Bundesliga - souhrn 26. kola

20.03.2015, 22:23, aktualizováno 22.03.2015, 19:33
Komentáře a souhrny
Mönchengladbach ve šlágru kola vykradl mnichovskou Allianz Arenu, díky čemuž zůstává na třetí příčce. Wolfsburg si veze remízu z Mainzu a na FCB tím pádem ztrácí deset bodů. Leverkusen vykradl Gelsenkirchen, tři body slaví rovněž Dortmund, Freiburg a Stuttgart. Na hřištích Kölnu a Paderbornu se udály remízy. Už v pátek si Hertha přivezla tři body z Imtech Areny...

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 0:2

22.03.2015 17:30

Góly: 30. Raffael, 77. Raffael

Vypadá to, že pohodlné vedení a nedostatek ligové konkurence Bayernu příliš nesvědčí. Mnichovský gigant dnes před vlastními fanoušky ostudně prohrál 0:2 s Mönchengladbachem, a co více, výsledek byl zcela zasloužený; protože však Wolfsburg v předchozím zápase pouze remizoval v Mainzu, zůstává Guardiolova ekipa stále jediným reálným kandidátem na titul.

Hosté uspěli díky dvěma trefám Rafaela a vrátili se na třetí příčku, zajišťující přímý postup do Ligy mistrů; na čtvrtý Leverkusen mají v tuto chvíli náskok dvou bodů. Porážka ligového suveréna na jeho půdě pomohla definitivně zaplašit vzpomínky na vypadnutí z Evropské ligy - pokud vše půjde i nadále tímto stylem, budou Hříbata napřesrok nastupovat v prestižnější pohárové soutěži.

V zápase samotném začal (podle očekávání) aktivněji Bayern, ale pozorná obrana hostů jej i přes výraznou optickou převahu do vážnějších šancí nepustila; svěřenci Luciena Favreho naopak postupně získávali sebevědomí, které se ještě zvýšilo poté, co musel po 24 minutách hry střídat zraněný Arjen Robben. Pravda, jeho náhradník Thomas Müller není o nic méně nebezpečným hráčem, jenže v tu chvíli už byli hosté takříkajíc "na koni".

Po půlhodině hry se jim totiž podařilo prolomit bezbrankový stav - Raffaelův pokus se dokutálel do sítě pod zkoprnělým Manuelem Neuerem, který si tuto situaci za rámeček rozhodně nedá. Vstřelená branka zapůsobila na Hříbata jako elixír života, zatímco Bayern vypadal s přibývajícími minutami stále unaveněji, a to po fyzické i psychické stránce.

Pouze nepatrný ofsajd pak sebral Andrému Hahnovi šanci na zvýšení náskoku; tentýž hráč pak ještě trefil tyč, načež odražený míč odklidil do bezpečí bránící Bastian Schweinsteiger. Branková konstrukce zazvonila i na druhé straně po hlavičce Lewandowského. Bayern však rozhodně nepůsobil dojmem týmu, který by se nějak hnal za vyrovnáním, a v 77. minutě po zásluze podruhé inkasoval - Kramerův pas našel Raffaela, který z voleje uklidil míč přímo za nejistého Neuera.

Ostuda pro čerstvého čtvrtfinalistu Ligy mistrů mohla být ještě větší, kdyby Gladbach využil některý ze svých nebezpečných brejků ze samého závěru; to se nakonec nepovedlo, přesto však Lucien Favre smutnit rozhodně nemusí. Jeho svěřenci totiž dnes i tak zaznamenali mimořádný úspěch.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

22.03.2015 15:30

Góly: 7. Niko Bungert - 61. Luiz Gustavo

Wolfsburg má sice možná silnější tým a výrazně lepší tabulkové postavení než Mainz, dnes to však na hřišti vidět příliš nebylo. Naopak - domácí FSV podalo proti favoritovi velice dobrý výkon, a výsledná remíza 1:1 je tak pro Vlky spíše ziskem nežli ztrátou.

Nutno uznat, že svěřenci Dietera Heckinga měli v nohách těžký čtvrteční duel Evropské ligy na půdě Interu Milán; i přesto však bylo překvapující, jak lehce domácí dokázali ovládat hru v úvodním dějství. Niko Bungert hlavou vstřelil první gól už v sedmé minutě, Johannese Geise zase zastavilo břevno. Vlci se zvedli až po obrátce a vyrovnali zásluhou Luize Gustava.

Hecking udělal oproti zápasu v Miláně hned šest změn, a Mainz zaskočil svého protivníka od úvodních minut velmi agresivním přístupem. Geis sice nejprve zdálky pálil mimo, Bungertova hlavička po rohu si však už místo za Diega Benaglia najít dokázala. I po vedoucí trefě domácí nadále tlačili, nebezpečí hrozilo zejména od Shinjiho Okazakiho; Wolfsburg kontroval snahou o držení míče, ale bez potřebného efektu.

Vůbec první nebezpečnou střelu Vlků opřel André Schürrle mimo, jenže šlo spíše o ojedinělý pokus; naopak na druhé straně se vesele útočilo dál, a Geis nastřelil ve 29. z přímého kopu břevno. Hosté sice dokázali zareagovat pohotovou ránou Kevina De Bruyneho, která vyprášila rukavice Lorise Kariuse, ale to bylo v první půli z jejich strany vše. Okazaki se ještě dostal do skvělé pozice ve 40. minutě, byl však v postavení mimo hru.

Hecking se do druhého dějství rozhodl zvýšit tempo nasazením Vieirinhy a Ivana Perišiće, zatímco Maximilian Arnold se posunul hlouběji do záložní řady po bok Luize Gustava; tento odvážný krok se nakonec ukázal jako dobře promyšlený, neboť nově sestavený pivot brzy začal ovládat tempo hry ve středu pole. Schürrle ani De Bruyne však své šance nevyužili, a Gustavo pro změnu nastřelil tyč.

Brazilský záložník se však dočkal hned po následujícím rohovém kopu, když na zadní tyči uklidil do sítě De Bruyneho centr. Vyrovnávací trefa Mainz opět probrala k životu, a domácí začali v závěru tlačit na vítězství; Bungertův akrobatický volej však byl zblokován, zatímco Malli pálil příliš vysoko a Okazaki v 86. minutě minul jen o několik decimetrů. Na druhé straně si Karius poradil s dalším De Bruyneho pokusem, a zápas tak skončil remízou 1:1.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:1

21.03.2015 18:30

Góly: 35. Karim Bellarabi

Důležitý souboj o Ligu mistrů se sehrál ve Veltins Aréně. Schalke ale nevyužilo domácího prostředí a s Bayerem Leverkusen prohrálo 0:1. O jedinou branku se v prvním poločase postaral nejlepší střelec hostů Karim Bellarabi. Fotbalisté z Gelsenkirchenu tak na svého dnešního soka ztrácí v tabulce už šest bodů.

První velká příležitost tohoto utkání se urodila ve 12. minutě. Po zblokované střele se míč dostal až ke zcela volnému Huntelaarovi, proti nizozemskému kanonýrovi však rychle vyběhl brankář Leno a střelu z hranice malého vápna dokázal skvělým zákrokem vytěsnit na rohový kop. Leverkusen hrozil po standardních situací, všechny nebezpečné hlavičky ovšem končily v rukavicích Timona Wellenreuthera.

V 36. minutě se hostům povedla pěkná akce, když Rolfes pěknou kolmicí našel Karima Bellarabiho, ten dostal v šestnáctce spoustu prostoru a když už se zdálo, že bude přihrávat, vypálil a střelou pod břevno zaskočil Wellenreuthera. Útočník s ghansko-marockými kořeny si tak připsal svůj jedenáctý bundesligový gól v právě probíhajícím ročníku.

Domácí mohli záhy vyrovnat, na centr z přímého kopu sice vyběhl Leno, k míči se ale pořádně nedostal. Postupem času se Schalke logicky ujalo iniciativy a stále více se tlačilo do útoku. Nebezpečně střílel Fuchs, těsně nad hlavičkoval Kevin-Prince Boateng. Na opačně straně si na centr z od rohového praporku naskočil na první tyči Spahić, bohužel pro něj trefil pouze prostor, kde stál Wellenreuther a mladý brankář dokázal jeho prudkou hlavičkou reflexivně vyrazit.

Na prahu poslední desetiminutovky se oba týmy dožadovaly pokutového kopu. Nejprve Bellarabi ve vápně přepadl přes Ayhana, nejlepší střelec Leverkusenu svému pádu evidentně hodně přidal a hlavní rozhodčí penaltu zřejmě správně neodpískal. Na opačné straně trefil Boateng ruku jednoho z protihráčů, píšťalka sudího Gagelmanna znovu zůstala němá, tentokráte šlo ovšem o chybný verdikt.

Königsblauen v závěru hru už hodně otevřeli, čehož hosté využívali a chodili do rychlých brejků. Karim Bellarabi pálil zcela osamocen v šestnáctce vedle a Gonzalo Castro ztroskotal na vynikajícím Wellenreutherovi. Mrzet to ale Schmidtovu družinu nemuselo, v Gelsenkirchenu totiž zvítězila 0:1.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - TSG Hoffenheim 0:0

21.03.2015 15:30

Góly: -

Paderborn si připsal bod za bezbrankovou remízu z Hoffenheimem, pod kterou se podepsal i fakt, že domácí hráli půl hodiny (i s nastavením) proti deseti. Kvůli výhře Freiburgu ale setrvá po šestadvaceti kolech na sestupové pozici.

Domácí začali velmi dobře, nicméně v prvním poločase měl paradoxně nejblíže ke gólu hostující útočník Sven Schipplock. Po změně stran se o vcelku husarský kousek postaral Emir Bičakčić, jenž v rozmezí deseti minut nasbíral dvě žluté karty, byl vyloučen, a tudíž poslal své spoluhráče do deseti. Paderborn vycítil příležitost.

Proti byl však hoffenheimský brankář Oliver Baumann. Nejprve vychytal Albana Mehu, a poté Srdana Lakiće. Albánský záložník Meha byl však při chuti a deset minut před vypršením řádné hrací doby znovu otestoval pozornost hostující jedničky. V nastaveném čase si k míči stoupnul ještě jednou. A nechybělo mnoho a domácí by po jeho střele z přímého kopu urvali tři cenné body.

Jenže nakonec z toho byla jen remíza. I proto, že si Baumann poradil i Patricka Zieglera a Süleymana Koce. Svěřenci trenéra Andrého Breitenreitera tak budou muset napravovat zaváhání za dva týdny v nesmírně důležitém utkání proti berlínské Hertě, zatímco Hoffenheim, který prováhal možnost vyhoupnout se na šestou pozici, změří síly s Borussií Mönchengladbach.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 1:1

21.03.2015 15:30

Góly: 88. Matthias Lehmann (pen.) - 27. Davie Selke

Už už to vypadalo, že Kozli doma znovu, lidově řečeno, "puknou". V samotném závěru zápasu s Werderem Brémy však díky přesné trefě z pokutového kopu alespoň remizovali.

Trenér Viktor Skripnik měl opět k dipozici dvanáctigólového střelce Franka Di Santa. A právě tenhle argentinský útočník mohl v úvodu utkání otevřít skóre. Po centru Davieho Selkeho však mířil z voleje nad. Hosté se tedy mohli začít radovat až po sedmadvaceti minutách hry. Tehdy se totiž prosadil syn etiopského otce a české matky.

Po rohovém kopu Zlatka Junuzoviće se do hlavičkového souboje pustili Theodor Gebre Selassie a Anthony Ujah, načež se balon odrazil až k zadní tyči, kde v podstatě na malém vápně číhal Selke, a přestože jeho zakončení určitě nepatřilo k nejpřesvědčivějším, balon i díky drobnému zaváhání Jonase Hectora a Timo Horna zapadl do sítě - 0:1.

Domácí se ve zbytku první půle snažili, ale Werder šel i do druhého poločasu s jednobrankovým náskokem. Po necelé hodině hry nastoupil japonský útočník Yuya Osako a svému týmy ve hře dopředu velmi pomohl. Nejprve mířil těsně vedle branky a mnoho nechybělo ani jeho pokusu z minuty osmašedesáté.

Šikovný štírek ze Země vycházejícího slunce se o deset minut později zúčastnil ve vápně podezřelého souboje s Kevinem Wimmerem, nicméně rozhodčí Hartmann nechal pokračovat ve hře. Přesto se tým Petera Stögera dočkal odpískání pokutového kopu. V 88. minutě Santiago García velmi nešikovně stáhnul Barda Finna a Matthias Lehmann svou úlohu jistou ranou pod břevno zvládl - 1:1.

Köln tedy zůstává v klidném středu tabulky, zatímco hosté poněkud zaváhali. Viktor Skripnik se totiž před tímto duelem nechal slyšet, že Werder bude útočit na pohárová umístění. Na ta jim ovšem po této remíze chybí čtyři body. Šanci na možné stažení náskoku Augsburgu tedy budou mít za dva týdny, po reprezentační pauze, v utkání proti Mohuči.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3:1

21.03.2015 15:30

Góly: 63. Daniel Ginczek, 66. Daniel Ginczek, 80. Alexandru Maxim - 51. Haris Seferović

Domácí VfB Stuttgart v utkání proti Eintrachtu Frankfurt v podstatě šokoval i své vlastní příznivce, neboť si připsal velmi důležité tři body v boji o záchranu. Sice zůstává poslední, nicméně nadále je v kontaktu s nejbližšími konkurenty.

Vzhledem k soupeřově postavení v tabulce neměli Frankfurtští pod vedením Thomase Schaafa de facto žádný respekt, čehož se snažil už v úvodu zápasu využít nejlepší bundesligový střelec Alexander Meier. Jeho hlavička se však jen těsně nevešla mezi tři tyče. V prvním poločase bylo v Mercedez-Benz Areně pohříchu k vidění jen velmi málo vyložených příležitostí.

Skóre se změnilo až šest minut po startu druhé půle. Bastian Oczipka se štěstím obešel obránce, vběhl do vápna a z levé strany přihrával před branku. Díky teči balon doputoval až k Harisi Seferovićovi, který jej zblízka nekompromisně napálil za záda Svena Ulreicha - 0:1. V ten moment už asi málokdo věřil, že domácí zvládnou vydolovat nějaké ten bodík, natož všechny tři.

Zanedlouho už to mohlo být 0:2, kdyby ovšem domácí brankář nepředvedl vynikající zásah proti pokusu Marka Stendery. V 63. minutě se hnal z pravé strany na Kevina Trappa útočník Martin Harnik, hostující gólman vyběhl, ovšem situaci neodhadnul. Přihrávka před branku holt byla rychlejší a Daniel Ginczek měl před sebou už jen nesmírně snadnou úlohu - 1:1.

Ten samý hráč se znovu prosadil o pouhé tři minuty později. Dloubáček do vápna si výborně zpracoval, a poté bleskurychle zakončil. Pravou nohou, vnější stranou nártu - 2:1. Frankfurtští se tedy začali více tlačit dopředu, díky čemuž ovšem nechávali ve své obraně pootevřená okénka. Jednoho takového využili domácí po osmdesáti minutách hry.

Své nesmírně rychlé nohy představil stínujícímu Timothymu Chandlerovi střídající Filip Kostić. S míčem pelášil po levé straně hřiště až do pokutového území, načež poslal do ideálního prostoru přihrávku nabíhajícímu Alexandruovi Maximovi, jenž si poradil, neboť stál před obráncem. Stuttgart tedy podruhé sezoně doma vyhrál (poprvé to bylo z kraje sezony s Hannoverem), tenktokráte výsledkem 3:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - FC Augsburg 2:0

21.03.2015 15:30

Góly: 71. Jonathan Schmid, 84. Nils Petersen

Nesmírně důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenal Freiburg, který před vlastními fanoušky udolal Augsburg 2:0 a vyšplhal se ze sestupové zóny. Šance Bavorů na pohárovou Evropu naopak utrpěly další direkt..

Dlouho se přitom hrálo bez branek, až ve finálních 20 minutách rozhodli svými trefami Jonathan Schmid a Nils Petersen. Pro Freiburg jde teprve o pátou výhru v sezoně; tři body mu stačily k tomu, aby v tabulce přeskočil Hamburg i Paderborn a uhnízdil se na "bezpečné" pozici. Augsburg sice na šestém místě stále drží těsný náskok před dotírajícím Hoffenheimem, na Ligu mistrů však nejspíš může pomalu zapomenout.

Kouč Markus Weinzierl před výjezdem na Dreisamstadion zopakoval, že primární sezonní cíl - tedy záchrana - už je splněn. V závěru sezony se tak jeho svěřenci mohou bez nervů soustředit na boj o Evropu, a i dnes to zpočátku vypadalo, že se jim vyklízet pohárové příčky rozhodně nechce. Domácí však kontrovali odvážným, bojovným a sebevědomým výkonem, takže výsledkem bylo zábavné, rychlé utkání.

První velkou šanci si připsal Admir Mehmedi, který byl po půlhodině hry úplně sám před gólman Marwinem Hitzem, dokázal však minout míč; švýcarský forvard zopakoval svůj neúspěch i po změně stran, když jeho nepříliš přesně umístěná hlavička z malého vápna nenadělala Hitzovi problémy. Augsburg sice (zejména v prvním dějství) působil opticky dominantním dojmem, žádné velké příležitosti si ale vypracovat nedokázal.

S blížícím se závěrem přebral Freiburg iniciativu a bylo znát, že jeho hráči mají přece jen o něco větší motivaci urvat kýžené tři body. Stupňující se tlak tak nakonec logicky vyústil ve vedoucí branku - po dlouhém autu se míče zmocnil Oliver Sorg a předal jej Schmidovi, který střelou k tyči propálil Hitze poprvé. Fanouškům na tribunách se viditelně (a slyšitelně) ulevilo.

Vedoucí branka domácí tým patřičně "nakopla" a pět minut před koncem se publikum dočkalo pojišťovací trefy. Nils Petersen, který těsně předtím zahodil velice dobrou šanci, napravil své zaváhání přesnou ránou zblízka po zpětné přihrávce Vladimíra Daridy. Hitz nemohl se situací udělat prakticky nic.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:3

21.03.2015 15:30

Góly: 31. Lars Stindl, 82. Lars Stindl - 19. Pierre-Emerick Aubameyang, 57. Shinji Kagawa, 61. Pierre-Emerick Aubameyang

Černá série Hannoveru pokračuje. Více než půlhodiny oslabení Roten tentokráte nestačili na BorussiI Dortmund, která naopak po dvou ligových duelech dokázala vstřelit gól. Dvakrát se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, jednou se trefil Šindži Kagawa. Za domácí korigoval skóre kapitán Lars Stindl a zejména jeho druhý gól snesl ta nejpřísnější měřítka.

Jürgen Klopp udělal oproti nepovedené středeční odvetě v osmifinále Ligy mistrů v sestavě čtyři změny. Jednou z nich bylo nahrazení Kevina Kampla Jakubem Blaszczykowskim a polský reprezentant vstoupil do utkání aktivně, když hned ve druhé minutě pálil z hranice pokutového území a brankář Zieler měl co dělat, aby střelu vytáhl mimo bránu.

Čtyřnásobný německý reprezentant však kapituloval o několik minut později. Marco Reus na sebe natáhl obránce, aby pak krásnou průnikovou přihrávku vybídl ke skórování Aubameyanga a konžský útočník nepohrdl - křížnou ranou k pravé tyči nedal Zielerovi sebemenší šanci zasáhnout.

Netrvalo to ale ani čtvrt hodiny a sympaticky hrající Hannover dokázal srovnat skóre. Blaszczykowski na půli hřiště přišel o míč, Bittencourt unikl po levém křídle a pak pod sebe předložil gól na stříbrném podnose kapitánu Stindlovi, jenž neměl problém zblízka překonat Weidenfellera. Jednadvacetiletý Bittencourt se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout, zanedlouho se řítil sám na brankáře, ovšem zakončení mu vůbec nevyšlo, balón letěl úplně vedle.

Klíčový moment zápasu přišel v 56. minutě. Dosud zřejmě nejlepší hráč Hannoveru, už zmiňovaný Leonardo Bittencourt, ostře dohrál souboj s Kehlem a po druhé žluté kartě (první dostal v 50. minutě) oslabil svůj tým. Od tohoto momentu byl na hřišti dlouho pouze jeden tým a Dortmund svou převahu potvrdil dvěma rychlými góly.

V 58. minutě uběhl Blaszczykowski s míčem na kopačkách čtyřicet metrů, pak perfektně našel Reuse, který ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou na Kagawu a ten už jen trefil odkrytou bránu. Tři minuty nato vykouzlil sám japonský špílmachr exkluzivní centr vnějším nártem na volného Aubameyanga a gabonský kanonýr mohl saltem oslavit svůj dnešní druhý přesný zásah.

Borussia zbytek utkání kontrolovala a pokoušela se i zvýšit svůj náskok, Marco Reus však svůj dnešní výborný výkon nevylepšil vstřelenou brankou, tváří v tvář Zielerovi totiž pouze orazítkoval tyč. Domácím se pak zčista jasna povedl závěr duelu trochu zdramatizovat. Lars Stind vystřelil z hranice velkého vápna a vymetl horní roh Weidenfellerovi svatyně. Na vyrovnání už se ale Hannover nezmohl a v novém roce tak stále čeká na vítězství.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hertha BSC 0:1

20.03.2015 20:30

Góly: 84. Sebastian Langkamp

Důležitý záchranářský souboj mezi Hamburkem a Herthou zvládli lépe hosté z hlavního města. Mírně favorizovanější domácí se sice dlouho snažili prolomit svou pětizápasovou sérii bez vítězství, brankáře Krafta však příliš neohrozili a potřetí za sebou tak nevstřelili ani gól. Čtyři minuty před koncem navíc po standardní situaci zásluhou Langkampa inkasovali a po tomto kole se mohou propadnout na sestupové příčky.

Diváci v Imtech Aréně se po většinu utkání museli nudit, k vidění totiž bylo klasický duel o udržení se spoustou soubojů a málem atraktivních momentů. Nejzajímavější situace si Hamburk vytvořil hned v úvodní desetiminutovce, žádné krásné fotbalové akce však nečekejte. V 6. minutě vypálil z nějakých dvaceti metrů Nicolai Müller, jeho projektil výrazně tečoval jeden z obránců hostí a padající míč vytáhl zpod břevna vynikající Thomas Kraft. Z následujícího rohového kopu pak hlavičkoval těsně vedle stoper Cléber.

Z dalšího průběhu prvního poločasu pak ještě stojí za zmínku pokusy na jedné straně Rafaela van der Vaarta a na straně druhé Zoltána Stiebera. Obě střely se bohužel mezi tři tyče nevešly. Ve druhém dějství byl více vidět Ivica Olić - nejprve se snažil využít hrubky obrany Herthy, avšak Rothosen slibnou akci ani nedovedli k zakončení a jasně prokázali, proč že už třetí zápas v řadě nemohou skórovat. Chorvatský útočník pak ještě zajímavě vystřelil z úhlu, pozorný Kraft k nelibosti zkušeného forvarda míč vyrazil na rohový kop.

Klíčový moment nastal v 81. minutě. Brazilský zadák Cléber obdržel po hlavičkovém souboji možná trochu přísnou druhou žlutou kartu a musel zamířit předčasně do kabin. Přesilovku dosud prakticky neškodní hosté brzy využili. Na výborný centr Plattenhardta z přímého kopu si naskočil Sebastian Langkamp a přesnou hlavičkou nedal Adlerovi, který zaskakoval za distancovaného Drobného, žádnou šanci.

Na nějaký závěrečný tlak se oslabený Hamburk nezmohl a jejich situace začíná být velice kritická. Bude zajímavé sledovat, jak dlouho na lavičce vydrží trenér Josef Zinnbauer.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov26204270:1364
2.VfL Wolfsburg26166457:2954
3.Borussia Mönchengladbach26138537:2047
4.Bayer Leverkusen26129545:2945
5.Schalke 0426116937:3139
6.FC Augsburg261221233:3438
7.TSG Hoffenheim26107940:3837
8.Eintracht Frankfurt26971049:5234
9.Werder Brémy26971041:5434
10.Borussia Dortmund26961134:3333
11.1. FSV Mainz 0526612835:3630
12.1. FC Köln26791026:3230
13.Hertha BSC26851331:4429
14.Hannover 9626761329:4227
15.SC Freiburg265101126:3625
16.Hamburger SV26671316:3725
17.SC Paderborn26591223:5024
18.VfB Stuttgart26581327:4623

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (91)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Videl jsem celej prvni a konec druhyho polocasu a to je neuveritelne nespravedlivy tohle

Reagovat
božský John

Reagovat
stas87

Berlin-Hamburg 2:0

Perfektne,pristav padol a Hertha si vezie 3 body do Berlina,keby sa podarilo vyhrat so Schalke a v Stuttgarte tak by sa to oddelilo.Jedine co ma mrzi je neforma SCP a SCF.Pred startom jari som si myslel ze pristav sa z toho dostane a zostup im hrozit uz nebude,no musim to prehodnotit.Zinnbauer pojde,hra sa pod nim zlepsila minimalne,jedine co sa mu podarilo je,ze Djourou je vo forme a ich najlepsi hrac vzadu.Inkasuju menej golov ale zasa ich prestali strielat.Ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Prestali? To by museli nejaky predtim davat..

Reagovat
stas87

Minulu sezonu 51 golov,teraz 16..

Reagovat
smazaný uživatel

Podivej se, Kolik golu dali do vyhazovu Veha..

Reagovat
smazaný uživatel

teda, Slomky..

Reagovat
smazaný uživatel

SCP ať táhne..

Reagovat
Arne

AUSWÄRTSSIEG !!!

Paráda, na ten druhý poločas už se fakt nechalo koukat, vyjma Brooksovy hrubky nemělo HSV nic... Nám to hodně oživil Haraguchi, tohle střídání se Pálovi povedlo, ale on taky nic jiného dělat nemohl. Ben musel dolů a varianty tam nemá, jen jsem byl příjemně překvapený, že to udělal už o poločase.

Mám velkou radost za Seba, to je při těch našich rošádách ve středu obrany náš nejlepší stoper, on zkrátka chybět nemůže... Co se vrátil, tak třikrát nula a jen Schalke nám dalo gól. Tahle cesta se mi líbí, a ačkoliv z toho občas bolí oči, tak z toho mám dobrý pocit, že se posouváme pomalu vpřed a zachráníme to.

Reagovat
smazaný uživatel

jak hodnotis Pekarika? s nim vladne spokojnost s touto sezonou alebo od novej sezony uz by si tam radsej niekoho ineho?

Reagovat
Arne

Ještě v druhý lize jsem ho nemohl vystát, tam hrál často naprosto šíleně. Extra podpora útoku od něj nepřicházela a vzadu hrozně hořel... V BL se ale soustředí spíš na defenzivu a je mu to k dobru, patří k tomu lepšímu v naší sestavě a na naše ambice bohatě stačí. Minimálně i v příští sezóně by měl být na RB furt první volbou.

Reagovat
smazaný uživatel

diky

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje dosť aktívne aj dopredu, len nemá takú podporu od krídel, resp tam nie je taká kvalita aby si mohol častejšiu podporu ofenzívy, podľa mňa má aj na viac ako na Herthu. Túto sezónu sa mi moc páči a to nepíšem vôbec preto lebo je Slovák.

Inak presne vtedy keď horel v 2.lige tak horel dosť aj v repre myslím. V repre vlastne horel pravidelne až do príchodu Kozáka, od vtedy je fantastický.

Reagovat
Arne

No předcházela ho pověst ofenzivního beka, ale žádný flankengott to teda není... Mně se tuhle sezónu taky líbí, líbí se mi stabilně dejme tomu od loňského jara. Ale žádný zázrak to zase není, podle mě Hertha je pro něj maximem, v týmech hrajících o poháry by základ těžko někde hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha!! Pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná návšteva vyše 53k na piatok a na zápas o záchranu hlavne atmosféra bola fantastická a slušná účasť hostí, i keď oni toho bližšie moc nemajú že áno

Reagovat
fenixLFC

super hertha snad Hamburg spadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S takovým výkonem to ale příští víkend bude sranda

Reagovat
db18

Reagovat
bobis21

takhle by ty sestupové místa mohly zůstat do konce

Reagovat
bayern987

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Arne

Reagovat
db18

Ale radši bych byl, kdyby se tam ještě nějak protočil VfB s Hannoverem

Reagovat
bobis21

mě se právě VfB už pár let moc nelíbí, takže by mi nechybeli. HSV jsou pro mě bohužel stejný případ ...

Reagovat
db18

Mně by docela chyběli fanoušci VfB ale těžko říct, jestli se bez "očistce" druhou ligou z těch sraček dokážou vyhrabat

Reagovat
fantomas

Shinji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Penalta v Kölnu bola?Skoda,udrzat sa to mohlo. V prvom polcase sme mali mat penaltu my,Junuzovica kopli do hlavy ked hlavickoval.Druhy polcas sracka od nas,ziadna aktivita,len cakanie na brejkov.

Reagovat
smazaný uživatel

Takou penaltou zničiť Brémy pár minút pred koncom takých súbojov vo vápne je v zápase desiatky...

Reagovat
stas87

Zasa ale do toho suboja siel Garcia ako naprosty pitomec my sme mali mat penaltu v prvom polcase a v druhom Öztunali bezal zo strany sam a tiez mu niekto z domacich prisliapol nohu,takmer rovnake situacie ale posudene inak.

Reagovat
Arne

Bob

Reagovat
Pipo123

Rozhodca zarezal Schalke, dve penalty ktoré musel jasne vidieť, hlavne ruku Hilberta, ale bolo vidieť že penaltu nechce pískať

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som nepochopil neviem čo si myslel rozhodca, že ako to Hilbert tečoval na roh?

Reagovat
Werkrider

Schalke sa zarezalo samo. Penalty to síce mali byť, ale ...

Reagovat
Setwo

Schalke malo v 82. minúte kopať penaltu po jasnej ruke...

Reagovat
smazaný uživatel

BVB do LM! ... evropskou ligu podle mě ukopou v pohodě.

Reagovat
Setwo

škoda tej remízy s Kolínom..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Stratil Köln,nie Dortmund.

Reagovat
smazaný uživatel

Na CL už je ta ztráta až moc velká

Reagovat
smazaný uživatel

bodovo mame blizsie k poslednemu miestu ako k LM bohuzial tie dve remizy 0:0 mi uz asi vzali nadej

Reagovat
monty25

Co se týče Schalke, tak dneska nemůžu hodnotit celý zápas. Wellenreuther ale zase dostal strašně laciný gól. Tak doufám, že příště už bude k dispozici Fährmann...

Jinak je tahle prohra dost nepříjemná, protože se Schalke vzdaluje LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol sice chytat mohl, ale jinak podal velmi slušný výkon. Minimálně jednu tutovku vychytal. Těžko to můžeš svádět na brankáře, když to vepředu skončí s nulou. Aspoň že s příchodem Farfána

Reagovat
smazaný uživatel

... se zlepšila procentuální úspěšnost centrů do vápna. Je tam Hunter ve vápně a nikdo není schopný kopnout pořádný centr

Reagovat
smazaný uživatel

Farfán bol dosť aktívny, hneď bolo vidno že taký hráč Schalke chýbal. On nehral snáď rok, tak to bude chcieť čas ešte aby sa dostal do formy

Reagovat
smazaný uživatel

Bellarabi to trafil špičkovo, to by nemal ani Neuer.

Reagovat
Arne

TOP brankář by to ustál, si myslím... Ale před týdnem měl Wellenreuther horší góly.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Hříbata hyjé

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
Mönchengladbach

V suchém triku.

Reagovat
Hyrax

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, ale celkom s prehľadom určite

Reagovat
smazaný uživatel

Pflichtsieg

Reagovat
Hyrax

Parááda! Třetí místo a povodit Bayern, super kolo!

Reagovat
Mönchengladbach

Z posledních čtyř zápasů na Bayernu 7 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Vybehl dneska Neuer aspon jednou na pulku?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne ale bol strasny na to ze ho niektori maju za poloboha ma malo top zakrokov(nie len dnes) a dnes minimalne 1. gol kvoli jeho deravim rukam.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tá obrana toho na Neuera príliš veľa nepúšťa a väčšinou čo prejde pochytá napríklad keď hrali doma s Kolínom určite dva čisté góly chytil. Teraz sa na chvíľku nesústredil a bol z toho lacný gól a to sa stáva.

Reagovat
TonCZek

Gladbach zaslouženě.

Snad se Gurdiola konečně poučí(Vlci, Gladbach, S04...)

Alonso na tribunu, Rafinha a Bernat na lavičku. Jinak to letos s LM vypadá špatně

Reagovat
bayern987

Reagovat
božský John

A ja misto Sommera poprvy postavil Adlera...achjo

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer.

Reagovat
REPLIKATOR

Gladbach

Reagovat
bayern987

Gratulace do Gladbachu, snad nastanou změny zmíněné TonCZekem nahoře.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbaaaaaaach

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Augsburg akosi stráca dych snáď udrží aspoň to 6. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ze aspon na tom 6. mieste bude Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Chcel by som aby to tak bolo ale tieto predošlé remízy nám asi jak sa hovorí zlomili väz.

Reagovat
smazaný uživatel

na 6. místo je to 5 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

kdy naposledy prohrál Bayern doma bez vstřeleného gólu?

Reagovat
stas87

Ak myslis len BL tak tipujem ze minulu sezonu s BVB,to bolo 0:3.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, človek by čakal vzdialenejší termín vzhľadom na silu štatistiky a Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že si to nemam ani pouštět, když jsem viděl tu sestavu

Reagovat
p-e-t-k-o

Pepovi proste jebe..o clanok nizsie som pisal nech netlaci do nedoleziteho zapasu arjena aby sa nezranil..a jeb on sa zrani..nemam slov

Reagovat
db18

Čert vem prohru, horší je, že si Arjen natrhl břišní sval a bude několik týdnů mimo hru.

Reagovat
bayern987

nééééé kolik?

Reagovat
db18

To není jistý, Kalle jen řekl, že to bude více týdnů

Reagovat
bayern987

Nestihne Porto.... takže nějakých 5-6.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať je ready na semifinále. Akorát škoda, že nebude bojovat o nejlepšího střelce.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si tak strasne preju, abyste s Portem vypadli, kvuli tyhle namachrovanosti..

Reagovat
Spasitel

Najprv sa tam musíte dostať

Reagovat
FC Porto FC

bože tak namyšlení nejsou snad žádní fanoušci

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Snad bude Favre dalším trenérem Bayernu. Čím dříve, tím lépe.

Reagovat
Bayernista18

Neuer ... Arjen ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele