15. kolo
29.11.2008 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 0:2

Bayern splnil co měl a vyhrál na horké půdě v Leverkusenu. Stalo se tak už poosmé v řadě a srazil Bayer až na čtvrté místo, jelikož Berlínská Hertha už v pátek v předehrávce 15. kola zdolala Köln. Góly se to postarali Luca Toni, který se v duelu proti Leverkusenu trefil už po třetí v řadě a Miroslav Klose hrající ve skvělé formě.

Prvních deset minut bylo poměrně rozpačitých z obou stran. Po deseti minutách se taktovky ujali domácí a začali hrozit před brankou hostí. Lucio ve 13. minutě ztratil balon ve středu hřiště a Helmes se hnal na Rensinga, ten ale jeho střelu dokázal vyrazit. V 16. minutě dokonce domácí nastřelili břevno, po Barnettově rohovém kopu do břevna hlavičkoval stoper Henrique.

Bayer v tlaku neustával, nadále se tlačil dopředu a z toho vyplynula další šance domácích, Helmes si v běžeckém souboji poradil s Luciem a následně střílel do boční sítě. Bayern odpověděl nebezpečným protiútokem po pravé straně, do té doby dobře hlídaný Ribéry dokázal odcentrovat, Tonimu se sice odehrát míč směrem na bránu nepodařilo, ale z druhé vlny přibíhající Schweinsteiger z voleje skákavou střelou nebezpečně protáhl Reného Adlera v domácí brance. Pak ale oba týmy začaly hrát pasivně, nápadité akce vystřídaly přihrávky ve středu hřiště. Za zmínku stojí akorát Schweinsteigerovy střely z velké vzdálenosti ve 30., popřípadě 45. minutě.

Hra Bayernu se v druhé půli rapidně zlepšila a tlačil domácí do defenzívy. V 59. minutě přišla první branka, Zé Roberto skvěle nacentroval na italského kanonýra Toniho a ten už si hlavou věděl rady, šlo o jeho sedmou bundesligovou trefu v této sezóně. Domácí byli poměrně zaskočeni a to dávalo hostům možnost k zaskočení domácí obrany. Bayer si ale i přesto dokázal vypracovat gólovou šanci při úniku Castra po křídle. Ten však minul a záhy přišlo potrestání - v 83. minutě domácí obrana úplně přestala hrát a Klose úplně osamocen z hranice pokutového území umístěnou střelou překonal Adlera - 0:2.

V 89. minutě se ještě dokázal do nebezpečné střelecké pozice dostat německý reprezentant Patrick Helmes, bohužel pro Bayer Leverkusen ale branku hostí minul a Bayern už si výsledek pohlídal. Udělal tak důležitý krok k získání "titulu" podzimního mistra. Příští utkání hraje doma s vedoucím Hoffenheimem.

Autor: Jiří Krejčí / fcbayern.t-com.de, kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hofenheim se mi vubec nelíbí FC BAYERN HO ODSTAVÍ!!!!!!!!! takže nejdřív Leverkusen--tip:2:4 FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

super clanek gratuluju jeste jednou k premiere

Reagovat
smazaný uživatel

Přejedeme ty Bavoráky!

Reagovat
herbage

Pěkné iriku

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN MUNCHEN TAK TO JE JÍZDA

Reagovat
smazaný uživatel

Mě už z těch tvých bezpáteřních výsledků špatně...

Reagovat
smazaný uživatel

* výroků

Reagovat
smazaný uživatel

No té Henriqueho hlavičky po rohu z prvního poločasu hrozná škoda, na tyči myslim stál Zé Roberto a Rensing na to jen čuměl jak Němec na Orloj. A té Helmesovy bomby ještě víc, do té doby byl nevýrazný.

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN nejlepší!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Další umělec...

Reagovat
irik

Asi se přepsal no. asi to mělo být Bayer .

Reagovat
smazaný uživatel

O tom nepochybuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je BL nejlepší,se ukáže v pátek.Když naše obrana udrží kvalitní ofenzívu Hoffi,Bayern předvede kdo je v BL pánem.Nepochybuji o tom,kdo to bude.BAYERN!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele