12. kolo
09.11.2013 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussen neudrželi vedení a odjíždějí z Wolfsburgu bez bodu

Automobilový celek na rozdíl od předchozího vzájemného utkání na domácí půdě musel dotahovat manko, ovšem dvěma brankami po obrátce skóre otočil a před vlastními fanoušky BVB udolal poprvé od památné mistrovské sezóny! VfL tak vyhrálo již počtvrté za sebou.

Vlci se podle očekávání museli obejít bez svého tvůrce hry Diega, kterého trápí problémy s břišním svalem, a na jeho pozici se díky tomu představil Daniel Caligiuri. Naproti tomu BVB se opětovně spoléhalo na svoji oporu Hummelse, jenž se tak znovu představil po bohu obvyklého parťáka Subotiče. Blaszczykowskiho (žaludeční potíže) poté nahradil Aybameyang.

Hned od prvotního uvedení míče do hry bylo na obou týmech patrné, že rozhodně nedají tomu druhému nic zadarmo a podle toho jsme byli svědky vyloženě taktické bitvy, která však ke škodě mnoho zajímavých situací nenabízela. Po dalekonosném pasu Schmelzera měl nadějnou pozici Aubameyang, jenž se zbavil Knocheho, ovšem následně branku netrefil.

Koncernový tým dostál předzápasovým slovům a očekávaného favorita se rozhodně nezalekl, což mohl ve dvaadvacáté minutě dokumentovat po Ochsově centru Perišić, bývalý hráč Borussie ovšem z bezprostřední blízkosti nepochopitelně tři tyče minul! Ve VfL dlouho přehlížený univerzál na kraj hřiště se o chvíli později prezentoval dalším výstavním centrem, kterým pro změnu ve vymezeném prostoru našel zcela neobsazeného Medojeviče, který ani na okamžik nezaváhal a z první se opřel do balónu, ovšem také jemu se nepodařilo vymezený prostor ohrozit.

Bývalá ikona Eintrachtu na sebe upozornila i do třetice, kdy obrala o balón Mchitarjana, následně se po narážečce dostala ke střele, ovšem Weidenfeller pohotovou dělovku mířící pod břevno bez problémů vyrazil! Po rohovém kopu se do odraženého míče opřel Schmelzer, ale do prostoru branky se jeho projektil nevměstnal. Ve druhé minutě nastaveného času se však ke standardce postavil Reus a výstavní technickou střelou přes zeď nekompromisně otevřel skóre - 0:1!

Po změně stran se plynule navázalo tam, kde se na konci prvních čtyřiceti pěti minut skončilo. BVB mělo převahu a pojistku mohl po rychlém kontru a zpětném pasu od Mchitarjana přidat Aubameyang, gabonský expres ale mezi tři tyče svoji přízemní ránu neposlal. Za další dvě minuty potom bylo srovnáno: Rodríguez ze standardky posadil kulatý nesmysl na hlavu Knocheho, jenž z malého vápna vyrovnal na 1:1. Na závěrečné drama tak bylo zaděláno.

Tento fakt mohl hned vzápětí potvrdit sám švýcarský obránce, ovšem tentokráte z volného přímého kopu Vlci neudeřili. Zelenobílá ekipa se však přece jen dočkala: Caligiuri rozdal do strany na Oliče, jenž poté udělal s míčem na kopačkách pár rychlých kroků do středu pole, aby následně výstavním pokusem do šibenice otočil na 2:1! Od tohoto momentu byli domácí "na koni".

Napínavý fotbal ale mohl prakticky záhy přinést další zápletku, avšak Reus tentokráte z volného přímého kopu zacílil pouze do pravé tyčky Benagliovy svatyně! BVB se ani s přibývajícím časem nevzdávalo, ovšem paradoxně to byli domácí, kdo daleko více hrozil z nebezpečných kontrů. Tak jako tak už se do konce nic podstatného na ukazateli skóre nezměnilo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ivica Olič se Vlkům náramně vyplácí, tahle posila přišla z Bayernu kde válela, Olič byl i v Bayernu hvězdou.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=H8dJGKC-VKQ

No v Bayernu zase tak neválel, možná ve své úvodní sezoně, ale pak se zasekl a bylo jasné že půjde. Wolfsburg je pro takovýhleho hráče klub tak akorád, v jeho věku si už vybírat moc nemůže. Tenhle gól se mu ale náramně vyvedl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele