Bundesliga - souhrn 15. kola

28.11.2008, 22:27, aktualizováno 30.11.2008, 19:22
Komentáře a souhrny
Stuttgart i díky brance Jana Šimáka porazil Schalke a dostal se v tabulce těsně za svého soupeře. Hamburk ztratil dva body remízou v Bochumi, body si rozdělily i Dortmund a Wolfsburg. V čele se jasným vítězstvím nad Bielefeldem udržel Hoffenheim, Bayern v šlágru kola vyhrál v Leverkusenu, Brémy rozstřílely Frankfurt.

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:1

28.11.2008 20:30

Góly: 24. Gojko Kačar, 86. Marko Pantelić - 45. Milivoje Novakovič

Hertha udolala Köln a minimálně na jeden den se bude vyhřívat na druhé příčce. Po herně i výsledkově vyrovnané první půli byli Berlíňané ve druhém dějství o něco lepší a nakonec díky brance střídajícího Panteliće mohou slavit vítězství 2:1.

V úvodním vzájemném uťukávání měli drobně navrch hosté, k žádnému přímému ohrožení Drobného branky se ale nedostali a zhruba od desáté minuty začala vystrkovat růžky Hertha. Jako první to zkusil Raffael, jehož přízemní střelu ale kryl Mondragón, který musel být obzvlášť v pozoru ve 14. minutě, kdy se po Voroninově rohu dostal k hlavičce Kačar, hostující brankář jí ale vyrazil. Ve 24. minutě však již přišla branka a dali ji domácí, kteří se po tragické rozehrávce Womého dostali do protiútoku, Raffael dostal míč přes Voronina až ke Kačarovi, jenž tváří v tvář Mondragónovi zachoval chladnou hlavu - 1:0.

Tři minuty poté však již mohl být stav opět srovnaný, když z dálky napřáhl Brečko, svou dělovkou ale trefil pouze břevno. Kozlové ovšem demoralizováni rozhodně nebyli a hlavně aktivním napadáním dělali domácím problémy, vyjma dvou Petitových přímých kopů si však žádnou další šanci dlouho nemohli vypracovat. Až ve 45. minutě uvolnil Chihi na levé straně Ehreta, ten poslal do pokutového území nadějný centr, který přesnou hlavičkou proměnil Novaković ve vyrovnání - 1:1.

Do druhé půle vstoupili aktivněji Berlíňané, jako první z nich střílel Voronin, jeho přízemní pokus ale vyrazil Mondragón. V 58. minutě se k hlavičce dostal specialista na tuto činnost Cícero, hosty však před inkasováním zachránil na brankové čáře Ehret. Hertha měla převahu, což ještě umocnil kouč Favre, který na hřiště poslal kanonýra Panteliće. Ten dal již v 72. minutě branku, ta však byla kvůli milimetrovému ofsajdu správně neuznána. O pět minut později se po centru Voronina dostal k míči Raffael, v dobré pozici ale mířil těsně vedle.

Köln si v průběhu druhé pětačtyřicetiminutovky směrem dopředu téměř neškrtl a zřejmě již vyhlížel konec utkání, za přílišnou pasivitu však byl v 86. minutě "odměněn". Ebert zahrál z pravé strany ostře rohový kop, který si na přední tyči našel Pantelić a hlavou mířil přesně - 2:1. V nastavení se na druhé straně snažil odpovědět stejnou mincí Mohamad, ale jeho hlavička byla nepřesná a Hertha tak může slavit již čtvrté vítězství v řadě, zatímco 1. FC vyšlo naprázdno potřetí za sebou.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 0:2

29.11.2008 15:30

Góly: 59. Luca Toni, 82. Miroslav Klose

Bayern splnil co měl a vyhrál na horké půdě v Leverkusenu. Stalo se tak už poosmé v řadě a srazil Bayer až na čtvrté místo, jelikož Berlínská Hertha už v pátek v předehrávce 15. kola zdolala Köln. Góly se to postarali Luca Toni, který se v duelu proti Leverkusenu trefil už po třetí v řadě a Miroslav Klose hrající ve skvělé formě.

Prvních deset minut bylo poměrně rozpačitých z obou stran. Po deseti minutách se taktovky ujali domácí a začali hrozit před brankou hostí. Lucio ve 13. minutě ztratil balon ve středu hřiště a Helmes se hnal na Rensinga, ten ale jeho střelu dokázal vyrazit. V 16. minutě dokonce domácí nastřelili břevno, po Barnettově rohovém kopu do břevna hlavičkoval stoper Henrique.

Bayer v tlaku neustával, nadále se tlačil dopředu a z toho vyplynula další šance domácích, Helmes si v běžeckém souboji poradil s Luciem a následně střílel do boční sítě. Bayern odpověděl nebezpečným protiútokem po pravé straně, do té doby dobře hlídaný Ribéry dokázal odcentrovat, Tonimu se sice odehrát míč směrem na bránu nepodařilo, ale z druhé vlny přibíhající Schweinsteiger z voleje skákavou střelou nebezpečně protáhl Reného Adlera v domácí brance. Pak ale oba týmy začaly hrát pasivně, nápadité akce vystřídaly přihrávky ve středu hřiště. Za zmínku stojí akorát Schweinsteigerovy střely z velké vzdálenosti ve 30., popřípadě 45. minutě.

Hra Bayernu se v druhé půli rapidně zlepšila a tlačil domácí do defenzívy. V 59. minutě přišla první branka, Zé Roberto skvěle nacentroval na italského kanonýra Toniho a ten už si hlavou věděl rady, šlo o jeho sedmou bundesligovou trefu v této sezóně. Domácí byli poměrně zaskočeni a to dávalo hostům možnost k zaskočení domácí obrany. Bayer si ale i přesto dokázal vypracovat gólovou šanci při úniku Castra po křídle. Ten však minul a záhy přišlo potrestání - v 83. minutě domácí obrana úplně přestala hrát a Klose úplně osamocen z hranice pokutového území umístěnou střelou překonal Adlera - 0:2.

V 89. minutě se ještě dokázal do nebezpečné střelecké pozice dostat německý reprezentant Patrick Helmes, bohužel pro Bayer Leverkusen ale branku hostí minul a Bayern už si výsledek pohlídal. Udělal tak důležitý krok k získání "titulu" podzimního mistra. Příští utkání hraje doma s vedoucím Hoffenheimem.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Energie Cottbus 1:3

29.11.2008 15:30

Góly: 59. Steve Gohouri - 17. Michael Bradley (vl.), 51. Dennis Sørensen, 85. Emil Jula

Borussia M'Gladbach doma podlehla Energi Cottbus 1:3 a propadla se na sestupové 16. místo. To hosté se tímto tříbodovým ziskem rázem katapultovali na 15. příčku, o bod právě před svého dnešního soupeře.

První šanci si vytvořili domácí, když se po ose Marin, Friend dostal míč k Baumjohannovi, ale jeho hlavičku skvěle chytil Gerhardl Tremmel. Pak se dostali ke slovu hosté. Nejdříve Rangelov tlačil míč hlavou pod břevno, leč pouze do středu brány a Uwe Gospodarek míč vyškárbl nad bránu.

V 17. minutě byl již ale krátký na vlastní gól Bradleyho. Marin ztratil u pravé postraní čáry míč, Iliev si narazil s Rostem a postupoval podél brankové čáry na branku Uwe Gospodarka. Tam udělal kličku směrem dostředu hrací plochy a prudce nacetroval přízemním centrelm před bránu, kde stál jen Michael Bradley, od kterého se míč odrazil nešťastně do vlastní brány - 0:1

I nadále byli aktivnější hosté a málem svoji aktivitu přetavili v druhý gól. Pavičevič přihrával z pravého křídla před bránu, Sörensen pustil šikovně míč pod sebe a nikým nehlídaný Rangelov mířil přesně k pravé tyčce, ale Gospodarek byl rychlejší. Poslední šanci před pauzou měl mladý Baumjohann, ale ten odražený míč nedokázal z úhlu procpat do prázdné branky.

Druhou půli otevřel gólem v 51. minutě Dennis Sörensen, když ho krásnou kolmicí mezi dvěma hráči vysunul Iliev. Sörensen si v zakončení počínal mazácky, když obstřelil povyběhnuvšího Gospodarka.

Druhý inkasovaný gól konečně nakopl domácí, kteří kontrovali hlavičkou Frienda, která mířila vedle. V 59. minutě se ale mohli fanoušci Borussie naplno radovat, protože po rohovém kopu Marina se sice Gohouri hlavou neprosadil, ale odražený míč Baumjohann nacetroval zpátky do ohně a Gohouri úspěšně složil reparát, když dokázal vyskočit ze všech nejvýšše a nasměroval míč k bližší tyči Tremmelovy brány.

Bohužel pro domácí to bylo vše, na co se zmohli, a úřadovala už jen Energie. Sice Jula neproměnil 100% šanci, když Gospodarek netrefil po odkopu míč a před Julou byla již jen prázdná brána, ale v 85. minutě si tento rumunský kanonýr vše vynahradil. Pavičevič mu poslal krásný míč pod sebe a Julovi stačilo jen nastavit nohu a míč se třepotal v bráně. Energie tak zaslouženě vyhrála a veze si z Gladbachu všechny tři body.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Karlsruher SC 3:2

29.11.2008 15:30

Góly: 12. Mike Hanke, 18. Mike Hanke, 44. Mikael Forssell - 48. Antonio da Silva (pen.), 87. Lars Stindl

Zápas Hannoveru proti Karlsruhe, to bylo drama do samého konce, kde měl nakonci více štěstí domácí celek. Hannover sice po první půli vedl 3:0, druhou půli ale Karlsruhe vstalo z mrtvých a jen tak tak, že v závěru zápasu nevyrovnalo.

Hannover poprvé udeřil již v 12. minutě, když Balitsch nádhernou kolmicí vysunul Mika Hankeho, který poslal míč s přehledem na vzdálenější tyč - 1:0. A gólostroj Hanke se trefil hned o šest minut později podruhé, kdyz Rausch nacetroval míč dopředu, Huszti hlavou prodloužil právě na Hankeho, ten si patičkou míč sklepl a prostřelil gólmana Millera k bližší tyči - 2:0.

Příležitost si vytvořil i KSC, když po rohu Da Silvy se málem prosadil hlavou Kapllani, proti byl ale na brankové čáře stojící Yankov. To na druhé straně rovněž po rohu se málem prosadil Balitsch, jenže proti bylo pro změnu břevno. Odolnost brankové konstrukce vyzkoušel i o chvíli později Huszti, když po se po příhře Hankeho prodral do pokutového území a tvrdě vypálil na bližší tyč.

Minutu před koncem první půle ale domácí mohli slavit potřetí, když po autovém vhazování Cherundula se zjevil před bránou Bruggink, který přihrál zcela osamocenému Forssellovi no a ten neměl nejmenší potíž trefit zcela prázdnou bránu.

Druhá půle začala pro Hannover poněkud nešťastně. Fahrenhorst fauloval v pokutovém území Mutzela, který se velmi ochotně skácel k zemi a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. Zkušený Da Silva poslal míč na druhou stranu, než kam skočil Fromlowitz a tak to v 48. minutě bylo 3:1.

Zbytek druhé půlky ovládl zcela KSC. Nejprve po kombinaci Eichnera s Da Silvou hlavičkoval těsně vedle Fries. Poté přišly po dvou závarech dvě menší šance hostů, gól ale padl až v samotném závěru, přesněji řečeno v 87. minutě, kdy se na hrací plochu dostal Joshua Kennedy a hned měl prsty v druhém gólu. Gólman Miller vykopl míč hluboko na půli Hannoveru, Kennedy prodloužil na Stindela a ten propálil míč Fromlowitzovi přímo mezi nohama.

Joshua Kennedy mohl být dokonce hrdinou utkání, tím se ale stal právě Fromlowitz, když po centru Celozziho a umístěné hlavičce Kennedyho zázračně vyškrábl míč nad bránu a domácí fanoušci tak mohli slavit vybojované vítězství.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld 3:0

29.11.2008 15:30

Góly: 5. Vedad Ibišević, 11. Carlos Eduardo, 88. Francisco Copado (pen.)

Překvapení letošní sezóny v Německu se jmenuje TSG Hoffenheim. Od začátku Bundesligy válcuje své soupeře a nejinak tomu bylo v utkání 15. kola proti Bielefeldu.

Do utkání jednoznačně vstoupili lépe domácí a okamžitě v 5. minutě otevírali skóre ve vlastní prospěch, když se prosadil po centru Selima Tebera z pravé strany Vedad Ibišević.

Po dalších šesti minutách se stav utkání znovu měnil a zásluhu na tom měl domácí hráč Carlos Eduardo. Ten se prosadil po skvělé individuální akci, při které utekl všem hráčům Biefieldu a s brankářem Dennisem Eilhoffem si lehce poradil.

Stav 2:0 však hosty do kolen nepoložil a o pár minut později dostali možnost vstřelit kontaktní branku. Proti byl však brankář domácích Daniel Haas a střílejícímu Rüdigeru Kaufovi jen ukázal, že body chtějí právě domácí.

V utkání jednoznačně dominovali hráči Hoffenheimu a svůj náskok chtěli jednoznačně zvýšit. Možnost dát třetí domácí branku dostal Demba Ba, ten však ze sedmi metrů nevyzrál na Eilhoffa.

Další šanci zvýšit brankový účet dostal kapitán Teber, jeho hlavička však skončila pouze na tyčce a do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas už byl jednoznačně pouze dohráván. Hostí se snažili o kontaktní branku, ale díky své nepřesnosti už v rozehrávce neměli žádnou šanci.

Místo toho domácí v poklidu kombinovali a stále usilovali o další branky. Té třetí se nakonec dočkali v 88. minutě. Útočník Ba si zpracoval balon a prošel do vápna, kde byl však faulován. Rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop, kterého se ujal Francisco Coppado a s přehledem skóroval.

Domácí tedy vyhráli rozdílem třídy a to 3:0. Díky zisku tří bodů se stále drží na první pozici a po výhře Bayernu nad Leverkusenem mají pořád náskok tří bodů.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 5:0

29.11.2008 15:30

Góly: 11. Claudio Pizarro, 20. Claudio Pizarro, 44. Diego (pen.), 62. Claudio Pizarro, 75. Aaron Hunt

Frankfurt dostal v Brémách krutý debakl a pokračuje tak v výkonech nahoru a dolů, a to v minulém kole porazil Hannover dokonce 4:0. Kolo předtím, ale prohrál v Dortmundu ve stejném poměru a tak se i v dnešním utkání přidržel své minisérie debakl-debakl. I Werder se vyznačuje podobnou formou a dnes ji jen potvrdil. Podle zavedeného trendu už měl načase zvítězit.

Utkání se vydařilo zejména peruánci Claudiu Pizzarovi, který je v Brémách na hostování z londýnské Chelsea, dokázal totiž vstřelit hattrick. První zásah zaznamenal už v 6. minutě, Hugo Almeida potáhl míč do pokutového území a milimetrovým pasem našel právě Pizzara, který zkušeně zakončil. Brémy ale vstřelený gól rozhodně neuspokojil a dál útočily. V 11. minutě už to bylo o 2 góly. Almeida přihrál Fringsovi, ten výbornou přihrávkou přesně do kroku vybídl ke skórování znovu Pizzara a ten dělovkou pod břevno nedal Pröllovi šanci.

Frankfurt se ale nevzdával a dokázal zahrozit. Zmatků v defenzívě Brém málem využil Steinhöfer ve 14. a 15. minutě nebo Fenin, který byl ale ve velmi nevýhodném úhlu. To mohl potrestat ve 20. minutě znovu Claudio Pizzaro, po kombinaci zelenobílých ale mířil těsně vedle. Brémy hrály pořád stejně aktivně a neustále ohrožovaly domácí bránu. Ve 30. minutě to zkoušel z hranice šestnátctky Diego, jeho střela ale neměla potřebnou razanci a tak si s ní brankář hostů poradil.

Ve 36. minutě mohl Pizzaro zkompletovat svůj hattrick, to by ale musel mířit přesněji. Ve 44. minutě dostaly Brémy ideální příležitost k navýšení svého vedení - zahrávaly penaltu! Bellaid úplně zbytečně loktem popostrčil dobíhajícího Arona Hunta a rozhodčí neomylně ukázal na značku pokutového koupu. Ten s jistotou proměnil Diego a hosté tak odcházeli do kabin se svěšenými hlavamy za stavu 3:0.

Frankfurt vstoupil do druhého poločasu velmi odevzdaně a bylo vidět, že Hesenským šlo hlavně o to, aby se výsledek už příliš nezhoršil. Jejich pasivní hra však nemohla být s chutí hrajícím Brémám nikterak velkou překážkou, a tak už v 62. minutě přišla další - už čtvrtá - změna skóre. Pizzaro se vřítil do pokutového území, elegantně si narazil s Almeidou a bez problémů zakončil.

Brémy hrály s obrovskou chutí, jakoby žádné trapné výsledky z minulých týdnů neexistovaly a záhy přidaly i 5. gól. Aron Hunt si tak trochu omylem při zpracování obhodil obránce, postupoval k bráně hostí, udělal si prostor ke střele a skákavou střelou překonal hostujícího gólmana. V 88. minutě trefil ještě střídající Rosenberg břevno, ale tím utkání skončilo a Brémy se posunuly v tabulce kupředu na 7. pozici, Frankfurt zůstává 12.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 2:0

30.11.2008 17:00

Góly: 79. Jan Šimák, 83. Mario Gómez

O tom, že nové koště dobře mete, se přesvědčili ve Stuttgartu. VfB totiž v premiéře nového kouče Markuse Babbela porazilo Schalke 2:0 a po pětikolovém půstu si opět připsalo tři body, které švábskému týmu zajistily branky Šimáka a Gomeze ze druhé půle, zatímco ta první skončila bez branek.

To ovšem neznamená, že by se během prvních pětačtyřiceti minut v Mercedes-Benz Areně nic nedělo, Schalke totiž mělo hned v úvodu dvě stoprocentní šance. Ve 13. minutě se do pokutového území probíjel Kuranyi, který byl sice zastaven, míč se však dostal k Jonesovi a ten trefil pravou tyč. Akce ovšem nekončila, míč se odrazil k Farfánovi, na nějž zívala poloprázdná branka, peruánský útočník ale pouze nastřelil na čáře stojícího Boku. O tři minuty později byl před domácí brankou opět Kuranyi, kterého tentokrát Boka fauloval, následnou penaltu v podání Farfána však skvěle zneškodnil Lehmann.

Do třetice všeho dobrého i zlého se dostal Farfán do šance v 26. minutě, kdy po Bokově zaváhání mířil těsně vedle. Poté se však probudili také domácí, kteří byli blízko vedení ve 28. minutě, kdy Hilbert vysunul Gomeze, jehož střelu parádně vyrazil Neuer a následná Hitzlspergerova dorážka šla nad. Do přestávky hru ovládlo jednoznačně VfB, žádnou další příležitost si však vypracovat nesvedlo.

Po změně stran nastolený trend z konce prvního poločasu pokračoval, převahu měl Stuttgart. Po hodině hry nacentroval Cacau a Gomez jeho pobídku minul jen o vlásek. V 66. minutě vyslal přízemní ránu vedle Hitzlsperger, minutu nato právě domácí kapitán vybídl Gomeze, ten si ale vylámal zuby na Neuerovi. Nakonec se domácí přece jen dočkali a to v 79. minutě. Na dlouhý míč od Boulahrouze si naběhl střídající Jan Šimák, který si proti vyběhnutému Neuerovi poradil ve stylu Poborského a pěkným lobem uklidil míč ke vzdálenější tyči - 1:0.

A hned o čtyři minuty později bylo rozhodnuto. Po srážce Khediry s Jonesem se Pardo zmocnil míče a pěknou kolmicí vyslal do samostatného úniku Gomeze, který tvrdou přízemní ranou nedal Neuerovi šanci - 2:0. Schalke se sice poté o vyrovnání snažilo, v 87. minutě ale šla Kuranyiho hlavička těsně vedle a jelikož to byla poslední šance hostí, skončilo utkání výhrou Stuttgartu.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hamburger SV 1:1

30.11.2008 17:00

Góly: 39. Stanislav Šesták - 70. Ivica Olić

Hamburk v boji o titul ztratil další velmi cenné bodíky, když na půdě zachraňující se Bochumi pouze remizoval a v tabulce zůstal pátý, čelo se mu však nenávratně vzdaluje. VfL získalo velmi cenný bod, v tabulce je ovšem stále na sestupovém šestnáctém místě.

První vážnější akci rozjeli hosté, střelu Guerrera ovšem včas pokryl Fernandes, o minutu později minul ze 13 metrů jen o centimetry Jarolím. O pět minut později spálil na druhé straně obrovskou tutovku Mieciel, který ze šesti metrů namířil těsně vedle pravé tyče. Jenže Bochum pak převzala taktovku duelu absolutně do svých rukou a šest minut před pauzou otevřela skóre. Hostující stoper Reinhardt nedokázal míč odhlavičkovat do bezpečí, čehož náležitě využil slovenský reprezentant Šesták, který z mírně akrobatické pozice mířil přesně.

Druhá půle se rozjížděla velmi pomalu, první akce se zrodila až po deseti minutách hry, kdy se vytáhl se skvělým zákrokem brankář Rost. Po přiťuknutí Mieciela vytahoval Fuchsovu střelu robinzonádou ze šibenice. V 58. minutě udělal mistrovský tah Martin Jol, když místo tápajícího Boatenga poslal na trávník Oliče a ten nakonec vyrovnal. Nicméně gólovému okamžiku ještě předcházela obrovská příležitost na druhé straně, kdy ze čtrnácti metrů trestuhodně mířil nad Epallé.

V 70. minutě však již po ráně Petriče ze 16 metrů vyrazil Fernands pouze k dotírajícímu Oličovi a ten už pohodlně dorazil. Do dobré šance se dostal vzápětí Jarolím, Fernadnes ale svůj mančaft držel. Na druhé straně mohl rozhodnout Šesták, který po Groteho vybídnutí uháněl sám na Rosta a udělal mu kličku, jenž z úhlu nastřelil jen spojnici.

Ke konci se už spíše dohrávalo a ani jeden mančaft si již nic vážnějšího nevypracoval, soupeři se tak celkem spravedlivě rozešli smírně. Bochum se na dobrý výsledek pokusí navázat na hřišti Frankfurtu, na Hamburk po zápase s pražskou Slávií čeká boj v Kolíně.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0:0

30.11.2008 17:00

Góly: -

Dortmund nedokázal doma porazit Vlky z Wolfsburgu a nevyužil tak příležitost k posunutí v tabulce na 5. místo. Vestfálci tak remizovali doma už pošesté v řadě.

Za dortmunský tým nemohli nastoupit zraněný Owomoyla a nebyl jistý ani polák Blaszcykowski, který trpěl lehkou chřipkou a tak nastoupil jen na závěrečnou půlhodinku. Wolfsburg svou sestavu neměnil a ani neměl důvod, ve stejném složení totiž zelenobílí dokázali otočit výsledek v portugalské Braze a vyhráli 3:2.

Po rozpačitém úvodu, kdy se ani jeden tým neměl k nějaké kloudnější akci, se iniciativy chopili hosté a začali domácí Borussi tlačit do defenzívy. První šanci ale měli domácí, Zidan se sice dostal ke střele, bránu hostů ale minul. Ve 27. minutě měl velkou šanci hostující útočník Edin Džeko, po spolupráci Riethera s Gentnerem ale nedokázal metr před bránou trefit domácí svatyni.

Domácí se do útoku nikterak nehnali, navíc nefungovala kombinace a tak bylo pro dobře organizovanou obranu Vlků poměrně snadné ubránit se sporadickým šancím BVB. V závěru první půle ještě nebezpečně hlavičkoval Schäfer, netrefil však bránu a tak poločas skončil nerozhodně 0:0.

Do druhého poločasu se šlo beze změn a oba týmy hráli velmi opatrně. Z nudy diváky čtvrt hodiny před koncem vytrhnul hostující Misimovič. Jeho dobře umístěnou střelu ale Weidenfeller kontroloval. Chvilku předtím přišel sporný moment, kdy Subotič po Džekově střele zahrál rukou. Rozhodčí však sporný moment jako penaltový nevyhodnotil a tak se hrálo dál. Wolfsburg začal rázem hrát aktivněji a z toho vyplynula šance Zaccarda, který nebezpečně hlavičkoval. S jeho střelou si však Weidenfeller poradil, stejně jako s následnou Rietherovou střelou. Tím vše důležité v zápase skončilo a Wolfsburg si po dobrém výkonu odvezl z Dortmundu bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim15111340:2034
2.Bayern Mnichov1594235:2131
3.Hertha BSC1593323:1930
4.Bayer Leverkusen1591532:1928
5.Hamburger SV1583423:2327
6.Borussia Dortmund1567225:1825
7.Werder Brémy1565437:2623
8.VfL Wolfsburg1565432:2223
9.Schalke 041565422:1523
10.VfB Stuttgart1563621:2121
11.1. FC Köln1561816:2219
12.Eintracht Frankfurt1544719:2816
13.Hannover 961544718:2916
14.Arminia Bielefeld1526714:2612
15.Energie Cottbus1533911:2512
16.VfL Bochum1518618:2411
17.Borussia Mönchengladbach15321016:3011
18.Karlsruher SC15311114:2810

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (87)

Přidat komentář
Staenly10

Hezky Hertha,duležité vítěztví

Reagovat
$dolar$

Tak jsem si vsadil na Herthu a to byly oanecku nervy Hertha nic moc, hodne bylo videt jak se nemuzou vyrovnat s aktivnim presinkem Kolina, v podstate to bylo takove remizove utkani dokud na hriste neprisel Pantelic !!! To je Pan HRAC

Reagovat
Staenly10

Přesně,myslel jsem že naskočí už dřív,k Voroninovi

Reagovat
$dolar$

Jezis ja jsem debil Ja jsem chtel vsadit pres net vsechno jsem udelal akorat jsem nakonec zapomnel zmacknout ´´vsadit´´ a ted jsem zjistil ze jsem nic nevyhral

Reagovat
Staenly10

Reagovat
risk je zisk

skoda

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Myslím si ale, že jsme kvůli druhé půli vyhráli zaslouženě... Pantelić je prostě sobec, ale takoví týmu vyhrávaji zápasy, je to holt tak.

Reagovat
Staenly10

Tak u toho golu nic jiného dělat nemohl

Reagovat
$dolar$

Jj to mas pravdu parkrat tam tahal mic sam uplne zbytecne, ale na druhou stranu to umi ! Myslim, ze je chyba, ze ho Hertha pusti Naopak se mi vubec, ale vubec nelibil Raffael

Reagovat
Arne

O dnešku a zejména o gólu nemluvil, dneska hrál zhruba tak, jak je u útočníků zvykem, sem tam nějaký tahání míče, atd... Ale v některých zápasech na podzim to bylo zřejmý.

JInak to, že ho Hertha pouští, ještě není nic definitivního, i když je to asi o trochu pravděpodobnější než jeho setrvání. Co se týče Raffaela, tak s nim a jeho formou je to jak na houpačce.

Reagovat
Staenly10

Mě bepřišel tak tragický

Reagovat
smazaný uživatel

Pantelič byl super, ale Brazilci byli špatní. Voronin

Reagovat
honziss

Hertha.

Letos je velmi sympatická, skvělé výsledky, vsadit na Herthu se u mě letos rovná 100%-ní jistotě úspěchu. Jen tak dál, Berlíňané.

Reagovat
$dolar$

Jeste se musim pozastavit nad komentatorem- jeho vyslovnost jmen to byla hruza Teda alespon ja si myslim, ze Marc Stein secte Mark Štajn a ne Štejn, Valeri Domovchijski se cte Domovčijski a ne Domovsky Proste hruza

Reagovat
Arne

Ještě, že jsem na čtyřku neměl možnost koukat... Ono ale když si pustíš pondělní večerní Studio fotbal, tak to bývá hodně špatný.

Reagovat
smazaný uživatel

achjo, něco jako božan co? to už je asi lepší poslouchat němce, kteří "řvou" jirží štajner...

Reagovat
honziss

V ČR už to komentátorské řemeslo drží nahoře pouze Bosák, i ten Čapek OBČAS, ale jinak to je tragédie. Kéž by se vrátil aspoň Svěcený.

Reagovat
Staenly10

Přesně,Svěcený tak chybí

Reagovat
smazaný uživatel

štve mě, že pantelič dal góla... ale zase lepší, než kdyby vyhrál kolín...

Reagovat
smazaný uživatel

Opět m zklamává Stuttgart, čekám od nich víc, a rozhodně na to maj

Reagovat
$dolar$

Tak hlavne zejtra Bayer musi !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Staenly10

No nevim,podle mě vyhraje Bayern

Reagovat
$dolar$

Nema sanci

Reagovat
Staenly10

Reagovat
smazaný uživatel

... prohrát důležitej je bielefeld, aby zopakoval výkon, jakej byl i proti leverkusenu (nebo co výkon, hlavně výsledek )

Reagovat
$dolar$

Bielefeld nema sanci A jinak kdyz uz jsi tu moji vetu dokoncil , tak jsem si vzpomnel ze tam ma byt N

Reagovat
smazaný uživatel

trožku pozdě ne?

Reagovat
$dolar$

23 no ani bych nerekl ja se prave chystam do mesta

Reagovat
Staenly10

Tak si ale myslím,že se Hertha na druhém místě moc dlouho neohřeje

Reagovat
$dolar$

No do zitrka, kdy pred ni pujde Bayer

Reagovat
Staenly10

Nebo Bayern

Reagovat
Arne

Proč by to v Leverkusenu nemohlo skončit plichtou?

Reagovat
Staenly10

To by mohlo,ale nevěřím to mu

Reagovat
$dolar$

Myslim, ze lepsi pro Herthu bude kdyz jeden z tech dvou prohraje

Reagovat
Staenly10

To bych neřekl ,Takhle by na tom 2. zustala

Reagovat
$dolar$

To jo , ale zase naskok by byl jen bod

Reagovat
Staenly10

Tak nevim co je v týhle fázi lepší,jestli být 2. a 3. a 4. stráceli jen bod,anebo být 3.,na 2. ztrácet bod a před 4. být o 2 body...

Reagovat
$dolar$

viz willi pode mnou

Reagovat
Staenly10

Já vim,všiml jsem si,přesvědčili ste mě

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu, potom by jednou prohráli a už by byli na místě pro pohár UEFA... takhle budou pořád na místě pro LM...

Reagovat
Arne

Upředostnil bych dobrý pocit ze druhého fleku, na LM stejně zřejmě ještě neni, tak proč si dělat falešný naděje.

Reagovat
smazaný uživatel

mě to je celkem jedno, ale pěkná by byla trojka: Bayern, Bayer, Hertha

Reagovat
Staenly10

To jo,Hoffeinham bych dal tak do UEFY,nic proti nim,ale myslím si,že jim dojde dech...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, já je ani na špici nechci ale chtěl bych je vidět v evropě jak si poraděj s některýma klubama... třeba s takovym arsenalem

Reagovat
-Kopy-

Fajn Hertha

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, kdy už se trefí někdo jinej než novakovič?

Reagovat
honziss

Asi až Podolski.

Reagovat
smazaný uživatel

za 15 milionů? to by nejdřív novakoviče museli prodat

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyž, spíš geromel...

Reagovat
Staenly10

,ale Petit dnes měl v prvním poločase nebezpečné přímáky

Reagovat
$dolar$

Petit hroznej simulant

Reagovat
Staenly10

Já mluvim o přímácích

Reagovat
smazaný uživatel

Herta kvalitni vykon predvadi

Reagovat
smazaný uživatel

Arne, co se s tou Herthou děje? To je úplně jiný tým než loni.

Reagovat
Arne

Máme formu, to je jednoduchý... Ne, samozřejmě hlubší důvody tu jsou. Třeba to, že defenzivní trojice Drobný-Friedrich-Šimunić předvádí super výkony, jako hlavní důvod bych však viděl zlepšenou ofenzivu. Zatímco loni zařizoval po většinu sezóny góly hlavně Pantelić, tak letos je tomu jinak. Je to rozdělený mezi vícero hráčů, hlavně příspěvek středních záložníků Kačara a Cícera (oba po pěti gólech) je klíčový.

Reagovat
$dolar$

Dneska pri tom golu Milivoje tam Arne vylozene zaspal

Reagovat
Arne

No, dnešní gól padá na vrub stoperů jednoznačně, ale vinej je spíš Joe, ten u něj byl a najednou ne, Arne ho měl za zádama, i když o něm asi taky věděl. Nadruhou stranu je Nova v tomhle hrozně silnej a vůbec, za ty výkony během podzimu se jim tenhle gól lehko odpustí.

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska, ale vem si, třeba proti hoffenheimu měl arne 80% vyhraných sooubojů a přes simuiče ani jednou neprošel ibisevič... (možná obráceně teď nevim...) a tohle není jednozápasová forma...

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha. Asi jí začnu fandit.

Reagovat
$dolar$

Ja bych to videl rad takhle - 1. Hamburg, 2. Bayer Leverkusen, 3. Hoffenheim, 4. BVB , 5. Hertha a pak je mi to jedno

Reagovat
smazaný uživatel

snílku

Reagovat
Staenly10

Hamburg 1. ?

Reagovat
One-Real

1.Hertha 2.Dortmund 3.Bayer Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

další snílek...

Reagovat
One-Real

Neboj, Bayern by nesestoupil, ale těsně ...

Reagovat
$dolar$

U me by sestoupil

Reagovat
smazaný uživatel

v tom případě to už je sakra tvrdej spánek, skoro bezvědomí

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Že je Petit hroznej simulant? Je to jeho styl hry a pokuď se dívá pozorný divák, tak musí uznat, že toho taky hodně schytá a rozdá. Novakovič, Petit a Mondragon jsou klíčovými hráči Kolína. Jak jsem neměl Petita rád, tak musím uznat, že je to pan hráč. Velice cenný v černé práci a ještě k tomu svou bojovností hecuje ostatní spoluhráče. Vůdce!

Teď k Berlínu. Nehráli zrovna skvělý fotbal, ale mužstvo je to fakt silné. Hlavní jejich výhodou je vitalita, jsou velmi aktivní a rvaví. Mají i individuality jako jsou Friedrich, Šimunič nebo Pantelič. A jedné věci si už delší dobu všímám. Proč hrají pořád s tím hrozným hopskok míčem? Ten fotbal pak vypadá jako hrozná bitva. Neříkejte, že to je jenom nerovným trávníkem. Je to i tím blbým míčem.

Reagovat
One-Real

Pěkně Hertha !

Reagovat
smazaný uživatel

bayern jde nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim! TSG do toho!

Reagovat
smazaný uživatel

GIGANT BAYERN ODSTAVÍ KAŽDÝHO SOUPEŘE KTEREJ SE MU POSTAVÍ DO CESTY skvělej mač FC BAYERN

Reagovat
$dolar$

Skoda tak peknej vikend a bayern musi vyhrat

Reagovat
stas87

mal si napisat pekna sobota zajtra to zas niekto dojebe dnes werder ak budeme pokracovat tak budeme v prvej 3 a porazime i ten inter a bude aspon uefa

Reagovat
$dolar$

Jj Wreder hraje krasnej fotbal akorat ma neskutecnou smulu pri promenovani prilezitosti

Reagovat
smazaný uživatel

Ale řeknu vám, že tento ročník Bundesligy je nabitý jak nikdy předtím. Každý může porazit každého, fakt paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě 2.nejioblíbenější

Reagovat
smazaný uživatel

U mě kraluje...

Reagovat
smazaný uživatel

Real je Real, že

Reagovat
smazaný uživatel

My si asi nerozumíme, u mě kraluje Bundesliga...

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím U mě je druha, bo španělska je u mě číslo jedna, díky Realu Madrid .)) Ale BL mě uchvacuje čím dál víc, rok od roku, je to parádní soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

Real

Reagovat
$dolar$

Simak Hamburg Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Hooonza Šimááák konečně se po zranění dostává zas do formičky

Reagovat
sosna

Tan prvni odstavec s Bochumí (Bielefeldem ) se nějak nepovedl ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele