15. kolo
30.11.2008 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0:0

Dortmund nedokázal doma porazit Vlky z Wolfsburgu a nevyužil tak příležitost k posunutí v tabulce na 5. místo. Vestfálci tak remizovali doma už pošesté v řadě.

Za dortmunský tým nemohli nastoupit zraněný Owomoyla a nebyl jistý ani polák Blaszcykowski, který trpěl lehkou chřipkou a tak nastoupil jen na závěrečnou půlhodinku. Wolfsburg svou sestavu neměnil a ani neměl důvod, ve stejném složení totiž zelenobílí dokázali otočit výsledek v portugalské Braze a vyhráli 3:2.

Po rozpačitém úvodu, kdy se ani jeden tým neměl k nějaké kloudnější akci, se iniciativy chopili hosté a začali domácí Borussi tlačit do defenzívy. První šanci ale měli domácí, Zidan se sice dostal ke střele, bránu hostů ale minul. Ve 27. minutě měl velkou šanci hostující útočník Edin Džeko, po spolupráci Riethera s Gentnerem ale nedokázal metr před bránou trefit domácí svatyni.

Domácí se do útoku nikterak nehnali, navíc nefungovala kombinace a tak bylo pro dobře organizovanou obranu Vlků poměrně snadné ubránit se sporadickým šancím BVB. V závěru první půle ještě nebezpečně hlavičkoval Schäfer, netrefil však bránu a tak poločas skončil nerozhodně 0:0.

Do druhého poločasu se šlo beze změn a oba týmy hráli velmi opatrně. Z nudy diváky čtvrt hodiny před koncem vytrhnul hostující Misimovič. Jeho dobře umístěnou střelu ale Weidenfeller kontroloval. Chvilku předtím přišel sporný moment, kdy Subotič po Džekově střele zahrál rukou. Rozhodčí však sporný moment jako penaltový nevyhodnotil a tak se hrálo dál. Wolfsburg začal rázem hrát aktivněji a z toho vyplynula šance Zaccarda, který nebezpečně hlavičkoval. S jeho střelou si však Weidenfeller poradil, stejně jako s následnou Rietherovou střelou. Tím vše důležité v zápase skončilo a Wolfsburg si po dobrém výkonu odvezl z Dortmundu bod.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele