14. kolo
27.11.2009 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Bochum - 1. FC Köln 0:0

Souboj dvou týmů ohrožených sestupem skončil nudnou, bezbrankovou remízou, která zdaleka nic v suterénu nejvyšší německé soutěže nevyřešila. V závěru utkání mohl spasit hosty Novakovič, ale svou šanci zahodil stejně jako kapitánskou pásku v týdnu.

Zápas, ačkoliv to pozdější průběh nereflektoval, začal hrou ve středu hřiště a Novakovičova ofsajdová hlavička ze druhé minuty byla spíše výjimkou do devatenácté minuty. Na Dabrowského hlavičku Köln zareagoval Chihiho volným kopem ze třiceti metrů, jenž jen těsně lízl Heerwagenovu boční síť. Domácí brankář by ale v případě, že by míč směřoval do branky, byl na místě.

Přestože většina předzápasových prognóz hovořila pro Bochum, muziku tvrdil Köln. V 32. minutě byl faulován Chihi a k míči se postavil společně s Novakovičem a Manichem. Ze sedmnácti metrů ale slovinský exkapitán Kozlů namířil míč vysoko nad branku. Závěr poločasu se pak neslo už jen v duchu tří žlutých karet, které rozdal hlavní sudí Deniz Aytekin.

Do druhé poloviny utkání vyběhli hráči před 28 tisícovou návštěvu s cílem potěšit lidi, kteří vážili svou cestu na promrzlý stadion. Moc fotbalových situací jim však nenabídli a jedinou možností pro fanoušky jak se zahřát bylo začít pořádně fandit nebo jít domů, neboť srovnání s pátou německou ligou by určitě nebylo urážkou.

Kromě jedné žluté pro domácího Fuchse se toho moc nedělo. Až do 65. minuty. Dabrowski poslal kroucený míč od rohového praporku, ten po řadě komplikací skončil u slovenského hrdiny Stana Šestáka, levý křídelník ale z otočky nasměroval míč pouze do rukavic brankáře Modragona.

Sám kolumbijský brankář se asi pak nestačil divit, co všechno jeho kamarádi z kabiny zahodili. Dvacet minut před koncem střetnutí se asi každý sám sebe ptal, jaktože to nebyl gól. Novakovič na levé straně pokutového území obelstil Maltritze, periferně nasměroval pod sebe míč na nabíhajícího Petita, jenž po něm převzal pro toto utkání kapitánskou pásku, ale zkušený Portugalec trefil pouze tyč, ačkoliv míč stačilo přizvednout pod břevno.

Populární Nova se ale v závěru dostal ještě do jedné šance. Pět minut před konečným hvizdem se totiž na něj snesl centr, sám se v šestnáctce otočil kolem své vlastní osy a obránců, zjevil se sám před brankou a Heerwagenem, jenomže krásným nártem branku netrefil. Muž zápasu tedy pasivitu domácích neztrestal a zapříčinil tak, že oba týmy se nakonec rozešly smírně, bez branek.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele