14. kolo
28.11.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1:1

Jen bod si HSV veze z Mainzu, přesto se však díky prohře Hoffneheimu posouvá tabulkou vzhůru a minimálně do zítřejšího utkání Bayernu čtvrtou příčku udrží. Utkání gólově načal hostující Torun, který se trefil už ve třetí minutě. Až pět minut před koncem na jeho trefu po chybě Rozehnala odpověděl domácí kapitán Hoogland a FSV tak remízou 1:1 potvrdilo domácí neporazitelnost.

Utkání mělo velkolepý začátek, netrvalo to ani dvě minuty a hosty už musela zachraňovat branková konstrukce. Ivanschitz vysunul Bancého a ten ze 16 metrů orazítkoval pravou tyč. Hosté se ale nijak neostýchali a odpověděli jak nejlépe to šlo - ve třetí minutě nacentroval Elia na Toruna a turecký útočník přesnou střelou překonal Müllera. Domácí branka sice nepotěšila, k situaci ale přistoupili správně, i když poněkud nezodpovědně a jali se útočit, z čehož hostům postupně vyplynulo mnoho příležitostí k brejkům do rozevřené obrany.

Dalších několik minut přineslo pouze bezúčelný a monotónní tlak Mainzu. V 19. minutě střílel z volného kopu nebezpečně Ivanschitz, dvě minuty na to mohl domácím zatlouct do rakve druhý hřebík Torun, tentokrát ale v brance našel pouze jistého Müllera. Po půlhodině hry se dvakrát po sobě blýskl Bancé, nejprve individuální akcí ve 34. minutě, posléze pak i gólovou hlavičkou, kterou z čáry vykopl Trochowski. Hra se nadále odvíjela převážně ve středu hřiště, kde odváděli výbornou práci především hosté a snaživý Mainz k ničemu nepustili až do poločasové přestávky. Sami hosté však byli směrem dopředu nedůrazní a uspokojení hubeným vedením a poločasový výsledek tak byl stejný jako u všech ostatních souběžně hraných zápasů, tedy 0:1.

Do druhé poloviny zápasu vstoupila obě mužstva velice nekoncentrovaně a na smysluplné akce si diváci museli chvíli počkat. Klidovou fázi ukončil v 69. Schürrle, jenž se prosadil proti Rozehnalovi, ale akci zakončil špatně. I přesto však domácí probudil a ti začali útočit. V 72. minutě už přišla i první gólová šance - Ivanschitz centroval, Bancé však branku o milimetry minul. Mainz riskoval víc a víc a otevřel tak HSV prostor k protiútokům. Ani Berg a po něm ani Jarolím však na Müllera nevyzráli.

Domácí tlačili víc a víc, v 80. minutě střílel Noveski a čtyři minuty na to už bylo vyrovnáno. Mainz zahrával rohový kop, hostující obrana míč odklidila, Ivanschitz ale přesto dostal příležitost nacentrovat podruhé, i tentorkáte sice trefil hostujícího obránce, Rozehnal však balon přihrál přímo na nohu Hooglanda a ten ho bez větších problémů uklidil do prázdné brány. Vyrovnání domácí uspokojilo a utkání se tak po zbytek hrací doby pouze dohrávalo. Mainz remizoval s Hamburgem 1:1.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co hraje Hamburk, to je pro me velkym zklamanim. Cekam remizu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

sázím Mainz za krásný kurs, tip 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele