17. kolo
17.12.2011 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Königsblauen nadělili fanouškům na rozloučenou pěkný dárek, Werder vyprovodili hned pěti brankami

Schalke potvrdilo své aktuálně výtečné rozpoložení i proti Brémám, které zase pro změnu navázaly na venkovní výkony - výsledkem toho nemohlo být nic jiného než porážka. Horší je ovšem pro Werder fakt, že během posledních třech venkovních duelů inkasoval rovnou čtrnáct branek, v tomto ohledu už tak jsou zelenobílí podobně jako loni jedni z nejhorších v celé soutěži.

Úvod nám příliš pohledný fotbal nenabídl, to se však po deseti minutách konečně zlomilo, přičinil se o to především nesmírně aktivní Jurado, jenž si na levé straně dělal, co chtěl. Španělský dirigent nejprve posadil centr na hlavu Pukkiho, ten leč z obtížné pozice, tak přesto ohrozil branku, mířil ale jen těsně vedle. Ještě v téže minutě centroval Jurado znovu, tentokrát ovšem Huntelaarovi nevyšel krok. Přesto se Königsblauen o chvíli později dočkali. Po rohu pálil Huntelaar parádní dělovkou do tyče, odražený balón Wiese jen přistrčil k Raúlovi, před kterým už ležel snadný úkol - 1:0.

Po dvaceti minutách už to pak bylo o dvě branky. Fuchs našel parádním balónem na ofsajdové hraně Raúla, ten ale špatně zpracoval, Huntelaar však vracel okamžitě do ohně a s pomocí Raúla poslal svůj tým do dvoubrankového vedení - 2:0. Zkorigovat mohl Pizarro, velkou příležitost ale nevyužil, k tomu mu byl navíc pískán ofsajd.

Jinak ale byly Brémy naprosto neškodné a jen tak potvrzovaly, že venku je to z jejich strany na rozdíl od Weserstadionu jedno trápení za druhým. Tlak Schalke se závěrem první půle vrcholil. Raúl další skvostnou přihrávkou oslovil Pukkiho, jeho střelu mířící do šibenice ovšem Wiese vytáhl. Právě dnes 30letý brankář se musel ohánět i vzápětí proti křižné ráně Huntelaara.

Během poločasové přestávky udělal Thomas Schaaf hodně odvážný krok, ze hřiště stáhl tragického Prödla a místo něj poslal na trávník dalšího útočníka Marka Arnautoviče. To se zpočátku ukazovalo jako výborné řešení. Hned po nástupu se po rohu dostal k hlavičce Naldo, z obtížné pozice ale mířil těsně nad branku. Pak se hned dvakrát ukázal Rosenberg. Poprvé pálil z dálky podobně jako Naldo těsně nad, po přistrčení od Pizarra pro změnu ztroskotal na Wiesem. Hned z protiútoku mohlo být pro Brémy ještě hůře, Pukki si však nevšiml lépe postaveného Huntelaara a sám pálil nepřesně.

Ani tak se ale přístavní celek nepoučil. Po hodině hry opět ukázal svou genialitu Raúl, jenž nejprve celou akci rozehrál do strany na Fuchse, hned potom si naběhl nikým nehlídaný do vápna na přesný centr a hlavou potřetí uklidil balón do sítě - 3:0. Pro španělskou legendu tak šlo v dresu Königsblauen o druhý hattrick ve druhém domácím utkání s Werderem.

Rozklad Brém ovšem plynule pokračoval. Jurado po odvráceném rohovém kopu poslal so vápna další centr, na který si na hranici penalty vyskočil opomíjený Papadopoulos a upravil již na 4:0. Konečnou podobu pak dostal výsledek v 70. minutě. Höger našel nadýchaným pasem Huntelaara, jenž tentokrát nezaváhal a z úhlu dokonal potupného bůra - 5:0. V závěrečných dvaceti minutách se utkání už jen dohrávalo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: 2:1, 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

nwm asi remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Schalke

Hezky Raúl

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Schalke

Hezky Raúl

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme, že Plzeň takto špatně nedopadne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele