26. kolo
22.03.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 1:1

Wolfsburg má sice možná silnější tým a výrazně lepší tabulkové postavení než Mainz, dnes to však na hřišti vidět příliš nebylo. Naopak - domácí FSV podalo proti favoritovi velice dobrý výkon, a výsledná remíza 1:1 je tak pro Vlky spíše ziskem nežli ztrátou.

Nutno uznat, že svěřenci Dietera Heckinga měli v nohách těžký čtvrteční duel Evropské ligy na půdě Interu Milán; i přesto však bylo překvapující, jak lehce domácí dokázali ovládat hru v úvodním dějství. Niko Bungert hlavou vstřelil první gól už v sedmé minutě, Johannese Geise zase zastavilo břevno. Vlci se zvedli až po obrátce a vyrovnali zásluhou Luize Gustava.

Hecking udělal oproti zápasu v Miláně hned šest změn, a Mainz zaskočil svého protivníka od úvodních minut velmi agresivním přístupem. Geis sice nejprve zdálky pálil mimo, Bungertova hlavička po rohu si však už místo za Diega Benaglia najít dokázala. I po vedoucí trefě domácí nadále tlačili, nebezpečí hrozilo zejména od Shinjiho Okazakiho; Wolfsburg kontroval snahou o držení míče, ale bez potřebného efektu.

Vůbec první nebezpečnou střelu Vlků opřel André Schürrle mimo, jenže šlo spíše o ojedinělý pokus; naopak na druhé straně se vesele útočilo dál, a Geis nastřelil ve 29. z přímého kopu břevno. Hosté sice dokázali zareagovat pohotovou ránou Kevina De Bruyneho, která vyprášila rukavice Lorise Kariuse, ale to bylo v první půli z jejich strany vše. Okazaki se ještě dostal do skvělé pozice ve 40. minutě, byl však v postavení mimo hru.

Hecking se do druhého dějství rozhodl zvýšit tempo nasazením Vieirinhy a Ivana Perišiće, zatímco Maximilian Arnold se posunul hlouběji do záložní řady po bok Luize Gustava; tento odvážný krok se nakonec ukázal jako dobře promyšlený, neboť nově sestavený pivot brzy začal ovládat tempo hry ve středu pole. Schürrle ani De Bruyne však své šance nevyužili, a Gustavo pro změnu nastřelil tyč.

Brazilský záložník se však dočkal hned po následujícím rohovém kopu, když na zadní tyči uklidil do sítě De Bruyneho centr. Vyrovnávací trefa Mainz opět probrala k životu, a domácí začali v závěru tlačit na vítězství; Bungertův akrobatický volej však byl zblokován, zatímco Malli pálil příliš vysoko a Okazaki v 86. minutě minul jen o několik decimetrů. Na druhé straně si Karius poradil s dalším De Bruyneho pokusem, a zápas tak skončil remízou 1:1.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele