26. kolo
21.03.2015 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:3

Černá série Hannoveru pokračuje. Více než půlhodiny oslabení Roten tentokráte nestačili na BorussiI Dortmund, která naopak po dvou ligových duelech dokázala vstřelit gól. Dvakrát se prosadil Pierre-Emerick Aubameyang, jednou se trefil Šindži Kagawa. Za domácí korigoval skóre kapitán Lars Stindl a zejména jeho druhý gól snesl ta nejpřísnější měřítka.

Jürgen Klopp udělal oproti nepovedené středeční odvetě v osmifinále Ligy mistrů v sestavě čtyři změny. Jednou z nich bylo nahrazení Kevina Kampla Jakubem Blaszczykowskim a polský reprezentant vstoupil do utkání aktivně, když hned ve druhé minutě pálil z hranice pokutového území a brankář Zieler měl co dělat, aby střelu vytáhl mimo bránu.

Čtyřnásobný německý reprezentant však kapituloval o několik minut později. Marco Reus na sebe natáhl obránce, aby pak krásnou průnikovou přihrávku vybídl ke skórování Aubameyanga a konžský útočník nepohrdl - křížnou ranou k pravé tyči nedal Zielerovi sebemenší šanci zasáhnout.

Netrvalo to ale ani čtvrt hodiny a sympaticky hrající Hannover dokázal srovnat skóre. Blaszczykowski na půli hřiště přišel o míč, Bittencourt unikl po levém křídle a pak pod sebe předložil gól na stříbrném podnose kapitánu Stindlovi, jenž neměl problém zblízka překonat Weidenfellera. Jednadvacetiletý Bittencourt se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout, zanedlouho se řítil sám na brankáře, ovšem zakončení mu vůbec nevyšlo, balón letěl úplně vedle.

Klíčový moment zápasu přišel v 56. minutě. Dosud zřejmě nejlepší hráč Hannoveru, už zmiňovaný Leonardo Bittencourt, ostře dohrál souboj s Kehlem a po druhé žluté kartě (první dostal v 50. minutě) oslabil svůj tým. Od tohoto momentu byl na hřišti dlouho pouze jeden tým a Dortmund svou převahu potvrdil dvěma rychlými góly.

V 58. minutě uběhl Blaszczykowski s míčem na kopačkách čtyřicet metrů, pak perfektně našel Reuse, který ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou na Kagawu a ten už jen trefil odkrytou bránu. Tři minuty nato vykouzlil sám japonský špílmachr exkluzivní centr vnějším nártem na volného Aubameyanga a gabonský kanonýr mohl saltem oslavit svůj dnešní druhý přesný zásah.

Borussia zbytek utkání kontrolovala a pokoušela se i zvýšit svůj náskok, Marco Reus však svůj dnešní výborný výkon nevylepšil vstřelenou brankou, tváří v tvář Zielerovi totiž pouze orazítkoval tyč. Domácím se pak zčista jasna povedl závěr duelu trochu zdramatizovat. Lars Stind vystřelil z hranice velkého vápna a vymetl horní roh Weidenfellerovi svatyně. Na vyrovnání už se ale Hannover nezmohl a v novém roce tak stále čeká na vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

No ja doufam ze vyhrajem po ty blamazi s juve..uz aby byl konec sezony a henrik zoldak balil kufry.ted at ho tam uz dava kloopo at se vidi ze hraje v zakladu a za nejaky to euro se proda:-).0:2 doufam

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha.....Dormund dnes nevyhraje!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tip4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele