14. kolo
28.11.2009 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:2

Po nervózním průběhu utkání si nakonec všechny tři body odváží Dortmund, jenž ač nebyl v průběhu utkání vyloženě lepší, měl více štěstí v koncovce. O osudu utkání rozhodl proměněnou penaltou muž zápasu Nuri Sahin, který byl u obou branek hostí.

Zápas začal pěkně zostra, vždyť Dortmund šel do vedení již ve druhé minuty hry. Sahin narušil rozehrávku domácích, od jeho nohy se míč odrazil k Barriosovi, ten předložil míč úplně volnému Kubovi Blaszczykowskému, po jehož přízemní střele se mohl Hildebrand jen otočit.

V sedmé minutě asi v Rhein-Neckar Areně nebylo člověka, který by si nezanadával na adresu sudích - Hoffenheim mohl jít ve třech na jednoho, jenomže vše ukončil faul Obasiho na Hummelse. Útočník domácích byl sražen obráncem hostí, avšak pískalo se opačně. Po patnácti minutách se už ale skóre Obasiho přispěním měnit mohlo - našel totiž Ba, který se snažil stříleným centrem napříč pokutového území najít na zadní tyči číhajícího Ibiseviće, nicméně ani z této akce gól do Weidenfelerrovy branky nepadl.

Přestože úvodní branku zápasu vstřelili hosté z Vestfálska, domácí tým po většinu prvního poločasu tvrdil muziku. Přesto se do další šance po devatenácti minutách dostal Dortmund - Barrios po další chybné rozehrávce 1899 přiklepl před šestnáctkou míč Sahinovi, ten ale pod tlakem nasměroval míč pánu Bohu do oken.

Když hodiny ukazovaly 26. minutu a oba týmy se uchýlily k pomalému tempu hry, přišel dlouhý pas za obranu Hoffe, pro něj si vyběhl Hildebrand a míč odehrál i s Marvinem Compperem, kterého musel ošetřit lékařský tým. Compperovy absence mohla Borussia hned využít, Owomoyela dostal míč do prostoru, snažil se jej na penaltě předložit Barriosovi, před kterým ale na poslední chvíli zasáhl Beck.

Ve 38. minutě se Hoffenheim díky řadě standardních situací dostal do menšího náporu, nicméně žádný gól z něj neresultoval. V 41. minutě vysunul Salihović nikým nehlídaného Ibiševiće, ten si ale míč zpracoval daleko od těla a Subotić mu vystavil hráz tak, aby si Weidenfeller pohodlně vyšel pro míč.

Těsně před závěrem první půle našel Bender chytrou přihrávkou Barriose, tomu míč uskočil ke Commperovi, dezorientovaný obránce Hoffenheimu jej vrátil jen k Zidanovi, který byl na pomezí šestnáctky faulován, za což si ještě vysloužil nakopnutí míčem od Josipa Simuniće. Nuri Sahin ale z následného přímého kopu neskóroval.

Přesto mohli hosté ještě změnit stav - Zidanův průnik ale do branky Grosskeutz těsně před Hildebrandem nenasměroval a proto se šlo do kabin za stavu 0:1 z pohledu domácích.

I druhý poločas začal gólem. Hoffenheim vybojoval roh, který zahrál Carlos Eduardo, nejvýše vyskočil Demba Ba a umístil míč doprostřed branky, zatímco Roman Weidenfeller a Schmelzer na brankové čáře zůstali jako opaření.

Desátá minuta po změně stran ukázala dvě zcela odlišné tváře současného Dortmundu - nejprve Schmelzer ohrozil Hildebranda krásnou přízemnou střelou, o pár chvil později Grosskreutz ohrozil likvidačním zákrokem za žlutou Obasiho zdraví.

Diváci se pak mírně nechali stejně jako hráči ukolébat a z ospalosti je probudila až zahozená šance Carlose Eduarda z 66. minuty, jehož nádhernou přihrávkou uvolnil Demba Ba.

Druhý poločas připomínal spíše Šípkovou Růženku, kterou po sto letech probudil faul Josipa Simuniće na Nevena Subotiće v pokutovém území. Ačkoliv se domácí dožadovali po bankovním úředníkovi Michaelu Kempterovi vysvětlení, on sám pouze dal žlutou chorvatskému stoperovi a nechal Sahina kopat. Turecký mladík si s penaltou poradil i přesto, že Hildebrand vystihl směr střely.

O tři minuty později ale hřiště připomínalo spíše bitevní pole - Weidenfeller chytil míč po rohovém kopu, nechtěl jej však vrátit k opětované exekuci, kdežto jej povalil Maicosuel a za svůj prohřešek viděl červenou kartu. Pak se kolem celého incidentu strhla ještě ohromná ruční výměna slov.

Hoffenheim, pokud chtěl alespoň bod, musel se sebou rychle něco udělat. Příkladem toho budiž artistický pokus Ba po nákopu Becka od postranní čáry. Na druhé straně mohl po chybné rozehrávce Sinsheimských ukončit diskuse o výsledku Barrios, obelstil posledního Vorsaha, ale na vyběhnutivšího Hildebranda již nevyzrál.

Dvě minuty před koncem dostali domácí výhodu standardní situace blízko šestnáctky po faulu Hummelse na Dembu Ba, avšak střela Carlose Eduarda trefila Subotiće stojícího ve zdi pouze do ruky, za kterou se už penalta nepískala. Když už se nachýlila ke konci první minuta nastavení, Bender skvěle vybídl vybíhající Barriose se střídajícím Santanou, jež se v první chvíli nepohodli o míč, nakonec se však míče chopil argentinský útočník a snažil se přehodit Hildebranda, domácí brankář ale zůstal na nohou a dokázal zakročit.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele