Bundesliga - souhrn 14. kola

27.11.2009, 22:25, aktualizováno 29.11.2009, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov zvítězil v Hannoveru a poskočil až na čtvrté místo. Leverkusen dnes jasně přehrál Stuttgart a je o tři body první. Pomohly mu včerejší ztráty nejbližších pronásledovatelů. Werder remizoval doma s Wolfsburgem, Hamburk má bod ze hřiště Mainzu, Hoffenheim doma přenechal body Dortmundu a Schalke prohrálo v Gladbachu.

VfL Bochum - 1. FC Köln 0:0

27.11.2009 20:30

Góly: -

Souboj dvou týmů ohrožených sestupem skončil nudnou, bezbrankovou remízou, která zdaleka nic v suterénu nejvyšší německé soutěže nevyřešila. V závěru utkání mohl spasit hosty Novakovič, ale svou šanci zahodil stejně jako kapitánskou pásku v týdnu.

Zápas, ačkoliv to pozdější průběh nereflektoval, začal hrou ve středu hřiště a Novakovičova ofsajdová hlavička ze druhé minuty byla spíše výjimkou do devatenácté minuty. Na Dabrowského hlavičku Köln zareagoval Chihiho volným kopem ze třiceti metrů, jenž jen těsně lízl Heerwagenovu boční síť. Domácí brankář by ale v případě, že by míč směřoval do branky, byl na místě.

Přestože většina předzápasových prognóz hovořila pro Bochum, muziku tvrdil Köln. V 32. minutě byl faulován Chihi a k míči se postavil společně s Novakovičem a Manichem. Ze sedmnácti metrů ale slovinský exkapitán Kozlů namířil míč vysoko nad branku. Závěr poločasu se pak neslo už jen v duchu tří žlutých karet, které rozdal hlavní sudí Deniz Aytekin.

Do druhé poloviny utkání vyběhli hráči před 28 tisícovou návštěvu s cílem potěšit lidi, kteří vážili svou cestu na promrzlý stadion. Moc fotbalových situací jim však nenabídli a jedinou možností pro fanoušky jak se zahřát bylo začít pořádně fandit nebo jít domů, neboť srovnání s pátou německou ligou by určitě nebylo urážkou.

Kromě jedné žluté pro domácího Fuchse se toho moc nedělo. Až do 65. minuty. Dabrowski poslal kroucený míč od rohového praporku, ten po řadě komplikací skončil u slovenského hrdiny Stana Šestáka, levý křídelník ale z otočky nasměroval míč pouze do rukavic brankáře Modragona.

Sám kolumbijský brankář se asi pak nestačil divit, co všechno jeho kamarádi z kabiny zahodili. Dvacet minut před koncem střetnutí se asi každý sám sebe ptal, jaktože to nebyl gól. Novakovič na levé straně pokutového území obelstil Maltritze, periferně nasměroval pod sebe míč na nabíhajícího Petita, jenž po něm převzal pro toto utkání kapitánskou pásku, ale zkušený Portugalec trefil pouze tyč, ačkoliv míč stačilo přizvednout pod břevno.

Populární Nova se ale v závěru dostal ještě do jedné šance. Pět minut před konečným hvizdem se totiž na něj snesl centr, sám se v šestnáctce otočil kolem své vlastní osy a obránců, zjevil se sám před brankou a Heerwagenem, jenomže krásným nártem branku netrefil. Muž zápasu tedy pasivitu domácích neztrestal a zapříčinil tak, že oba týmy se nakonec rozešly smírně, bez branek.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1:1

28.11.2009 15:30

Góly: 84. Tim Hoogland - 3. Tunay Torun

Jen bod si HSV veze z Mainzu, přesto se však díky prohře Hoffneheimu posouvá tabulkou vzhůru a minimálně do zítřejšího utkání Bayernu čtvrtou příčku udrží. Utkání gólově načal hostující Torun, který se trefil už ve třetí minutě. Až pět minut před koncem na jeho trefu po chybě Rozehnala odpověděl domácí kapitán Hoogland a FSV tak remízou 1:1 potvrdilo domácí neporazitelnost.

Utkání mělo velkolepý začátek, netrvalo to ani dvě minuty a hosty už musela zachraňovat branková konstrukce. Ivanschitz vysunul Bancého a ten ze 16 metrů orazítkoval pravou tyč. Hosté se ale nijak neostýchali a odpověděli jak nejlépe to šlo - ve třetí minutě nacentroval Elia na Toruna a turecký útočník přesnou střelou překonal Müllera. Domácí branka sice nepotěšila, k situaci ale přistoupili správně, i když poněkud nezodpovědně a jali se útočit, z čehož hostům postupně vyplynulo mnoho příležitostí k brejkům do rozevřené obrany.

Dalších několik minut přineslo pouze bezúčelný a monotónní tlak Mainzu. V 19. minutě střílel z volného kopu nebezpečně Ivanschitz, dvě minuty na to mohl domácím zatlouct do rakve druhý hřebík Torun, tentokrát ale v brance našel pouze jistého Müllera. Po půlhodině hry se dvakrát po sobě blýskl Bancé, nejprve individuální akcí ve 34. minutě, posléze pak i gólovou hlavičkou, kterou z čáry vykopl Trochowski. Hra se nadále odvíjela převážně ve středu hřiště, kde odváděli výbornou práci především hosté a snaživý Mainz k ničemu nepustili až do poločasové přestávky. Sami hosté však byli směrem dopředu nedůrazní a uspokojení hubeným vedením a poločasový výsledek tak byl stejný jako u všech ostatních souběžně hraných zápasů, tedy 0:1.

Do druhé poloviny zápasu vstoupila obě mužstva velice nekoncentrovaně a na smysluplné akce si diváci museli chvíli počkat. Klidovou fázi ukončil v 69. Schürrle, jenž se prosadil proti Rozehnalovi, ale akci zakončil špatně. I přesto však domácí probudil a ti začali útočit. V 72. minutě už přišla i první gólová šance - Ivanschitz centroval, Bancé však branku o milimetry minul. Mainz riskoval víc a víc a otevřel tak HSV prostor k protiútokům. Ani Berg a po něm ani Jarolím však na Müllera nevyzráli.

Domácí tlačili víc a víc, v 80. minutě střílel Noveski a čtyři minuty na to už bylo vyrovnáno. Mainz zahrával rohový kop, hostující obrana míč odklidila, Ivanschitz ale přesto dostal příležitost nacentrovat podruhé, i tentorkáte sice trefil hostujícího obránce, Rozehnal však balon přihrál přímo na nohu Hooglanda a ten ho bez větších problémů uklidil do prázdné brány. Vyrovnání domácí uspokojilo a utkání se tak po zbytek hrací doby pouze dohrávalo. Mainz remizoval s Hamburgem 1:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - SC Freiburg 0:1

28.11.2009 15:30

Góly: 12. Stefan Reisinger

Norimberk nedokázal navázat na týden starou šokující výhru ve Wolfsburgu a v nováčkovském souboji doma podlehl 0:1 Freiburgu. Hostům se naopak precizně povedlo odčinit debakl od Brém, tříbodový zisk jim zajistila brzká trefa Reisingera a dobře hrající obrana.

Domácí začali překvapivě defenzivně a umožnili tak soupeři převzít iniciativu, Freiburg se tak dostal do tlaku a svůj čtvrtý rohový kop proměnil ve vedení. Stalo se tak ve 12. minutě, kdy míč ze souboje Idrissoua a Maroha vypadl ke kopačkám Reisingera, jenž neměl problém ho zblízka dopravit do sítě - 0:1. Hosté se po úspěchu zatáhli a o něco aktivnější tak bylo FCN, které se do své první příležitosti dostalo v 17. minutě, Kluge ovšem nastřelil jen bránícího Idrissoua.

Norimberk si převahu uchovával takřka celou první půli, špatná finální fáze ale byla příčinnou toho, že až minutu před přestávkou byla k vidění další zajímavá situace před hostující brankou. Znovu u toho byl Kluge, jenž dokonce obešel brankáře Pouplina, ovšem dostal se do příliš velkého úhlu a mířil jen do boční sítě.

Po obrátce nastolený obraz hry pokračoval - domácí tým tlačil, ale trápil se, a tak jen střely z dálky v podání Bunjaka a Frantze znamenaly pro Pouplina alespoň zlomek nebezpečí. Freiburg ukázal také jinou tvář než v předchozích zápasech a na ofenzivu takřka rezignoval, na druhé straně se domácí útok utápěl v marnosti.

Až v posledních minutách bylo trochu živo - nejprve zkusil pálit Kluge a hostující obrana zasahovala v hodině dvanácté. V 90. minutě málem pohl výsledkem Choupo-Moting, vyrovnávacímu gólu ale stála v cestě spojnice. Ve druhé minutě nastavení ještě pálil Diekmeier, tentokrát se už musel zákrokem vytáhnout Pouplin, který tak uchránil Freiburgu důležité vítězství.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 2:2

28.11.2009 15:30

Góly: 62. Hugo Almeida, 90+1. Per Mertesacker - 42. Edin Džeko, 85. Edin Džeko

Za skvělé listopadové atmosféry na Weserstadionu skončil šlágr 14. bundesligového kola čtyřbrankovou remízou, která dala ještě větší naději Bayeru Leverkusen odpoutat se na čele tabulky a prohloubila jen výsledkovou krizi svěřenců Armina Veha.

Do první šance utkání se dostal lepší v dnešním utkání - Werder. Fringsův pas našel Almeidu, který z jedenácti metrů netrefil branku. O podobnou situaci se v osmnácté minutě pokusili Özil s Naldem, ten ale při náběhu na roh také branku netrefil. Wolfsburg se poprvé výrazněji ukázal až po dvaceti pěti minutách hry, jenomže Grafiteho pokus z hranice velkého vápna gólem neskončil.

Ačkoliv měly Brémy optickou převahu, povětšinou se dostávaly spíše ke střelám z dálky, například Hunt mohl po půlhodině hry ještě míč potáhnout blíže k brance, místo toho z dvaceti metrů netrefil branku. Hodně se za to na něj rozčílil Hugo Almeida, jenž byl v jasně lepší pozici. Vše mohlo Hunta ještě více mrzet tři minuty před poločasem - Džeko si pohrál s dvojicí Boenisch - Naldo a umístil svůj projektil do levého horního rohu. Domácí byli gólem natolik otřeseni, že do konce první půle zareagovat nedokázali.

Do druhého poločasu vyběhly oba týmy beze změn a na první příležitost se opět dlouho čekalo. Až v 62. minutě si po Huntově obelstění Hasebeho mohli domácí fanoušci konečně díky Hugovi Almeidovi zařvat gól. Werder již nebyl zcela tak dominantní jako v první půli, čtvrt hodiny před koncem navíc poslal směrem k němu výrazné memento Džeko. Bosenský útočník ale po Mertesackerově chybě trefil jen boční síť.

Druhá půle, jak už to bývá, byla rozcupována střídáními, to ale pět minut před závěrečným hvizdem sudího Güntera Perla nevadilo Edinu Džekovi, aby vstřelil svou druhou branku v utkání. Zianiho volný kop propadl do šestnáctky právě na exútočníka Teplic, jenž si už poradil.

Werder od té chvíli vrhnul vše dopředu a vyplatilo se. Özilův roh umístil do branky hlavou v první minutě nastavení Per Mertesacker, jenž tak odčinil všechny svoje chyby v utkání a zajistil dělbu bodů.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:2

28.11.2009 15:30

Góly: 49. Demba Ba - 2. Jakub Błaszczykowski, 79. Nuri Şahin (pen.)

Po nervózním průběhu utkání si nakonec všechny tři body odváží Dortmund, jenž ač nebyl v průběhu utkání vyloženě lepší, měl více štěstí v koncovce. O osudu utkání rozhodl proměněnou penaltou muž zápasu Nuri Sahin, který byl u obou branek hostí.

Zápas začal pěkně zostra, vždyť Dortmund šel do vedení již ve druhé minuty hry. Sahin narušil rozehrávku domácích, od jeho nohy se míč odrazil k Barriosovi, ten předložil míč úplně volnému Kubovi Blaszczykowskému, po jehož přízemní střele se mohl Hildebrand jen otočit.

V sedmé minutě asi v Rhein-Neckar Areně nebylo člověka, který by si nezanadával na adresu sudích - Hoffenheim mohl jít ve třech na jednoho, jenomže vše ukončil faul Obasiho na Hummelse. Útočník domácích byl sražen obráncem hostí, avšak pískalo se opačně. Po patnácti minutách se už ale skóre Obasiho přispěním měnit mohlo - našel totiž Ba, který se snažil stříleným centrem napříč pokutového území najít na zadní tyči číhajícího Ibiseviće, nicméně ani z této akce gól do Weidenfelerrovy branky nepadl.

Přestože úvodní branku zápasu vstřelili hosté z Vestfálska, domácí tým po většinu prvního poločasu tvrdil muziku. Přesto se do další šance po devatenácti minutách dostal Dortmund - Barrios po další chybné rozehrávce 1899 přiklepl před šestnáctkou míč Sahinovi, ten ale pod tlakem nasměroval míč pánu Bohu do oken.

Když hodiny ukazovaly 26. minutu a oba týmy se uchýlily k pomalému tempu hry, přišel dlouhý pas za obranu Hoffe, pro něj si vyběhl Hildebrand a míč odehrál i s Marvinem Compperem, kterého musel ošetřit lékařský tým. Compperovy absence mohla Borussia hned využít, Owomoyela dostal míč do prostoru, snažil se jej na penaltě předložit Barriosovi, před kterým ale na poslední chvíli zasáhl Beck.

Ve 38. minutě se Hoffenheim díky řadě standardních situací dostal do menšího náporu, nicméně žádný gól z něj neresultoval. V 41. minutě vysunul Salihović nikým nehlídaného Ibiševiće, ten si ale míč zpracoval daleko od těla a Subotić mu vystavil hráz tak, aby si Weidenfeller pohodlně vyšel pro míč.

Těsně před závěrem první půle našel Bender chytrou přihrávkou Barriose, tomu míč uskočil ke Commperovi, dezorientovaný obránce Hoffenheimu jej vrátil jen k Zidanovi, který byl na pomezí šestnáctky faulován, za což si ještě vysloužil nakopnutí míčem od Josipa Simuniće. Nuri Sahin ale z následného přímého kopu neskóroval.

Přesto mohli hosté ještě změnit stav - Zidanův průnik ale do branky Grosskeutz těsně před Hildebrandem nenasměroval a proto se šlo do kabin za stavu 0:1 z pohledu domácích.

I druhý poločas začal gólem. Hoffenheim vybojoval roh, který zahrál Carlos Eduardo, nejvýše vyskočil Demba Ba a umístil míč doprostřed branky, zatímco Roman Weidenfeller a Schmelzer na brankové čáře zůstali jako opaření.

Desátá minuta po změně stran ukázala dvě zcela odlišné tváře současného Dortmundu - nejprve Schmelzer ohrozil Hildebranda krásnou přízemnou střelou, o pár chvil později Grosskreutz ohrozil likvidačním zákrokem za žlutou Obasiho zdraví.

Diváci se pak mírně nechali stejně jako hráči ukolébat a z ospalosti je probudila až zahozená šance Carlose Eduarda z 66. minuty, jehož nádhernou přihrávkou uvolnil Demba Ba.

Druhý poločas připomínal spíše Šípkovou Růženku, kterou po sto letech probudil faul Josipa Simuniće na Nevena Subotiće v pokutovém území. Ačkoliv se domácí dožadovali po bankovním úředníkovi Michaelu Kempterovi vysvětlení, on sám pouze dal žlutou chorvatskému stoperovi a nechal Sahina kopat. Turecký mladík si s penaltou poradil i přesto, že Hildebrand vystihl směr střely.

O tři minuty později ale hřiště připomínalo spíše bitevní pole - Weidenfeller chytil míč po rohovém kopu, nechtěl jej však vrátit k opětované exekuci, kdežto jej povalil Maicosuel a za svůj prohřešek viděl červenou kartu. Pak se kolem celého incidentu strhla ještě ohromná ruční výměna slov.

Hoffenheim, pokud chtěl alespoň bod, musel se sebou rychle něco udělat. Příkladem toho budiž artistický pokus Ba po nákopu Becka od postranní čáry. Na druhé straně mohl po chybné rozehrávce Sinsheimských ukončit diskuse o výsledku Barrios, obelstil posledního Vorsaha, ale na vyběhnutivšího Hildebranda již nevyzrál.

Dvě minuty před koncem dostali domácí výhodu standardní situace blízko šestnáctky po faulu Hummelse na Dembu Ba, avšak střela Carlose Eduarda trefila Subotiće stojícího ve zdi pouze do ruky, za kterou se už penalta nepískala. Když už se nachýlila ke konci první minuta nastavení, Bender skvěle vybídl vybíhající Barriose se střídajícím Santanou, jež se v první chvíli nepohodli o míč, nakonec se však míče chopil argentinský útočník a snažil se přehodit Hildebranda, domácí brankář ale zůstal na nohou a dokázal zakročit.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:3

28.11.2009 15:30

Góly: 81. Adrián Ramos - 11. Patrick Ochs, 70. Maik Franz, 75. Alexander Meier

Ani ve čtrnáctém kole se Hertha nedočkala druhé ligové výhry v sezóně a z utkání proti Frankfurtu navíc nemá ani bod. Hosté začali dobře, dali rychlý gól a celkově vzato si z Olympiastadionu odvážejí naprosto zaslouženou výhru 3:1.

Eintracht vstoupil do zápasu o něco lépe a navíc už v 11. minutě se mu podařilo ze své první vážnější šance skórovat. Meier našel kolmým pasem Ochse, jenž před Drobným zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou nasměroval hosty k výhře - 0:1. Domácí nevěděli, co mají hrát, a po dvaceti minutách mohli být rádi, když po Ochsově skvělém centru pálil Meier nad branku. Chvíli nato si vzal slovo znovu sám Ochs, jeho volej z úhlu ale v pohodě schoval do koše Drobný.

Český brankář Herthy pak musel být ve střehu při pokusech Meiera a Liberopoulose, poté už se zbytek domácího týmu probudil a téměř padesátitisícové návštěvě také něco předvedl. Pěknou akcí se prezentoval Raffael, jeho nahrávku ale Domovčijski přetavil jen ve slabé zakončení. Krátce nato to bulharský útočník zkusil znovu, tentokrát ale mířil vysoko nad branku. I poslední šanci první půle měli Berlíňané, po pasu Pejčinoviće ale nepropálil Nikolova Nicu.

Po změně stran Hertha v menším, a leckdy jen platonickém tlaku pokračovala, do dobrých střeleckých pozic se ale její hráči nemohli dostat. To Eintracht trpělivě čekal na svou šanci a ta přišla v 70. minutě. Znovu u toho byl všudybýlek Ochs, jenž nacentroval na Franze a ten uklidil balon nechytatelně k přední tyči - 0:2.

Třetí branku mohl zanedlouho přidat sám Ochs, jehož šanci vychytal Drobný, v 75. minutě ale vrátil míč do pokutového území Schwegler a zcela zapomenutý Meier napálil míč do sítě - 0:3. To už zavánělo debaklem pro domácí, Frankfurt se ale s daným stavem spokojil a Hertha tak mohla v 81. minutě alespoň snížit, když Pejčinović vysunul za obranu Ramose a ten překonal vybíhajícího Nikolova - 1:3. Vzápětí ještě pálil Raffael, více zajímavých momentek už ale utkání nepřineslo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Schalke 04 1:0

28.11.2009 18:30

Góly: 5. Marco Reus

Mönchengladbach navázal na dobré výsledky z minulých kol a po delší době naplno bodoval také na domácím hřišti. Vyrovnané utkání rozhodla brzká branka Reuse, na níž Schalke nenašlo odpověď a přišlo tak o svou venkovní neporazitelnost.

Domácím vyšel úvod utkání na jedničku, kterou navíc podtrhl už v páté minutě vedoucí gól. Dante dlouhým míčem poslal vpřed Aranga a Reuse, kteří byli sami proti Neuerovi, prve jmenovaný velkoryse nahrál a druhý tak celkem pohodlně přišel ke svému třetímu gólu v sezóně - 1:0. Aktivitu poté převzalo Schalke a v jedenácté minutě bylo blízko vyrovnání, kdy Baillymu zavařil špatnou malou domů Brouwers, Kuranyimu však k míči krůček chyběl.

Hostům chybělo ve finální fázi více důslednosti, další šance proto přišla až ve 28. minutě, kdy střílel Kuranyi a bránící Dante míč tečoval, Bailly tak musel předvést velmi kvalitní zákrok k zabránění branky. Do třetice všeho dobrého a zlého byl vytáhlý útočník hostí v šance pět minut před přestávkou, tentokrát ještě z mírného úhlu nahrával před prázdnou branku, žádný spoluhráč ale k míči neměl natolik blízko, aby mohl pas využít.

Z kabin do druhé půle vyšli lépe znovu domácí, za něž nejprve pálil Arango a Neuer měl s jeho pokusem plné ruce práce. V 58. minutě mohl Gladbach své vedení pojistit, když po Arangově standardce hlavičkoval Brouwers, Schalke však zachránilo břevno. V 70. minutě ještě zamotal hostující obranu Reus, Königsblauen ale opět pomalu přebírali iniciativu.

V 80. minutě z ní vyplynula šance pro Kuranyiho, který mohl potrestat Baillyho slabší chvilku při výběhu, hostující kanonýr ale z těžké pozice branku netrefil. Čtyři minuty nato se pěknou zasekávačkou prezentoval Höwedes, následná střela ale rozvlnila pouze boční síť domácí svatyně. Borussia pak nedotáhla jeden nadějný kontr a její fanoušci tak trnuli, když ve čtvrté minutě nastavení napřáhl Rafinha. Jeho rána ale šla těsně vedle pravé tyče a Hříbata tak mohla slavit.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:0

29.11.2009 15:30

Góly: 22. Stefan Kießling, 39. Eren Derdiyok, 59. Stefan Kießling, 87. Stefan Kießling (pen.)

I po kompletním čtrnáctém kole zůstává na čele tentýž tým. Leverkusen znovu doma rozdával lekce fotbalového umu, které dnes musel přijmout předposlední Stuttgart. Na výsledku 4:0 se největší měrou podílel autor hattricku Kießling a režisér Kroos.

Úvodní minuty vyšly lépe hostům, kteří měli i první příležitost, jenže Cacau v pokutovém území promáchl a tato situace byla na dlouhou dobu tou poslední, při níž musel být domácí brankář Adler v pozoru. Bayer postupně převzal iniciativu a Lehmann se musel poprvé natahovat, když nebezpečně hlavičkoval Reinartz, chvíli nato jeho spoluhráč Kießling pro změnu pálil nad branku. 19. minuta s sebou přinesla parádní akci, na jejímž konci centroval z pravé strany Kießling a Kroos z mírného úhlu trefil tyč.

Vzápětí Kroos přiťukl Derdiyokovi a ten v jasné pozici vysoko přestřelil, domácí však už dlouho na vedoucí branku čekat nemuseli. Ve 22. minutě zahráli dle nacvičeného vzoru standardní situaci, po Kroosově centru Hyypiä hlavou našel Kießlinga a ten zblízka sklepl míč do sítě - 1:0. O deset minut později si vzal slovo sám Kroos a z hranice vápna pozemi vypálil, znovu mu však v cestě stála levá tyč.

Stuttgart se rozhodně neprezentoval jako druhý vicemistr z loňské sezóny a ve 39. minutě jeho defenziva povolila podruhé. Kroos dostal ve středu hřiště příliš mnoho prostoru, načež poslal nadýchaný centřík do běhu Derdiyokovi a ten hlavičkou zakončil k pravé tyči - 2:0. Minutu před přestávkou se mohli hosté vrátit do zápasu, když Hleb na hranici ofsajdu uvolnil Porgrebňaka, zakončení ruského útočníka ale reflexivně vykopl Adler.

"Katastrofální. Co zde někteří předvádějí, absolutně není možné," zlobil se o pauze stuttgartský manažer Heldt. Trenér Babbel hned nadvakrát střídal, žádný blahodárný účinek to však na jeho tým nemělo a Leverkusen nadále předváděl svůj skvělý fotbal. Krátce po změně stran střílel nad branku Vidal, ve své třetí šanci Kroos pro změnu trefil Lehmannovu náruč. Na druhé straně se naskytla šance také jinak neviditelnému Hlebovi, ten ovšem mířil jen do boční sítě.

Do plného varu zrekonstruovaná BayArena opět přišla po necelé hodině hry a znovu u toho byl Kroos. Ten fešnou přihrávkou uvolnil Kießlinga, jenž míč chladnokrevně uklidil k pravé tyči a vstřelil tak jubilejní 1000. domácí ligový gól Leverkusenu - 3:0. Od té doby se utkání již jen dohrávalo a i VfB tak mohlo chvilku tahat pilku, dlouho z toho ale nic zajímavého nevyplynulo.

Až deset minut před koncem se do dobré pozice dostal střídající Marica, jemuž však byla domácí branka malá. Gólovou tečku za zápasem tak udělal až v 86. minutě nejlepší střelec bundesligy Stefan Kießling, který s chladnou hlavou potrestal penaltový zákrok Lehmanna na Derdiyoka - 4:0. Vzápětí šel trojnásobný střelec ze hřiště a na jeho místo přišel po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolenních vazů Patrick Helmes, který však už na hřišti nic zajímavého nestihl.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayern Mnichov 0:3

29.11.2009 17:30

Góly: 19. Thomas Müller, 47. Ivica Olić, 90. Mario Gómez

Po třech ligových remízách v řadě se tentokrát Bayern dočkal výhry, v jasném zápase si na hřišti Hannoveru poradil 3:0 a i díky zaváhání soupeřů se posunul na čtvrtou pozici. To domácí tým prohrál podruhé v řadě, což se mu "povedlo" poprvé od února roku 2008.

Oba týmy nastoupily bez personálních změn oproti svým posledním vystoupením a v úvodu se prezentovaly v dosti ofenzivním světle. Za hosty měl první tutovku Müller, proti byl však výborně reagující Fromlowitz, na opačné straně tvrdě vypálil Djakpa a Butt musel předvést dobrý zákrok. Bayern měl o něco navrch a po necelých dvaceti minutách šel také do vedení. Z levé strany vyslal přízemní centr Olić, domácí stopeři se nedohodli a na zadní tyči tak mohl zakončovat nikým neobtěžovaný Müller - 0:1.

Vedoucí brankou utkání trochu utrpělo, poněvadž se hosté stáhli a nechtěli za každou cenu přidat další, pojišťovací branku. Slova se tak po pár minutách ujal Hannover, po Štajnerově pobídce hlavičkoval z těžké pozice Rosenthal, stejně jako o chvíli později Djakpa však ztroskotal na pozorném Buttovi. Ten se pak ještě proti Djakpovi vytáhl chvíli před pauzou, když reflexivně vyrážel jeho bombu.

Jak důležitý zákrok to byl, bylo jasné dvě minuty po změně stran. Gól padl jako přes kopírák, akorát tentokrát vyslal Pranjić vysoký míč a na zadní tyči ho hlavičkou uklidil do sítě Olić - 0:2. Poté se Mnichované ukázali jako velcí rutinéři, hru měli pod kontrolou a soupeře drželi na uzdě. Až po hodině hry musel být Butt znovu v pozoru, tentokrát zasahoval proti pokusu Brugginka.

Na straně hostí mohl přidat svůj druhý gól v utkání Müller, Hannoveru ovšem uchoval alespoň malou naději výborný zákrok Fromlowitze. Postupem času bylo čím dál tím více jasné, že FCB si už výhru vzít nenechá, zvlášť když v poslední domácí šanci mířil mimo Hanke. V 90. minutě se naopak prosadili ještě jednou hosté, když střídající Baumjohann uvolnil Gómeze a ten s přehledem uzavřel na konečných 0:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen1486030:930
2.Werder Brémy1476131:1227
3.Schalke 041474321:1325
4.Bayern Mnichov1466222:1124
5.Hamburger SV1466228:1824
6.TSG Hoffenheim1472525:1323
7.1. FSV Mainz 051465320:1823
8.VfL Wolfsburg1464427:2522
9.Borussia Dortmund1456315:1621
10.Eintracht Frankfurt1454517:2119
11.Borussia Mönchengladbach1453616:2118
12.Hannover 961444616:1916
13.SC Freiburg1451817:3016
14.1. FC Köln143477:1513
15.1. FC Norimberk1433812:2112
16.VfL Bochum1433813:2512
17.VfB Stuttgart1425711:2011
18.Hertha BSC1412119:305

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (144)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Při tom pohledu na tabulku mě napadá, kdy s tím začnou ve Stuttgartu něco dělat... Snad nechtějí dávat Babbelovi důvěru donekonečna... Na druhou stranu by zase byla velká hloupost ho vyhazovat, kdyby náhodou v neděli dostali v Leverkusenu větší příděl, protože Heynckesova družina jej rozdává na potkání... Dnes jsem se utvrdil v tom, že Bochum si zahrává s ohněm - vždycky jsem měl zato, že do Bundesligy patří, ale jedna Šestákova šance na vyhrání zápasu nestačí... Stano by si zasloužil lepší klub... Köln si dnes podle toho, co jsem viděl, zasloužil vyhrát. Zítra věřím Mainzu, ta jeho domácí forma je obdivuhodná... Že Wolfsburg odveze všechny body z Brém se mi taky nechce věřit...

Reagovat
terry

Tak to, že Wolfsburg odjede s prázdnou je nad slunce jasné!

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych si tím zase tak jist nebyl - musí se revanšovat za ten propadák s Norimberkem, na druhou stranu pokud bude Werder pokračovat v tom, co načal ve Freiburgu a Vlci v tom, co načali proti FCN, tak si jsem vítězstvím salátů jist...

Reagovat
terry

Jako to co předváděly Brémy poslední zápas? Něco úžasného. Několik těch akcí bylo jak z jinýho vesmíru.

Reagovat
smazaný uživatel

Netvrdím, že ne...

Reagovat
terry

A co tam dělá ten smajlík?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjadřuje moje psychické rozpoložení...

Reagovat
terry

Tak to potom jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Babbel má slíbenou důvěru kvůli tomu, že si momentálně dělá v Kölnu trenérskou licenci - takže by nesměli vyhodit jenom Babbela, protože tréninkynevede pouze on... (spíše jenom dovolená, dokud si licenci neudělá)

Reagovat
Godwinson

tak pro Herthu hodně zásadní zápas, tady jednoznačně tři body, jinak ...

Reagovat
smazaný uživatel

dají to , škoda že to nedotahli už minulým kole

Reagovat
Arne

Tak už Freiburg, Nürnberg či Köln byly zásadní, bohužel to vždycky dopadlo tak, jak nemělo. Uvidíme dnes, já nevím, co očekávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Nudnej fotbal, dival sem se jenom na 1. polocas, kde nebyla zadna vylozena sanace(jenom Novakovic byl ve vylozeny sanci, ale tu nepocitam, protoze byl odmavany ofsajd)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak očekávám velký tlak Hoffe... Dortmund dal rychlý gól, ale zatím se kvůli špatné rozehrávce domácích zadáků nikam nedostal... Weidenfeller si není moc jistý a Obasimu chyběl jen kousek.

Reagovat
smazaný uživatel

Že by si Klinsmann přijel prohlédnout budoucí svěřence?

Reagovat
smazaný uživatel

sedí na Reineckar Arena?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, byl tam...

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Kempter ten zápas nezvládl...

Reagovat
Arne

Já jsem pochopitelně viděl jen ty klíčové situace v sestřihu, ale přišlo mi, že to posoudil dobře. Ten Maicosuel je docela magor, taková horká hlava.

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk v závere 3 žrde a 1 bravúrny zákrok brankár freiburgu Tiket je v ....

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha

Mainz + Dortmund (kvůli výsledku - jinak čekam na sestřihy)

Reagovat
aurelio

Konečne je Werder tam, kde patrí ! Dúfam, že to vydrží až do konca sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

On tam byl už i v minulém kole...

Reagovat
smazaný uživatel

spíše byl jenom v minulém kole

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře no...

Reagovat
honziss

Hej Arne, to pomalu vypadá že se příští rok můžem těšit na dva ligové zápasy Hertha - TSV 1860.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Njn... Jediná moje víra už je v to, že se to na jaře obrátí podobně jako teď na podzim oproti minulé sezóně.

Zápasy proti TSV či Unionu jsou jediný pozitivem. Teda vlastně ještě je dobrý, že nemáme koho podcenit.

Reagovat
honziss

Sesypalo se vám to celé jak domeček z karet. Je to škoda, no, ale snad se na jaře zvednete a uděláte nějakou šňůru, protože tohle je vážně nenormální. Hlavně musí přijít nějaké pořádné posily. Pořádné myslím v rámci možností pro Herthu.

Reagovat
Arne

Nj, jenže ty možnosti jsou dost omezené. Ale investice do záchrany, pokud vyjde, se vyplatí.

Reagovat
fantomas

Jen aby TSV nesestoupil a Union naopak nepostoupil. To by byla pořádná ironie.

Reagovat
Arne

TSV půjde nahoru, má tam kvalitu... Koneckonců chtěli postoupit, ale vždycky podzim tak pokazej... Union naopak na postup nemá, v pondělí proti Lauternu to jasně ukázal.

Já ti ale řeknu, co by byla ironie... v Lauternu je od nás na hostování Rodnei, Union chce zase na hostovačku jiného stopera, Kaká... Bylo by zajímavé, co by se dělo, kdybychom my sestoupili a jeden z těch dvou postoupil, jakože v případě FCK tomu věřim.

Reagovat
fantomas

Opci nemají?

Reagovat
Arne

Kua, Lautern na Rodneie má... Ten by nám bejval pomohl, když to vidim. Tou naší obranou, tam by proběhla svině i s mladejma.

Reagovat
fantomas

Reagovat
honziss

TSV nesestoupí, to by se muselo stát fakt hodně, aby k tomu došlo.

Reagovat
fantomas

Já to beru čistě tabulkově, nemám šajnu o tom, jak kdo z druhý ligy hraje.

Reagovat
smazaný uživatel

To by mi bylo líto už jen kvůli Holebasovi, to je neuvěřitelný hráč... Nebál bych se ho být Kloppem vzít do Dortmundu, je o mnoho lepší než Schmelzer...

Reagovat
smazaný uživatel

Pre nás to dnes celkom dobre zahralo do karát

Mainz Dortmund wolfsburg

ovšem Hertha, Norimberk

Dúfam že zajtrá o takomto čase 5.miesto a 24 bodov

Reagovat
smazaný uživatel

Nechce se mi věřit, že jedinými, kdo obral Mainz na jeho hřišti o body byli Leverkusen a Hamburk... Mainz

Reagovat
Arne

Má herní kulturu, na rozdíl třeba od nás. My máme lepší hráče individuálně, ale fotbal je prostě týmovej sport.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale hlavně kvůli Tuchelovi... Kdo by to byl do nich řekl před sezonou, když vypadli s Lübeckem a odešel Andreasen...

Reagovat
Arne

Jj, já je měl za kandidáta na sestup číslo 1.

Reagovat
smazaný uživatel

Já abych se přiznal, tak taky, měli hodně zraněných, hlavně u brankářů se to neprojevilo...

Reagovat
Liquid

na bundesligu nesázet: FRI-BRE 0:6, BRE-WOF 2:2, WOF-NOR 2:3, NOR-FRI 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

To je Bundesliga...

Reagovat
Godwinson

ta mi před rokem prohrála nádhernej tiket, od tý doby už to vim taky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když vidím ty soupeře Herty v posledních třech kolech, chce se mi skoro plakat... Loni tak sympatický tým, který na to měl, je teď poslední, má pět bodů a 112 dnů už v lize nevyhrál. Věřím, že se to na jaře zlomí, to by nebylo normální, ale chtělo to aspoň jednou vyhrát - mělo to přijít teď proti Frankfurtu, proti Schalke, Leverkusenu či Bayernu mohou jen překvapit, bohužel...

Reagovat
Godwinson

tak po dnešku mám dojem, že Hertha už je "jednou nohou ve druhý lize", samozřejmě na jaře se to může otočit, ale mít po podzimu 6 bodů (věřim, že v jednom ze tří posledních utkání bod udělají) je katastrofický ...

Reagovat
smazaný uživatel

5 bodů

Reagovat
Godwinson

jak řikám, věřim, že z těch posledních vražednejch zápasů bod vydřou .. :))

Reagovat
Godwinson

respektive, věřim, že to bude za týden na Schalke ...

Reagovat
smazaný uživatel

No to nevím, po dnešku si to nesmí dovolit, navíc by to byl po úvodu sezony s Freiburgem už druhý průser...

Reagovat
Godwinson

to je pravda, Magath je navíc po tom dnešním výsledku asi pěkně srovná :) ale tak, myslim, že tam je největší šance pro Herthu zabrat a překvapit, tak se nechám překvapit ...

Reagovat
smazaný uživatel

ani hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tak, promiň, jsem ňouma...

Reagovat
Arne

Tomu bych tak rád věřil, ale moc s tím nepočítám, zvlášť když kvůli kartám bude chyběl kapitán.

Reagovat
Godwinson

nedávno jsi mi tu dával lekce z optimismu a najednou nic? :) nevěš hlavu, zrovna na Schalke by se to povést mohlo ... teoreticky i na Bayernu, ten se mi teď taky vůbec nelíbí ..

Reagovat
Arne

Já furt věřím, že se to na jaře obrátí, to jo, ale teď ty tři zápasy... Nevím, nevypadá to moc dobře.

Ono zatím čtyři týmy v historii bundesligy měli v tomto čase pět a méně bodů, ani jeden se nezachránil... Jenže teď, když je i ta baráž, máme my lepší vyhlídky, tak hold budeme první.

Reagovat
Godwinson

tak, na jaře se může stát cokoliv, to je pravda ... na druhou stranu, končit podzim s 5 body by podle mě neznamenalo ani tu baráž ... těžko teď něco takhle řikat, stát se může leccos :)

Reagovat
Arne

Chtělo by to nějaký opatření, a to zásadní. Zaprvé trenér - Funkel dělá, co může, nemůžu mu sice nic vyčítat, ale kdyby přišel v zimě nějakej výraznej typ, který by týmů vtiskl tvář a herní kulturu, byla by to zase jiná káva.

Druhou a zásadnější věcí je sestava - podle mě by to vyřešili dva až tři hráči. Určitě zkušenej hroťák (Pantelić, Makaay), a jeden nebo dva obránci - jeden krajní (Görlitz), druhej by mohl být použitelnej na kraj i na stopera. (?)

Reagovat
Godwinson

rozhodně, ten trenér, to je podle mě věc až druhá, první a hlavní věcí je ona sestava, krajní obránce rozhodně, druhej stoper by se podle mě hodil taky, přeci jen, ať si řiká kdo chce, co chce, Šimunič je Šimunič :)) v zásadě bych tě jen opisoval, útočník je třeba snad ještě více, ideální možností byl pro mě donedávna návrat Voronina, ale teď něco v médiích probíhalo, že ne, tak ne ... ale do útoku, rozhodně nějakýho gólovýho hráče ...

Reagovat
Arne

Na Voronina to nevypadá, i když já bych ho určitě bral, s Raffaelem mu to šlapalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Görlitz je teď zraněný... Nevíš na jak dlouho?

Reagovat
Arne

Podle tm bude za dva dny fit... Jinak možností je Magnin, i když ho nesnáším, tak by pomoci mohl a byl by prakticky zadarmo.

Reagovat
Godwinson

mě se líbí Eichner, ale jak sem píšu už mnohokrát, takovej přehled v BL nemám, spíš lehce nulovej :) tak mě nekamenujte ... krom toho, ten samozřejmě přestoupil v létě, těžko někam půjde :)

Reagovat
smazaný uživatel

To není o přehledu, já ho taky nemám... Dnes se mi líbil, ale o poločase šli s Commperem dolů, i když Commpera tam celkem bili hlava nehlava, navíc Commper dostal před poločasem žlutou, takže se asi Ralf bál...

Reagovat
Godwinson

tak když nemám přehled, nerad píšu hráče, kteří by se mi na určitej post líbili, že jo :) já nevim, dnes jsem neměl na nic čas, neviděl jsem žádnej zápas, můj den je zítra :) ale četl jsem, jak Hoffenheim poškodili, to se mi nelíbí ... je chci v LM :))

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, opravdu to sudí moc nezvládl... Už po první čtvrthodině jsem si říkal, jak může někdo takový pískat BL... Ale je mladý, vypíská se...

Reagovat
Godwinson

teď jsi mě pobavil, tohle můžeme říct dnes hráčům Hoffenheimu :)))

Reagovat
smazaný uživatel

Demba Ba mu skoro rozbil hubu... Já pískat zápas takové opici, tak radši nařídím penaltu i jeho týmu...

Reagovat
smazaný uživatel

A to nemluvím o Simunićovi... Naštěstí si vyhodil Maicosuela, ten předvedl nádherný zápasnický chvat a určitě by jej použil i na sudího Kemptera...

Reagovat
Godwinson

to je mi jasné :) poslední dobou mi přijdou nějaké erupce na Slunci, hrozní sudí ... i když na druhou stranu, to spíš pasuje na období měsíc zpátky, teď už se to zase uklidnilo :)) každopádně škoda Hoffenheimu :(

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, díky... No, a co Holebas? Jsem s ním asi už trapný, asi by vás nějak nevytrhl, ale podle mě na BL má...

Reagovat
Arne

Těžko říct, já teda o něm poprvé slyšel až od tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že ideál, moc by nestál...

Reagovat
Arne

Dost my zvedl náladu Džekin a ty jeho stížnosti na rozhodčího.

Rozehnal docela exceloval, třikrát "patzer", tolik jsem od něj taky nečekal. Jsem zvědav, kdy Labbadia přijde k rozumu. Jinak maji dost smůlu, dneska s tím Eliou to nevypadalo dobře. Snad bude ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto bude písať preview na Hannover - Bayern, tak môže čerpať s ďalšieho článku o Bayerne, pridal som ho do článku preview

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji, jsem už po pěti vyčerpávajících preview (myslím si, že je nikdo nedočetl, jen se musíte přiznat) unaven a proto mám dovolenou Bayern osrat...

Reagovat
smazaný uživatel

dneska ti dovolím, no ale aby zajtra o tej 11:00 bolo

Ja ked ostané možno neprečítam, ta zasa Bayern aj 5 krát dokola ten to vynahradí

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes jsem ho už napsal, myslím, že bude pro kurvy dobré...

Reagovat
cubinho

Tak se dívám, že Morávek si zahrál druhý poločas. Nevíte někdo, jak kvalitně zahrál?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešek potvrdil Heynckesova slova...

Reagovat
Arne

Neuvěřitelný, co předváději... Jsem fakt zvědav, co se bude dít za dva týdny, až se tahle mašina představí v Berlíně. Já budu pravděpodobně u toho, tak bych nerad nějakou gardu, ale budou při nás asi muset stát všichni svatí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby to nepodcenili...

Reagovat
jv

Jo to se nesmí stát, ale od toho tam už je Heycenes

Reagovat
Arne

Při přítomnosti Heynckese se s tímto počítat moc nedá, ale samozřejmě že když hraje poslední proti prvnímu, tak ten prostor pro podcenění tu je velký. Uvidíme, když Bayer chudému dá, zas tak mu to neuškodí.

Reagovat
jv

Herthy je mi letos líto, docela se mě i líbila v době kdy tam hrál ještě marcelinho,boatengové,dejagakh a další.Furt nevim proč se prodalo v tom roce tolik talentů najednou? Asi došli peníze co?No tak snad se to na jaře obrátí k lepšímu - kádr není zase tak špatnej

Reagovat
Arne

Nejsem moc nadšenej, že Hertha vyvolává lítost, ale díky za podporu.

Já na tu dobu pod Götzem rád vzpomínám, tehdy naposled jsme hráli opravdu stabilně pěknej fotbal. Škoda těch talentů, K.P. Boateng si zvolil svou cestu a my za něj dost inkasovali, ale mrzí mě ti další dva - J. Boatenga jsme pustili za směšnej milion a dneska je to světovej obránce, Dejagah mě zase zklamal, že zradil. Sám si taky docela zbrzdil kariéru, možná v lednu přijde zpět, ale byl bych dost v rozpacích, kdybych ho u nás zase viděl.

Jinak peníze už nejsou pár let, letos se to ale hold nepodařilo nahradit něčím jiným. Uvidíme, co v zimě, zainvestovat do záchrany bych se nebál, vyplatí se to.

Reagovat
jv

Jinak ten Dejagah letos ve Wolfsburgu nastupuje až ve druhé půli tak tam je určitě šance, že přijde,ale otázka je jestli by pomohl no.Jinak se dost mluví o Makaayovi,Gekasovi,Smolarekovi (byl by zadarmo) a Panteličovi - to by pro vás byla asi ta nejlepší volba, i když hrál dost na sebe tak ty goly prostě dával no.

Reagovat
Arne

Pante hraje teď v Ajaxu precizně, v jeho příchod moc nevěřim. I když on Berlín a Herthu miluje a typ člověka jako on by to mohl upřednostnit před rozumem.

Šance u Dejagaha je velká, navíc mu v létě končí smlouva, takže kdyby byl nápomocnej, tak bychom si ho mohli rovnou nechat. Ale jestli by nám dokázal pomoci, tím si nejsem zrovna moc jistej.

Reagovat
jv

Podle mě by vám nejvíce v současné situaci pomohl nevyužívaný Gekas z Leverkusenu, kde by jim ani nechyběl když se ted vrátil Helmes.Gekasovi to v minulých letech celkem slušně střílelo a v dresu Řecka střílel ted v kvalifikaci, tak goly asi dávat nezapoměl, jen kdyby začal stabilně hrát a cítil důvěru trenéra.

Reagovat
Arne

By společně s Drobasem mohli zavzpomínat na skvělý půlrok z Bochumi... Ale nevím, těch 10 gólů za Řecko je pěkných, ale hodně to dělá ten čtyřgólovej počin proti Lotyšsku. Jinak zas tak oslnivou kvaldu Gekas neměl.

Reagovat
jv

No to by mohli, jinak si ale myslim, že by byl Gekas platnější než třeba Voronin.Ale já osobně by sem v Hertě chtěl znovu vidět Panteliče a k němu Gekase, což je asi dost nereálný no?Jinak by to asi taky chtělo nějakýho kvalitnějšího stopera k Arnemu a jebnoho beka nejlépe schopnýho zahrát na obou stranách hřiště.No každopádně uvidíme v lednu.

Reagovat
Arne

Útočník raději jeden a pořádný, než dva horší... Plus dva beci - jeden stoper a jeden na obě strany, jak říkáš. Tihle tři hráči s kvalitou by nám vytrhli trn z paty.

Na jaře je potřeba začít odznova a ono to půjde, ne že ne.

Reagovat
jv

Jo asi máš pravdu - mimochodem co říkáš na HSV a ty jejich problémy se zraněníma, už tak toho měli dost (Guerrero,Alex silva,Petrič) a ted ještě Zé a včera Elia.To jsem ještě nezažil - mají strašnej pech.Jinak by byli výš, ale tys to tady předpovídal, že to budou mít nejtěžší vydržet do konce podzimní části, protože pak se ti hráči začnou pomalu vracet no.

Reagovat
Arne

Jj, ten konec podzimu je pro ně kritický, zvlášť když je mimo formu Berg a ti mladíci, ti to prostě nevytrhnou... K těm zraněním - není to normální, podle mě by se měli trochu zamyslet nad kompetentností tamních lékařů, stejně jako to udělal před časem Hannover.

Reagovat
Arne

Nebo měli by si to pořádně rozebrat... Ono třeba za toho Eliu může asi jen prasáckej zákrok Noveského (kterej měl dostat červenou) a pech, ale u těch jiných zranění... Těžko říct z téhle pozice.

Reagovat
jv

Mimochodem Hannover vyměnil lékaře nebo co?Nějak jsem to nezaragistroval.

Reagovat
Arne

Přesný info nemám, ale vím, že se to tam minulej rok nějak řešilo, protože těch zranění měli šíleně moc.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Leverkusen fakt jede dnešek to jen potvrdil

Reagovat
jv

jinak HSV má fakt neskutečnou smůlu na zranění , když to vezmu tk už chybí kvůli přetrženým vazům v koleni alex silva (už od léta od prvního přáteláku),guerrero,štěpánek a dlouhodobě ještě petrič potom zé roberto a těd ještě elia to je fakt pech, kde by jinak s nima byli

Reagovat
jv

Doufám, že Leverkusen si udrží formu co nejdíl a navíc mají do konce podzimu docela přijatelnej los - venku Hannover a Herthu a nakonec doma Gladbach no

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se mi to, nebo hraje van Bommel pravého beka a Lahm je v obraně?

Reagovat
smazaný uživatel

* záloze... Tak ne, už se vrátili zpátky... Nebo je normální, že Müller takto rotuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover - Bayern 0:1 - polčas

gól: 19. Muller

Zostava ta istá ako proti Haife.

Bohužiaľ i ten istý výkon opäť dominuje Schweini, v pohode i Muller.

Ostatok je však opäť biedny, Pranjič absolutne zle

Lahm je tiež z formy. Butt už chytil 2 čisté góly. My sme okrem gólu nemali vážnejšiu šancu.

Dúfam, že sa to zlepší, že Van Gaal spraví zmenu a stiahne Pranjiča a nasadí Tymoščuka, Ottla alebo Baumjohanna

Dúfam že vyhráme !! FC BAYERN

Reagovat
Arne

Jak hraje Olić? On a duo R+R je asi jediný, co vás zvedne.

Reagovat
smazaný uživatel

Olič ako proti Haife - priemer snáď to potvrdí gólom i dnes R+R určite, a on nás už zdvihol v stredu

Reagovat
smazaný uživatel

A JE TO TU Ivica Olič 0:2

Reagovat
jv

Tak Olič tě asi vyslyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes možno telepatia, ale o týždeň už aj naživo, V Piatok idem na Allianz Arenu - Bayern - Gladbach

Má niekto skúsenosti ?? Kto zažil, nech sa vyjadrí !!!

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

No na druhou stranu, ten gól byl šťastný, a takových centrů by tam mělo chodit víc...

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně Leverkusen.

Reagovat
Arne

100. für Hertha in der ersten Liga!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jinak Hertha do bundesligibezpochyby patří

Reagovat
jv

oprava - bundesligy bezpochyby

Reagovat
jv

Arne od kdy vlastně už fandíš Hertě?A proč sis vybral vlastně Herthu?

Reagovat
Arne

Někdy od roku 2003 nebo 04 jsem jí začal sledovat a přát, pořádným fanouškem jsem se podle mne stal až když jsem se naučil německy a mohl jsem trochu pojmout něco o historii a tak, a po první návštěvě Olympiastadionu...

Žádný vysvětlení k tomu nemám, to prostě člověk cejtí.

Reagovat
jv

Jo a ještě jsem se chtěl vlasně zeptat Arne, kde sleduješ Bundesligu - jestli na satelitních programech (na českých programech to nikde není) nebo na internetu (potřeboval bych nějaký odkazy).

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem zvědav co řekne...

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Na bwinu, kde jsou všechny zápasy. Musíš tam mít účet a na něm alespoň pár halířů, jako tady kancik, kterej je tak laskav a nechává mě dívat se "u sebe".

Reagovat
jv

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

A to jsem já...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

To s těmi halíři je výstižné, aspoň Tě to nenutí vsázet a můžeš se vklidu dívat na fotbal...

Reagovat
jv

Proto mě to tam nechtělo načíst obraz

Reagovat
Arne

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jsi byl schopen prohrát i "těch našich" poslední 0,44 Kč...

Reagovat
smazaný uživatel

Smutnější už je to, že musíš prvně hodit minimálně tři stovky...

Reagovat
jv

No, ale stojí to za to ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Tojo, vyplatí se to, pokud nevsázíš tak, aby ses dostal do mínusu...

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Jen tak mimochodem, jde někde na internetu sledovat program DSF?

Reagovat
Arne

Nn, bohužel nejde. Ale snad od příštího roku to přebírá Sport1, takže se to tak bude jmenovat, zmizí erotický obsah a budou snad i další změny - já doufám, že toho tam bude víc, třeba nějaký live přenosy a na net by to taky mohli dát.

Reagovat
smazaný uživatel

Od budúceho roku na Sport1 znova Bundesliga ????

To by bola paráda

Ale od budúceho roka 2010 alebo až novej sezóny v lete ??

Reagovat
Arne

Moment, snad sis nemyslel, že český Sport 1 převezme DSF. Přebírá to http://www.sport1.de/ , ale jestli už v zimě nebo v létě, to nevím, ale tipoval bych, že už v zimě.

Reagovat
smazaný uživatel

nie DSF, ale prenosy a zostrihy Bundesligy ako vlani a Sport1.de nechytám a na akých staniciach ešte vysielajú Bundesligu ??

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte jeden dotaz. Takže DSF sa v zime (alebo v lete) premenuje na Sport1 (.de) ?? A program zostane ten istý, čiže Bundesliga Pur, Aktuell , alebo pribudnú tam aj nejaké prenosy ?? ako doteraz na originál Sport1.de ??

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní je, že zmizí erotický obsah...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele