14. kolo
29.11.2009 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:0

I po kompletním čtrnáctém kole zůstává na čele tentýž tým. Leverkusen znovu doma rozdával lekce fotbalového umu, které dnes musel přijmout předposlední Stuttgart. Na výsledku 4:0 se největší měrou podílel autor hattricku Kießling a režisér Kroos.

Úvodní minuty vyšly lépe hostům, kteří měli i první příležitost, jenže Cacau v pokutovém území promáchl a tato situace byla na dlouhou dobu tou poslední, při níž musel být domácí brankář Adler v pozoru. Bayer postupně převzal iniciativu a Lehmann se musel poprvé natahovat, když nebezpečně hlavičkoval Reinartz, chvíli nato jeho spoluhráč Kießling pro změnu pálil nad branku. 19. minuta s sebou přinesla parádní akci, na jejímž konci centroval z pravé strany Kießling a Kroos z mírného úhlu trefil tyč.

Vzápětí Kroos přiťukl Derdiyokovi a ten v jasné pozici vysoko přestřelil, domácí však už dlouho na vedoucí branku čekat nemuseli. Ve 22. minutě zahráli dle nacvičeného vzoru standardní situaci, po Kroosově centru Hyypiä hlavou našel Kießlinga a ten zblízka sklepl míč do sítě - 1:0. O deset minut později si vzal slovo sám Kroos a z hranice vápna pozemi vypálil, znovu mu však v cestě stála levá tyč.

Stuttgart se rozhodně neprezentoval jako druhý vicemistr z loňské sezóny a ve 39. minutě jeho defenziva povolila podruhé. Kroos dostal ve středu hřiště příliš mnoho prostoru, načež poslal nadýchaný centřík do běhu Derdiyokovi a ten hlavičkou zakončil k pravé tyči - 2:0. Minutu před přestávkou se mohli hosté vrátit do zápasu, když Hleb na hranici ofsajdu uvolnil Porgrebňaka, zakončení ruského útočníka ale reflexivně vykopl Adler.

"Katastrofální. Co zde někteří předvádějí, absolutně není možné," zlobil se o pauze stuttgartský manažer Heldt. Trenér Babbel hned nadvakrát střídal, žádný blahodárný účinek to však na jeho tým nemělo a Leverkusen nadále předváděl svůj skvělý fotbal. Krátce po změně stran střílel nad branku Vidal, ve své třetí šanci Kroos pro změnu trefil Lehmannovu náruč. Na druhé straně se naskytla šance také jinak neviditelnému Hlebovi, ten ovšem mířil jen do boční sítě.

Do plného varu zrekonstruovaná BayArena opět přišla po necelé hodině hry a znovu u toho byl Kroos. Ten fešnou přihrávkou uvolnil Kießlinga, jenž míč chladnokrevně uklidil k pravé tyči a vstřelil tak jubilejní 1000. domácí ligový gól Leverkusenu - 3:0. Od té doby se utkání již jen dohrávalo a i VfB tak mohlo chvilku tahat pilku, dlouho z toho ale nic zajímavého nevyplynulo.

Až deset minut před koncem se do dobré pozice dostal střídající Marica, jemuž však byla domácí branka malá. Gólovou tečku za zápasem tak udělal až v 86. minutě nejlepší střelec bundesligy Stefan Kießling, který s chladnou hlavou potrestal penaltový zákrok Lehmanna na Derdiyoka - 4:0. Vzápětí šel trojnásobný střelec ze hřiště a na jeho místo přišel po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolenních vazů Patrick Helmes, který však už na hřišti nic zajímavého nestihl.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele