32. kolo
04.05.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht si výhrou nad Düsseldorfem takřka zajistil místo v EL

Hodně důležité vítězství dokázal urvat trápící se Frankfurt, který využil aktuálně ještě horšího rozpoložení Fortuny a zapisuje si tak na své konto druhé vítězství před vlastními fanoušky, čímž si výrazně řekl o pohárovou místenku.

Vyrovnaný průběh neměl dlouhého trvání, Fortuna se záhy utábořila před vlastním pokutovým územím a sotva vystrčila růžky za půlku, natož aby se třeba pokusila ohrozit Nikolova. Ani Orli však nepůsobili úplně jistým dojmem a zejména při rozehrávce postrádali větší kreativitu a v neposlední řadě také přesnost. Rodeho střela byla zablokovaná a úspěch neslavil ani Aigner a hned dvakrát Meier!

Domácí obrana byla pod stále rostoucím tlakem a bylo jenom otázkou času, kdy kapituluje. Tato slova se naplnila po třiceti minutách, kdy Russ prodloužil Jungův pas na Lakiče, jehož ránu sice Giefer vyrazil, ovšem pouze k Meierovi, který tak měl mimořádně snadnou cestu ke svému čtrnáctému zásahu - 1:0! Zbytek prvního dějství už se potom víceméně dohrával...

Během prvních čtyřiceti pěti minut naprosto neviditelná ofenziva F95 se po přestávce přece jen osmělila, avšak výraznější nebezpečí pro domácí branku z toho nebylo. Naopak znovu udeřilo na druhé straně: Inui z rohu poslal do šestnáctky nadýchaný centr, který si našel Lakić a Giefer byl přes veškerou snahu opět bezmocný - 2:0. Po tomto momentu se Eintracht stáhl a svoji pozornost zaměřil výhradně na rychlé kontry. Hostům se tak otevřela nečekaná možnost k vlastní iniciativě a toho po dlouhém přemlouvání využil Schahin, nekompromisně propasíroval mičudu do branky a snížil na 2:1!

Po většinu utkání jasně lepší Frankfurt se tak rázem obával o výsledek, čemuž pouze napomohl častými chybami a užuž se zdálo, že Düsseldorf očividné slabosti využije k dalšímu zásahu. Takovéto úvahy ale tři minuty před koncem razantně odmítl Meier, který neskutečnou střelou z úhlu vymetl šibenici hostující branky a jen tak potvrdil pozici nejlepšího kanonýra Orlů - 3:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 a velké trápení

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele