Bundesliga - souhrn 17. kola

16.12.2011, 22:27, aktualizováno 18.12.2011, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern stvrdil zisk titulu podzimního mistra, když doma porazil 1. FC Köln 3:0. Druhý bude po výhře ve Freiburgu Dortmund, v závěsu ovšem i nadále číhá Schalke s Mönchengladbachem. HSV ztratilo s Augsburgem, Wolfsburg porazil Stuttgart. Do listiny střelců se zapsali Pekhart s Hubníkem...

Borussia Mönchengladbach - 1. FSV Mainz 05 1:0

18.12.2011 17:30

Góly: 5. Patrick Herrmann

Domácí neporazitelnost Mönchengladbachu zůstává i po utkání s Mainzem zachována, rozhodla o tom jediná povedená akce v úvodu, pod kterou se největším písmem podepsal Herrmann. Gladbach tak přezimuje na čtvrté příčce, se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Bayern, BVB a Schalke potom mají k dobru jediný bod.

Natěšený Borussia-Park mohl hned v první minutě utišit Allagui, z dobré pozice ovšem branku vysoko přestřelil. To byla ale na dlouho dobu poslední zajímavá akce hostujícího celku, dirigentské taktovky se totiž ujala Hříbata. Arangova jedovatá rána sice ještě úspěchem neskončila, hned z následující akce už však udeřilo. Hanke - Reus - Arango, tato trojice ukázala parádní kombinační akci, na jejímž konci byla přihrávka Reuse a neomylné zakončení Herrmanna - 1:0.

O chvíli později ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Malli rozehrál roh na přední tyč, kam si seběhl Bungert, hlavičku směřující na zadní tyč v poslední chvíli odvrátil na brankové čáře stojící Herrmann, kterého poté ještě skluzem dohrál Allagui.

Jinak ovšem kvalita hry z obou stran s přibývajícím časem geometrickou řadou klesala, nejzajímavější moment celého zbytku prvního poločasu se pak odehrál ve 39. minutě. Svensson sice nadvakrát svedl zastavit Hankeho, oba hráči však potom zůstali ležet na hrací ploše, přičemž útočník Hříbat se jen po krátkém ošetření vrátil na trávník, hostující kapitán napodobil svého předchůdce a musel předčasně do kabin.

I po obrátce se začalo šancí Mainzu, konkrétně zakončoval střídající Caligiuri, mezi tři tyče se mu však zacílit taktéž nepodařilo. Hned vzápětí zastavil Dante nedovoleným způsobem Allaguiho, ovšem jen za cenu žluté karty, celkově už pak šlo pro brazilského stopera o páté napomenutí, a tak bude svému týmu chybět v důležitém utkání s Bayernem. Hosté zahrozili i standardkou Malliho, hlavička Bungerta se ovšem stala pro ter Stegena snadnou kořistí.

Po hodině hry to byl pak Gladbach, kdo mohl hned několikrát přidat kýženou druhou branku. Nejprve se skvělou individuální akcí prezentoval Reus, na závěr ovšem nedokázal přesně zakončit. Potom měl hned dvě příležitosti k vyniknutí i Arango, ani jemu se však na Wetkla najít recept nepovedlo. Domácí hráči se pak museli v závěru o důležité body obávat, k tomu je přinutil především Choupo-Moting, ani jemu se už ale konečné skóre změnit nezdařilo.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Hannover 96 1:1

18.12.2011 15:30

Góly: 68. Adam Nemec - 13. Mohammed Abdellaoue

Rudí ďáblové doma znovu nedokázali vstřelit více, jak jednu branku, ta nakonec stačila s Hannoverem pouze na těsnou dělbu bodů. Oba celky tím jen potvrdily své aktuální rozpoložení, na výhru se v obou táborech čeká již sedm utkání.

Kaiserslautern začal posilněn bodem z Westfalenstadionu hodně aktivně, tlačil se dopředu a chtěl co nejdříve otevřít skóre. Ovšem tady se začala ukazovat největší letošní zhouba Rudých ďáblů, kteří se na branku nadřou, jako nikdo jiný. Velkou příležitost měl Fortounis, jenž už byl s balónem ve vápně, v poslední chvíli se mu však postavil do cesty Pogatetz, z celé akce tak podobně jako z dalekonosného pokusu De Wita nic nebylo.

A aby toho nebylo málo, tak hned ještě v téže minutě udeřilo na opačné straně. Chahed nakopl pro mnohé již ztracený balón dopředu, kde Abel v rozhodující chvíli podklouzl a připravený Abdellaoue jeho zaváhání s povděkem využil - 0:1.

Poté se hra diametrálně přesypala, najednou to byly 96ky, kdo dřímal v rukou dirigentskou taktovku a po půlhodině hry si vypracoval další šanci. Opět u toho byl chybující Abel, jenž šel do Abdellaoueho až příliš bohorovně, norskému reprezentantovi se však poté zamotal míč pod nohy a z celé akce už poté nic nebylo. V závěru poločasu měl stoprocentní možnost na vyrovnání Kouemaha, jemuž balón skvěle předložil Fortounis, kamerunský střelec ovšem trestuhodně minul.

Do druhé půle se Marco Kurz rozhodl hru svého týmu pořádně rozhýbat, s tímto posláním dorazili na trávník Nemec a Shechter, kteří nahradili De Wita s Kouemahou, což stavělo ambice Kaiserslauternu na jasnou rovinu. A tyto změny se hned začaly ukazovat jako povedené, domácí se do svého soupeře s chutí zakousli a nevypadalo to, že by chtěli přestat. Ovšem na dlouhou dobu stála za zmínku jenom nepřesná Bugerova rána.

To se ale přece jen změnilo po půlhodině hry. Nejprve ještě neuspěl znovu Bugera, o chvíli později se však po levé straně prohnal Sahan, zpětnou přihrávkou potom oslovil ve středu pole Nemece, který přízemní ranou zaslouženě vyrovnal - 1:1.

Ani poté však tlak Rudých ďáblů neslábnul. Dokonat obrat mohl téměř vzápětí aktivní Fortounis, v tísni ovšem napálil pouze Zielera. Reprezentační brankář měl po celý druhý poločas neustále plné ruce a nohy práce, zasahovat musel hned dvakrát i proti střídajícímu Shechterovi, ten ale ani jednou Zielera výrazněji neohrozil.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 5:0

17.12.2011 18:30

Góly: 16. Raúl, 20. Raúl, 63. Raúl, 67. Kyriakos Papadopoulos, 70. Klaas-Jan Huntelaar

Schalke potvrdilo své aktuálně výtečné rozpoložení i proti Brémám, které zase pro změnu navázaly na venkovní výkony - výsledkem toho nemohlo být nic jiného než porážka. Horší je ovšem pro Werder fakt, že během posledních třech venkovních duelů inkasoval rovnou čtrnáct branek, v tomto ohledu už tak jsou zelenobílí podobně jako loni jedni z nejhorších v celé soutěži.

Úvod nám příliš pohledný fotbal nenabídl, to se však po deseti minutách konečně zlomilo, přičinil se o to především nesmírně aktivní Jurado, jenž si na levé straně dělal, co chtěl. Španělský dirigent nejprve posadil centr na hlavu Pukkiho, ten leč z obtížné pozice, tak přesto ohrozil branku, mířil ale jen těsně vedle. Ještě v téže minutě centroval Jurado znovu, tentokrát ovšem Huntelaarovi nevyšel krok. Přesto se Königsblauen o chvíli později dočkali. Po rohu pálil Huntelaar parádní dělovkou do tyče, odražený balón Wiese jen přistrčil k Raúlovi, před kterým už ležel snadný úkol - 1:0.

Po dvaceti minutách už to pak bylo o dvě branky. Fuchs našel parádním balónem na ofsajdové hraně Raúla, ten ale špatně zpracoval, Huntelaar však vracel okamžitě do ohně a s pomocí Raúla poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0. Zkorigovat mohl Pizarro, velkou příležitost ale nevyužil, k tomu mu byl navíc pískán ofsajd.

Jinak ale byly Brémy naprosto neškodné a jen tak potvrzovaly, že venku je to z jejich strany na rozdíl od Weserstadionu jedno trápení za druhým. Tlak Schalke se závěrem první půle vrcholil. Raúl další skvostnou přihrávkou oslovil Pukkiho, jeho střelu mířící do šibenice ovšem Wiese vytáhl. Právě dnes 30letý brankář se musel ohánět i vzápětí proti křižné ráně Huntelaara.

Během poločasové přestávky udělal Thomas Schaaf hodně odvážný krok, ze hřiště stáhl tragického Prödla a místo něj poslal na trávník dalšího útočníka Marka Arnautoviče. To se zpočátku ukazovalo jako výborné řešení. Hned po nástupu se po rohu dostal k hlavičce Naldo, z obtížné pozice ale mířil těsně nad branku. Pak se hned dvakrát ukázal Rosenberg. Poprvé pálil z dálky podobně jako Naldo těsně nad, po přistrčení od Pizarra pro změnu ztroskotal na Wiesem. Hned z protiútoku mohlo být pro Brémy ještě hůře, Pukki si však nevšiml lépe postaveného Huntelaara a sám pálil nepřesně.

Ani tak se ale přístavní celek nepoučil. Po hodině hry opět ukázal svou genialitu Raúl, jenž nejprve celou akci rozehrál do strany na Fuchse, hned potom si naběhl nikým nehlídaný do vápna na přesný centr a hlavou potřetí uklidil balón do sítě - 3:0. Pro španělskou legendu tak šlo v dresu Königsblauen o druhý hattrick ve druhém domácím utkání s Werderem.

Rozklad Brém ovšem plynule pokračoval. Jurado po odvráceném rohovém kopu poslal so vápna další centr, na který si na hranici penalty vyskočil opomíjený Papadopoulos a upravil již na 4:0. Konečnou podobu pak dostal výsledek v 70. minutě. Höger našel nadýchaným pasem Huntelaara, jenž tentokrát nezaváhal a z úhlu dokonal potupného bůra - 5:0. V závěrečných dvaceti minutách se utkání už jen dohrávalo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 0:3

17.12.2011 15:30

Góly: 8. Daniel Didavi, 22. Jens Hegeler, 73. Tomáš Pekhart

Norimberk se konečně dočkal kýžených tří bodů, o to překvapivěji na hřišti neoblíbeného Bayeru Leverkusen, který si tak připisuje další lacinou ztrátu a pomalu dává tušit, že na ambiciózní plány, jež si na začátku sezóny stanovil nedosáhne.

Oba celky se do sebe pustily s obrovskou vervou, ostatně tím jen dávaly najevo, jak je pro ně dnešní utkání důležité. Premiérový střelecký pokus si zapsal Schürrle, jinak to ovšem byli Frankové, kdo měl v rukou dirigentskou taktovku. Eigler sice ještě neuspěl, o chvíli později ovšem ten samý hráč našel ve vápně Didaviho, jenž přízemní střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení - 0:1. Leverkusen chtěl okamžitě reagovat, ani to se mu ale nepodařilo.

Naopak udeřili znovu hosté. Na roh Plattenhardta si naběhl Hegeler a přesným zakončením poslal Lena do role statisty - 0:2. Místy už se začal na hru domácího celku ozývat i pískot, to mohl změnit Derdiyok, z ideální střelecké pozice ovšem nechal vyniknout Schäfera. Odražený balón chtěl poslat do branky Ballack, ani jemu se však nepodařilo ikonu FCN překonat. Těsně před odchodem do kabin pak neuspěl ani nejaktivnější hráč Bayeru Schürrle.

Robin Dutt chtěl s nepříznivým stavem za každou cenu něco udělat, a tak hned na začátku druhého dějství poslal do hry dvě čerstvé síly, které měli ospalou hru Leverkusenu rozhýbat. To se skutečně podařilo, zejména Kießling byl pro svůj bývalý klub velkým nebezpečím. Vytáhlý útočník připravil pro Derdiyoka hned dvě slibné možnosti, Švýcar ovšem ani jednu z nich nevyužil. Úspěšný potom nebyl v tomto ohledu ani Schürrle.

Definitivně rozhodnout mohl Pekhart, tomu ovem nejprve překazil radost Schäfer, po něm to samé udělal i Schwaab. Český útočník se ale nakonec branky přece jen dočkal. Další rohový kop rozehrál Plattenhardt, na centr si nejvýše vyskočil Pekhart a potřetí poslal balón do sítě - 0:3. Domácí si ani očekávaný závěrečný nápor nevytvořili, jediné, co stojí za zmínku je střela Sama, tu ale zneškodnil spolehlivý Schäfer.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - FC Augsburg 1:1

17.12.2011 15:30

Góly: 67. José Paolo Guerrero - 63. Torsten Oehrl

Augsburg dokázal navázat na týden starou výhru nad Mönchengladbachem a také dnes si na konto připsal bodový výsledek. Především díky výbornému výkonu gólmana Mohameda Amsifa vybojoval cennou remízu 1:1 v souboji s Hamburkem.

Hosté hned zkraje zápasu jasně ukázali, že do Hamburku přijeli hlavně bránit. Nechybělo ale mnoho a už v osmé minutě mohli inkasovat. Po výborné přihrávce Aoga se dostal do zajímavé palebné pozice Ivo Iličević, jenže recept na gólmana Amsifa nenašel. Obdobně dopadl po čtvrthodině hry také Mladen Petrić, který sice vystřihl pěkné nůžky, svou střelu ovšem poslal přesně do míst, kde stála hostující brankářská jednička.

Následně se osmělil i Augsburg a domácí obránce v mnoha případech nepříjemně zaměstnal. Gólman Drobný však nemusel řešit žádnou nepříjemnou situaci. Velká šance přišla naopak na druhé straně hřiště ve 29. minutě. Paolo Guerrero dostal v pokutovém území dostatek času i prostoru k zakončení, jenže nakonec vymyslel jen nepovedenou přízemní střelu, s níž si Amsif bez problémů poradil.

Vzápětí se musel činit domácí Drobný, který výborně zlikvidoval jak ránu Wernera, tak i následnou dorážku Baiera. Konec poločasu jednoznačně ovládl Hamburk, který připravil hostům opravdu hodně horké chvilky. Jako první zahrozil Kačar, opět ale narazil na výborného Amsifa, krátce na to vyzkoušeli své štěstí také Petrić i Iličević, střely obou dvou byly ovšem zblokovány.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první, tedy výrazným tlakem HSV, který držel míč na svých kopačkách a dělal vše pro vstřelení úvodního gólu. Vidět byl především útočník Guerrero, jehož nejprve vychytal připravený Amsif, zanedlouho pro změnu jen těsně nedosáhl na Petričovu přihrávku, po níž by mohl zakončovat do prázdné brány.

Tempo hry následně opadlo a dlouhou dobu se na hřišti nic zajímavého nedělo. V 63. minutě ale přišel pro domácí fanoušky velký šok. Oehrl si na hranici vápna zpracoval míč, otočil se s ním a přesně umístěnou střelou poslal Augsburg do vedení. Hned záhy bylo ovšem vyrovnáno. Aogo rozehrál přímý kop, na malém vápně našel Guerrera, který hlavou neomylně zakončil.

Gólová přestřelka mohla pokračovat i nadále, jenže v 72. minutě po výborné přihrávce od Reinhardta zcela nepochopitelně minul Baier. O deset minut později zakončoval domácí Guerrero, ten ale poslal míč pro změnu asi metr nad. Hamburk v samotném závěru opět přebral otěže zápasu pevně pod svou kontrolu a útočil. Největší šanci měl v poslední minutě základní hrací doby, kdy ale Guerrerovu hlavičku vychytal znovu bezchybný Amsif. Oba týmy si tak nakonec rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Borussia Dortmund 1:4

17.12.2011 15:30

Góly: 34. Jan Rosenthal - 7. Robert Lewandowski, 44. Ilkay Gündogan, 59. Kevin Großkreutz, 70. Robert Lewandowski

Borussia Dortmund napravila předchozí zaváhání s Kaiserslauternem, Freiburgu nadělila rovnou čtyři branky. Tři body jsou pro BVB nesmírně důležité, i nadále totiž drží krok s vedoucím Bayernem, jenž má na čele k dobru tři body.

Domácí začali bez přehnaného respektu, hráli s obrovským zapálením, výsledkem čehož mohli jít už ve čtvrté minutě do vedení. Caligiuri se šikovně proháčkoval středem pole až těsně před pokutové území, kde předal Makiadimu, ten na dlouhou nohu ještě posunul Pucilovi, běloruský středopolař ale zamířil těsně vedle. Hned vzápětí mohl branku ohrozit též hlavičkující Caligiuri, ani jeho pokus se však mezi tři tyče nevešel.

Návod, jak proměňovat šance, tak museli freiburgští dostat až od soupeře. Agilní Kagawa si narazil s Gündoganem, následně ještě poslal balón před prázdnou branku Lewandowskimu, pro kterého už nemohlo být zakončení problémem - 0:1. Po inkasované brance se bádenský celek ještě více zatáhl a soustředil se výhradně jen na defenzivu, což se mu nemuselo hrubě vyplatit, Lewandowski ale z těžké pozice úspěšný nebyl.

Poté se hra na notnou dobu zklidnila, ke změně došlo znovu až po půlhodině hry, kdy se žezla chopili opět svěřenci Marcuse Sorga. A z takřka identické situace jako při vedoucí brance bylo rázem z ničeho nic srovnáno. Rosenthal si narazil míč s Pucilou a sám před Weidenfellerem byl stoprocentní - 1:1. Za pár minutek mohlo být definitivně otočeno, Cissého rána z voleje však nemířila přesně. Těsně před pauzou navíc i za signalizovaného ofsajdu utekl Kuba, předal Gündoganovi a skóre se přesýpalo znovu na stranu BVB - 1:2.

I po obrátce se opakoval scénář z prvního dějství. Zkorigovat mohl hlavičkující Caligiuri, do prostoru ohraničeného třemi tyčemi se mu však zacílit nepovedlo. Borussia se sice znovu chvíli hledala, poté ale jasně předvedla své kvality. Rychlý kontr rozehrál Kagawa přihrávkou na Lewandowskiho, ten míč skvěle podržel, otočil se s ním a ještě předal za sebe Großkreutzovi, jenž parádní ranou s přispěním tyče zvýšil na 1:3.

Ani za tohoto stavu se ale Freiburg nevzdal. Z hodně akrobatické pozice měl na kopačce zajímavou zápletku Cissé, pálil ovšem těsně vedle. Další chybu v domácí rozehrávce poté využil Kagawa, předal rozběhnutému Großkreutzovi, který ani za rozhodnutého stavu nekřečkoval a ještě posunul do strany paralelně běžícímu Lewandowskimu, jenž si tak na své konto přidal již dvanáctý zápis do střelecké listiny.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 1:1

17.12.2011 15:30

Góly: 21. Sejad Salihović - 90. Roman Hubník

Hertha i proti Hoffenheimu dlouho pokračovala v nevýrazných domácích výkonech, po změně stran se ale i přes početní oslabení zlepšila, na konečných 1:1 už potom za rovnovážného stavu srovnal Hubník. Oba celky tak přezimují v klidném středu tabulky.

Hoffenheim začal v Berlíně hodně aktivně. Již ve druhé minutě rozehrál rohový kop Salihović, otevřít skóre se pokoušel Babel, jeho zakončení však bylo zablokované. Stará dáma se neuvěřitelně hledala, během prvních patnácti minut v podstatě nebyla v držení míče, a jen s vypětím všech sil držela svého soka na distanc. Firmina na poslední chvíli zastavil parádním reflexem Kraft, hlavička Vestergaarda si poté cestu mezi tři tyče nenašla.

Obrana Herthy však nedokázala odolávat donekonečna - konkrétně do 21. minuty. Babel posunul do střelecké pozice Salihovičovi, ten nikým neatakován vystřelil a parádní ranou do šibenice nedal strážci domácí svatyně sebemenší naději na úspěch - 0:1. Ještě hůře pak berlínským bylo po půlhodině hry, kdy neudržel nervy na uzdě Raffael a po ataku na Salihoviče musel trávník předčasně opustit. I přes změnu v rozložení sil se do přestávky nic zajímavého neudálo.

O přestávce bylo zřejmě v kabině Herthy pořádné dusno, už úvod druhé pětačtyřicetiminutovky totiž jasně naznačoval změnu k lepšímu. Dokonce to vypadalo, jakoby za domácí nastoupil úplně jiný tým, až taková změna v herním pojetí byla patrná. Srovnat krok mohl střídající Torun, po něm i Ramos, ani jednomu z nich se ovšem kýženou branku vstřelit nepodařilo. Po hodině hry pak Vorsah zatáhl zezadu Ramose a síly se rázem vyrovnaly.

Snaha Herthy tím dostala definitivně zelenou. Hru rozhýbal i příchod Ronnyho, který se hned po svém příchodu ukázal parádně zahranou standardkou, Torun, ani Ramos však na jeho výzvu nereagovali. To brazilský dělostřelec evidentně nerozdýchal, a tak chtěl mermomocí rozhodnout sám. Dalekonosnou střelou se mu to sice ještě nepovedlo, v nastavení ovšem rozehrál další standardku, kterou nakonec dokázal zužitkovat Hubník - 1:1.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - VfB Stuttgart 1:0

17.12.2011 15:30

Góly: 74. Sebastian Polter

V souboji trápících se mužstev se nakonec díky premiérové bundesligové brance Poltera raduje Wolfsburg, který tak nakonec přezimuje v relativním klidu. Stuttgart tím jen potvrdil oprávnění, že je označován za nejnevyrovnanější celek Bundesligy.

Po počátečním oťukávání, kdy oba celky čekaly na první krok toho druhého, se jako první osmělili hosté ze Švábska. Hned dvě výborné příležitosti měl během čtyř minut Harnik, napoprvé se mu ale postavil do cesty Benaglio, přičemž na druhé straně sprintoval úplně volný Gentner. Ani druhou ze svých šancí bývalý hráč Werderu nevyužil, a tak se mohla o slovo ucházet také opačná strana.

A nutno podotknout, Vlci se nabídnuté možnosti chopili za ten správný konec. Jako první mohl otevřít skóre Dejagah, tomu se ovšem postavil do cesty skvělý Ulreich. Nyní už pevná jednička VfB musela jen do poločasu zasahovat hned čtyřikrát, z toho pokaždé obrana Stuttgartu doslova hořela. Hlavou se snažil uspět Madlung , poté to byl Dejagah, Orozco a na závěr se ke slovu přihlásil opět Madlung.

Oba trenéři udělali o poločasové přestávce změny, jež měli hru svých týmů ještě více pozvednout. Po hodině hry měl na hlavě velkou možnost Mandžukić, ani jemu se však na bezbrankovém stavu změnit nic nepovedlo.

O chvíli později potom přišel za zraněného Salihamidžiče (který tak odehrál jen necelou půlhodinu) do hry mladíček Sebastian Polter, pro kterého se jednalo teprve o druhý bundesligový start v kariéře. A ani ne deset minut po svém příchodu se vysoký útočník dokázal po centru Schäfera prosadit, čímž svému celku vytrhl tolik omílaný trn z paty - 1:0. V nastaveném čase měl na hlavě vyrovnání střídající Niedermeier, Benaglio ale pro svůj tým nejtěsnější výhru uhájil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 3:0

16.12.2011 20:30

Góly: 48. Mario Gómez, 63. David Alaba, 88. Toni Kroos

Tentokrát si Bayern na vlastní kůži vyzkoušel, jaké to je hrát více než hodinu hry v početním oslabení, vyloučení Ribéryho mu však nakonec možná paradoxně pomohlo, neboť poté se do té doby hra Kölnu naprosto sesypala, výsledkem čehož jsou další tři inkasované branky.

Bayern začal podle očekávání hodně aktivně a držel míč na svých kopačkách, přes hustý obranný val Kozlů, kdy se za míč častokrát vracel i Podolski se však dostával obtížně. I přesto si nakonec nadějné příležitosti vypracoval. Aktivní byl v tomto směru zejména Ribéry, jenž se prezentoval hned dvěma střelami, pokaždé však narazil na připraveného Rensinga, jenž se minimálně při druhém přízemním pokusu francouzského šikuly musel pořádně natahovat. Poté se hra zklidnila, na další vzrušení jsme si museli téměř dvacet minut počkat.

Ovšem čekání rozhodně stálo zato. První nevídaná situace byla k vidění po standardce van Buytena, který sice napálil jen Riethera, pokračovat by se však stejně nemohlo, po jeho zásahu se na trávníku totiž potuloval prasklý balón.

Naprosto klíčový moment celého utkání se pak odehrál ve 33. minutě. Na Robennův centr si na zadní tyči naskakoval Ribéry, Sereno ho však dobře obstoupil, oba kohouti se poté ještě pošťuchovali, čímž si od sudího Winkmanna vysloužili žluté napomenutí. Ani to však oporu Bavorů neuklidnilo, právě naopak. Nejprve přišlo na řadu vysvětlování s McKennou, nějakou průpovídku si potom neodpustil ani sám Sereno, což už Ribéry nevydržel a rukou ho zasáhl do obličeje, za což nemohlo následovat nic jiného než další žlutá, a tím pádem červená karta.

Po obrátce však netrvalo dlouho a Mnichované se i v početním oslabení přece jen ujali vedení. Velkou chybu si připsal do té doby skvělý Geromel, Müller udržel na zádech Jemala, následně ještě posunul balón na lépe postaveného Gómeze, pro kterého už nebyl problém zaknihovat rekordní šestnáctou podzimní trefu - 1:0. Kozli najednou už museli, odpovědět se snažil Jajalo, nedůraznou střelou ovšem nemohl Neuera vylekat. Definitivně rozhodnuto pak bylo po hodině hry. Neškodný rohový kop Kroose se snesl do vápna, kde ho do sítě zametl střídající Alaba - 2:0.

Druhá inkasovaná branka postavila naprosto neškodné hosty do neřešitelné situace, čehož si byl dobře vědom i sám kouč Stale Solbakken, jež tak ze hry stáhl i Lucase Podolskiho, kolem kterého bude v zimní přestávce jistě pořádně rušno a mohlo se tak jednat o jeho poslední zápas v dresu Kölnu, tedy alespoň na nějakou dobu. Konečnou podobu pak skóre dostalo dvě minuty před koncem, střídající Olič s Alabou připravili míč pro Kroose, jenž nezaváhal - 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov17121443:1037
2.Borussia Dortmund17104335:1234
3.Schalke 0417111538:2234
4.Borussia Mönchengladbach17103425:1133
5.Werder Brémy1792630:3129
6.Bayer Leverkusen1775522:2226
7.Hannover 961758420:2423
8.VfB Stuttgart1764723:2022
9.TSG Hoffenheim1764719:1922
10.1. FC Köln1763827:3521
11.Hertha BSC1748524:2620
12.VfL Wolfsburg1762923:3420
13.Hamburger SV1747621:2719
14.1. FSV Mainz 051746722:2918
15.1. FC Norimberk1753917:2818
16.1. FC Kaiserslautern1737713:2116
17.FC Augsburg1736815:2815
18.SC Freiburg17341021:3913

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kroos odvádí obrovskou černou práci ve středu pole.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě dneska nepřišel Kroos jako ten, co odváděl černou práci.

Reagovat
stas87

tymo?

Reagovat
smazaný uživatel

Gustavo?

Reagovat
smazaný uživatel

Co?

Reagovat
smazaný uživatel

To měl bejt fór ne? Černá práce ... no jo, nepovedl se No doufám že příště už bude hrát Gustavo se Schweinim, i když Tymo dnes nehrál zle. Ale ten Kroos je fakt všude

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, už to chápu.

Reagovat
stas87

mne pride tymo smerom dozadu o dost lepsi ako gustavo a ten hral dneska len chvilku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to já bych zase řek, že je lepší Gustavo. Hraje takovou tvrdší hru a navíc umí líp podpořit útok. Tymo hraje hrozně alibisticky..

Reagovat
smazaný uživatel

tvrdší, ale nefér... na druhou stranu to co rozdává by sám ani neustál

Reagovat
smazaný uživatel

...takovej černej Jarolím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nefér, to bych zrovna neřek, ale soupeře to asi bolí.. Dokud nikoho nějak vážnějš nezraní, tak mi ta jeho hra nevadí. A on Tymo v tomhle směru nemůže mít čistý svědomí. Už jen ta červená, já jí zrovna neviděl, ale musel to bejt prasáckej zákrok, když šla okamžitě.. Na štítu prostě radši vidim toho Gustava, dneska tam taky za těch 15 minut zahrál dopředu líp než Tymo za celej zápas..

Reagovat
smazaný uživatel

No šlapák ve skluzu po odehrání míče u rohovýho praporku na soupeřově půlce. Debilita

Reagovat
smazaný uživatel

narozdíl od Gustava se mi ale zdá, že Timo se podobným zákrokům postaví

Reagovat
smazaný uživatel

Mě dneska Tymo přišel docela dobrej, ale rozhodně to byl jedo nadprůměr.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrál slušně, to máš pravdu. Většinu zápasů mi ale bohužel pije krev

Reagovat
božský John

Kluci, jaká byla dneska otázka? Já se k fotbalu vůbec nedostal...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo dal v sezóně 77/78 stejně 15 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo 17 nevim, prostě kdo byl nejlepší střelec německý ligy

Reagovat
božský John

Děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Ajajaj, proč jsem to posílal. Teď se rozšířil okruh nepřítelů.

Reagovat
božský John

Děkuju mockrát !

Musim říct, že tip jsem měl a dokonce jsem se nemejlil (no dobře, tak těžký to nebylo )

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, bylo nás víc, co nás Gerd napadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta otázka je chyták, dal těch gólů 17

Reagovat
božský John

Ale ten poslední zápas není branej jako podzim bych řek, ten končí 17. kolem....

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsme se o tom bavili s Jiřím. Asi to udělali stejně jako já, že se podívali na to, kolik měl gólů po sedmnácti zápasech (tedy stejná porce jako u Gómeze) a pozapomněli se podívat na datum, čímž opomenuli fakt, že první jarní kolo se v podstatě hrálo na podzim.

Reagovat
božský John

Přesně

Reagovat
smazaný uživatel

Pak je mi to jasný

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi v kolikátý minutě říkali tu otázku? já na to koukal v hospodě a nějak sem ji propás :D

Reagovat
jv

Tak v půlce první půle, potom to ještě opakovali na konci.

Reagovat
jv

Těsně vedle, bylo to 16.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak jenom když se podíváš na ty střelce - Jupp pět gólů, v sestavě Vogts, Heynckes a Simonsen. Hříbata jak má být. Akorát mě teda překvapil ten trenér BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl Rehagel eště mladej dinosaur.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, když si člověk veme, že s Juppem jsou skoro vrstevníci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bych chtěl být ve 49 mladej.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo mu 39 blbče.

Reagovat
smazaný uživatel

Schyzofrenik ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem tam dát i a byl to trapný pokus o vtip

Reagovat
božský John

Vidim s soupisce BVB jméno Votava, tak mi to dává smysl. Možná při většim prozkoumání bych našel Týceho a na stoperu Johanu...to by pak bylo uplně jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Týce ale svýho času patřil v BL ke špičce.

Reagovat
EL Gringo

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník, Pekhart

Reagovat
Filip12

na černou práci by unás měl být Alaba ( nemyslim barvu pleti ) jinak česká stopa výborná Pekhart Hubník

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim , popřípadě ješět Kroos s Müllerem..

Reagovat
Filip12

Reagovat
smazaný uživatel

fildo nechceš někdy zajít k nám na livescore chat ??

Reagovat
smazaný uživatel

Zase porod Felixi... ale 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výkon Hlavně 2. Poločas.

Reagovat
jv

Ve druhý půli právě že až na branky stála hra z obou stran za houby...

Reagovat
smazaný uživatel

No ale furt to byl lepší výkon než v 1. půli. O tom, že celej ten match byl takovej mdlej se snad nemusíme vůbec bavit.

Reagovat
jv

To ne, ale jinak mám názor naprosto opačnej.

Reagovat
smazaný uživatel

On dělá fakt Krmaš ve Freiburgu kapitának? Je to ten samej Krmaš, co byl tak neohrabanej, že si dokázal naráz zlomit obě ruce? To jsou teda věci...

Reagovat
jv

Tak při neúčasti Butschera s Barthem jo, vždyť tam je jeden ze služebně nejstarších... Jinak tehdy to nebylo úplně tak jeho vinou.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to Rosenthal řešil špatně, ale tohle rozhodčí BvB vyloženě daroval. Navíc když už pozezní mával off-side.

Reagovat
Riijkark

dyt to ale offside nebyl

Reagovat
jv

Tak konečný rozhodnutí je vždycky na hlavním.

Reagovat
jv

Tak jsem viděl opakovačku, a tu přihrávku posílal Rosenthal, takže to bylo naprosto v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Slůvko naprosto bych si v tomhle případě rozhodně odputil...

Reagovat
smazaný uživatel

Raul

Reagovat
Al Capone

Raúl neuvěřitelný jak hraje, dává goly, rozdává parádní nahrávky, kombinuje, radost pohledět..taky se mi líbí Pukki

Reagovat
jv

Ona je celá ta ofenzivní trojka S04 parádní, skvěle se doplňujou...

Reagovat
smazaný uživatel

...jinak hlavně, že ohňostroj na stadioně povolenej je, přitom to je nebezpečnější než světlice

Reagovat
Kenneth

Co měl ten 2. gol Dortmundu znamenat? Pomezní zvedne praporek a hlavní to nechá běžet a uzná gol.

Reagovat
smazaný uživatel

pomezní má sudímu pomáhat, teď by ho ale spíš podkopal a na hlavního by se zase valila kritiky...

...naopak je to ponaučení pro hráče, že mají hrát dál, dokud nepískne hlavní sudí...

...míč tam přes Krmaše poslal Rosenthal, takže regulérní gól...

Reagovat
Kenneth

Jo? Já bych přísahal, že se ten míč dotkl od hráče Dortmundu ještě. Asi jsem slepý.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak taky mám spíš pocit, že to Kagawa (? myslím,, že on) lehce tečnul. O to ani tak nejde, mě spíš příjde hloupé, že pomezní mává off-side, hráči Freiburgu přestanou hrát a Dortmund si dá gól.

Reagovat
jv

Tak, ale vedoucí slovo má přece hlavní sudí.

Reagovat
jv

Tak on ten míč na Kubu odehrál Rosenthal, takže bylo všechno v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Inter Eterno Amore

zrejme si nevšimol že lopta šla od hráča Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

364 - The last Hattrick of Raul in German Bundesliga was 364 days ago against 1. FC Köln (3-0). Goalgetter

Reagovat
jv

No, taky jsem na to koukal... Jinak on hlavně ve druhým domácím zápase za Schalke proti Werderu dal druhej hattrick.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak Babbel potvrdil domněnky a nejpozději v létě končí... Je ale jasný, že se tak stane už teď v zimě a nástupcem pravděpodobně bohužel Skibbe.

Reagovat
jv

Bohužel. Ale osobně bych volil jinou náhradu třeba někoho z 2. BL nebo i Dolla, Skibbeho vůbec nemusím... I když pořád je tam alespoň minimální šance, že se to ještě změní na někoho jinýho.

Jinak teď jsem náhodou narazil na TM na Šimáka a nemůžu uvěřit, jak v Jeně znovu ožil... I když ani to na udržení podle všeho nebude stačit.

Reagovat
JozkokozleJ

Cim je Skibbe ako trener charakteristicky?

Reagovat
Arne

Mně jako první napadla totálně fádní hra, nuda... Za druhý neschopnost vycházet s hráči a motivátor špatnej, což člověk pozná do pěti vteřin, když ho uvidí v TV... Jako taktik ujde, ale negativa převažují.

Reagovat
JozkokozleJ

Dik

Reagovat
jv

Jak píše Arne no, prostě ještě nikde nepřesvědčil.

Reagovat
JozkokozleJ

Bundesligu sledujem podrobne nie az tak dlho na to, aby som Skibbeho mohol spravne posudit. Pamatam si ho z Dortmundu a potom z Frankfurtu, kde to bolo nic moc (taky bol i kader). Leverkusen nedokazem vobec posudit.

Ak je to teda tak ako pise Arne, tak to teda...

Reagovat
jv

Bayer pod ním měl strašně nevyrovnaný výkony, dokázal jeden týden vysoko vyhrát a hned další kolo rupnout třeba v Norimberku nebo doma s Bochumí dostat čtyřku, takhle se to opakovalo často pravidelně... I když je fakt, že poháry vybojoval pokaždý a k tomu vždycky došel daleko v UEFĚ, kde vypadl snad až ve čtvrtfinále...

Reagovat
smazaný uživatel

timhle Babbel celkem klesnul

Reagovat
Kenneth

Raúlito.

Reagovat
Al Capone

to byl pořádný vzkaz do Plzně

souhlasím s komentátorem, jestli je Schalke pro Plzeň hratelný soupeř

Reagovat
danny47

Raulito po roce opět hattrick proti werderu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, a Plzeň jde do řitě.

Reagovat
smazaný uživatel

2. s 5. a skončí to takovým výpraskem

Reagovat
HonzaKoller

No paráda. Obrana zas jednou děravá jak ponožky. I přes sílu a formu Schalke jsem čekal vyrovnaný mač, ale bůra opravdu ne.

Reagovat
Al Capone

za nick

Reagovat
smazaný uživatel

celkem překvapivý výsledky v bundeslize co pak mam sázet

Reagovat
smazaný uživatel

takové staré pravidlo: na BL nesázet

Reagovat
smazaný uživatel

No já chtěl dneska vsadit : BVB 1. poločas, Vlky, Chelsea 1. poločas + Real 1. Poločas a eště, že jsem to neudělal. Pěkně by mě ta Chelsea narkla

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

*na nic nesázet

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
jv

Reagovat
Tomanatura

Letos je to snad nejlepsi za celou dobu, co sleduju fotbal.

Reagovat
jv

No, ale pořád se najde těch nečekaných výsledků více než dost.

Reagovat
JozkokozleJ

minimalne viac, nez v ostatnych ligach

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo, drtivá většina nad 2,5 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

jedině no ale stejně bych tam se štěstim, jak ho znam, prásknul i Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

...tak to nakonec byl Lautern - H96

Reagovat
jv

I když to se zrovna dalo očekávat...

Reagovat
Kenneth

Stovečka pro Raúla.

Reagovat
pawiel_afc

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, takový parádní zápas a já ho prošvihl. To jsem teda nečekal, že to půjde až tak hladce

Reagovat
smazaný uživatel

jít to hladce, byl to bůr už do půle. :-) Brémy se zvedli jen na deset minut v druhý půli, jinak hra na jednu bránu. Určitě si najdi záznam, byla to mňamka.

Reagovat
Al Capone

to já jsem viděl teprve druhý zápas Bundesligy a hned takový parádní

Reagovat
smazaný uživatel

Abdellaoue Jsem zvědavej, jestli ho Hannover v létě udrží.

Reagovat
jv

Ty ceny jsou neuvěřitelný, na tohle jim tam nikdo nepůjde...

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim, jestli nikdo, ale já teď šetřim na zápas v Gelsenkirchenu, takže to vypadá tak, že si užiju venkovní zápas a domácí vynecham

Reagovat
jv

Hm, no za tuhle cenu o tom nebudu ani uvažovat.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to možná bude nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Herrmann

Reagovat
smazaný uživatel

no, vidim to tak, že Reuse získá BVB a Bayern "utře nos" a koupí Herrmanna, na kterýho přijde Bayern moc brzo (jako když šel Marin do Brém a Baumjohann šel do Bayernu)

Reagovat
smazaný uživatel

Nestraš.

Reagovat
jv

To by bylo parádní, i když bych možná časem bral i Herrmanna, ale teď ještě rozhodně ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ten by pak přišel jako odložený hráč po jedný sezoně (jako Baumi k S04) odpovídalo by to tomu... Schlaudraff taky akorát "zničil" Brémy a pak vstřelil ten gól v utkání DFB do sítě Bayernu (ikdyž u něj nebýt zranění na začátku sezony, tak věřim, že by se prosadil)

Reagovat
jv

no, právě proto moc nechci, aby k vám chodil Marco, i když ten věřím, že by se prosadil... Jinak on Schlaudraff neměl daleko ke konci ani pod Slomkou a najednou takhle válí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak on měl každou sezonu před koncem, podobně jako Hanke, akorát ten nakonec opravdu odešel, ale taky býval odloženým hráčem a pak zachraňoval, ale v "novym" Hannoveru už pro něj moc místa neni

a Marco by se prosadil, kdyby si zbytek uvědomil, že se s nim má zacházet jako s Robbenem,předa mu míč a pak už běžet třeba do vápna...

Reagovat
smazaný uživatel

Marina bych k tomu nepřidával, ten na Brémy výkonnostně měl. Ale Baumjohann je úplně přesný příklad

Reagovat
smazaný uživatel

na Brémy jo, ale v tom stejnym období k nám šel Baumjohann a právě to přirovnávam k tomu, že mi vemem toho "slabšího" z dvou tahounů...

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takhle, už to chápu. Jsem to nějak špatně přečetl. V tom případě souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Divím se, že tohle nepředváděl Klose v Bayernu. V Laziu evidentně chytl 2. mízu.

Reagovat
jv

Tak když nehrál...

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš bych si nikdy nemyslel, že bude v 33 (ani jsem to v Bayernu nikdy nepostřed) schopnej se takhle výborně zapojit do kombinace + obejít 2,3 hráče a zakončit.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mehmet Scholl je zpátky jako trenér rezervy Bayernu a Jonker dál zůstává

...snad budoucí trenérská dvojka v áčku

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Zaujimave polcasy DFB

Bochum - Bayern 1:0

1.FCN - Fürth 0:1

Reagovat
jv

Tak tohle je pro Bochum krutý...

Reagovat
JozkokozleJ

Uf, ani BVB nema na ruziach ustlane. Hra zatial nic moc a teraz ten Owomoyela taka dost hlupa ČK. Som zvedavy...

Reagovat
jv

No já hlavně žil v domnění, že se začíná od devíti... Každopádně Owo to zazdil, pod dojmem žlutý karty udělat takovej zákrok, to nemůže říct půl slova. A potom vůbec nechápu, proč tam Kloppo nedal Hornschuha, to je stoper a tohle by v poklidu zvládal, ale on tam dá radši nerozehranýho krajáka, to se potom nemůžem divit...

Potom je jedno, že postaví Lucase i Lewu, teď už to nevyužijem...

Reagovat
JozkokozleJ

Spociatku (prve minuty) to vyzeralo zo strany BVB dobre, ale potom upadali. I Lucas vyzeral plny elanu...

Zaujimave, ze minulu sezonu hrot Lucas, Lewa podhrot. Dnes symbolicky opacne

Ako to vidis s odchodom Barriosa? Je to realne? Pustil by si ho trebars za tych 12M? Podla mna by to bol dost velky risk... ale to by asi prislo cez zimu k nejakemu doplneniu v utoku.

Reagovat
jv

No, dneska když jsem se kukal v dresu Bochumi na Ginczeka, tak jsem si položil stejnou otázku... A i závěr je podobnej, rozhodně bych ho nepouštěl, Lewa ať dá branek kolik chce, tak minimálně herně je prostě pořád o třídu níž (za předpokladu, že je teda Barrios v pohodě), takže bych ho nepouštěl. Ono bude záležet na úvodu jara a na přípravě, kdo si vybojuje místo...

Reagovat
jv

Každopádně zatím je to špatný, dneska to může skončit všelijak.

Reagovat
JozkokozleJ

2.BL je obrovska studnica sympatickych mansaftov.

Reagovat
jv

Rozhodně. Fortuna musí jít do BL, konečně by tam šel tým, kterej tam má co dělat, ne jako nezajímavej Augsburg.

Reagovat
JozkokozleJ

Ani Augsburg nie je ako ucastnik BL tak hrozny. Ma potrebne zazemie (hlavne stadion), drzi sa na novacikovskom elane... ale Fortuna, to by bolo vyborne. Skoda posledneho zapasu s Paderbornom.

Reagovat
jv

No, ale prostě to z jeho strany není tak úplně ono, teda alespoň pro mě. Fortunu jsem na podzim neměl skoro čas vidět, ale i díky Beisterovi bych to měl napravit...

Reagovat
JozkokozleJ

To bezosporu, v 2.BL sa najdu o dost zaujimavejsie muzstva (uz len ta Fortuna...). S Augsburgom nie je spojena ziadna emocia, ziadna spomienka z minulosti...

Reagovat
jv

Ona i Bochum hodně překvapila... Sice jsem to viděl až od toho vyrovnávacího gólu, ale od té doby byla minimálně vyrovnaným soupeřem. Potěšil Inui, na toho jsem se chystal už delší sobu a hrál hodně slibně... Parádní byla ta jeho akce, jak tam vykoupal Tyma s Boatengem a potom navrch přidal jesle Buytenovi, to nemělo chybu, škoda, že mu to potom uteklo...

Reagovat
JozkokozleJ

Gräfe je kanon

Reagovat
JozkokozleJ

Fortuna - BVB dopadlo tak ako malo. Dortmund ide zasluzene dalej. Uz len kvoli tomu, ze i v 10 bol lepsi.

Ale Gräfe pri penaltovom rozstrele najprv necha opakovat Blaszczykovskeho penaltu pretoze nemal loptu na puntiku, a potom nechal opakovat Lambertza, pretoze Weidenfeller vybehol pred kopom smerom dopredu... a za to si zasluzi Na to by malo cojones iba malo rozhodcov

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele