Bundesliga - preview 15. kola

28.11.2008, 08:22, aktualizováno 30.11.2008, 08:55
Previews
Zajímavý program nabízí nedělní Bundesliga. První ligové utkání čeká nového kouče Stuttgartu Babbela, trápící se VfB přivítá Schalke, které také zaostává za očekáváním. Hamburk jede pro body do Bochumi. V dobré formě hrající Dortmund hostí Wolfsburg.
Hertha BSC - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Obzvlášť velkou motivaci budou mít hráči Herthy BSC v zápase proti 1. FC Köln. Pokud totiž Berlíňané zvítězí, posunou se již na druhou příčku, proti nebezpečným Kozlům to však nebude jednoduchá záležitost.

Hertha dosud zažívá velmi podařený podzim a aktuální čtvrtá pozice, ve kterou by před sezónou jen málokdo věřil, je toho jasným důkazem. "Stará dáma" má za sebou tři výhry v řadě, po dvou domácích vítězstvích nad Hoffenheimem (1:0) a Hamburgem (2:1) zvládl berlínský celek i utkání na hřišti Bochumi, kde i přes špatně odehranou druhou půli ubránil výhru 3:2. "Udržet takovou vysokou úroveň není nic lehkého, ale tým již dokázal, že na to má," mne si ruce manažer Dieter Hoeneß.

Pokud Hertha navíc ze zbylých tří ligových utkání podzimu dokáže uhrát alespoň šest bodů, půjde o nejúspěšnější polovinu soutěže v historii klubu. "Víme však, že všechna utkání budou těsná. Musíme do toho dát vše," prohlásil trenér Lucien Favre. Ten již tradičně musí ve svých plánech opomenout zraněné Fiedlera, Lúcia, Piszczeka a Hartmanna. Nachlazení jsou navíc Cícero a Voronin a nad jejich starty visí otazník. "Vypadá to dobře, musíme ale ještě vyčkat," uvedl Favre.

Ani Köln na tom není zrovna špatně a nebýt hoffenheimského zázraku, nálepka nejúspěšnějšího nováčka by mu slušela. 1. FC již dokázalo porazit mnohé favority, jako například Schalke nebo Stuttgart, a nyní by si rádo výhru odvezlo i z Olympiastadionu. "Vždy respektujeme svého soupeře, ale uděláme vše proto, abychom si z Berlína do Kölnu odvezli tři body," prohlásil portugalský záložník Petit, podle nějž jeho tým potřebuje "získat ještě pár bodů".

To zvlášť po posledních dvou utkáních, kdy Kozlové dvakrát neuspěli proti špičkovým týmům. Nejprve prohráli 1:3 v Brémách a před týdnem podlehli stejným výsledkem lídrovi z Hoffenheimu. Pozitivní myšlení ale v rýnském klubu jistě vyvolává vzpomínka na poslední výjezd do Berlína, kdy na Hertě Köln vyhrál 4:2. Trenér Christoph Daum bude postrádat dlouhodobě marodícího Özata a také McKennu, který pyká za červenou kartu z minulého kola.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Šimunić, M. Stein - Dárdai - Kačar, Cícero - Nicu, Raffael - Voronin
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragón - Brečko, Geromel, Mohamad, Womé - Antar, Petit, Pezzoni, Broich - Vučićević - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
V BayArene se bude v sobotu hrát velmi důležité utkání. Druhý Leverkusen přivítá úřadujícího mistra, Bayern Mnichov. Bayer v minulém kole poměrně senzačně prohrál na půdě Bielefeldu 2-1 a poskytl tak Bayernu skvělou příležitost k dotáhnutí. Ten doma nezaváhal, vyprovodil Chotěbuz jednoznačně 4-1, ale vinou horšího skóre stále zůstává na třetí pozici.

Leverkusenu se na Bayern dlouhodobě nedaří, naposledy se mu podařilo mnichovské porazit před čtyřmi lety, v srpnu roku 2004. Všechny následující vzájemné zápasy vyhrál Bayern. Tentokrát to ale budou mít bavorští hoši těžké, Bayeru zatím sezóna až na drobné výpadky, jako například minulý týden s Bielefeldem, vychází velmi dobře a po senzaci z Hoffenheimu jsou druhým překvapením soutěže. V jeho dresu září hlavně německý reprezentant Patrick Helmes. 24letý útočník je s 11 góly spolu s brazilcem Grafitem druhým nejlepším střelecem Bundesligy.

Leverkusenský trenér Bruno Labbadia už by měl mít k dispozici uzdraveného Gonzála Castra, stejně jako infekcí postiženého Kießlinga s Brazilcem Renatem Augustem, naopak chybět bude záložník Sascha Dum, kvůli červené kartě kterou obdržel v minulém zápase. Labbadia je podobně jako jeho sobotní protějšek Jürgen Klinsmann na své první bundesligové štaci, v minulosti působil pouze v druholigových německých klubech - Darmstadtu a Fürthu. Svého slovutného soupeře se však nebojí:" Ve fotbale je možné vše. Viděl jsem jak hráli s Schalke, hráli velmi defenzivně a nepůsobili jako lepší tým, přesto nakonec z utkání vyšli jako vítězové. Proti Chotěbuzi a Bukurešti, ale hráli jako tým - dopředu i dozadu," prohlásil. " My ale svou hru měnit nebudeme. Nebudeme měnit styl podle soupeře, budeme se spíše soustředit na nás a naši hru, než na tým, který bude stát proti nám," vysvětlil poté.

To trenér Bayernu má horší starosti, chybět mu budou nemocný van Bommel, zraněný Demichelis s Podolským a k tomu dlouhodobě indisponovaní Altintop a Sagnol. Po zápase s rumunskou Steaou nebylo úplně jasné zda budou moct nastoupit Toni s Ribérym. To dělalo mnichovským velké starosti, rozpadla by se jim totiž skvělá ofenzivní trojice Ribéry-Klose-Toni, která hraje v poslední době ve famózní formě a v podstatě sama zařídila poslední výhru v Lize mistrů nad Steauou Bukurešť. Nyní si ale už mnichovští nedělají žádné starosti."Opravdu se na to těšíme," řekl trenér Bayernu Jürgen Klinsmann. "Jsme v dobré formě a naším cílem je zvítězit. Bude to sice velmi obtížné utkání, ve vroucí atmosféře na stadinou s vysoce namotivovanými soupeři, kteří navíc měli týden odpočinku oproti nám, protože my jsme bojovali v pohárové Evropě," dodal. "Víme, kde chceme být, a víme, co pro to máme udělat," uzavřel rozhovor Klinsmann.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Batnetta - Kießling, Helmes
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, van Buyten, Lahm - Schweinsteiger, Borowski, Zé Roberto, Ribéry - Klose, Toni
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.25 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Mönchengladbach - Energie Cottbus  (sobota 15:30)
Souboj ze dna tabulky, souboj o důležité body v boji o záchranu, takto by se dal stručně charakterizovat duel Borussie Mönchengladbach s Energií Cottbus.

Oba celky dělí v tabulce jen tři příčky a pouhopouhé dva body. Gladbach je tak s 11body na 15-té příčce, tedy první nesestupové, zatímco Cottbus je s devíti body na samém dně. Borussia je tedy přeci jen mírným favoritem, leč nový kouč Hans Meyer varuje, aby fanoušci neměli přehnaná očekávání. "Když se podíváte na náš rozvrh posledních tří zápasů před zimní pauzou, tak každý tvrdí, že výhra nad Energií je povinnost, když nás pak čeká Bayer Leverkusen a Borrusia Dortmund. Ale já nemam rád termín 'povinnost'", uvedl Meyer.

Dále navazuje v rozverné náladě: "Po strhujícím klání vyhrajeme 5:4. Ale vážně, nejsme v pozici, kdy si můžeme dovolit předvádět ofenzivní galapředstavení.".

Chybět mu budou Oliver Neuville, Sebastien Jaures a Thomas Kleine. Cottbus bude zase postrádat kvarteto hráčů Igor Mitreski, Mario Cvitanovic, Vragel da Silva a Stanislav Angelov.

Trenér Energie Bojan Prašnikar věří, že zápas s Gladbachem bude zcela odlišný od zápasu s Bayernem, kde Cottbus dokonce vedl 0:1, ale nakonec podlehl favoritovi v poměru 4:1. "Zápas s Borussií bude samozřejmě odlišný. Hrají novým stylem pod novým trenérem Meyerem, ale my nato budeme připraveni."
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Gospodarek - Levels, Gohouri, Daems, Voigt - Paauwe, Alberman - Baumjohann, Bradley, Marin - Friend
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Radeljic, Kukielka, Atan, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Iliev, Skela, D. Sörensen - Rangelov
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.35 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hannover 96 - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Souboj o záchranu, tak se dá nazvat utkání mezi Hannoverem a Karlsruhe. Karlsruhe má velkou šanci konečně prolomit velmi nepříznivou bilanci porážek, na výhru si snad hráči ani nevzpomínají. Ovšem Hannover je v domácím prostředí hodně silný, fanoušci si určitě vzpomínají na nedávnou výhru proti Bayeru Mnichov či Hamburku.

Hannover i s útočníkem Jiřím Štajnerem se zatím nachází na třinácté pozici se stejným počtem bodů, po solidním začátku však začal ztrácet dech a body sbíral jen zřídka. Hannover má jednu obrovskou nevýhodu. Dokáže totiž bez problémů porazit silné soky, zároveň ale také podlehnout relativně slabšímu Kolínu, Frankfurtu, či dokonce ztratí body s Bochumí.

Karlsruhe okupuje sedmnácté místo a platí pro něj to samé jako pro domácí tým. Začátek sezóny fantastický, pak už se křivka výkonnosti klesala jenom dolů. Hosté neslavili vítězství dokonce osmkrát v řadě, k tomu vybojovali pouhý bod. Pokud tedy nezaberou, pád do nižší soutěže je nemine. Letošní únorový duel však v loňské sezóně skončil plichtou 2:2, podobně vyrovnané klání se dá čekat i dnes.

Hostům v sestavě chybí stále pouze dvě jména. Svalové problémy trápí Godfrieda Aduobeho, poraněná pata nepustí na trávník Maika Franze. Hodně špatně to vypadá i s koučem Edmund Beckrem, podle spekulací by měl v nejbližší době na lavičce skončit. Ovšem on sám se nevzdává: "Touha po vítězství bude na obou stranách velká. Nicméně my nesmíme připustit, aby utkání probíhalo v režii Hannoveru a mělo velký spád. Oni mají v kádru zvučná jména, musíme se s tím u nich poprat."

Hannoveru chybí tradičně gólman Enke (zlomenina nohy), dále Vinicius (poranění lýtka), Lala (po operaci břišních svalů), Ismael (problémy s kolenem), Rosenthal (svalové problémy) a nakonec také Tarnat či Jiří Štajner, potrestaný za červenou kartu. "Musíme na všechny předchozí nezdary zapomenou a začít od znova, klíčem k úspěchu bude proměňování šancí," myslí si trenér 96 Dieter Hecking.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Eggimann, Fahrenhorst, Rausch - Balitsch, C. Schulz - S. Pinto, Bruggink, Huszti - Hanke.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - Celozzi, Sebastian, Stoll, Eichner - Staffeldt, Mutzel - Timm, da Silva, Freis - Kapllani.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Fanoušci se už ani neptají, jestli bude pokračovat série buď oblíbeného, nebo naopak nenáviděného Hoffenheimu. Nicméně jedno je jisté. V bundeslize se o něm bude mluvit minimálně do konce podzimní sezóny, ani poté se ale nečeká úpadek. Hoffenheim se po předchozím kole opět vyhoupl do čela před Herthu, v dalším vyzve Bielefeld. A tentokrát už téměř nikdo nepochybuje, že to "Hoppenheim" bez problémů zvládne.

Hoffeneheim drží stále sérii domácí neporazitelnosti, před vlastními fanoušky ze sedmi utkání jen jednou remizoval a tak podceňovaný celek z Bielefeldu by měl být pro dravce snadnou lahůdkou. V posledních dvou kolech porazil nejprve Wolfsburg a pak vykradl i Kolín, téměř nikdo neví, jak rozjetou mašinu zastavit, hlavně pak stále suverénně vedoucího střelce bundesligy Vedada Ibisšviče.

Bielefeld podle očekávání hraje jen o udržení, ale v poslední době má celkem dobrou formu. V posledních dvou utkáních ale proti velmi nepříjemným soupeřům uspěl, remizoval se Stuttgartem a o body připravil dokonce i Leverkusen. Oba týmy se spolu ještě nepotkaly, na statistice se zakládat nedá.

Domácí nemohou postavit kvůli zranění Obasiho (natažený vaz) a Ibertsbergera (svalové potíže), vykartovaní jsou Luiz Gustavo a nepostradatelný muž Salihovič, bez kterého se budou velmi těžce získávat body. Mimo jsou také Bernhardt, Terrazzino a Strifler. Kouč Ralf Rangnick má ze soupeř respekt: "Bielefeld dokázal v několika posledních týdnech uhrát velmi zajímavé a hodnotné výsledky. Bude hodně záležet na útočnících, jak se prosadí," je si jistý padesátiletý šéf.

Hosté přijedou bez Fernandeze (natržený sval), Versicka (poraněná noha), Kampantaise (poraněné koleno), chřipka k tomu postihla duo Schuler - Bollmann. "Musíme uhlídat Ibiševiče, to je základní klíč k úspěchu. Pokud tuto nadpřirozenou bytost eliminujeme, můžeme uspět," doufá trenér Michael Frontzeck.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Janker - Weis, Vorsah, Copado - Ba, Ibiševič, Carlos Eduardo.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Lamey, N. Herzig, Kucera, Rau - Kauf, T. Marx - Kirch, Halfar, C. Katongo - Wichniarek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.55 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Werder Brémy hostí Eintracht Frankfurt a bude to jistě zajímavý duel. Oba týmy hrají totiž jako na houpačce - jednou vyhrají, jednou prohrají. Z posledního kola by se mohlo zdát, že nahoře je nyní Frankfurt, který doma porazil Hannover 4:0, zatímco Brémy prohráli 2:1 v Hamburku. Ale Brémy jsou doma silné a Frakfurt to nebude mít vůbec jednoduché.

Brémy v Lize mistrů jen remizovali 2:2 s kyperskou Famagustou a vyhlídka na postup do vyřazovacích bojů ze skupiny se tak rozplynula v dáli. Werder ale může dále bojovat o třetí příčku zajišťující postup do poháru UEFA. To by ale museli svěřenci trenéra Schaafa porazit slavný Inter Milán. "Samozřejmě že jsme zklamáni. Nemáme mnoho bodů a skutečně potřebujeme, aby jsme něco uhráli ve zbývajících třech zápasech před zimní pauzou a bodové manko na čelo tabulky nebylo tak veliké.", řekl sportovní ředitel Allofs.

Jen výhra by pomohla Schaafovým svěřencům přenést se přes neúspěch z Ligy mistrů. V sobotním klání jim v tom bude bránit zranění Tima Wieseho, kterého stále trápí bolavá třísla a chytat by tedy měl Chrsitian Vander. "Nevypadá to dobře. Stále mě to pobolívá a nechci riskovat žádné vážnější zranění.", vyjádřil se Wiese. Chybět nadále budou Petri Pasanen, Mesüt Özil, Daniel Jensen a Martin Harnik.

To marodka Eintrachtu je rovněž řádně zaplněná, sedí na ní Oka Nikolov, Christoph Preuss, Zlatan Bajramovic, Ümit Körkmaz, Alexander Meier, Christoph Spycher, Ioannis Amanaditis, Kreso Ljubicic a Chris.

Kouč Frankfurtu Friedhelm Funkel věří, že Werder je na tom ve skutečnosti lépe, než se může zdát z pohledu na tabulku. "Když mají den, jsou schopni porazit každého - jako minulý týden, kdy měli porazit Hamburk. Mají silný tým, jen nepodávají konzistetní výkony."
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Vander - C. Fritz, Mertesacker, Naldo, Tosic - Baumann - Frings, Hunt - Diego - Pizarro, Hugo Almeida
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Pröll - P. Ochs, Russ, Bellaid, Köhler - M. Fink, Inamoto - Steinhöfer, Toski, Fenin - Liberopoulos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.30 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfB Stuttgart - Schalke 04  (neděle 17:00)
Nedělní 15. kolo otevře duel Stuttgartu se Schalke, tedy dvou celků hrajících překvapivě ve středu tabulky. Slabé výkony domácích už stáli místo Armina Veha, který předloni dovedl Stuttgart k titulu, židle pod Frankem Ruttenem na straně Schalke je zatím pevná.

Jak již bylo řečeno, na domácí straně došlo k výměně trenéra, Armina Veha nahradil Markus Babbel. "Schalke má problémy jako my. Zkusí vše, aby si odsud odvezli všechny tři body, proto musíme být nanejvýš opatrní. Musíme převzít zápas do svých otěží, ne jen čekat co udělá soupeř," řekl odhodlaně nový trenér VfB.

Bude to teprve druhý zápas pod jeho vedením, poté co jeho nový svěřenci dokázali v týdnu remizovat 1:1 v poháru UEFA se Sampdorií Janov. "Kdykoliv jsem vstoupil na trávník, vždy jsem chtěl zvítězit. Ať už jako hráč či nyní jako trenér," dodal. Scházet mu budou Yildiray Bastürk a Sebastian Rudy.

Schalke v týdnu prohrálo s Manchestrem City 0:2 v poháru UEFA. Trenér Fred Rutten samozřejmě není s výsledkem spokojen. "Jsme samozřejmě zklamáni prohrou s Manchestrem City. V podstatě nás srazily dvě hloupé chyby. Ale musíme zapomenout a jít dál. Čeká nás těžké utkání proti Stuttgartu a budeme chtít odčinit tuto čtvrteční porážku."

Schalke bude chybět dvojice hráčů Peter Lovenkrands a Levan Kenia. Bývalý hráč Stuttgartu Mladen Krstajič by měl být po chřipce připraven nastoupit.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Osorio, Tasci, Boulahrouz, Boka - Pardo - Hilbert, Hitzlsperger - Lanig - Gomez, Cacau
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - Jones, F. Ernst - Rakitic - Farfan, Kuranyi, Halil Altintop
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfL Bochum - Hamburger SV  (neděle 17:00)
V sestupových vodách nacházející se Bochum minulý týden mohla přijít o současného trenéra. Vedení ale Marcelovi Kollerovi dalo i po prohře 2:3 s Hertou důvěru i do následujícího střetnutí s pátým Hamburkem. Ten venku naposledy zvítězil na začátku října.

Bochum letos pouze jedinkrát v sezóně zvítězila. Jedenáct utkání v řadě domácí nedokázali naplno bodovat. Jiní by už trenéra odvolali, sportovní ředitel Thomas Ernst ale o ničem takovém alespoň do zimní přestávky neuvažuje. "Každý zápas, který prohrajeme, ovšem Kollera přitlačíme," nedá mu nic zadarmo. "Situace vypadá nebezpečně, ale zůstaneme u naší dobré práce s hráči. Zkrátka u nás stále bude působit," potvrdil jeho působení.

Domácím se v posledních dvou domácích střetnutí s Hamburkem podařilo zvítězit. Aby si Koller udržel své trenérské křeslo, neměl by znovu prohrát. "Ve hře jsou tři body. Viděl jsem Hamburk hrát v Poháru UEFA a viděl jsem na něm mnoho zajímavých věcí," prohlásil švýcarský rodák.

Hamburk se ve čtvrtek utkal s nizozemským Ajaxem a zaznamenal tak první porážku v evropských pohárech. Naposledy v lize zdolal Brémy, body sbírá většinou právě na domácím stadionu. "Každé utkání je bitva. My nyní opravdu potřebujeme v Bochumi vyhrát," burcoval před utkáním hostující stratég Martin Jol. Ten nebude mít k dispozici zraněného de Jonga, Atouba, Castelena a Choupo-Motinga.

Tím, že hosté prohráli s Ajaxem, se jejich postup do další fáze Poháru UEFA trochu zkomplikoval. "Naše cíle i tak zůstávají stejné. Zůstat na pátém místě Bundesligy a dostat se co nejdále v evropských pohárech," prozradil Jol. Může být rád, že proti němu nenastoupí bochumský Mathias Concha ani suspendovaný Patrick Fabian.
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - Zdebel - Freier, Dabrowski - Epallé - Šesták, Mieciel
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - J. Boateng, B. Reinhardt, Mathijsen, Jansen - Jarolím, Alex Silva - Trochowski, Guerrero, Olič - Petrič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg  (neděle 17:00)
Borussia Dortmund v Signal Iduna Parku přivítá VfL Wolfburg. Oba týmy poslední dobou jedou, Borusia se vyšvihla dokonce na šesté místo, Vlci zatím na osmé. Dortmundu se po dlouhé době doma podařilo předminulé kolo vyhrát, to VfL doma vyhrál posledních 5 zápasů v řadě, ale venku nedokázal za stejný počet utkání vyhrát ani jednou a získal z těchto zápasů jen jeden jediný bod.

Kouč Borussie Jürgen Klopp byl unešen utkáním svého nedělního soka v čtvrtečním kole poháru UEFA. Tam dokázali svěřenci trenéra Magatha otočit nepříznivý vývoj utkání dvěma góly Zvjezdana Misimoviče v samém závěru utkání. "Bylo velmi působivé, jakým stylem dokázali utkání otočit. Je to pro nás včasné varování. Mám pro ně jen to největší uznání a počítám je mezi nejsilnější celky soutěže. Jejich potenciál je obrovský," vysekl soupeři poklonu.

Klopp je odhodlán udržet dosavadní pozici BVB v tabulce, na kterou dotírá právě VfL, které ztrácí pouhé dva body a stejný počet příček. "Bude to těžký duel," dodal Klopp.

Jeho protějšek Felix Magath věří, že jeho svěřence povzbudilo čtvrteční vítězství v poháru UEFA. "Hráli jsme venku často velmi dobře, ale zatím se nám nepodařilo na cizích hřištích naplno bodovat. Vítězství na půdě Bragy nám ukázalo, že jsme schopni venku vyhrávat." Chybět mu bude kanonýr Grafite, který má drobné zranění hlavy, ale Magath věří, že si s jeho absencí poradí. "Bylo dobré vidět, že dokážeme dát góly v Braze i bez jeho pomoci," dokončil řeč Magath.

Postrádat bude dále jen už Vlada Muntenaa, který si léčí poraněné koleno. Kloppovi bude scházet trojlístek hráčů Dedé, Sebastien Kehl a Nelson Valdéz.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Hummels, Y.-P. Lee - Kringe, Tinga, N. Sahin - Hajnal - Blaszczykowski, Zidan
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, M. Schäfer - Hasebe, Josué - Dejagah, Misimovic, Gentner - Dzeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim14101337:2031
2.Bayer Leverkusen1491432:1728
3.Bayern Mnichov1484233:2128
4.Hertha BSC1483321:1827
5.Hamburger SV1482422:2226
6.Borussia Dortmund1466225:1824
7.Schalke 041465322:1323
8.VfL Wolfsburg1464432:2222
9.Werder Brémy1455432:2620
10.1. FC Köln1461715:2019
11.VfB Stuttgart1453619:2118
12.Eintracht Frankfurt1444619:2316
13.Hannover 961434715:2713
14.Arminia Bielefeld1426614:2312
15.Borussia Mönchengladbach1432915:2711
16.VfL Bochum1417617:2310
17.Karlsruher SC14311012:2510
18.Energie Cottbus142398:249

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
stas87

no vacsinou piatocne predohravky konci vyhrou hosti ale dnes vyhra vyssi kvalita 2:0 voronin kacar

Reagovat
smazaný uživatel

Přeju to Hertě, dnes pujde na druhej flek

Reagovat
alias

zaplať pánbůh, že je víkend a sním ligové soutěže. Na tu LM se nedá koukat poslední dobou, co s tím ten dement Platini udělal a takovejch tragickejch týmů (Basel, Cluj, Steaua,Borisov apod) tam bude ještě více. Přijedou všude betonovat a pak se nemůžeme divit že je fotbal takovej. Zlatej pohár UEFA.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Konkurence v počtu nejdebilnejších příspěvku se zvyšuje. Na Silvestra bude veselo

Reagovat
stas87

tak kluz hrala utocne a aktivne na AS aj doma s chelsea steaua s nekym prehrala 3:5 borisov rozhodne nebetonoval s juve cize jediny beton hrala basilej a ceske kluby nebetonuju?najprv sa zamysli nad tym co napises a potom pis

Reagovat
$dolar$

Naprosto souhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to souhlasíš s velkou blbostí...

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost, to není pravda co píšeš, navíc třeba Aalborg dokázal hrát v jednom zápase s devíti góly...

Reagovat
smazaný uživatel

a třeba taková famagusta dokázala remízovat v utkání se 6 góly s interem... navíc si to ty celky zaslouží, když porazí nějakej olympiakos a dělaj i problémy panathinaikosu... lepší teda, než kdybych tam viděl trápící se spartu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
herbage

Vééédad I-BI-ŠE-VIČ

Reagovat
stas87

werder-eintracht 4:0 a tsg plichti

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak jak se na to dívám, největší dnešní bolest Leverkusenu bude v tom, že jsme neproměnili ty šance z prvního poločasu. Bayern měl na konci dvě střely, teď jeden centr, Toni se k tomu dostal jako zloděj k trezoru a vyloupil Adlera, přičemž podřezal oba stopery....

Reagovat
smazaný uživatel

spíš se ti obránci podřezali sami... protože se mi nezdálo, že by henrique skákal (nebo friedrich?) a kadlec taky nevypadal nejlíp...

Reagovat
smazaný uživatel

No oni ani jeden neskákali, myslim, že to byl centr zleva a na přední tyč, takže podle všeho to pos*al pravý stoper, čili Friedrich...

Reagovat
smazaný uživatel

asi j, já neviděl celý číslo, vypadalo to něco mezi 3 a 5 takže to možný je...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že 5, ale taky jsem to měl rozmazané...

Reagovat
smazaný uživatel

A je to v háji - útočníci kašlou na souboj a pak to tak dopadá... Ten Geks už nepomůže...

Reagovat
Tomanatura

Werder Brémy je naprosto nepochopitelný, zdegenerovaný a náladový tým. Jak je možné, že když poprvé snad vsadím proti nim, tak vedou už 5:0? Výsledky tohoto týmu jsou opravdu unikátní.

Reagovat
smazaný uživatel

to teda jo! blázni

Reagovat
Tomanatura

Zřejmě nejnepředvídatelnější fotbalový tým na světě

Reagovat
stas87

ale no tak...werder bude este do prvej 3 preco si dal proti nam?ved sme mali vyhrat uz v lm

Reagovat
irik

Ani nevíš, jak si to teď trefil .

Reagovat
stas87

no vy budete prvy ale 2?snad my

Reagovat
irik

Kdo my?Werder Brémy?

Reagovat
stas87

jj tsg bude mozno po podzimu 1 lebo 2 ale na jar toto umiestenie tazko udrzi

Reagovat
irik

tsg první nezůstane, protože až jim v pátek portháme sebevědomí tak se jim budou porážet schalke jenom těžko ... a ty brémy ... ... tak jestli najdou nějakou stabilní formu tak je možný, že třetí jěště urvou ale už před sebe pustili dost kvalitních týmu na to, aby si to ty týmy pohlídaly ...

Reagovat
stas87

tsg bayern je v piatok?tak to sa budem pozerat fandit nebudem nikomu ale budem pozorne sledovat toho ibisevica teraz sa ukaze aky je to hrac proti takje obrane

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k tomu, že bude asi hrát van buyten na stoperovi, tak se asi nic neukáže (ikdyž proti leverkusenu hrál pěkně) musíme topnout herthu... tzn. ibisevic se nedostane vůbec na bránu a vyhraných soubojů aspoň 90% a skóré? bayern musí vyhrát o 4 góly a jsme první

Reagovat
sosna

Dortmund - Wolfsburg over 3,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele