26. kolo
21.03.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 0:1

Důležitý souboj o Ligu mistrů se sehrál ve Veltins Aréně. Schalke ale nevyužilo domácího prostředí a s Bayerem Leverkusen prohrálo 0:1. O jedinou branku se v prvním poločase postaral nejlepší střelec hostů Karim Bellarabi. Fotbalisté z Gelsenkirchenu tak na svého dnešního soka ztrácí v tabulce už šest bodů.

První velká příležitost tohoto utkání se urodila ve 12. minutě. Po zblokované střele se míč dostal až ke zcela volnému Huntelaarovi, proti nizozemskému kanonýrovi však rychle vyběhl brankář Leno a střelu z hranice malého vápna dokázal skvělým zákrokem vytěsnit na rohový kop. Leverkusen hrozil po standardních situací, všechny nebezpečné hlavičky ovšem končily v rukavicích Timona Wellenreuthera.

V 36. minutě se hostům povedla pěkná akce, když Rolfes pěknou kolmicí našel Karima Bellarabiho, ten dostal v šestnáctce spoustu prostoru a když už se zdálo, že bude přihrávat, vypálil a střelou pod břevno zaskočil Wellenreuthera. Útočník s ghansko-marockými kořeny si tak připsal svůj jedenáctý bundesligový gól v právě probíhajícím ročníku.

Domácí mohli záhy vyrovnat, na centr z přímého kopu sice vyběhl Leno, k míči se ale pořádně nedostal. Postupem času se Schalke logicky ujalo iniciativy a stále více se tlačilo do útoku. Nebezpečně střílel Fuchs, těsně nad hlavičkoval Kevin-Prince Boateng. Na opačně straně si na centr z od rohového praporku naskočil na první tyči Spahić, bohužel pro něj trefil pouze prostor, kde stál Wellenreuther a mladý brankář dokázal jeho prudkou hlavičkou reflexivně vyrazit.

Na prahu poslední desetiminutovky se oba týmy dožadovaly pokutového kopu. Nejprve Bellarabi ve vápně přepadl přes Ayhana, nejlepší střelec Leverkusenu svému pádu evidentně hodně přidal a hlavní rozhodčí penaltu zřejmě správně neodpískal. Na opačné straně trefil Boateng ruku jednoho z protihráčů, píšťalka sudího Gagelmanna znovu zůstala němá, tentokráte šlo ovšem o chybný verdikt.

Königsblauen v závěru hru už hodně otevřeli, čehož hosté využívali a chodili do rychlých brejků. Karim Bellarabi pálil zcela osamocen v šestnáctce vedle a Gonzalo Castro ztroskotal na vynikajícím Wellenreutherovi. Mrzet to ale Schmidtovu družinu nemuselo, v Gelsenkirchenu totiž zvítězila 0:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedině Gelsenkirchen zase boud zářit mladoši nováčci,Sam,Platte,Sané

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele