde žádná depresivní nálada. Je pouze na nás, abychom dokázali zareagovat na nedávné porážky," uklidnil veřejnost Michael Wiesinger. "Chceme znovu začít úspěšnou sérii," vyzývá bývalý kouč rezervního týmu.

Koncernové mužstvo podává víceméně po celou sezónu konstantní výkony (až na některá zaváhání uprostřed jarní části) a právě fakt, že se na rozdíl od ostatních vyhnulo dlouhodobějším výpadkům formy (Schalke, Eintracht, HSV, atd.), znamenal osamostatnění se na třetí příčce s pohodlným sedmibodovým náskokem na čtvrté Königsblauen. Hosté tak k definitivnímu potvrzení dalšího postupu do nejprestižnější evropské klubové soutěže potřebují dva body.

Případné vítězství na bavorské půdě by tak hostující družině dodalo potřebný klid a zbývající dvě klání už by mohl Leverkusen, stejně jako za odlišných okolností FCN, odehrát s čistým hledím. "Máme takový cíl - rozhodnout již v sobotu a závěrečné dva mače proti Hannoveru a HSV absolvovat bez bodové nutnosti," prohlásil kanonýr Stefan Kießling, jenž má na dosah překonání rekordu Ulfa Kirstena, když oba doposud zaznamenali dvaadvacet zásahů do černého!

Marcos António a Adam Hloušek zůstávají stále na marodce (oba koleno), kde jim dělají společnost Gebhart a Ildiz (zánět slepého střeva). Bayeru chybí Bellarabi a otazník visí nad startem Daniela Carvajala (kotník).
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Balitsch, Nilsson, Klose, Pinola - Simons, Stark - Kiyotake, Feulner, Esswein - Pekhart
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Carvajal, Wollscheid, Toprak, Kadlec - L. Bender, Reinartz, Rolfes - Sam, Kießling, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.80 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Kromě večerního šlágru na Westfalenstadionu bude největší pozornost ze sobotního programu jistojistě upřena do Brém, kde místní ekipa přivítá TSG a právě typický "Keller-Duel" může výrazně poodkrýt sestupovou hádanku.

Takovouto sezónu už na severu Německa dlouho nepamatují, ovšem přístavní mužstvo vždycky nebojovalo jenom o vrchní příčky a rovněž si prošlo i záchranářskými útrapami. To bychom se však museli vrátit do sezóny 1998/99, kdy se zelenobílou družinu nepodařilo probudit ani Felixu Magathovi (nahradil Wolfganga Sidku) a tři kola před koncem sezóny byl do funkce dosazen současný lodivod Thomas Schaaf. Pod jeho vedením dokázal SVW okamžitě vyhrát na půdě TSV 1860 (1:3) a tříbodový zisk následně potvrdil doma proti die Fohlen (4:1), načež porážka na hřišti VfB už záchranu neohrozila.

Zpátky ale k současné situaci, která je ostatně velmi podobná jako před čtrnácti lety, kdy měl Werder tři kola před koncem na svém kontě shodných dvaatřicet bodů. Do karet pak kromě mírného náskoku (Fortuna a FCA ztrácí dva body, zatímco koncernový celek další tři) hraje severskému týmu i los, neboť nadcházející dvě utkání odehrají Brémy před vlastními fanoušky (proti Hoffenheimu a Eintrachtu).

Podpořit nedobré rozpoložení (SVW už deset zápasů nepoznal vítěznou radost!) domácích hráčů se tak rozhodli věrní fanoušci, kteří spustili kampaň s názvem "ALLEz GRÜN", což má zdůraznit jednotu hráčů s fanoušky a jejich víru v udržení mezi elitou. "Reakce fanoušků je skvělá," nezastírá Schaaf. "Není to řízeno z klubu, ale od lidí z města a to je pro nás velký závazek, na který musíme odpovědět na hřišti," vyzývá zkušený stratég před očekávaným zápasem.

Celek z Karichgau je na tom v současné chvíli o poznání lépe. A to se týká především aktuálního rozpoložení: TSG se po příchodu nového kouče Markuse Gisdola obdivuhodně zvedlo a ze čtyř zápasů dokázalo vydolovat nesmírně cenných sedm bodů, načež se znovu dostalo na dostřel baráži a pouhé tři body je rovněž vzdáleno přímé udržení (tyto příčky momentálně drží Augsburg, respektive Fortuna).

Hosté tak před koncem sezóny, i přes obtížný los (doma HSV a výjezd na hřiště Dortmundu), rozhodně nehází flintu do žita a soustředí se zejména na veledůležité nadcházející utkání. "Myslíme jenom na nadcházející utkání," řekl Gisdol. "Hráči mají různé myšlenky, ovšem především musí být napojeni na mé vlně, což ve v předchozích zápasech dařilo," vysvětlil 43letý kouč.

Brémskou snahu nepodpoří dlouhodobě absentující čtveřice Raphael Wolf, Florian Hartherz, Tom Trybull a Mehmet Ekici. Vyřazena z kádru byla dvojice Arnautović - Elia. To hostující lodivod bude moci sázet na všechny vyvolené koně s výjimkou Daniela Williamse (kotník).
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Mielitz - Fritz, Prödl, Sokratis, Ignjovski - Bargfrede, Kroos - Junuzović, Hunt, de Bruyne - Petersen
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Casteels - Beck, Abraham, Vestergaard, Johnson - Weis, Rudy, Salihović - Schipplock, Roberto Firmino, Volland
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Jeden z hodně zajímavých zápasů dvaatřicátého bundesligového kola bude k vidění na hřišti Hannoveru, kam zavítá přímý konkurent od soutoku Rýna s Mohanem. Obě strany mají zřejmě poslední šanci na posun vzhůru...

Mnohokrát omílané výkony jako na horské dráze předvádí dolnosaská družina, která se tak stále nemůže chytit a plně zapojit do vrcholící tlačenice o vstupenky do dalšího ročníku evropských pohárů, kde svěřenci Mirka Slomky podvakrát nechyběli. Tuto statistiku by H96 nerad porušil a po těsném vítězství na hřišti odepsaného Fürthu (2:3) se pomalu odepisovaný tým vrací do boje.

Účastník posledních dvou ročníků Evropské ligy však před sebou nemá zrovna snadnou pozici: 96ky pokud možno potřebují ze zbývajících tří duelů uklohnit co nejvíce bodů a navrch se ještě musí spoléhat na zaváhání soupeřů. "Musíme hrát opravdu naplno, vůči klubu a fanouškům přeci jen máme nějaký závazek," vyzývá své ovečky Slomka, jehož celek doma čeká na výhru už tři zápasy.

Mainz po skvělé druhé polovině úvodní části sezóny držel vysoké karty a dokonce se chvíli vyhříval na čtvrté příčce znamenající účast v kvalifikaci o prestižní Ligu mistrů. Krátká zimní pauza ale všechno obratem změnila a FSV se přestalo dařit, následkem čehož se ambiciózní mužstvo opětovně stáhlo do ústraní a další atak vyhlíží marně. Na vítězství hosté aktuálně čekají od začátku března (výhra nad Bayerem).

Nepřesvědčivé výkony z posledních týdnů nevěstí pro hostující ekipu nic dobrého a pouze tříbodová vzpruha z Hannoveru by mohla udržet pohárové naděje stále při životě. "Bylo by od nás troufalé, kdybychom za současné situace brali jenom tři body," uvědomuje si Thomas Tuchel, jenž si je však také vědom zlepšeného výkonu proti Eintrachtu (0:0). "Byli jsme velmi zklamaní, že jsme nedotáhli utkání do vítězného konce," smutnil progresivní kormidelník.

Domácí absence ztotožňuje především dlouhodobě zraněná čtveřice Felipe, Andreasen, Franca a Huszti. Mimo hru zůstává také Djourou (podkolenní šlacha), jehož doplnil distancovaný Schmiedebach. Kirchhoff, Choupo-Moting a Szalai pro změnu obsahuje výčet dlouhodobých marodů Nullfünfer, jenž doplňuje Ede (slepé střevo) a Klasnić (svalové potíže). Ivanschitz by mohl nastoupit.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Haggui, C. Schulz, Pocognoli - Hoffmann, da Silva Pinto - Stindl, Rausch - Abdellaoue, M. Diouf
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Pospěch, Svensson, Noveski, Zabavnik - Baumgartlinger, Soto - N. Müller, Zimling, M. Caligiuri - S. Parker
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.30 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Německá nejvyšší soutěž pomalu spěje do finiše a pro většinu celků začíná dost možná rozhodující fáze sezóny, to ovšem neplatí pro VfB a Fürth, kteří už příliš co vylepšovat nemají, a mohou tak jít do utkání s čistou hlavou.

Tradiční mužstvo po dvou domácích výhrách (nad Hříbaty a Freiburgem) opětovně pokukovalo po místenkách do evropských pohárů, ovšem lokální derby na hřišti Augsburgu (3:0) tyto naděje velmi rychle uhasilo. Stuttgart se tři kola před koncem nachází ve středu pelotonu, daleko od sestupových i pohárových příček a může tak svoje soustředění plně směřovat k očekávanému pohárovému finále.

Nadcházející ligové souboje pak mohou, kromě výhledu do budoucna, sloužit také jako "síto" pro výběr hráčů do berlínského finále proti obávanému a dlouholetému rivalovi z Mnichova. "Poslední tři zápasy už toho moc nezmění, ale každý především bude hrát o své místo ve finále DFB-Pokalu," potvrdil sportovní ředitel Fredi Bobic. "Čeká nás nebezpečný protivník," varoval.

Rovněž na opačném konci barikády je o všem podstatném již rozhodnuto. SpVgg po celou sezónu za svými protivníky zaostávalo a to se chtě nechtě muselo projevit i při konečném účtování - Fürth zůstává s devítibodovou ztrátou na samotném dně ligového pelotonu a po roční anabázi mezi smetánkou se tak pakuje zpátky o patro níže. Zbytek prvoligového působení si však chtějí hosté užít...

...takovýto trend ostatně naznačily poslední zápasy franského týmu, který zejména na venkovních kolbištích zůstává jen velmi těžko předvídatelným a častokrát dokáže svého soupeře zaskočit (HSV, Brémy anebo Norimberk by koneckonců mohly vyprávět). "Ve Stuttgartu si musíme sáhnout na hranici svých možností. Potřebujeme být velmi efektivní," je si vědom progresivní Frank Kramer.

Kapitán Serdar Tasci sice již pomalu zažehnal problémy s Achillovou šlachou, avšak na tento zápas pravděpodobně ještě nachystán nebude. To se týká i Hajnala (kotník), Didaviho a Cacaua (oba koleno). Disciplína zase znemožní nastoupit dvojici Niedermeier - Ibišević.

Budoucí posila Švábů Sercan Sararer na střet se svými budoucími spoluhráči připravena nebude a svalové potíže trápí rovněž Schmidtgala s Pekovičem. Dlouhodobě chybí Tyrala a Fall.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - G. Sakai, Rüdiger, Felipe, Molinaro - Gentner, Boka - Harnik, Maxim, Traoré - Macheda
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Hesl - Nehrig, Sobiech, Mavraj, Baba - Geis - Klaus, Fürstner, Prib, Park - Đurđić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.75 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Před slavnostním výkopem ve Wembley dostaneme malý předkrm již nyní, kdy Borussen vyzvou nesmiřitelného mnichovského rivala na bundesligovém pažitu. Oba aktéři už víceméně nemají moc o co hrát, přesto si však nic nedarují.

Žlutočerná družina už se nějakou dobu na domácím poli soustředí pouze na udržení druhého místa, neboť suverénní bavorský válec si s rekordním předstihem zajistil Meisterschale a před BVB si na čele udržuje konstantní dvacetibodový náskok! Tři zápasy před koncem pak mají svěřenci Jürgena Kloppa na třetí Werkself k dobru osm bodů a k definitivnímu pojištění druhé příčky tak potřebují dva bodíky.

Daleko větší pozornosti se dostávalo Lize mistrů, kde Dortmund i ve vyřazovací části předváděl spolehlivé výkony a teprve při odvetném semifinálovém utkání na Santiago Bernabéu (2:0) utrpěl premiérovou porážku v soutěži! Už předtím však na domácí půdě Borussia skvělým výkonem rozprášila madridský velkoklub poměrem 4:1 a zajistila si tak postup do historicky druhého finále (to první před sedmnácti lety proti Juventusu opanovala!). "Důležitost zápasu pochopitelně leží úplně někde jinde, než tomu bude 25. května," potvrdil dortmundský lodivod klíčový duel v Lize mistrů.

Přesto přese všechno ale žádné velké šetření nepřichází na pořad dne - beznadějně vyprodaný Westfalenstadion ostatně ani na něco podobného nedovolí pomyslet. "Chceme divákům předvést opravdu dobrý fotbal. Už jenom proto, že se utkání odehraje na takovém stadionu, nebereme utkání z povinnosti," zdůraznil Klopp. "Hráči dají do zápasu všechno," slíbil oblíbený kormidelník.

Jak už bylo napsáno, Mnichované se od začátku sezóny prezentují takřka bezchybně, pro nikoho tak nebylo překvapením, že kromě prioritního cíle, kterým bylo po dvouleté pauze ligové prvenství, útočí na další dvě cenné trofeje. Cestou do finále DFB-Pokalu hosté mimo jiné vyřadili také Dortmund, jemuž tak po porážce ve finále Superpoháru uštědřili již druhou letošní prohru.

Kromě úspěchů na německé fotbalové scéně však rovněž Bayern sbírá vavříny na poli nejprestižnější evropské klubové soutěže. Hostující strana po Arsenalu a turínském Juventusu dostala při semifinálovém losu dost možná toho nejtěžšího možného soupeře - Barcelonu. Heynckesovi svěřenci si však poradili na jedničku a po celkovém skóre 7:0 postoupili potřetí za poslední čtyři ročníky Ligy mistrů až do samotného finále! "Nadcházející utkání pro mě nemá na finále žádný dopad," shodl se ostřílený stratég se svým trenérským protějškem. "Musíme pokračovat v rytmu," nabádá Heynckes, jehož tým doposud venku ještě neprohrál (14-1-0)!

Maria Götzeho při odvetném souboji s Merengues zradil stehenní sval a mladý středopolař tak nemá vůbec jisté, bude-li se moci představit ve finále Champions League. Oproti minulému utkání na hřišti Fortuny pak zřejmě tolik očekávaných změn na programu nebude.

Do konce sezóny zůstávají na opačné straně mimo hru zraněné opory Holger Badstuber (koleno) a Toni Kroos (svalové problémy), přičemž několik dalších hráčů bude šetřeno.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Großkreutz, Subotić, Hummels, Schmelzer - Kehl, Sahin - Blaszczykowski, Gündogan, Reus - Lewandowski
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, van Buyten, Dante, Alaba - Javi Martínez, Luiz Gustavo - T. Müller, Pizarro, Shaqiri - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Schalke 04  (pátek 20:30)
Letošní ročník německé ligy se blíží ke konci a předehrávku 32. kola obstará souboj o pohárovou Evropu. Fotbalisté Schalke tři kola před koncem téměř definitivně ztratili šanci na přímou účast v Lize mistrů, na třetí Leverkusen totiž ztrácejí hned sedm bodů. Nyní by si chtěli udržet alespoň čtvrtou pozici zaručující předkolo. V tuto chvíli mají náskok tří bodů na Eintracht, Gladbach ztrácí další dva body a dvě místa.

Domácí mají stále velkou příležitost probojovat se do evropských pohárů, na šestý Freiburg totiž ztrácejí pouze jeden bod a pokud dokážou svého pátečního protivníka porazit, tak se mohou dostat i do kvalifikace nejprestižnější evropské klubové soutěže. Ve vyrovnané konkurenci to ale nebudou mít jednoduché, určitou šanci na Evropskou ligu má totiž stále i jedenáctý Wolfsburg.

Gladbachu se v poslední době daří jen doma. V předchozích šesti kolech dokázal před vlastními fanoušky porazit Hannover, Fürth i Augsburg, ovšem z Freiburgu, Stuttgartu a Wolfsburgu si neodvezl ani bod. Hosté po horším startu v jarní části zabrali a v minulých deseti duelech v Bundeslize prohráli jen dvakrát, naposledy díky hattricku navrátilce v sestavě Klaase-Jana Huntelaara deklasovali doma konkurenční Hamburg v poměru 4:1. V podzimním vzájemném zápase vítěz znám nebyl a Gladbach si odvezl z půdy Schalke cenný bod po remíze 1:1.

Domácí kouč Lucien Favre bude mít k dispozici kompletní kádr. "Je to pro nás velmi důležité utkání a všichni dobře víme, že potřebujme získat tři body. Chceme využít domácího prostředí, ve kterém se nám v poslední době opravdu daří. Bod nám nestačí a troufám si tvrdit, že i při případné remíze by naše šance na evropské poháry výrazně klesly. V opačném případě budeme mít ještě slušnou šanci zajistit si i kvalifikaci Ligy mistrů," uvedl Favre.

Hosté se stále musí obejít bez zraněného Fuchse, který má problémy s kolenem, kvůli svalovým problémům je mimo hru také Metzelder. Rehabilitaci ještě podstupují Papadopulos, Affelay a Obasi, zdravotní problémy na hřiště nepustí ani Maricu s Farfanem. Ofenzíva Schalke tak pořád má velké problémy, ovšem největší eso Huntellaar by měl nastoupit. "Doufám, že nám svými brankami pomůže a dovede nás k vítězství. Okamžitě bylo vidět, že náš útok je s ním mnohem silnější," uvedl obdivně trenér hostů Jens Keller.

Ten dále dodává, že výhra by jeho svěřence výrazně přiblížila čtvrtému místu. "Na třetí místo už nemyslíme, nyní chceme co nejdříve vyřadit ostatní protivníky v boji o čtvrtou příčku. Pokud nyní zvítězíme, tak bychom si už s předstihem mohli zajistit náš současný cíl. V opačném případě by nás ale čekala ještě pořádná bitva, proto nechceme zaváhat. Nesmíme Gladbachu dovolit, aby tvořil hru. Na druhou stranu všichni víme, že zvítězit na jeho půdě bude nesmírně obtížné, nevyhrává se tam příliš často," dodal Keller.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Alvaro Dominguez, Daems - Marx, G. Xhaka - Herrmann, Arango - Hanke, Mlapa
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Hildebrand - Uchida, Höwedes, Matip, Kolasinac - Neustädter, J. Jones - Michel Bastos, Raffael, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov31273190:1484
2.Borussia Dortmund31197576:3664
3.Bayer Leverkusen31168759:3856
4.Schalke 04311471054:4749
5.Eintracht Frankfurt311371143:4246
6.SC Freiburg311291040:3745
7.Borussia Mönchengladbach311111938:4244
8.Hamburger SV311351337:5044
9.Hannover 96311251454:5741
10.1. FSV Mainz 053110101136:3640
11.VfL Wolfsburg3110101141:4640
12.VfB Stuttgart311161433:5039
13.1. FC Norimberk319111134:4238
14.Werder Brémy31881545:6032
15.Fortuna Düsseldorf31791537:4930
16.FC Augsburg31791530:4530
17.TSG Hoffenheim31761837:6027
18.Greuther Fürth31391922:5518
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Borussia Mönchengladbach - Schalke 04
sobota 15:301. FC Norimberk - Bayer Leverkusen
sobota 18:30Borussia Dortmund - Bayern Mnichov
neděle 15:30SC Freiburg - FC Augsburg
neděle 17:30Hamburger SV - VfL Wolfsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (104)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Stasi, ty ses nedávno ptal, jak to bylo s mrtvým fanouškem Hajduku..

"Před několika dny přišla zpráva z Chorvatska, že díky policejnímu násilí zemřel 18ti letý fanoušek Hajduku Split Marko Azapovič. Byl podezřelý z krádeže a byl umístěn na několik dní do vazby. Pak byl propuštěn a musel do nemocnice kvůli vážným zraněním, které dle největší pravděpodobnosti vznikly díky policejnímu násilí při výslechu. Svým zraněním o dva dny později podlehl. Dle lékařské zprávy jako důsledek nadměrného násilí.

Fans Hajduku tak o víkendu rozvinuly transparenty pro připomenutí svého kamaráda a skandovali jeho jméno. Marka Azapoviče připomněl i pochod Bad Blue Boys u stadionu Dinama Záhřeb před utkáním s NK Slaven Belupo, který protestoval proti policejnímu násilí.".

Reagovat
stas87

kurvy policajne...zmlatit cloveka pri vysluchu...a to bol este len podozrely,zvycajne sa policajtov zastavam ale tu som nastvany a dost,dufam ze v splite dostanu pri najblizsiej prilezitosti do drzky!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A.C.A.B.

Reagovat
db18

teď mělo BVB transparent "...ermordet von Polizisten - ACAB" - to byla reakce na toto, nebo se stalo něco dalšího?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ono. Tento transparent měli včera i fanoušci FCN.

Reagovat
db18

- Schweinsteiger, Lahm, Robben a Ribéry by měli opět v lize dostat pauzu...

místo nich by se proti Dortmundu v základní sestavě mohli objevit Can, Shaqiri, Pizza nebo Rafinha (a pravděpodobné je opětovné nasazení Gómeze)

...u BVB je jasné, že neastoupí Götze a Bender - nejasná je situace kolem Poláků Blaszczykowského a Lewy

...celkově by to pak mohl být pěkný zápas, který by mohl nabídnout ukázky některých talentů

Reagovat
Bayern +

A dnes som čítal, že Robben by chcel v Bayerne ukončiť kariéru a o žiadnom odchode sám od seba vôbec nebude uvažovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosto perfektní řešení. Ideální by byl souboj béček, protože hrát toto utkání před finále LM je prostě nepříjemnost. Tady by se mohli očuchat a finále by mohlo být až příliš takticky svázané.

Reagovat
Logan

Tak zase uplný béčko nepostaví ani jeden. Nevěřím tomu že bychom hráli v podobné sestavě jako v Dussledorfu. Na druhou stranu v bráně by se Langerak objevit mohl, Leitner se Sahinem by šanci mohli dostat a možná Bittencourrt nebo Grosskreutz. Lewa bude podle mě sedět určitě.

Reagovat
slovaňáák

Langerak klidně, Moritz těžko říct, od začátku nejspíše ne. Naopak Nuri by měl být v základu s tím, že se Gündogan posune na AM.

Reagovat
Logan

Moc se mi právě nechce věřit tomu že by Ilkay hrál základ, i když si to Kloppo možná bude chtít zkusit v případě, že se Mario nestihne na finále uzdravit, takže uvidíme noo

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem dost zvědavej, jak k tomu ligovýmu zápasu oba týmy přistoupí. Zranění sehrajou svojí roli, takže v plnejch sestavaách se do toho asi uplně nepůjde, ale skoro bych řekl, že je škoda, že spolu hrají až teď, bylo by lepší, kdybychom je do konce sezóny viděli fakt až v tom finále.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaké tipy na toto kolo?

Reagovat
smazaný uživatel

V příštím Góólu! bude fenomén Bayern, téma Klopp a plakát Ribéry. Teprve teď zjistili, že existuje něco jako BL a to jen stačilo aby měla BL ve finále LM 2 týmy, doteď tam byl snad jednou článek o Götzem...

Reagovat
smazaný uživatel

Sport góóól, i když ho teda kupuju, je na píču časopis. Alepsoň 3x tam byl už článek o Balovi, furt samej Ronaldo, Messi, Rooney, prostě hnus. Jo, ale jednou tam bylo jak je ve prostřed to představení týmů, tak tam psali o Bayernu a pak představovali v zadu Danteho. Jinak nic..

Reagovat
stas87

meha kedze uz aue tecie tak vyhra by velmi pomohla dynamo to musi urvat!

Reagovat
Kily

zrovna jsem dorazil domů, snažím se všechno sesumírovat a jestli nejsem úplně na kaši, tak koukám, že Kirsten si koupil odpuštění snad všech a chytil dvě penalty, dneska super výsledky, radost mi ale kazí to, že za týden nebude moct hrát Bregerie, to bude hodně citelná ztráta už jenom vzhledem k tomu, že pokud nějaký šaman neuzdraví Saviće, tak tam bude muset zaskočit rezervní varianta rezervní varianty

Reagovat
smazaný uživatel

Chytil dvě penalty ?

Reagovat
stas87

ja pozeral od cca 30 minuty,dynamo ani paderborn neprehravalo,hostia sa uplne jednoducho dostavali do sanci a zlyhali len v zakonceniu ci finalnej fazi,dynamo malo velke stastie ze vyhralo,tie penalty...fakt netusim ale prislo mi to ako klasicky zapas,super co o nic nehra vs zachranujuci,tie penalty boli zahrate tragicky,najma ta druha,pacil sa mi ouali,sice zadrbe x prienikov ci brejkov ale ma asistencie a bodovy prinos pre dynamo ma,losilla sa mi nepaci na stoperu ale pacult snad vie co robi..

Reagovat
Kily

jsem se zrovna podíval na sestřih a jsem celkem rád, že jsme měli zápas a nemohl jsem koukat na zápas, protože u toho bych zestárl o pěkných pár let. Stopeři spousta chyb, Bregerie měl jít u té první penalty jasně ven, tam se rozhodčí z nějakého záhadného důvodu slitoval a pak pomohl i pomezní, když přehlédl menší ofsajd Müllera při prvním gólu. Jinak jsem si zrovna málem ukroutil hlavu nad tím, o co se při druhé penaltě snažil Losilla, za to by potřeboval nakopat, návyky stopera nemá, i když třeba proti Cottbusu odehrál super zápas a co jsem koukal, tak se dokonce už čtyřikrát dostal do sestavy kola, ale tohle prostě není možné ve vápně udělat. Ouali přihrál na gól a snad se chytí, za týden by bylo super, kdyby se mu povedlo několik úniků, při kterých si neukopne míč

Reagovat
Kily

a vývoj zápasu tedy celkem jednoznačný pro Paderborn, sestřih měl 14 minut a Dynamo se v něm dostalo do tří šancí + na začátku zákrok na Kocha ve vápně. A ty penalty zahrané opravdu exkluzivně, moc dobře, že ani jednoho z nich nenapadlo zvednout hlavu a raději poslali pomalé střely kamsi k tyči

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je dávaj Grosskreutze furt na beka??

Reagovat
Logan

Protože na beku v podstatě nemáme, bohužel, alternaci ... pořád jsem nepochopil proč v zimě odešel Löwe, sice to nebyl žádný top, ale aspoň to byl klasický obránce no ...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej, jak se s tím dnes "náhradnící" vypořádají. Mohlo by to naopak naší kvalitě jen a jen pomoc, budou motivováni tím, že moc nehrají, navíc se o náhradnících pomalu ani bavit nemůže. Hráče jako Gómez, Piza, Gustavo nebo Shaqiri nemá řada evropských velkých klubů ani v těch nejsilnějších sestavách.

Reagovat
Logan

To samé bude platit i u nás ale. Jsme zvědav jak to Kloppo protočí, ale na zápas se moc těším

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel náhradníci BVB, to je dlouhodobější průser..

Reagovat
Logan

průser je to jenom na krajích obrany a úplném hrotu ... do toho středu tam náhradníci jsou a jsou kvalitní, možná ještě nedorostli do toho aby hráli plnohodnotně v LM, ale v BL určitě ano, což dokázali v minulém zápase, takový Leitner si minuty určitě zaslouží

Reagovat
stas87

Mielitz

Ignjovski Sokratis Prödl Fritz

Bargfrede Kroos

Yildirim Hunt de Bruyne

Petersen

proti ziadnemu inemu timu v sucasnej BL nemame lepsiu bilanciu poslednych zapasov,dufam vo vyhru,kludne to mohlo byt dnes na ES..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Taky to mám jako první volbu.

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez som zvedavy na Werder. Dlhsie som ich nevidel. Dolezity zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyli internetový streamy retardový, jel bych to taky.

Reagovat
stas87
Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ne, ale díky. Bremen vede, jsem klidný a radši se budu dívat na televizi. Přenosy na internetu jsou pro mě nesnesitelné. Stěží to skousávám na Bayern a na Slavii..

Reagovat
Logan

Slavie

Reagovat
stas87

choreo podarene snad taky bude aj vykon

Reagovat
jv

Zapnul jsem to až později, co tam bylo?

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, Uli dal přednost dnešnímu zápasu baskeťáku před fotbalem.

Reagovat
stas87

konecne uvod pri ktorom sa mozem smiat

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Sobiech měl dobrý nástup

Reagovat
stas87

tak atmosfera,nasadenie,bojovnost,agresivita a tuzba porvat sa za werder

co je nedostatok tak to je nepresne kombinacie,sem tam maly pocet hracov co sa zapoji do utoku a vykon ignjovskiho z pozicie LB si vybehnut s loptou na stred zalohy a tam prist o loptu a zazit infarktovi chvilu ci mielitz vychyta firmina to je na facku! ignjovski si ale celkom casto na moj vkus sbieha do stredu a opusta tak levu stranu kde pred nim by mal hrat yildirim ktory doazdu tiez nie je istota je prinajmensom zbytocne a hlupe riskovanie,fritz si svoju stranu dobre strazi a je spolahlivy

stred je dnes celkom dobry,boli tam ale chvile ked hoffenheim prave cez stred prihravkou prekonal 20 metrov a bolo to tak nasi obrancovia museli cuvat pred utocnikmi hoffenheimu a hrat proti rozbehnutemu firminovi nie je lahke

oba kraje hoffe priechodne az beda,toho zatial vyuzivame dost a to ich zraza dole,luto je mi celkom toho laveho beka,ten druhy gol bola fakt blba zhoda nahod,penalta?podla mna nebola...cudujem sa ze huntove pady rozhodca niekedy nepotresta zltou,aj tu by si ju mozno zasluzil nastastie pre nas to rozhodca odpiskal,vdaka!inak by to mozno bolo trapenie so sancami ktore nevyuzijeme,zatial stoperi kevin a aj yildirim,zo zaciatku to nebolo ono,bal sa nieco vymysliet ale postupom casu sa rozohral a aj on je nebezpecny

burlivo sa oslavil gol meiera chcem vidiet opakovacku suboja sobiech vs obranca mainzu,zo zaberu co som mal moznost vidiet si sobiech na neho pekne naskocil niedermeier v kotli vfb

Reagovat
stas87

klasika nikdy to nemozme dohrat v klude...hrozostrasna chyba od stoperov

Reagovat
Logan

tvl co jste to zase vyvedli???

Reagovat
stas87

prestali hrat a cakali ze si hoffenheim bude nahravat na polke pokazit si takto vyhraty zapas umi v BL len jeden tim

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer; Rafinha, Van Buyten, Boateng, Contento; Tymoshchuk, Gustavo; Shaqiri, Pizarro, Alaba; Gomez

a teď podržte, lavička: Starke, Rankovic, Martinez, Müller, Højbjerg, Can, Weihrauch.

Reagovat
db18

Højbjerg a Can pak snad dostanou prostor v druhém poločase

Reagovat
smazaný uživatel

Na Rankovice bych byl taky zvědavej, kromě soustředění v Kataru jsem ho nikdy hrát neviděl.

Reagovat
Pipo123

To je čo ? serú na derby ?

Reagovat
db18

ani jednomu klubu o nic nejde - navíc si nechtějí zlikvidovat hráče před finále...

...a navíc to není derby

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

měl by někdo odkaz na ten dnešní Klasik ? děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

díky moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm

Reagovat
smazaný uživatel

tak konečně si Neuer po dlouhé době zachytá

Reagovat
smazaný uživatel

Že si to ten Tymoščuk jednou neodpustí.

Reagovat
smazaný uživatel

Vrah.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je gundoganovi ?

Reagovat
blaugrana

V lete má prísť miesto Cesca, tak nechcú riskovať, že sa mu stane niečo vážne.

Reagovat
jv

Nakonec asi preventivní opatření, kvůli podezření na zranění stehenního svalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Piza nastoupil za Gómezem asi potřetí za poslední bundesligový zápasy a on si nevzpomene, kdy tam nastoupill..

Reagovat
smazaný uživatel

a Shaq je podle něj asi třicátník dneska je docela mimo

Reagovat
JozkokozleJ

Plus opakovane vychvalovany Schieber za golovu asistenciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Plus Kuba při faulu na Tyma se přejmenoval ještě na Leitnera. Do toho nerozeznává Alabu, Gustava a Boatenga. A korunu tomu dává Bokša...

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Aspon dnes uz nehraje "fan Bauten". Ale ten spolukomentator (myslim, ze to nie je Boksa) mi nepride zly.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to hodně tahalo za uši na další stranu jsem ale tuhle výslovnost slyšel i u zahraničních komentátorů, takže možná na tom něco bude, ale je to strašný.. Jinak Bokša to podle mě opravdu je..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dost předpokládaně je to celkem nuda. Ta kvalita v hodně momentech chybí, je to nepřesný, spousta chyb. Ten zápas nemá ani zdaleka takový tempo, jako by měl normálně.

Aspoň díky za krásnej gól Kevina

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to přijde docela dobrý, lepší než zápas v Pokalu nebo na podzim..

Reagovat
jv

Jednoznačně, sice nenastoupily největší hvězdy, ale možná právě proto tomu nechyběla šťáva a rozhodně se bylo na co koukat.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zatim docela lepší, Gómez borec jako svině, snad se do druhý půle podívá Hojbjerg a Can, zvědavej bych byl i na Rankovice..

Reagovat
db18

a rozhodně jeden z dvojice Luiz Gustavo/Timo dolů - oba mají žlutou a to je dost velký riziko

Reagovat
smazaný uživatel

U týhle dvojice dvojnásobně. U Tyma možná trojnásobně.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli docela lepší myšlíš držením míče kolem půlky, tak jo, jinak ani náhodou.

Reagovat
JozkokozleJ

Gomez kanon

Reagovat
smazaný uživatel

Ica penlty!

Reagovat
smazaný uživatel

Noja!

Reagovat
smazaný uživatel

hmm..co dodat

Reagovat
smazaný uživatel

Manu!!!!!!

Reagovat
Mercury

Tohle fakt na penaltu nebylo. Dobře, že to Neuer chytil. Btw ten spolukomentátor na ES2 je šílený.

Reagovat
db18

Manu

Reagovat
smazaný uživatel

ani tlačenka jim nepomůže, dobře Manu!

Reagovat
icka

prej tlacenka... zas objektivni fanousci tady

Reagovat
smazaný uživatel

tak penalta to nebyla ani náhodou

Reagovat
icka

Ani nahodou? Mam jiny nazor,dalo se to pisknout..

Reagovat
Mercury

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na planetě Mars..

Reagovat
smazaný uživatel

dostal do ramene, co chceš pískat...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jsem si říkal, že Jembovi nedal žlutou, což by byla druhá...

Reagovat
ďuriLFC

redka musi byt

Reagovat
smazaný uživatel

..šel tam jako kkt, to se nedalo čekat nic jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

redka byla no

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kdo dělal preview tušil že ta fotka bude výstižná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mi tam chybí nějakej ten štouchanec do oka, aby ten klasikr mohl mít v názvu EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Žistávo nepřestává být magorem ani s kartou na kontě.

Reagovat
Bayern +

100. pre treble FC Bayern Műnchen e. V.

Reagovat
OVi.77

Jak je na tom Petržela v Augsburgu? Nějak se zakopal ne?

Reagovat
jv

Nedařilo se mu, stejně jako celému FCA, od doby, kdy vypadl (zranění), se to otočilo, a proto se nejde divit, že nehraje. Nebude mít zrovna snadnou pozici, ale přesto by měl ještě dostat šanci.

Reagovat
OVi.77

Ok, díky za reakci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele