17. kolo
17.12.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - FC Augsburg 1:1

Augsburg dokázal navázat na týden starou výhru nad Mönchengladbachem a také dnes si na konto připsal bodový výsledek. Především díky výbornému výkonu gólmana Mohameda Amsifa vybojoval cennou remízu 1:1 v souboji s Hamburkem.

Hosté hned zkraje zápasu jasně ukázali, že do Hamburku přijeli hlavně bránit. Nechybělo ale mnoho a už v osmé minutě mohli inkasovat. Po výborné přihrávce Aoga se dostal do zajímavé palebné pozice Ivo Iličević, jenže recept na gólmana Amsifa nenašel. Obdobně dopadl po čtvrthodině hry také Mladen Petrić, který sice vystřihl pěkné nůžky, svou střelu ovšem poslal přesně do míst, kde stála hostující brankářská jednička.

Následně se osmělil i Augsburg a domácí obránce v mnoha případech nepříjemně zaměstnal. Gólman Drobný však nemusel řešit žádnou nepříjemnou situaci. Velká šance přišla naopak na druhé straně hřiště ve 29. minutě. Paolo Guerrero dostal v pokutovém území dostatek času i prostoru k zakončení, jenže nakonec vymyslel jen nepovedenou přízemní střelu, s níž si Amsif bez problémů poradil.

Vzápětí se musel činit domácí Drobný, který výborně zlikvidoval jak ránu Wernera, tak i následnou dorážku Baiera. Konec poločasu jednoznačně ovládl Hamburk, který připravil hostům opravdu hodně horké chvilky. Jako první zahrozil Kačar, opět ale narazil na výborného Amsifa, krátce na to vyzkoušeli své štěstí také Petrić i Iličević, střely obou dvou byly ovšem zblokovány.

Druhý poločas začal podobně, jako skončil ten první, tedy výrazným tlakem HSV, který držel míč na svých kopačkách a dělal vše pro vstřelení úvodního gólu. Vidět byl především útočník Guerrero, jehož nejprve vychytal připravený Amsif, zanedlouho pro změnu jen těsně nedosáhl na Petričovu přihrávku, po níž by mohl zakončovat do prázdné brány.

Tempo hry následně opadlo a dlouhou dobu se na hřišti nic zajímavého nedělo. V 63. minutě ale přišel pro domácí fanoušky velký šok. Oehrl si na hranici vápna zpracoval míč, otočil se s ním a přesně umístěnou střelou poslal Augsburg do vedení. Hned záhy bylo ovšem vyrovnáno. Aogo rozehrál přímý kop, na malém vápně našel Guerrera, který hlavou neomylně zakončil.

Gólová přestřelka mohla pokračovat i nadále, jenže v 72. minutě po výborné přihrávce od Reinhardta zcela nepochopitelně minul Baier. O deset minut později zakončoval domácí Guerrero, ten ale poslal míč pro změnu asi metr nad. Hamburk v samotném závěru opět přebral otěže zápasu pevně pod svou kontrolu a útočil. Největší šanci měl v poslední minutě základní hrací doby, kdy ale Guerrerovu hlavičku vychytal znovu bezchybný Amsif. Oba týmy si tak nakonec rozdělily po bodu.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jasna 1

Reagovat
Lahvac-CZ

jasná sice ne, ale myslím, že jo

Reagovat
HSV1887

No jasná..na první pohled jo, ale Augsburg v posledních zápasech vůbec nehrál špatně! A 6 bodů z posledních zápasů, to taky o něčem svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

honde dulezity je ze to byly domaci zapasy tohel si HSV pohlidaji... musi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele