26. kolo
21.03.2015 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Werder Brémy 1:1

Už už to vypadalo, že Kozli doma znovu, lidově řečeno, "puknou". V samotném závěru zápasu s Werderem Brémy však díky přesné trefě z pokutového kopu alespoň remizovali.

Trenér Viktor Skripnik měl opět k dipozici dvanáctigólového střelce Franka Di Santa. A právě tenhle argentinský útočník mohl v úvodu utkání otevřít skóre. Po centru Davieho Selkeho však mířil z voleje nad. Hosté se tedy mohli začít radovat až po sedmadvaceti minutách hry. Tehdy se totiž prosadil syn etiopského otce a české matky.

Po rohovém kopu Zlatka Junuzoviće se do hlavičkového souboje pustili Theodor Gebre Selassie a Anthony Ujah, načež se balon odrazil až k zadní tyči, kde v podstatě na malém vápně číhal Selke, a přestože jeho zakončení určitě nepatřilo k nejpřesvědčivějším, balon i díky drobnému zaváhání Jonase Hectora a Timo Horna zapadl do sítě - 0:1.

Domácí se ve zbytku první půle snažili, ale Werder šel i do druhého poločasu s jednobrankovým náskokem. Po necelé hodině hry nastoupil japonský útočník Yuya Osako a svému týmy ve hře dopředu velmi pomohl. Nejprve mířil těsně vedle branky a mnoho nechybělo ani jeho pokusu z minuty osmašedesáté.

Šikovný štírek ze Země vycházejícího slunce se o deset minut později zúčastnil ve vápně podezřelého souboje s Kevinem Wimmerem, nicméně rozhodčí Hartmann nechal pokračovat ve hře. Přesto se tým Petera Stögera dočkal odpískání pokutového kopu. V 88. minutě Santiago García velmi nešikovně stáhnul Barda Finna a Matthias Lehmann svou úlohu jistou ranou pod břevno zvládl - 1:1.

Köln tedy zůstává v klidném středu tabulky, zatímco hosté poněkud zaváhali. Viktor Skripnik se totiž před tímto duelem nechal slyšet, že Werder bude útočit na pohárová umístění. Na ta jim ovšem po této remíze chybí čtyři body. Šanci na možné stažení náskoku Augsburgu tedy budou mít za dva týdny, po reprezentační pauze, v utkání proti Mohuči.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele