Bundesliga - souhrn 12. kola

08.11.2013, 22:26, aktualizováno 10.11.2013, 19:21
Komentáře a souhrny
Bayern přehrál Augsburg a upevnil si vedení v tabulce, jelikož Dortmund jede s prázdnou z Wolfsburgu. Na Borussii se po přestřelce dotáhl Leverkusen, Hertha vyloupila Hoffenheim, Schalke si poradilo s Werderem. Gladbach otočil duel s Norimberkem, Mainz udolal Frankfurt a Stuttgart uspěl ve Freiburgu...

SC Freiburg - VfB Stuttgart 1:3

10.11.2013 17:30

Góly: 78. Mike Hanke - 9. Vedad Ibišević, 10. Timo Werner, 82. Timo Werner

Bádensko-württemberské derby bylo po většinu času pod taktovkou hostujících Švábů, kteří se během prvních minut ujali dvoubrankového náskoku, jež po snížení znovu obnovili a po zásluze si tak konečně zapisují vítězství.

Za silného deště jsme byli svědky aktivního nástupu domácích bojovníků, kteří si během úvodních deseti minut vybojovali hned dvě nadějné možnosti, ovšem Mehmedi ani Ginter nedokázali dopravit mičudu do prostoru branky! Nedáš - dostaneš. Přesně to se hned vzápětí potvrdilo: Gentner na bližší tyči oslovil nabíhajícího Ibiševiče, který balón pohodlně uklidil - 0:1!

Tím však Švábi rozhodně nekončili. Hned nato předvedl výstavní individuální akci teprve 17letý Timo Werner, jenž se zbavil dvojice bránících hráčů a poté kolem Baumanna zvýšil na 0:2. Freiburg byl na kolenou a to ještě mohl definitivně pokořit domácí odhodlání Ibišević, ale po Rauschově pasu branku nenašel! Snížit mohl, z ničeho nic, Mehmedi, ovšem z bezprostřední blízkosti poslal kulatý nesmysl pouze nad břevno stuttgartské branky. Další šanci už si SCF nevypracovalo.

Hostující družina po obrátce pohodlně kontrolovala hru a bádenský tým k ničemu podstatnému nepustila. To se změnilo až po standardce čerstvě příchozího Kerka, jenž posadil míč na hlavu Gintera, ovšem nadějný stoper na Ulreicha recept nenašel. Hráči Freiburgu se poté dožadovali u sudího Zwayera odpískání hned dvou pokutových kopů, ovšem údajné hraní rukou nebylo u Leitnera ani Niedermeiera prokázáno. Naději dal svěřencům Christiana Streicha střídající Hanke, který svým prvním dotekem s balónem z osmi metrů nekompromisně snížil na 1:2.

Ani po tomto momentu však pro domácí nenastaly světlejší chvilky. Postaral se o to osm minut před koncem řádné hrací doby opět Werner, který další odvážnou akcí definitivně rozhodl o třech bodech pro VfB - 1:3! Timo Werner je tak nejmladším dvougólovým střelcem BL.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 1:0

10.11.2013 15:30

Góly: 88. Eric Choupo-Moting

Fotbalisté Mainzu dokázali po delší době přerušit svou herní mizérii a v utkání bohatém na vyložené šance dokázali zvítězit velice těsně v poměru 1:0 brankou dvě minuty před koncem. Domácí se díky tomu dostali se šestnácti body na osmé místo, hosté jsou nyní patnáctí s deseti body. V hostujícím dresu hrál 89 minut Václav Kadlec a tentokráte neskóroval, za domácí odehrál celé utkání obránce Zdeněk Pospěch a byl opravdu hodně vidět.

První půlhodina rozhodně lahodila oku diváka a jedna nebezpečná akce střídala druhou. Frankfurt mohl jít do vedení již ve 4. minutě, kdy se z malého vápna dostal k hlavičkovému pokusu Meier a balón vinou teče Sota nakonec narazil pouze do pravé tyče. Pospěch poprvé zahrozil po necelých deseti minutách, kdy utekl po straně a dokázal vystřelit, avšak míč po jeho dělovce skončil v boční síti a brankář Trapp tak zasahovat nemusel.

O pár minut později zahrozil na druhé straně jiný český krajánek, tedy Kadlec. Ten po rohovém kopu hlavičkoval z velmi krkolomné pozice a jeho pokus jen těsně přeletěl břevno. Přesně v polovině úvodního dějství vybídl Pospěch svým skvělým centrem ke skórování Okazakiho, jenže ten nezvolil optimální zakončení a tváří v tvář Trappovi selhal. Pospěch pak potvrdil roli nejlepšího hráče Mainzu v tomto utkání.

Napřáhl z více jak dvaceti metrů a Trapp naprosto famózně konečky prstů vyrazil jeho bombu na rohový kop. Následně se hra na chvíli uklidnila a úder do šatny mohl zasadit v první nastavené minutě Polter, jeho střela z dobré pozice se mezi tyče nevešla. Do další obrovské možnosti se domácí dostali dvě minuty po přestávce, kdy po pasu Maliho zblízka neprostřelil aktivní Polter brilantního Trappa.

V 50. minutě se ukázali po delší době také hosté, ale brankář Karius excelentně zlikvidoval rány Meiera s Flumem. O dvě minuty později se dostal před branku Kadlec, jenže byl skvělým Kariusem vytlačen do ostrého úhlu a zakončení nebylo přesné. Necelých dvacet minut před koncem vypálil dobře z levé strany pokutového území znovu Polter a Trapp ani tuto ránu nepustil za svá záda. Když už se zdálo, že utkání skončí bezbrankovou remízou, přišlo v 88. minutě rozuzlení.

Českého fanouška může těšit, že gólovou přihrávku vymyslel právě Pospěch, který nečekaně předčil Kadlece. Po jeho centru z pravého křídla nejvýše do vzduchu vyskočil střídající Maxim Choupo-Moting a zakončil přesně k pravé tyči, hosté se již na odpověď nezmohli.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 3:1

09.11.2013 18:30

Góly: 72. Juan Arango, 75. Niklas Stark (vl.), 87. Patrick Herrmann - 21. Josip Drmić

Byly to pořádné nervy a Norimberk dokonce mohl pomýšlet na první letošní ligové vítězství na tom nejméně pravděpodobném z míst, ale Gladbach nakonec stoprocentní domácí bilanci uhájil a díky trefám ze závěru utkání zvítězil 3:1. Smolařem zápasu se stal Niklas Stark, který si vstřelil vítěznou branku do vlastní sítě.

Gladbach se tak vrátil na čtvrtou příčku, ale neměl to s outsiderem vůbec jednoduché - Norimberk předvedl statečný výkon, a ve finále Hříbatům pomohlo i štěstí. "Ukažte kuráž a dejte do toho srdce," nabádal své svěřence před utkáním hostující lodivod Gertjan Verbeek, a hráči ho poslechli - po krátké úvodní pasáži, v níž se nic moc nedělo, začali pořádně kousat. Hosté bojovali jako lvi, napadali soupeře velmi vysoko na hřišti a sami se pouštěli do útočných výpadů. První šanci musel ve 12. minutě likvidovat gólman ter Stegen, ale s Kiyotakeho nízkou střelou si poradil.

O devět minut později však už byl Der Club za svoji snahu po právu odměněn: Kiyotake využil chyby domácí obrany, vybojoval na pravé straně míč a perfektním pasem vysunul Josepa Drmiće, který si naběhl za obranu a zakončoval přesně k tyči. Ani po vstřelení vedoucí branky se Norimberk nikterak nezatáhl, hrál i nadále velmi aktivně a jeho vysoké napadání frustrovalo domácí hráče natolik, že často chybovali v rozehrávce a odevzdávali soupeři míč.

Další šance z toho však nevzešly, a v závěru první půle tak začal vystrkovat růžky i domácí favorit - Arangovu dělovku z voleje musel vyrážet gólman Schäfer (42'), a Kruseho rána zdálky prolétla jen těsně mimo (44'). Na druhé straně na sebe ještě upozornila Kiyotakeho levačka a Feulnerova hlava, ale skóre se do odchodu do šaten už nezměnilo.

Lucien Favre nemohl být v poločase spokojen, a jeho hráči nastoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky mnohem odvážněji; měli však velké štěstí poté, co sudí Christian Dingert odmítl v 53. minutě odpískat penaltu za Xhakův faul-nefaul na Drmiće (záložník Hříbat vzal s míčem i protihráčovu nohu). Zhruba o deset minut později se však osud začínal obracet - poté, co byl kvůli problému se stehnem vystřídán hostující stoper Nilsson, musel Schäfer promptně zasahovat proti Raffaelovi. 18 minut před koncem však už bylo vyrovnáno; Arango dostal před bránou příliš prostoru, čehož využil k perfektní ráně na bližší tyč.

To však byl teprve začátek - skutečné peklo se pro norimberské rozpoutalo až poté. O pouhé čtyři minuty později se tragicky uvedl nováček Stark, který vystřídal zraněného Nilssona, když si srazil do sítě Arangův centr z přímého kopu; to byl pro hosty signál k napnutí sil, což vyústilo ve vyrovnávací gól Drmiće. Až na to, že rozhodčí ho neuznal. Drmićova rána z deseti metrů se totiž odrazila od břevna těsně za brankovou čáru, ale Dingert v nepřehledné situaci nechal hru pokračovat.

Zlomený hostující celek už pak pouze dorazil dvě minuty před finálním hvizdem Patrick Herrmann, který z úhlu po Kramerově přihrávce propálil Schäfera potřetí.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 2:3

09.11.2013 15:30

Góly: 70. Sejad Salihović (pen.), 81. Sejad Salihović - 13. Änis Ben-Hatira, 53. Adrián Ramos (pen.), 84. Adrián Ramos

Byly to pořádné nervy, ale nakonec se v Berlíně mohou radovat - Hertha přestřílela Hoffenheim v atraktivním duelu 3:2 a připisuje si cenné venkovní vítězství. Hrdinou utkání se stal autor dvou branek Adrián Ramos, naopak domácím nestačily ani dva zářezy Sejada Salihoviće.

Hertha zaslouženě vedla už po první půli, v níž se její hráči dokázali popasovat s platonickým tlakem Hoffenheimu, hrozili z protiútoků a byli odměněni rychlou trefou Ben-Hatiry. Po změně stran tlačilo TSG na vyrovnání, ale jejich chatrná defenziva místo toho propustila další gól; v závěru sice Gisdolovi svěřenci ještě více utáhli šrouby a dokázali srovnat na 2:2, ale Ramosova trefa z 84. minuty definitivně rozhodla o třech bodech pro Starou dámu. Na vině byla další hrubice domácí obrany..

Hoffenheim vstoupil do utkání jako uragán a okamžitě začal riskantně útočit, což Herthě v podstatě vyhovovalo - mohla totiž vyrážet do brejků, a střely Allaguie (3') a Ben-Hatiry (4') prolétly jen těsně vedle Casteelsovy klece. Berlínští se na hřišti rychle zorientovali, a po 13 minutách šli do zaslouženého vedení - Ramos na pravém křídle obešel váhajícího Salihoviće a parádní přihrávkou našel Ben-Hatiru, který v plné rychlosti napálil míč do sítě.

Reakcí domácího celku byly všehovšudy dva přímé kopy Salihoviće (26', 30'), s nimiž si však brankář Kraft dokázal poradit; výsledkem tak byl poločas, v němž se Gisdolův tým nedostal ani jednou k vážnému ohrožení soupeře ze hry. Naopak Hertha předvedla ještě jednu akci, na jejímž konci byla Ramosova hlavička a bravurní zákrok Casteelse (39').

Po změně stran se tak TSG logicky snažilo soupeře zatlačit, čemuž pomáhal i nově příchozí Fabian Johnson, který nahradil nevýrazného Elyounoussiho; americký legionář se takřka okamžitě dostal do slibné pozice po Salihovićově pasu, ale Kraft včas vyběhl, zúžil střelecký úhel a situaci zachránil. O chvíli později hlavičkoval Süle těsně nad hostující břevno.

Jestliže to v tu chvíli vypadalo, že Hoffenheim co nevidět vyrovná, rozhodčí Aytekin byl proti - v 53. minutě posoudil duel mezi Ramosem a Vestergaardem v domácím vápně jako penaltový, a kolumbijský útočník se z bílého puntíku nemýlil. Gisdolův tým zareagoval ještě větší intenzitou útoků; v 66. minutě vystřídal Polanského druhý útočník Schipplock, a před Kraftem to začínalo vřít. Jenže namísto zlepšené efektivity přišly další protiútoky celku z hlavního města - jak Skjelbred (58'), tak Allagui (74') mohli jeho náskok ještě zvýšit.

Domácím tak musela pomoci rovněž penalta: Langkamp fauloval Schipplocka, a sudí Aytekin ani tentokrát nezaváhal. Salihović tak dostal ideální šanci snížit na 1:2, což se mu bez problémů povedlo. Kraft se v hostující bráně oháněl, co mohl, parádně zlikvidoval šance Modesteho i Schipplocka, ale v 81. minutě už byl i on bezmocný - Salihović se do přímého kopu opřel s nevídanou razancí a vyprodukoval nádhernou ránu, proti níž neměl brankář nárok.

Remíza by možná byla zaslouženým výsledkem, ale Hertha měla jiný názor - už o tři minuty později se tak dostala opět do vedení, a tentokrát už definitivně. Poziční chyba Vestergaarda s Beckem dovolila Pekárikovi načechrat centr na volného Ramose, který jej zúročil suverénní hlavičkou ke vzdálenější tyči. Hoffenheim dostal ještě jednu příležitost k vyrovnání, ale opět se vytáhl skvělý Kraft, když parádním zákrokem zlikvidoval pokus Johnsona.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Borussia Dortmund 2:1

09.11.2013 15:30

Góly: 56. Ricardo Rodríguez, 69. Ivica Olić - 45+2. Marco Reus

Automobilový celek na rozdíl od předchozího vzájemného utkání na domácí půdě musel dotahovat manko, ovšem dvěma brankami po obrátce skóre otočil a před vlastními fanoušky BVB udolal poprvé od památné mistrovské sezóny! VfL tak vyhrálo již počtvrté za sebou.

Vlci se podle očekávání museli obejít bez svého tvůrce hry Diega, kterého trápí problémy s břišním svalem, a na jeho pozici se díky tomu představil Daniel Caligiuri. Naproti tomu BVB se opětovně spoléhalo na svoji oporu Hummelse, jenž se tak znovu představil po bohu obvyklého parťáka Subotiče. Blaszczykowskiho (žaludeční potíže) poté nahradil Aybameyang.

Hned od prvotního uvedení míče do hry bylo na obou týmech patrné, že rozhodně nedají tomu druhému nic zadarmo a podle toho jsme byli svědky vyloženě taktické bitvy, která však ke škodě mnoho zajímavých situací nenabízela. Po dalekonosném pasu Schmelzera měl nadějnou pozici Aubameyang, jenž se zbavil Knocheho, ovšem následně branku netrefil.

Koncernový tým dostál předzápasovým slovům a očekávaného favorita se rozhodně nezalekl, což mohl ve dvaadvacáté minutě dokumentovat po Ochsově centru Perišić, bývalý hráč Borussie ovšem z bezprostřední blízkosti nepochopitelně tři tyče minul! Ve VfL dlouho přehlížený univerzál na kraj hřiště se o chvíli později prezentoval dalším výstavním centrem, kterým pro změnu ve vymezeném prostoru našel zcela neobsazeného Medojeviče, který ani na okamžik nezaváhal a z první se opřel do balónu, ovšem také jemu se nepodařilo vymezený prostor ohrozit.

Bývalá ikona Eintrachtu na sebe upozornila i do třetice, kdy obrala o balón Mchitarjana, následně se po narážečce dostala ke střele, ovšem Weidenfeller pohotovou dělovku mířící pod břevno bez problémů vyrazil! Po rohovém kopu se do odraženého míče opřel Schmelzer, ale do prostoru branky se jeho projektil nevměstnal. Ve druhé minutě nastaveného času se však ke standardce postavil Reus a výstavní technickou střelou přes zeď nekompromisně otevřel skóre - 0:1!

Po změně stran se plynule navázalo tam, kde se na konci prvních čtyřiceti pěti minut skončilo. BVB mělo převahu a pojistku mohl po rychlém kontru a zpětném pasu od Mchitarjana přidat Aubameyang, gabonský expres ale mezi tři tyče svoji přízemní ránu neposlal. Za další dvě minuty potom bylo srovnáno: Rodríguez ze standardky posadil kulatý nesmysl na hlavu Knocheho, jenž z malého vápna vyrovnal na 1:1. Na závěrečné drama tak bylo zaděláno.

Tento fakt mohl hned vzápětí potvrdit sám švýcarský obránce, ovšem tentokráte z volného přímého kopu Vlci neudeřili. Zelenobílá ekipa se však přece jen dočkala: Caligiuri rozdal do strany na Oliče, jenž poté udělal s míčem na kopačkách pár rychlých kroků do středu pole, aby následně výstavním pokusem do šibenice otočil na 2:1! Od tohoto momentu byli domácí "na koni".

Napínavý fotbal ale mohl prakticky záhy přinést další zápletku, avšak Reus tentokráte z volného přímého kopu zacílil pouze do pravé tyčky Benagliovy svatyně! BVB se ani s přibývajícím časem nevzdávalo, ovšem paradoxně to byli domácí, kdo daleko více hrozil z nebezpečných kontrů. Tak jako tak už se do konce nic podstatného na ukazateli skóre nezměnilo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 5:3

09.11.2013 15:30

Góly: 9. Heung-min Son, 16. Heung-min Son, 55. Heung-min Son, 72. Stefan Kießling, 89. Gonzalo Castro - 23. Maximilian Beister, 49. Pierre-Michel Lasogga, 74. Pierre-Michel Lasogga

Bayer dokázal opět potvrdit naprosto skvělou bilanci na domácí půdě, když se proti Hamburku hned několikrát ujal vedení, aby nakonec svého soka přestřílel vysoko 5:3. Dalším vítězstvím se Werkself dotahuje na Dortmund, který trochu překvapivě nechal body ve Volkswagen Areně.

Farmaceutici se chtěli svým fanouškům "omluvit" za porážku na půdě nováčka z Braunschweigu (1:0) a hned od první minuty se tak na svého soupeře doslova vrhli. Rovnou tři nadějné možnosti měl Sam, ovšem ani jednou úspěch neslavil. Bayer se ale přece jen záhy dočkal: Castro oslovil Sona, který si poradil s Westermannem a přízemní střelou k pravé tyči zavěsil - 1:0!

Po chvilkovém oddechu, během kterého se HSV snažilo zachytit tempo hry, se opět pokračovalo dle domácích not. Sam naprosto ideálně načasoval pas na rozběhnutého Sona, který si následně rychlostně poradil s duem Tah - Westermann a podél Adlera podruhé během krátké doby poslal mičudu na místo určení - 2:0. A to mohlo být pro Werkself ještě lépe, ovšem kanonýr Kießling na Adlera recept nenašel. Místo toho udeřilo na opačné straně: Rolfes před vápnem ztratil míč proti Çalhanoğluovi, který poté oslovil Beistera, jenž z hranice vápna snížil na 2:1.

Tímto momentem domácí strana přišla o potřebnou jiskru a Hamburk toho mohl prakticky záhy využít, když se opakovala výše pospaná spolupráce, ale Beister si tentokráte na Lena, jenž aktuálně prodloužil s Leverkusenem smlouvu až do rohu 2018, nepřišel! Zbytek prvního dějství už další zajímavé momenty nenabídl a do kabin se tak šlo za těsného vedení Bayeru.

Mimořádně napínavá podívaná však po krátkém odpočinku psala další kapitolu. Spahić odhlavičkoval dlouhý míč jen k nohám Lasoggy, jenž tohoto momentu využil a z dálky nekompromisně poslal balón do sítě - 2:2! A rázem se mohlo začínat od nuly. Koncernový tým se však nenechal zahanbit a za pár minut to byl Kießling, ten ovšem mířil nad branku. Obávaný střelec se však okamžitě převtělil do role asistenta, když jeho sražený pokus dopravil na určené místo opět všudypřítomný Son - 3:2. Korejský šikula se tak svému bývalému chlebodárci dokonale odvděčil...

Nejdéle sloužící bundesligový zástupce chtěl pokud možno okamžitě reagovat, ovšem něco podobného se nekonalo. A necelých dvacet minut před koncem řádné hrací doby pro změnu Son vystihl chybný pas Iličeviče, prakticky okamžitě poslal balón ke Kießlingovi, jenž se tentokrát i se štěstím do střelecké listiny přeci jenom zapsal - 4:2! Zdálo se býti rozhodnuto.

Nadšené publikum však nepřestávalo být ve varu. Mimo jiné se o to postaral i van der Vaart, jehož centr od rohového praporku hlavou usměrnil do branky znovuzrozený Lasogga, jenž si zapsal za HSV osmý ligový gól v osmém utkání (!) a výrazně tak momentálně promlouvá i do celkové střelecké tabulky (pouze Robert Lewandowski má o fous lepší záznam). Na poslední čtvrthodinu vrhnuli hosté všechny síly do útoku, ovšem nedokázali se vyvarovat zbytečných chyb, čehož Bayer po jedné akci zásluhou Castra využil a zapisuje si tak na své konto další cenné tři body - 5:3.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Werder Brémy 3:1

09.11.2013 15:30

Góly: 64. Kevin-Prince Boateng, 85. Kevin-Prince Boateng, 90+1. Jefferson Farfán - 22. Felix Kroos

Schalke sice v poločase zrádného zápasu s Brémami prohrávalo 0:1, ale tři trefy ze druhé půle mu nakonec zajistily páté vítězství nad oblíbeným soupeřem v řadě (a provizorní posun na pátou příčku). Největší měrou se o to přičinil autor dvou branek Kevin-Prince Boateng.

Werder zahájil utkání s velkým sebevědomím, a takticky disciplinovaný výkon doplňoval kurážnými výpady vpřed. Zejména Hunt byl na hřišti hodně vidět, zatímco Schalke evidentně nebylo po drtivé porážce na Chelsea v optimální pohodě; Brémy po ztrátě okamžitě atakovaly soupeře, hrály zodpovědně zezadu, a když už se domácí favorit dostal do šance, zakročil brankář Mielitz, jako tomu bylo v 17. minutě proti Draxlerovi.

Schalke sice dominovalo v držení míče, ale Werder vyhrával více osobních soubojů, a nakonec šel zaslouženě do vedení - Felix Kroos si poradil s chybujícím obráncem Neustädterem a z hranice vápna napálil míč přesně do pravého rohu Hildebrandovy brány. To běžela 22. minuta. (Mimochodem - šlo o první bundesligový gól mladšího bratra mnichovského Toniho Kroose.)

Domácí se po inkasované brance zvedli a snažili se vyrovnat; Szalai však vybídnutí Aoga po půlhodině hry zužitkovat nedokázal, a z přímého protiútoku musel Hildebrand zasahovat proti Eliovi. O větší pozdvižení se však postaral Santiago García, který nejprve ve 36. minutě obdržel žlutou kartu, načež o pět minut později fauloval Jonese a mohl být hodně rád, že ho sudí nevykázal ze hřiště. Kouč Robin Dutt jej proto raději hned stáhnul a poslal na trávník Schmitze, čtyři minuty před přestávkou. O chvíli později ještě zahodil poslední šanci první půle Szalai, který neproměnil Meyerův pas.

Druhá půle začala nepřehlednou situací, v níž Hunt zasáhnul ve vápně spolu s míčem také protihráče Meyera; sudí Brych však celou situaci posoudil jako férovou. Co se obrazu hry týče, Schalke už začalo jasně dominovat, avšak protlačit se až před Mielitze jako by bylo nadlidským úkolem; vzhledem k tomu, že Hildebrand také neměl moc co na práci, propadl se zápas do jakési letargie. Byl to však pouze pověstný klid před bouří.

V 60. minutě ještě Hildebrand vyrobil strašidelnou hrubku, tentokrát však (na rozdíl od utkání na Chelsea) bez následků; Elia si s nabídnutou situací poradil nedokázal. A o čtyři minuty později už bylo vyrovnáno - Boateng, který do té doby prakticky nebyl na hřišti vidět, proměnil Draxlerův pas v přesné zakončení k Mielitzově tyči.

To byla voda na mlýn nabuzených Königsblauen, kteří se hnali za vyrovnáním - avšak ani Werder nezůstával pozadu. Bylo jasné, že ani jeden ze soupeřů se s remízou nehodlá spokojit. Nejprve Hildebrand zakročil proti ráně Selkeho ze střední vzdálenosti, ale poté už padaly rozhodující branky - nejprve opět Boateng hlavou zakončil chytrý pas Christiana Fuchse (Mielitz neměl nárok), následně, už v první minutě nastavení, napsal definitivní tečku za utkáním střídající Jefferson Farfán, který oslavil svůj návrat po několikatýdenním zranění přesnou střelou ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC Augsburg 3:0

09.11.2013 15:30

Góly: 5. Jérôme Boateng, 42. Franck Ribéry, 90+5. Thomas Müller (pen.)

Augsburg se navzdory odvážným předzápasovým slovům na půdě Allianz Areny ke slovu takřka nedostal a Bayern si tak na své konto zapsal další poměrně snadnou výhru. Domácí navíc tímto počinem natáhli svoji ligovou sérii bez porážky již na rekordních 37 zápasů!

Mnichovský velkoklub tentokráte na nic nečekal a svého soupeře nenechal ani vydechnout. Tato taktika však záhy přinesla kýžené ovoce: Hitz sice proti Mandžukičovi a následně Martínezovi ještě dokázal zakročit, ale z následného rohového kopu Dante na malém vápně oslovil Boatenga, jenž se nemýlil a svým premiérovým letošním zásahem otevřel skóre - 1:0!

Bayern tradičně spustil svoji obávanou kombinaci ve středu pole, kde měl nad svým rivalem znatelně navrch a kromě vyššího procenta držení míče začal ve statistikách utkání stoupat také počet střeleckých pokusů. Ribéry hned dvakrát však na pohotového Hitze nevyzrál, což se nepodařilo ani Alabovi s Kroosem. Těsně před pauzou však francouzský křídelník skvěle zahraným volným přímým kopem k pravé tyči nekompromisně upravil na dvoubrankový rozdíl!

Ve druhých čtyřiceti pěti minutách už FCB přeci jen z vysokého tempa ubralo. I přesto měl další možnost Ribéry, ale ve velké rychlosti branku nenašel. Po Götzeho dobře zahraném rohu měl šanci také Martínez, ovšem hlavou rovněž úspěch neslavil. Druhá strana se ne a ne dostat do hry, přičemž symbolická Hahnova rána nemohla pomýšlet na úspěch. To však jistojistě mohli těsně před koncem Kirchhoff a střídající Robben, ani jeden z nich však na výborného Hitze recept nenašel! Naopak po ruce Ostrzoleka, jenž si ale chránil obličej, Müller z pokutového kopu uzavřel na 3:0.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Eintracht Braunschweig 0:0

08.11.2013 20:30

Góly: -

Fotbalisté Hannoveru nedokázali ani v dalším utkání vybojovat vítězství a v prestižním derby s do té doby posledním Braunschweigem uhráli pouze bezbrankovou remízu. Domácí tak ani ve svém šestém zápase v řadě za sebou nedokázali zvítězit a získali v nich pouhé dva body, v tabulce se prozatím posunuli se čtrnácti body na deváté místo. Hosté naopak navázali na vítězný duel s Leverkusenem a podruhé za sebou bodovali, s osmi body jsou sedmnáctí.

Nováček soutěže poprvé v tomto ročníku dosáhl dvakrát po sobě na bodový zisk a po delší době alespoň na chvíli opustil poslední místo. Utkání nebylo navzdory papírovým předpokladům nijak vyhrocené a sudí udělil pouze dvě žluté karty. Vyložené šance byly k vidění pouze v úvodní hodině, poté oba celky hlavně nechtěly udělat chybu. Domácí mohli jít do vedení již po deseti minutách hry.

Po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval obránce Hoffmann a brankář Davari s velkými obtížemi nakonec odvrátil balón na další rohový kop. Domácí měli i nadále mírný tlak a do další větší možnosti se dostali po necelé půlhodině. Po krásné přihrávce Stindla se ve slibné pozici ocitl Diouf, ale branku Eintrachtu přestřelil. Hannover postupně zvyšoval svůj tlak a do vedení mohl jít minutu před koncem prvního dějství.

Po krásné a rychlé kombinaci zakončoval Bittencourt a Davari se musel vytasit s brilantním zákrokem, dokázal míč vyrazit opět na roh. V úvodu druhého poločasu byl nejvíce vidět Diouf a přesně po hodině mohl vsítit rozdílovou trefu. Po krásné kolmici za obranu si to namířil přímo k Davarimu, jenže nezvolil optimální zakončení a jeho pokus doprostřed branky s přehledem zlikvidoval hostující strážce.

Následně měl Hannover více ze hry a ohrožoval pokutové území Braunschweigu nebezpečnými centry, jenže Davari se svou obranou dokázal všechny zajímavé akce utnout již v prvopočátku. Ani závěrečný tlak domácímu celku žádnou vyloženou možnost nepřinesl a diváci se branky nedočkali. Braunschwig se pokusí za 14 dní navázat na bodový zisk v domácím prostředí s konkurenčním Freiburgem, Hannover zavítá na půdu Hamburku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov12102027:732
2.Borussia Dortmund1291232:1128
3.Bayer Leverkusen1291227:1428
4.Borussia Mönchengladbach1271428:1622
5.VfL Wolfsburg1270518:1421
6.Schalke 041262423:2320
7.Hertha BSC1253420:1618
8.VfB Stuttgart1244424:2116
9.1. FSV Mainz 051251617:2316
10.Werder Brémy1243513:2015
11.Hannover 961242614:1914
12.TSG Hoffenheim1234528:2813
13.FC Augsburg1241713:2313
14.Hamburger SV1233626:2912
15.Eintracht Frankfurt1224614:2110
16.SC Freiburg1215613:248
17.Eintracht Braunschweig122288:238
18.1. FC Norimberk1207512:257

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
db18

To je taková sračka ty dnešní pozápasový rozhovory

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimtě nevíš na jakých stadionech se hrajou ta derby mnichovských rezerv?

Reagovat
smazaný uživatel

Grünwalder Stadion.

Reagovat
db18

http://www.weltfussballarchiv.com/images/stadiums/Bayerngrunwalderstadion.jpg

Stadion původně patřil TSV a pak se k němu "vesral" Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Ale líbí se mi, že i když se na něm hrají zápasy nižší úrovně, tak ten stadion furt vypadá k světu a klidně by se na něm mohla hrát druhá liga. Třeba by se tam mohlo vrátit TSV, pač ta AA mi příjde, že jim je zbytečná (Asi jako u nás Slavie, která hraje zápasy v O2 aréně, kterou vyprodá třikrát do rokaú

Reagovat
db18

Nemohlo, kdyby to šlo, tak už tam asi dávno hrajou

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt, no

Reagovat
smazaný uživatel

Nudny zapas

Reagovat
Ronaldo.com

no páteční předehrávka opět po dlouhé době nezklamala....nuda..

Reagovat
M11

Herthaaaaaa

Reagovat
JozkokozleJ

Hertha

Ramos dnes fantasticky. Nielen golmi, ale i v medzihre a bojovnostou, co by som tak pred dvomi rokmi nikdy nepovedal. Dolezite tri body po dvoch prehrach.

Reagovat
jv

...navíc ještě před reprezentační pauzou.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB dneska dosť zlé.

Reagovat
smazaný uživatel

děs a bída

Reagovat
The Krupy

Leverkusen by mohol získať titul

Reagovat
Spasitel

Mohli by no len nesmú strácať zbytočne body ako minulé kolo ale priorita je určite LM.

Reagovat
The Krupy

Jasné však v konkurencii Bayernu a BVB je to veľmi nereálne, ale bolo by to super.

Reagovat
Pasha

Kua a ja som mal tušáka že ten kurz 2,15 na 1X pri Wolfsburgu bude trestuhodné premrhať. Aspoň mi to Schalke nepokazilo, i keď to boli nervy. Prince

Reagovat
smazaný uživatel

" Hertha vyloupila Freiburg"

Reagovat
smazaný uživatel

21. 2. 2010

Reagovat
Ángel di María 22

Černý to týden..

Reagovat
stas87

http://arsenalist.com/f/other/gif-ramires-runs-into-wba-player-then-dives-to-win-penalty.html

neskutocne co si v 95 minute dovoli rozhodca odpiskat v londyne...zopar trotlov to este obhajuje

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, měl sem Chelsea, že dá +1,5 branek a nevím proč, i když už běžela 94. minuta, něco mi říkalo, že bude penalta a nějaká vtipná a ono jo

Reagovat
stas87

mna chelsea nasrala dost,ked uz som to mal v riti tak som wba aspon prial vyhru

https://sport.synottip.cz/CouponDetail.aspx?CouponCheckIdentifier=100020127261273

povodne som namiesto chelsea mal na tomto tikete liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Já už bych bral výhru, čekal sem na Vojvodinu, která ještě někdy v 70. minutě vedla 2:0...No, 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko no

Reagovat
smazaný uživatel

řek bych, že obě dneska na Hoffe byly ještě horší

Reagovat
smazaný uživatel

noo v anglicku budu zachvilu nastavovat 12 minut nech velkokluby maju sancu zvratit zapas .... inak ta penalta to bola cista komedia naco sa potom 96 minut bojuje ked rozhodca si aj tak robi co chce...

Reagovat
db18

Hm, vypadá to, že i v případě, že by vypadli Miro s Mariem, tak by se Stefan nemusel podívat na MS - takhle se před něj u Löwa brzy dostane Lasagne (kterého už teda mohl nominovat na ten přátelák)

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg zpět do CL?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg Brémy

Reagovat
smazaný uživatel

Jen drobné poupravení reportu ze zápasu Bayernu s Augsburgem - Ostrzolek v nastavení druhé půle nefauloval Tomíka Müllerů, nýbrž si dlaněmi reflexivně kryl obličej před prudkým balonem ze strany a sudí fouknul ruku... Mno, pokud by rozhodčí měřil stejně na obě strany, měl písknout desinu také za nastřelenou ruku ve vápně Mnichova FCA 4ever

Reagovat
smazaný uživatel

páni to se jen tak nevidí, že tu někdo fandí někomu takovýmu jako Augsburg Jak si k nim přišel? Jinak souhlasim ta penalta pro Bayern asi být neměla....

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg je nádherný město v přijatelném dosahu, FCA pak sympatickej maloklub s útulným stadionem, navíc tam hraje můj oblíbenej plejer z Bohemky Honza Morávků

Reagovat
smazaný uživatel

a jak dlouho fandíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Pár let to už bude, sledoval jsem je ve druhé Buli, když tam koučoval knírač Škoda, že se porafal s vedením a musel jít o dům dál (zdravím fans Herthy :-), ale Markus má taky svoje kvality a třeba z něj jednou bude pan trenér

Reagovat
jv

Zatím ukazuje, že by jím snad jednou opravdu mohl být.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
placa

pekně Hříbata

Reagovat
Arne

Paráda Konečně za tři body venku, podle prvního sestřihu to asi zařídil všecko Adrián (kterej s tou pleší vypadá dost divně)... Obě penalty směšný, ale ta písknutá pro nás asi víc. Pekarík po roce dal dobrej centr a já to zrovna propásnu, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Herte to neskutočne prajem

Reagovat
Werkrider

Ja tiež Herthe prajem.

Reagovat
Arne

A Lasagne dva góly, přitom HSV prohrálo, taky ideál... Jen škoda BVB, ale ve Wolfsburgu se ztráta dala čekat.

Reagovat
Werkrider

Len keby to ešte niekto nezachytil, Julan Brandt podpísal s Leverkusenom do 2019.

Reagovat
Arne

To málokdo zachytil... Pochybuju, že by se s tímhle Leverkusen nepochlubil, kdyby už skutečně podepsal.

Reagovat
Centrofixka

Z akého zdroja to máš?

Reagovat
Werkrider

Zdroj neprezradím

Kvôli nejakej "zmluvnej mlčanlivosti" to oznámia zrejme až po novom roku.

Podobne by malo byť v blízkej dobe oznámené uzavretie kontraktu s Bryanom Cristantem z AC Milan.

Reagovat
db18

...spíš teď by to stejně bylo protiprávní, podepsat smlouvu s hráčem, který má smlouvu na déle než 6 měsíců u jiného zaměstnavatele....

Reagovat
db18

FCA má v plánu stěžovat si na chování sudího Gaggelmanna...

Reagovat
Arne

Nedivím se, nehledě na to "verpiss dich"... Stejně jako proti nám vám rozhodčí prakticky přihrál na první branku. Sice se včera našly horší přehmaty, ale i tak je to pomalu k zamyšlení.

Reagovat
db18

Ono to právě má být proti tomu slovníku a způsobu jednání s hráči FCA oproti bratříčkování s hráči FCB...

...u prvná branky to posral Mandžukić a měl se pískat ofsajd, ale myslím, že i bez Maria by po tom Hitz skočil

Reagovat
Arne

To je dost možný, ale zcela nepodstatný.

Reagovat
monty25

Jak už jsem psal vedle, včera jsem střídal Liverpool, Schalke a ještě k tomu hokej... Přesto jsem ze zápasu Schalke viděl všechny góly živě. Ten první mě ale moc nepotěšil, protože padnul do domácí sítě. Předcházela tomu velká chyba Neustädtera a nemůžu si pomoct, podle mě stál Hildebrand zase špatně (nevím, možná jsem na něj až moc alergický). Nejvíc mě ale zase "dostávalo", jak Hildebrand včera párkrát rozehrával od vlastní brány. To aby se mu obránci už pomalu báli poslat malou domů... Každopádně ten gól padá hlavně na vrub Neustädtera, který nedokázal vyřešit rozehrávku a ztratil míč na vlastní polovině... Pak jsem se spíš díval na Liverpool nebo na hokej a když jsem zase přepnul na Schalke, tak to bylo pořád 0:1. Ovšem za pár minut přišlo vyrovnání, když Draxler odcentroval a hlavou se trefil Boateng. Schalke začínalo mít čím dál větší převahu, ale na ten rozdílový gól si muselo ještě počkat. Dočkalo se v 85. minutě, když tentokrát centroval Fuchs a Boatengova hlava byla opět neomylná. Musím říct, že Boateng je pro Schalke naprosto klíčový hráč a takhle vydařenou posilu jsme už dlouho neměli. Co jsem viděl, tak ve všech zápasech hrál výborně, tedy snad jenom s výjimkou derby proti Dortmundu, kde zahodil penaltu. Ale jinak je to neskutečně platný fotbalista, který dokáže rozhodovat zápasy a střílet góly prakticky všemi způsoby. Pak ještě v nastavení přidal třetí branku střídající Farfán a Draxler si aspoň připsal druhou asistenci v zápase, když včera neproměnil žádnou ze svých šancí. Farfánovi jsem to hodně přál a jsem rád, že je zase zpátky.

Takže na 4. místo už chybí Schalke jenom 2 body a kdo ví, třeba začne ztrácet i někdo z první trojky...

Reagovat
smazaný uživatel

Timo mohl stát kdekoliv, Kroos se s tím neparál a udělal to dost rychle a přesně.....

Boateng je od zranění poloviční, dnes dal aspoň branky, ale na hřišti o něm moc vědět nebylo. Oproti tomu co předváděl po svém příchodu je to jen slabej odvar. Snad se po repre pauze vrátí ke svým dřívějším výkonům.

jo a Keller ven !

Reagovat
monty25

No, kdyby stál Hildebrand uprostřed, tak by to možná chytil. Ale jak říkám, už jsem na něj alergický, jako jsem byl v posledních letech na Reinu v Liverpoolu. První brankář by měl být oporou mužstva, což Hildebrand určitě není. Je prostě až moc nejistý...

Jak říkám, ten včerejší zápas jsem neviděl celý, takže si netroufám hodnotit úplně všechno. V posledních zápasech Schalke se mi to stává často, že běží ještě jeden nebo dva další zápasy, na které se chci taky dívat... Takže nevím, jestli byl Boateng vidět hodně nebo málo. Na druhou stranu, hraje se na góly a on dal dva, čímž rozhodl zápas.

Reagovat
stas87

dobre ze si to nevidel cele,to by si svojho boatenga okrem tych golov nemohol pochvalit za nic,85 minut nulovy ale dvakrat skoci na center klucovym momentom bola hildebrandova spatna rozohravka,tam to elia mal vyriesit lepsie,prihrat mohol na aarona a bolo by 0:2 a nazdar,takto sa posmykol a bolo z toho hovno a vy ste sa mohli vratit do zapasu,pre nas az moc kruty vysledok ale sanci malo schalke viacej,to je pravda a rozhodca nam odpustil pecku po faule hunta,zapas mal podobny priebeh ako minuly rok kde ste vyhrali 2:1,na schalke nam to nejde potesil ma gebre selassie,dutt ho posunul do zalohy kde to nemoze tak kurvit dozadu mohlo by to fungovat

Reagovat
monty25

To máš pravdu, co se týče té chyby Hildebranda. Kdyby Elia nepodklouzl, tak to pro Schalke asi dopadlo špatně...

Řeknu to takhle: Pokud Boateng v každém zápase nebude moc vidět a přesto dá dva góly, tak to beru všema deseti...

Reagovat
jv

Však pro vás je to jednoznačně nejlepší posila za poslední dobu.

Reagovat
jv

...dlouho jsem ho chtěl právě do BVB.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Transparent: Nižší bytosti v dolech slouží pro lesk labské Florencie...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Pedro10

ten freiburg je jalovy

Reagovat
db18

To se dneska bohužel dalo čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Werner

Reagovat
stas87

mal by som dve otazky:

1, je 12 kol za nami,freiburg v krize,nie len vysledkovej ale aj hernej,je to tym ze nenastupil v idealnom zlozeni po letnych prichodoch a predaji dolezitych hracov alebo je ten problem v hlave hracov?

2,da sa z tej ofenzivnej stvroky vfb(vedad,maxim,werner a leitner/harnik)vytazit viacej pri napadani,agresivite a celkovo presovani? praveze u vfb vidim v tomto smere celkom nevyuzity potencial a tymto by sa mohli zbavit svojho velkeho problemu-oddychovych ci povedzme rovno dochodenych pasazi v takmer kazdom zapase..

Reagovat
db18

1: obojí, postupně to přerostlo v problém v hlavách - pomohlo pak, když se na plac dostali letní posily, ale ty moc často nepomáhají, protože nemůžou...

Reagovat
stas87

streichovi nie je co zavidiet,zasa na druhu stranu-aktualne okrem tej spicky ma podla mna prave on velmi pevnu poziciu,nechcem napisat ze je neodvolatelny ale ma velku doveru,aj ja si myslim ze ak sa daju momentalne zraneni hraci do poriadku tak sa to odrazi nie len na hre ale ja vysledkoch,obcas mam dojem ze oni proste potrebuju loptu do tej siete narvat,je jedno ak,ci po haluzi,nepodarenej strele ale dorvat to tam a dostat sa do vedenia,bojovnost mali vzdycky a minuly rok k tomu pridali futbalovost co im vynieslo EL

hlavne mehmedi by potreboval do seba dostat viacej timovosti,aj ten gol co padol dneska padnut nemusel lebo mehmedi to zadrbal ale stastne sa to ku nemu vratilo a on potom odcentroval

coquelin zatial nedostal prilis moznosti nastupit tam kde hraval v anglicku,na kridlo nema vhodne vlastnosti a je tam polovicny,zatial naozaj nevydarena posila

hanke bol zraneny,potom sa vratil ale prave mike asi nie je typom ktory tim dostane z krize,vzdycky mi prislo ze on sa skor viezol na vlne uspechu

ceske duo nema zymsel hodnotit,ti fakt potrebuju hrat len ked budu 100% fit

klaus prilis nepresvedcil,na povest talenta z greutheru nenaviazal zatial,tiez by som ho oznacil za sklamanie v doterajsom priebehu

Reagovat
db18

On tolik zápasů taky neodehrál, takže s tím bych asi ještě počkal...

...a u Pilaře si myslím, že by bylo dobrý ho tam dávat třeba i na 10 minut - i když po té dlouhé pauze je to pro něj lepší, že nechtějí moc riskovat...

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzera to, ze Streich ma na DM ine kone nez Coquelina (uz tam pouzil styri varianty, nikdy jeho), s ktorym iba lepi zostavu. Minule tu jeden fanusik Arsenalu pisal, ze na DM je vyborny. Nuz Coquelinovi toto hostovanie v kariere nepomoze.

Reagovat
JozkokozleJ

1)

Freiburg potrebuje dve veci:

1. vypadnut z EL;

2. zimnu prestavku (tu predovsetkym);

V lete odislo vela hracov, nahrady prichadzali postupne a pocas kratkej letnej pauzy nebol cas na zohratie sa. Muzstvo hraje vzdy v inej zostave i nasledkom zraneni. Som presvedceny, ze na jar (po mesacnej zimnej prestavke) to bude iny Freiburg. Streich/Freiburg ten mesiac strasne potrebuje. A ak na jar budu nastupovat v ustalenej zostave (pod preview som ju hadzal), bez vlozenych stvrtkovych zapasov, nie je mozne, aby sa nezachranili s prehladom. Teraz na jesen to chce nazbierat este par bodov, nech vychodzia pozicia na jar nie je az tak stresujuca. Los je vsak nepekny.

2)

Tie oddychovky musi VfB jednoznacne odstranit. Dnes marny SCF mohli kludne dotiahnut zapas do remizy, a to by bolo s ohladom na priebeh prveho polcasu az sokujuce. Dnes ta oddychovka sice nebola az tak hrozostrasna, prislo mi, ze sa stiahli vedome, ale s takymi hracmi je to az zbytocne prizdisracstvo.

Mimochodom, Werner dnes ukazal poriadnu guraz. V takom veku zakoncit v situacii "traja na golmana", to chce aspon istu davku sebavedomia. Ak by to nedal, nabiehajuci pardali by ho zozrali.

Reagovat
stas87

suhlasim,potrebuju este do konca jesene 4-5 bodov minimalne,nutnost bude vyhrat hned po pauze v branuschweigu,tym by odstrelili na cas priameho konkurenta a dostali sa do pohody,mozu sa od toho zapasu odrait,klasicky 6 bodovy zapas pre nich

tvoja zostava je zrejme idealna,hraci su zohraty v nej lebo posobi uz nejaky cas(hlavne v obrane)podstatne pre streicha bude najst hraca podobneho cedricovi,toto je aktualne podla mna ich najväcsi problem,okolo neho sa vsetko tocilo,on bol ten sef,dirigoval ten stred pola,teraz tam je fernandes ktory tieto vlohy nema,na moj vkus riskuje,opusta priestorov a nikto ho nezaistuje,toto asi nie je najvhodnejsi sposob hry v strede pola...uvidime co prinesie darida ak ho teda streich postavi do tej stredovej dvojky,hlavne nech schmid hrava z kraja,v strede je polovicny,na kraji fantasticky,pilar dostal sancu v bremach,nehral zle a vetral svoju lajnu len tam myslim jednu akciu ktora bola velmi nadejna zadrbal solovanim

k 2,ked sa pozrem na absolutnu spicku v BL-bayern a bvb tak prave tam vidim obrovske rezervy,vfb nema problem premenit sance,v percentualnej uspesnosti budu podla mna dost vysoko,takmer vzdy sa dostanu do vedenia ale potom prichadza laxnost,profesorska hra a hlupe chyby ktorych sa treba nevyvaruje ani kvist ci gentner,prave v zapasoch kde vfb vyhrava 1:0 alebo aj 2:0 je dolezite nedostat supera do zapasu,nezatiahnut sa a prenechat aktivitu supera a cakat co vymysli,prave bvb alebo bayern supera dorazi tretim golom a ten väcsinou pride po aktivnom presovani a donuti tak supera k zlej prihravke ci lacnej strate ktoru okamzite z brejkov bayern aj borussia potrestaju,toto vfb nepraktikuje prakticky vobec,supera tak mozu dorazit na 3:0 a uz bez nervov a strachu dohrat zapas,treba na hamburku premrhali svoj naskok tym ze hsv nedorazili,pustili ho spät do zapasu a nakoniec radi odviezli aj ten jeden bod

ja som sa prave cudoval co werner vyvadza kedze mal hned dvoch volnych spoluhracov..ak by baumanna trafil tak verim tomu ze by sa vedad neudrzal a poriadne mu vycinil

Reagovat
JozkokozleJ

Fernandes ale nie je zly, vie byt kreativny. Pomoct mu moze Darida na AM, s ktorym by si mohol menit miesto. Od Daridu si prave slubujem spevnenie stredu, ci uz z pozicie DM alebo AM. Mehmedi je predsa len na AM viac utocnik ako zaloznik. Tych variant tam je viac, Hanke pod Freisom, vysvihnut sa moze Terrazzino, Klaus, ci Kerk. No, uz teraz som zvedavy na jarny Freiburg, snad si tu nemalujem rozpravky

Reagovat
db18

Zase ten Mehmedi by mohl dobře pracovat s Hankem, protože Hanke je dost často "zapadlý" až za AMkem

takže doppelsechs (Darida+Schuster - případně místo jednoho z nich Coq) + na křídlech Klaus a Kerk/Pilař... před nima Hanke+Mehmedi/Terrazzino/Freis...

Na papíře to vypadá pěkně, tak snad to tak i bude

Reagovat
db18

...už se těšim na patch, který opraví nestabilitu obrany a už si za ně musím rozjet hru

Reagovat
JozkokozleJ

V PC hre bude asi Coq dobry. Ved je z Arsenalu V reale uz neverim, ze sa na DM objavi. A vypadol ti Schmid.

Reagovat
db18

To ani nevím, jak se mohlo stát

Reagovat
db18

To ani nevím, jak se mohlo stát

Reagovat
db18

sry za dp

Reagovat
smazaný uživatel

Werner, i když zasobčil, tak

Reagovat
Bayern +

Unser Kapitän wird 30! Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag, Philipp Lahm!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele