17. kolo
17.12.2011 15:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Leverkusen opět nezvládl domácí zápas, tentokrát nestačil na Norimberk

Norimberk se konečně dočkal kýžených tří bodů, o to překvapivěji na hřišti neoblíbeného Bayeru Leverkusen, který si tak připisuje další lacinou ztrátu a pomalu dává tušit, že na ambiciózní plány, jež si na začátku sezóny stanovil nedosáhne.

Oba celky se do sebe pustily s obrovskou vervou, ostatně tím jen dávaly najevo, jak je pro ně dnešní utkání důležité. Premiérový střelecký pokus si zapsal Schürrle, jinak to ovšem byli Frankové, kdo měl v rukou dirigentskou taktovku. Eigler sice ještě neuspěl, o chvíli později ovšem ten samý hráč našel ve vápně Didaviho, jenž přízemní střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení - 0:1. Leverkusen chtěl okamžitě reagovat, ani to se mu ale nepodařilo.

Naopak udeřili znovu hosté. Na roh Plattenhardta si naběhl Hegeler a přesným zakončením poslal Lena do role statisty - 0:2. Místy už se začal na hru domácího celku ozývat i pískot, to mohl změnit Derdiyok, z ideální střelecké pozice ovšem nechal vyniknout Schäfera. Odražený balón chtěl poslat do branky Ballack, ani jemu se však nepodařilo ikonu FCN překonat. Těsně před odchodem do kabin pak neuspěl ani nejaktivnější hráč Bayeru Schürrle.

Robin Dutt chtěl s nepříznivým stavem za každou cenu něco udělat, a tak hned na začátku druhého dějství poslal do hry dvě čerstvé síly, které měli ospalou hru Leverkusenu rozhýbat. To se skutečně podařilo, zejména Kießling byl pro svůj bývalý klub velkým nebezpečím. Vytáhlý útočník připravil pro Derdiyoka hned dvě slibné možnosti, Švýcar ovšem ani jednu z nich nevyužil. Úspěšný potom nebyl v tomto ohledu ani Schürrle.

Definitivně rozhodnout mohl Pekhart, tomu ovem nejprve překazil radost Schäfer, po něm to samé udělal i Schwaab. Český útočník se ale nakonec branky přece jen dočkal. Další rohový kop rozehrál Plattenhardt, na centr si nejvýše vyskočil Pekhart a potřetí poslal balón do sítě - 0:3. Domácí si ani očekávaný závěrečný nápor nevytvořili, jediné, co stojí za zmínku je střela Sama, tu ale zneškodnil spolehlivý Schäfer.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

proc by tohle mela bejt nula?? nula to bude jen na konte vstrelenych golu Norimberku: Leverkusen 2:0 win

Reagovat
DreamTeam

dobre ty

Reagovat
smazaný uživatel

vidim že zatim vam to vychazi

Reagovat
REPLIKATOR

Slušnej poděl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele