12. kolo
09.11.2013 18:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Norimberk 3:1

Byly to pořádné nervy a Norimberk dokonce mohl pomýšlet na první letošní ligové vítězství na tom nejméně pravděpodobném z míst, ale Gladbach nakonec stoprocentní domácí bilanci uhájil a díky trefám ze závěru utkání zvítězil 3:1. Smolařem zápasu se stal Niklas Stark, který si vstřelil vítěznou branku do vlastní sítě.

Gladbach se tak vrátil na čtvrtou příčku, ale neměl to s outsiderem vůbec jednoduché - Norimberk předvedl statečný výkon, a ve finále Hříbatům pomohlo i štěstí. "Ukažte kuráž a dejte do toho srdce," nabádal své svěřence před utkáním hostující lodivod Gertjan Verbeek, a hráči ho poslechli - po krátké úvodní pasáži, v níž se nic moc nedělo, začali pořádně kousat. Hosté bojovali jako lvi, napadali soupeře velmi vysoko na hřišti a sami se pouštěli do útočných výpadů. První šanci musel ve 12. minutě likvidovat gólman ter Stegen, ale s Kiyotakeho nízkou střelou si poradil.

O devět minut později však už byl Der Club za svoji snahu po právu odměněn: Kiyotake využil chyby domácí obrany, vybojoval na pravé straně míč a perfektním pasem vysunul Josepa Drmiće, který si naběhl za obranu a zakončoval přesně k tyči. Ani po vstřelení vedoucí branky se Norimberk nikterak nezatáhl, hrál i nadále velmi aktivně a jeho vysoké napadání frustrovalo domácí hráče natolik, že často chybovali v rozehrávce a odevzdávali soupeři míč.

Další šance z toho však nevzešly, a v závěru první půle tak začal vystrkovat růžky i domácí favorit - Arangovu dělovku z voleje musel vyrážet gólman Schäfer (42'), a Kruseho rána zdálky prolétla jen těsně mimo (44'). Na druhé straně na sebe ještě upozornila Kiyotakeho levačka a Feulnerova hlava, ale skóre se do odchodu do šaten už nezměnilo.

Lucien Favre nemohl být v poločase spokojen, a jeho hráči nastoupili do druhé pětačtyřicetiminutovky mnohem odvážněji; měli však velké štěstí poté, co sudí Christian Dingert odmítl v 53. minutě odpískat penaltu za Xhakův faul-nefaul na Drmiće (záložník Hříbat vzal s míčem i protihráčovu nohu). Zhruba o deset minut později se však osud začínal obracet - poté, co byl kvůli problému se stehnem vystřídán hostující stoper Nilsson, musel Schäfer promptně zasahovat proti Raffaelovi. 18 minut před koncem však už bylo vyrovnáno; Arango dostal před bránou příliš prostoru, čehož využil k perfektní ráně na bližší tyč.

To však byl teprve začátek - skutečné peklo se pro norimberské rozpoutalo až poté. O pouhé čtyři minuty později se tragicky uvedl nováček Stark, který vystřídal zraněného Nilssona, když si srazil do sítě Arangův centr z přímého kopu; to byl pro hosty signál k napnutí sil, což vyústilo ve vyrovnávací gól Drmiće. Až na to, že rozhodčí ho neuznal. Drmićova rána z deseti metrů se totiž odrazila od břevna těsně za brankovou čáru, ale Dingert v nepřehledné situaci nechal hru pokračovat.

Zlomený hostující celek už pak pouze dorazil dvě minuty před finálním hvizdem Patrick Herrmann, který z úhlu po Kramerově přihrávce propálil Schäfera potřetí.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberg, aufwachen ! Wir wollen euch in der Bundesliga haben !

Reagovat
smazaný uživatel

Na prohře Norimberku se podepsal jeho vlastní trenér osudovým střídáním - ze hřiště šli nejlepší hráči a ti co je nahradili zařídili prohru svého týmu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele