17. kolo
18.12.2011 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hříbata s Mainzem nepřesvědčila, tři body ovšem berou i tak

Domácí neporazitelnost Mönchengladbachu zůstává i po utkání s Mainzem zachována, rozhodla o tom jediná povedená akce v úvodu, pod kterou se největším písmem podepsal Herrmann. Gladbach tak přezimuje na čtvrté příčce, se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí Bayern, BVB a Schalke potom mají k dobru jediný bod.

Natěšený Borussia-Park mohl hned v první minutě utišit Allagui, z dobré pozice ovšem branku vysoko přestřelil. To byla ale na dlouho dobu poslední zajímavá akce hostujícího celku, dirigentské taktovky se totiž ujala Hříbata. Arangova jedovatá rána sice ještě úspěchem neskončila, hned z následující akce už však udeřilo. Hanke - Reus - Arango, tato trojice ukázala parádní kombinační akci, na jejímž konci byla přihrávka Reuse a neomylné zakončení Herrmanna - 1:0.

O chvíli později ale mohlo být z ničeho nic srovnáno. Malli rozehrál roh na přední tyč, kam si seběhl Bungert, hlavičku směřující na zadní tyč v poslední chvíli odvrátil na brankové čáře stojící Herrmann, kterého poté ještě skluzem dohrál Allagui.

Jinak ovšem kvalita hry z obou stran s přibývajícím časem geometrickou řadou klesala, nejzajímavější moment celého zbytku prvního poločasu se pak odehrál ve 39. minutě. Svensson sice nadvakrát svedl zastavit Hankeho, oba hráči však potom zůstali ležet na hrací ploše, přičemž útočník Hříbat se jen po krátkém ošetření vrátil na trávník, hostující kapitán napodobil svého předchůdce a musel předčasně do kabin.

I po obrátce se začalo šancí Mainzu, konkrétně zakončoval střídající Caligiuri, mezi tři tyče se mu však zacílit taktéž nepodařilo. Hned vzápětí zastavil Dante nedovoleným způsobem Allaguiho, ovšem jen za cenu žluté karty, celkově už pak šlo pro brazilského stopera o páté napomenutí, a tak bude svému týmu chybět v důležitém utkání s Bayernem. Hosté zahrozili i standardkou Malliho, hlavička Bungerta se ovšem stala pro ter Stegena snadnou kořistí.

Po hodině hry to byl pak Gladbach, kdo mohl hned několikrát přidat kýženou druhou branku. Nejprve se skvělou individuální akcí prezentoval Reus, na závěr ovšem nedokázal přesně zakončit. Potom měl hned dvě příležitosti k vyniknutí i Arango, ani jemu se však na Wetkla najít recept nepovedlo. Domácí hráči se pak museli v závěru o důležité body obávat, k tomu je přinutil především Choupo-Moting, ani jemu se už ale konečné skóre změnit nezdařilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

gladbach musi a snad uz s Reusem

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach s Reusem vyhrá 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

těsná jedna Tip: 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele