Bundesliga - souhrn 12. kola

17.11.2012, 17:35, aktualizováno 18.11.2012, 19:21
Komentáře a souhrny
Bayern jenom remizoval v Norimberku, před druhým Schalke ale svůj náskok zvýšil - Königsblauen totiž odjíždějí s prázdnou ze šlágru kola v Leverkusenu. Frankfurt si doma poradil s Augsburgem, Dortmund zase porazil Fürth. Tři body mají i Hamburk, Stuttgart, Werder, Wolfsburg a překvapivě také Freiburg...

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:3

18.11.2012 17:30

Góly: 88. Eren Derdiyok - 7. Makoto Hasebe, 24. Bas Dost, 78. Naldo

Přestože Hoffenheim ovládl v minulé sezóně oba vzájemné souboje, celková bilance se naklání na stranu automobilového celku, který jen potvrdil zlepšené výkony a odváží si ze Sinsheimu další vítězství, které Wolfsburg posouvá o dva body před svého protivníka.

Vesničané vstoupili do utkání se zataženou ruční brzdou a hosté jejich neaktivity pochopitelně velmi rády využili. Po čtyřech minutách o sobě dal vědět Hasebe, dalekonosný pokus však nedokázal usměrnit do branky. Záhy ale Olić napodruhé odcentroval do pokutového území a japonský reprezentační kapitán hlavou z bezprostřední blízkosti přece jen otevřel skóre - 0:1.

Tento moment TSG konečně probudil, další minuty nabídly hru na polovině die Wölfe, avšak zvýšená aktivita vedla pouze k přízemní střele Firmina, kterou si Benaglio pohlídal. Naproti tomu svěřenci Lorenze-Günthera Köstnera dokázali vytěžit z minima maximum: Josué využil právě špatné přihrávky mladého krajana, následně pak naservíroval mičudu Dostovi, který si za pomoci levé tyče poradil jako starý mazák - 0:2. Tři minuty před odchodem do kabin mohl snížit Salihović, hlavou ale našel pouze nachystaného brankáře Vlků!

Do druhé poloviny poslal Markus Babbel na trávník mladého Vincenza Grifa (vystřídal Daniela Williamse) a Němec, jenž vlastní rovněž italské občanství o sobě dával náležitě vědět. I po jeho práci měli během pár minut šanci Volland, Joselu a opětovně Volland, ani z jedné příležitosti však nezapršelo! Nátlaková hra domácího mužstva dávala VfL možnost k rychlým protiútokům - jeden takový rozehrál Naldo, míč se pak přes Diega ocitl až u Dosta, tomu však za minutu dvanáct překazil radost pohotový Delpierre! Odpověď přinesly neúspěšné šance Salihoviče, Grifa a Joselua.

Vládce hoffenheimské lavičky zkoušel všechno možné a dvacet pět minut před koncem se rozhodl pro riskantní krok, když místo obránce Jensena poslal na trávník dalšího čistokrevného útočníka Schipplocka (už byl na hřišti Derdiyok). Vzápětí ovšem dorazil pro vesnický tým konečný direkt: Naldo se postavil ke standardce a parádní ranou okolo zdi nedal Wiesemu šanci zasáhnout - 0:3. Dvě minuty před konečným hvizdem zaznamenal alespoň symbolický zásad Derdiyok, jenž okamžik předtím dokonce mířil taktéž hlavou do břevna!

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Fortuna Düsseldorf 2:1

18.11.2012 15:30

Góly: 51. Nils Petersen, 82. Kevin De Bruyne - 10. Jens Langeneke (pen.)

Proti dobře bránící Fortuně se brémský Werder prosazoval v rámci dvanáctého kola jen s velkou námahou, nakonec však domácí borci slavili výhru 2:1. Na Weserstadionu bylo k vidění velmi zajímavých devadesát minut, po jejichž vypršení se prodloužila nelichotivá série düsseldorfského celku již na sedm ligových zápasů bez výhry. Domácí fotbalisté sice jako první inkasovali branku, ve druhém poločase však dokázali stav otočit a posunout se tak v tabulce na průběžné sedmé místo.

Pro brémské mužstvo to byl první zápas od odchodu dlouholetého sportovního ředitele Klause Allofse. Proti hluboko zatáhnutému a vyčkávajícímu soupeři se Brémy velmi rychle a snadno chopily iniciativy. Po deseti minutách hry to však byla jedenáctka klubu ze Severního Porýní, která mohla oslavovat první vstřelenou branku. Jednalo se o vůbec první zajímavější kontr hostů: Kruse potáhl balon do vápna Zelenobílých, kde akci resolutně ukončil svým faulem Sokratis, za což byla Schaafova družina ztrestána pokutovým kopem. K tomu se postavil Langeneke, jenž svým úspěšným zásahem mohl oslavit svůj dvoustý start v dresu F95 tím nejlepším možným způsobem.

V úvodní čtvrthodině tak stihlo Schaafovo mužstvo ukázat své dvě tváře: Do útoku nebezpeční, avšak v defenzívě velmi nespolehliví. Na domácích fotbalistech byla patrná snaha o rychlé vyrovnání. Petersen a následně Elia však své šance prozatím neproměnili. Ochozy stadionu si pak mohly s úlevou oddechnout, že podobně špatně naložil se svou příležitostí na druhé straně Ilsö, jenž se zjevil před brankářem Mielitzem zcela sám, čímž se zranitelnost Werderu v obraně jenom potvrdila.

Do konce prvého poločasu se k zakončení dostali ještě aktivní Elia a hlavičkující Arnautovič - zejména ve druhém případě chybělo po zahraném rohovém kopu skutečně jen málo. Rakušanův pokus však bylo také to poslední, co v úvodní pětačtyřicetiminutovce stálo za zmínku. Po změně stran zařadilo domácí mužstvo ještě o jeden rychlostní stupeň výš. Hráči Fortuny se nyní již do hry prakticky nedostávali a jejich snahy o rychlé protiútoky ochably. Brémy byly za svou aktivitu odměněny již za šest minut. Z ostrého úhlu nacentroval do malého vápna Schmitz a Petersen svou hlavičkou bez problémů vyrovnal.

Fortuna se potácela, Werder chtěl více. Po vyrovnávací brance se rychle dostavily další nadějné příležitosti pro fotbalisty v zelenobílém: Po rohovém kopu hlavičkoval nebezpečně hříšník z první půle Sokratis, po hodině hry podruhé nedotáhl další Schmitzovu výzvu Petersen jen o vlásek. Giefer se pak musel činit jak proti jedovaté ráně Arnautoviče, tak v případě Eliovy dalekonosné střely. Elia sahal po svém gólovém zásahu i v minutě 74., kdy však z pěti metrů pálil zcela mimo.

Přesto bylo otázkou času, kdy se domácím povede vstřelit vítěznou branku. Situace se sice ještě stačila zkomplikovat vyloučením nedávného hráče Fortuny Lukimyy po jeho zákroku na Kruseho. Navzdory početní nevýhodě však brémští fotbalisté přetavili dosavadní převahu v kýžený gól: O vítězství rozhodl svým povedeným střeleckým pokusem mladý Belgičan de Bruyne, na jehož branku hosté odpovědět nedokázali.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2:0

17.11.2012 18:30

Góly: 45. André Schürrle, 67. Stefan Kießling

Očekávaný šlágr dvanáctého bundesligového dějství nenabízel dlouho nikterak oku lahodící pokoukání, nakonec však Leverkusen potvrdil domácí neporazitelnost, čímž Königsblauen podruhé za sebou odkázal na bezbodový výlet.

Farmaceutici podstoupili oproti porážce ve Volkswagen Aréně mírné okysličení a zpátky do základní sestavy se vrátila trojice Leno - Toprak - Rolfes, kterým museli uvolnit místo Rensing, Manuel Friedrich a Hegeler. Na druhé straně nemocného Afellaye vystřídal Draxler.

Povzbuzeni dlouhodobou vzájemnou bilancí začali hráči Bayeru aktivněji, ani mírná územní nadvláda však dlouho k ničemu nevedla. Vytržení ze zarytého stereotypu tak dorazilo až po rychlé křídelní akci Castra, na jejímž konci stála pohotová střela Rolfese, tu však zablokoval Höwedes. Domácí kapitán měl prsty i v další akci, kterou ve třinácté minutě zakončoval Kießling, jeho projektil ale mezi tři tyče nemířil!

Většina časového pásma prvního dějství se odehrávala na útočné polovině Werkself, které ovšem chyběla potřebná jiskra ve finální fázi a většina střeleckých pokusů dopadla podobně jako rána Carvajala - naprosto neškodně pro Unnerstalla, kterému takovéto pokusy ale na druhou stranu sloužily jako ideální prevence před promrznutím. Zamrznout ale mohlo z ničeho nic ve 27. minutě domácí publikum: Draxler se nenadále protlačil ke střele, pohotovou přízemní ránu ale Leno stačil vyrazit a neméně přesvědčivě reagoval i na dorážku Huntelaara!

Naprostá většina ofenzivní potence domácího celku putovala přes ofenzivní trojlístek Schürrle - Kießling - Castro, který už několikrát během letošní sezóny dokázal, že si stoprocentně vyhoví (ještě ve spolupráci se Samem). To chtěl ze standardky potvrdit i Castro, technický pokus však nedokázal nasměrovat do branky. Už v nastavení ale vykouzlil na tváři mnoha fanoušků úsměv Schürrle, který dokonale napravil předchozí nepodařený kontr, potáhl si mičudu přes půlku hřiště a následně fantastickou dělovkou k pravé tyči Unnerstallovy branky zavěsil - 1:0.

Jenom pět minut druhé části stačilo hostujícímu kormidelníkovi Huubu Stevensovi k tomu, aby se definitivně ujistil, že to ve stávajícím složení prostě nepůjde, a poslal rozcvičit kompletní osazenstvo z lavičky náhradníků. Ani příchod "domácího miláčka" Barnetty (nahradil Holtbyho) obraz hry nezměnil a po hodině hry se výše napsané jen znovu potvrdilo. Kießling předal Benderovi, jeho projektil ovšem mířil jen do levé tyče Unnerstallovy branky, následný chytře zamýšlený pokus prvně jmenovaného jen lehce učesal horní síť gelsenkirchenské svatyně!

Sám vytáhlý kanonýr měl velkou možnost v šestašedesáté minutě, avšak na skvěle reagujícího Unnerstalla nevyzrál! Hned za minutu však pomohl Leverkusenu Fuchs, jehož chybu využil Castro a Kießling už následně nezaváhal - střela na zadní tyč tentokráte prošla hostujícímu brankáři pod tělem - 2:0. Pohodu S04 následně prokázal Farfán, který se při střídání názorově nepotkal s koučem a musel předčasně do kabin...

Deset minut před koncem si Schürrle šikovně vymodlil, po zákroku Neustädtera, u sudího Starka penaltu, tu však nedokázal proměnit ve třetí branku evidentně fyzicky vyčerpaný Kießling! Další zákrok na domácího rychlíka vzápětí "vyautoval" Papadopoulose, který rovněž neudržel nervy na uzdě a snažil se vybít nervy na všem, co mu přišlo do cesty... Castro ještě nevyužil další volný přímý kop.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 4:2

17.11.2012 15:30

Góly: 7. Sascha Mölders (vl.), 32. Stefan Aigner, 52. Alexander Meier, 75. Alexander Meier (pen.) - 45. Ja-cheol Koo, 64. Sascha Mölders

Po dlouhou dobu frankfurtského duelu domácího Eintrachtu s FC Augsburgem byla družina trenéra Veha lepším týmem, jenž se prezentoval zanícením a nadšením pro hru. Orli měli navrch a pro hosty ze Švábska jakoby ani nebylo na hřišti vyprodaného Waldstadionu místo. Weinzierlovi svěřenci sice dokázali využít dvou nepozorností v domácí obraně, dva góly však tentokrát nestačily. Svými brankami totiž utkání rozhodl Meier a Eintracht tak zmenšil svou ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov.

Hosté měli to odpoledne i velký kopec smůly, jelikož v sedmé minutě ulehčili situaci svému soupeři vlastní brankou: Schwegler zahrával z levé strany přímý kop, jenž skončil na noze nic netušícího Mölderse, od kterého se balon odrazil nechytatelně pro gólmana Amsifa. Tato událost borce FCA znejistěla a draví Orli toho hodlali využít. Pravdou však také je, že ze své převahy toho domácí páni zas tak tolik nevytěžili. Jenom Meier a Jung se dostali do zajímavějších střeleckých pozic, z nichž se však nic neurodilo.

Další branka tak padla "až" po půlhodině hry: Japonec Inui se blýskl parádní přihrávkou, kterou poslal Aignera na steč augsburské svatyně. Aigner ještě stihl setřást dotírajícího Langkampa, aby následně suverénně obstřelil bezmocného Amsifa - 2:0. Ještě do poločasu mohl být osud hostujícího celku zpečetěn - to by však musel Matmour potrestat "blackout" gólmana FCA. Amsif totiž alžírskému Francouzi poslal balon přímo na nohu, avšak nikým nebráněný útočník pálil zcela mimo. Jeden lapsus tak vystřídal druhý.

Dominance Eintrachtu byla taková, že si trenér Veh dovolil nestřídat do kabin se odebravšího Rodeho, jemuž museli lékaři pomoci s krvácející ranou na hlavě. Do té doby nevýrazní hosté se chopili své šance a početní výhodu přetavili v gólový zásah. Domácí zadák Oczipka se při odvracení rohového kopu zrovna nevyznamenal a Koo se dostal ke střele zpoza vápno. Korejec svou přímou ranou rozvlnil Trappovu bránu a do kabin se tak odcházelo jen za jednobrankového vedení domácího celku.

Ve druhém dějství navázali Orli na svou hru v prvé pětačtyřicetiminutovce a přimáčkli svého soupeře k Amsifově bráně. A za sedm minut byla augsburská obranná vozba pokořena potřetí: Ošetřený Rode vysunul svou přihrávkou do šestnáctky Aignera. Ten našel lépe postaveného Meiera, jenž snadnou střelou vrátil domácím dvoubrankové vedení. Frankfurtští následně propadli opojným ofenzivním hrátkám, čímž opomněli na zadní vrátka. Trest přišel co by dup: Werner našel svým pasem v soupeřově vápně Oehrla. Ten si ještě stihl všimnout lépe postaveného Mölderse, pro nějž bylo zakončení z krátké vzdálenosti formalitou.

Nadále bylo o co hrát a domácí se museli znovu zkoncentrovat a pohlídat obranu. O rozhodnutí zápasu se čtvrthodinu před koncem základní hrací doby postaral Meier, jenž proměnil svou penaltu. A co že trestal? Ostrzolek se rozhodl odvrátit vzdušný balon roznožkou, počínal si však nešikovně a jeho hraní rukou bylo oním důvodem, proč hlavní sudí Florian Meyer zadul do píšťalky a ukázal na značku pro pokutový kop. Pozorní Orli pak dotáhli utkání do zdárného konce, čímž zareagovali na zaváhání FC Bayernu Mnichov tím nejlepším možným způsobem.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 1:0

17.11.2012 15:30

Góly: 63. Heung-min Son

Fotbalisté Hamburku zvládli důležité utkání a souboj s Mainzem nakonec po velmi vyrovnaném průběhu dokázali těsně zvládnout. Jedinou branku vsítili krátce po hodině hry, nicméně vzhledem k mnoha šancí mohlo padnout branek mnohem více. Hamburk se tak v tabulce posunul prozatím na osmé místo se sedmnácti body, Mainz je pouze o skóre lepší a patří mu sedmé místo.

Mainz byl v úvodu velmi aktivní a snažil se vmyslet překvapivé kolmé přihrávky přímo do vápna, domácí naopak hrozili hlavně ze standardních situací zásluhou Rafaela van der Vaarta. První vážnější možnost si po necelých dvaceti minutách vypracovali domácí, když střelu Marcella Jansena z více jak pětadvaceti metrů dokázal vyrazit brankář Christian Wetklo s velkými problémy do bezpečí. Hosté zahrozili vážněji ve 25. minutě.

Hezkou přízemní kombinaci zakončil následným centrem do vápna Jan Kirchhoff a nabíhajícímu Marcelu Riisemu chybělo k zakončení před prázdnou brankou půl kroku. Pět minut před přestávkou mohl po obrovském nedorozumění hostující obrany skórovat Maximilian Beister, jenže zbrkle poslal svůj pokus nad branku Mainzu. Začátek druhé půle byl velmi opatrný, dít věci se začaly až po hodině hry.

Nejprve ještě přesně v 60. minutě hlavičkoval po pasu do pokutového území Kirchhoff, ale jeho nadějný pokus skončil o několik decimetrů vedle levé tyče. V 63. minutě se ale Hamburk dočkal. Po dlouhém centru z levé strany propadl míč přes obránce Noveskiho a brankáře Wetkla až k udivenému Heung-Min Son, který se ale situace nezalekl a s přehledem poslal míč do prázdné branky. Hosté si poté žádný výrazný tlak nedokázali vytvořit.

Hra se hodně kouskovala častými střídáními či fauly, a i když v závěru šel do pokutového území soupeře i brankář Wetklo, tak se stav už nezměnil. V dresu hostů odehrál celých 90. minut český obránce Zdeněk Pospěch. Hamburk se pokusí v příštím kole potvrdit toto vítězství na půdě zachraňujícího se Düsseldorfu, Mainz doma přivítá silný Dortmund, který je v tuto chvíli na čtvrtém místě tabulky.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Bayern Mnichov 1:1

17.11.2012 15:30

Góly: 46. Markus Feulner - 3. Mario Mandžukić

Z Norimberku si mnichovský FC Bayern odváží bod za remízu 1:1. Úvod utkání přitom nikterak nenasvědčoval tomu, že favorit sehraje s aktuálně trápícím se soupeřem vyrovnanou partii, a že dokonce nebude s to využít čtvrthodinu přesilové hry. Mnichované sice zaskočili svého protivníka velmi brzkou a uklidňující branku, avšak to samé pocítili na vlastní kůži po změně stran. Bez Robbena a Ribéryho se tak mnichovskému gigantovi nepodařilo dosáhnout na skoro povinnou výhru nad FCN, jehož by naopak tento výsledek mohl nakopnout k lepším zítřkům.

Se šesti změnami v zahajovací sestavě vyrukoval mnichovský FC proti jedenáctce norimberského Der Clubu. Důvodem byla nejen zranění několika opor, ale i blížící se těžká bitva ve Valencii v rámci Ligy mistrů. Proto trenér Heynckes pošetřil právě hvězdného Ribéryho, jehož na levém křídle nahradil Shaqirim. Místo Lahma se pak na pravé obraně objevil Rafinha.

První branka na sebe nenechala dlouho čekat. Již ve třetí minutě dostal předzápasový optimismus Heckingova výběru těžký direkt, když Mandžukič otevřel skóre. Při svém obranném zákroku odpálil Klose míč přímo k Tymoščukovi. Ukrajinec, suplující za zraněného Luize Gustáva, poslal balon na Kroose, jenž periferně viděl volného Chorvata, kterého svou přihrávkou napříč vápnem vyzval ke snadnému zakončení. Rychlou brankou získali hosté výhodu, ze které dokázali těžit. Kontrolovali hru a po ztrátě balonu se nezdráhali uplatnit malé fauly. Nažhavení Frankové se tak jen těžko dostávali do tempa a kouskováním hry se jim hroutilo zakládání útočných akcí.

To nic neměnilo na skutečnosti, že se domácí fotbalisté čím dál častěji dostávali až k mnichovské šestnáctce. Bavoři hráli na půl plynu, s vedením v zádech toho svému soupeři dovolovali čím dál více. A tak navzdory četným nepřesnostem v přihrávkách zaměstnali norimberští borci favoritovu defenzívu. O vzrušení se staral na pravé straně Chandler, po jehož akcích mnohdy zásoboval Mnichovany svými rohovými kopy Japonec Kiyotake.

Nejednou však také Frankové při svých ofenzivních manévrech opomněli bránit, což se jim mohlo vymstít zejména po akci Shaqiriho a Rafinhy. Po Švýcarově přihrávce totiž stanul brazilský zadák před Schäferem zcela sám. V duelu muže proti muži však potvrdil, že střílení branek není jeho úkolem a na skvěle reagujícím domácím kapitánovi ztroskotal. Před odchodem do šaten pak Shaqiri poslal balon na mnohem pravděpodobnějšího střelce Kroose, avšak reprezentační záložník zahodil svůj hlavičkový pokus, kterým přesně trefil Schäferovu náruč.

Kdo se z návštěvníků Frankenstadionu zdržel o poločasové přestávce, mohl jen litovat, že propásl šokový úvod druhého dějství. Hned ve druhé minutě totiž vyslal Feulner tak trochu propagační střelu - ta však k údivu všech přítomných skončila v mnichovské síti. Opakované záběry odhalily podivnou trajektorii Feulnerovy rány, která se těsně před Neuerem náhle zkroutila. Na prudkou změnu směru něm. gólmanská jednotka nemohla zareagovat. Pár okamžiků nato se už už mohlo mluvit o rychlém obratu skóre, když Frankové přečíslili svého soupeře. Gebhart však zakončoval velmi ukvapeně a ani Polter se svou dorážkou nenaložil tak, jak měl.

V 67. minutě zahrával Kiyotake přímý kop, kterým našel na vzdálenější tyči Poltera. Mladý útočník ohrozil hosty nebezpečnou hlavičkou, avšak pozorný Neuer byl o své pravé tyče včas a vytěsnil míč na rohový kop. I ten vypadal pro domácí slibně, Nilssonově pokusu tentokrát chybělo půl metru. V minutě 76. byli Frankové blízko možnosti zahrát pokutový kop - to by si však musel hlavní arbitr utkání všimnout Danteho hraní rukou v mnichovské šestnáctce.

Pár okamžiku nato uviděl svou druhou žlutou kartu v zápase Gebhart a šance na senzační vítězství se domácím zredukovala na minimum. Heynckesova ekipa hodlala powerplay zužitkovat, aktivní Shaqiri přihrával na volného Pizarra, před nímž v posledním možném okamžiku zakročil svou roznožkou Klose. Do závěrečného hvizdu se překvapivě nic dalšího neudálo a Bayern Mnichov tak své jubilejní sté utkání s bavorským soupeřem nemohl oslavit výhrou.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 1:2

17.11.2012 15:30

Góly: 33. Mohammed Abdellaoue (pen.) - 12. Jonathan Schmid, 55. Jan Rosenthal

Fotbalisté Freiburgu dokázali překvapit favorita a na jeho půdě zvítězili v poměru 2:1 hlavně díky skvělému úvodu obou poločasů. Favorizovaný Hannover určitě šance měl a byl blízko alespoň nerozhodnému výsledku, nakonec ale zůstává před vlastními fanoušky bez bodů.

Freiburg má šestnáct bodů a díky tomu poskočil zatím o tři příčky nahoru na osmé místo, má navíc pouze jednobodovou ztrátu právě na Hannover. Freiburg využil hned první vážnější akci zápasu a tento moment ho hodně nakopl. Už ve 12. minutě po krásné kolmici Daniela Caligiuriho do vápna dokázal poslat míč levačkou přímo k tyči Jonathan Schmidt. Po čtvrt hodině hry navíc hosté mohli svůj náskok ještě zvýšit a opět u toho byl Caligiuri.

Ten se napřáhl z dobrých dvaceti metrů a gólman Ron-Robert Zieler famózně vyrazil jeho pokus na roh. Poté se hrálo delší dobu hodně vyrovnaně a domácím pomohla krátce po půlhodině hry odpískaná penalta. Fallou Diagne totiž fauloval ve vápně Mame Dioufa a rozhodčí nařídil pokutový kop, který s přehledem proměnil Mohammed Abdellaoue střelou do protipohybu gólmana Olivera Baumanna. Další vážnější příležitosti byly k vidění až po přestávce.

Hosté byli v úvodu poněkud aktivnější a do další šance se dostal Caligiuri, avšak Zieler opět skvěle vyrazil. Nicméně deset minut po přestávce padla rozhodující branka utkání. Max Kruse se skvěle uvolnil a našel rozeběhnutého Jana Rosenthala, který s přehledem skóroval - 1:2. V 65. minutě mohl srovnat střídající Didier Ya Konan, který strávil na hřišti pouhé tři minuty, jeho pokus z hranice pokutového území ale fantasticky vyrazil Baumann.

V závěru zápasu se hrálo ostřeji a rozhodně mohla padnout červená karta, jenže po žádné vážnější příležitosti už nebylo ani slechu a hosté díky skvělé obraně těsný náskok ubránili a se soupeřem už tak neprohráli třikrát v řadě. Hannover bude mít šanci na nápravu v příštím kole na půdě Bayernu Mnichov a bude to mít hodně těžké, Freiburg přivítá konkurenční Stuttgart a určitě může tohoto soupeře porazit, zvlášť když předvede podobný výkon jako nyní.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:2

17.11.2012 15:30

Góly: 7. Martin Stranzl - 8. Martin Harnik, 72. Roel Brouwers (vl.)

Zaváhání s Hannoverem budiž z pohledu Stuttgartu zapomenuto, švábský celek dokázal na fatální zkrat zareagovat tím nejlepším možným způsobem - výhrou v Mönchengladbachu! Hosté tak potvrdili, že se jim proti Hříbatům výjimečně daří, prohráli s nimi jen dva z předchozích devětadvaceti vzájemných zápasů!

Fanoušci se v Borussia-Parku dočkali možná až nečekaně raketového začátku. Domácí měli přece jen trochu více ze hry a po pěti minutách vyzkoušel Ulreichovu pozornost Herrmann, hostující brankář si však nadvakrát poradil. Vzápětí ale Tasciho pas zachytil Stranzl a parádní dalekonosnou ranou do pravé šibenice otevřel skóre - 1:0. Spolupráce Molinara a hlavičkujícího Harnika ovšem přinesla bleskovou odpověď - 1:1.

Šváby tento moment nakopl a vířivý pohyb míče přidělával domácí ekipě značné problémy, přesto mohl zůstat ter Stegen v klidu. Postupem času se Borussia z tlaku vymanila a sama se ujala kormidla, Arango a Hanke však na Ulreicha recept nenašli! Zbytek prvního dějství nabídl poněkud úspornější režim, který vyjma Traorého standardky a dalekonosného pokusu Stranzla již žádné další šance nenabídl.

Po změně stran opět nastal razantní nástup die Fohlen, paradoxně však mohlo udeřit na opačné straně: Harnik vyslal ke zteči Gentnera, ten ale nejdříve ztroskotal na strážci domácí branky, aby se mu následně postavil do cesty obětavý Brouwers! Hlušší pasáž následně vydržela až do sedmdesáté minuty, kdy na sebe začal opět strhávat pozornost Stuttgart. Během dvou minut měl dvě možnosti Ibišević, napoprvé ale branku nenašel a druhou ránu zastavil skvělý ter Stegen! Ani to však nebylo Gladbachu nic platné, hned záhy si totiž Kuzmanovičův pas srazil do vlastní branky Brouwers - 1:2. Hektický závěr přinesl jen hlavičku Stranzla, ta si však cestu mezi tři tyče nenašla.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Greuther Fürth 3:1

17.11.2012 15:30

Góly: 3. Robert Lewandowski, 15. Robert Lewandowski (pen.), 42. Mario Götze - 5. Zoltán Stieber

Borussen splnili povinnost na jedničku a na půl plynu dokázali přehrát po většinu utkání neškodný Greuther, který se po slibném začátku již na další odpor nezmohl. BVB si tak po dvouzápasové pauze zapisuje doma opět tři body!

Architekt dortmundských úspěchů Jürgen Klopp si sice před utkáním veřejně postěžoval na vyjádření Ivana Perišiče (pokud se do zimní pauzy neprobojuje do základní sestavy, tak chce odejít), přesto chorvatského reprezentanta překvapivě zařadil do úvodní jedenáctky. Vyjma Grokreutze nehrál ani Reus, jehož pro změnu nahradil uzdravený Kuba, problémy vykurýroval také Subotić, kterému uvolnil místo Felipe Santana.

Zařazení bývalého hráče belgických Brugg mělo očividně prozíravý a přínosný efekt - Perišić byl od první chvíle aktivní, presoval, neustále se spoluhráčům nabízel a nikoho tak nepřekvapilo, když se po dvou minutách hry postavil k volnému přímému kopu, Grün však byl u své levé tyče připravený! Hned vzápětí na sebe upozornil Götze, který se prosmýkl kolem Nehriga se Sobiechem a jeho akci pohotově dokončil Lewandowski - 1:0. Odpověď však dorazila blesková: Zillnerova kolmice za obranu sice nenašla Azemiho, pozorný Stieber ale chytrým zakončením celou práci dokončil - 1:1.

Rychlé vyrovnání Borussii srazilo hřebínek a další minuty z nastoupeného trendu přece jen trochu slevily, přičemž jsme byli svědky zejména nelítostného souboje o střed pole. Ve čtrnácté minutě však bylo znovu všechno jinak: Blaszczykowski se šikovně otočil s míčem ve vápně a Nehrig polského křídelníka zastavil pouze za cenu pokutového kopu - Lewandowski chladnokrevně do protipohybu Grüna proměnil - 2:1.

Jednoznačně ovšem na trávníku vyčníval jiný ofenzivní hráč z domácího tábora - Mario Götze si chvílemi dělal s hráči Greutheru, co se mu zrovna zachtělo, naráz tak dokázal obelstít hned tři protihráče a ještě připravit střeleckou možnost pro Kubu, ten však do prostoru branky nemířil. Na opačné straně po delším čase zahrozil Sararer, který udělal pár rychlých kroků do středu pole, pak ale střílel nepřesně.

Dortmund častokrát procházel franskou defenzivní vozbou doslova jako nůž máslem a Lasse Sobiech tak od svých kmenových spoluhráčů rozhodně nedostal, při svém premiérovém startu v základu, nic zadarmo. Po půlhodině hry domácím značně usnadnil práci Schmidtgal, Götze ještě následně předal Blaszczykowskimu, ten však o fous nedokázal usměrnit přízemní střelu na zadní tyč hostující svatyně! Pohodu BVB mohl opět naráz odvát Sararer, který další parádně zatočenou střelou zaťukal na vzdálenější tyč Weidenfellerovy branky, dorážejí Azemi potom ztroskotal na domácím brankáři, přesto byl srbskému mladíkovi nesprávně pískán ofsajd.

Nejpohlednější akce prvního dějství přišla tři minuty před odchodem na přestávku, kdy Kuba pohotově z první narazil do běhu Götzemu, jenž si tváří v tvář vychutnal Grüna, následně ještě nechal "projet" skluzujícího Schmidtgala a celou akci stylově zakončil do prázdné branky - 3:1.

Po změně stran se pokračovalo dle dortmundských not, Kloppovy ovečky držely kulatý nesmysl výhradně na svých kopačkách a SpVgg se v podstatě omezilo jen na holé vykrývání prostoru na vlastní polovině - mnoho zajímavých akcí tak logicky k vidění nebylo. Jednu z mála předvedl v 58. minutě hladový Kuba, jenž se prodral hned přes tři hráče (!), proti Grünovi však již následně neuspěl! Závěrečná půlhodina už se víceméně dohrávala jen z nutnosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov12101133:531
2.Schalke 041272322:1423
3.Eintracht Frankfurt1272325:1823
4.Borussia Dortmund1264226:1322
5.Bayer Leverkusen1263321:1721
6.Hannover 961252525:2017
7.Werder Brémy1252520:1817
8.1. FSV Mainz 051252515:1417
9.Hamburger SV1252512:1417
10.SC Freiburg1244416:1416
11.Borussia Mönchengladbach1244418:2316
12.VfB Stuttgart1244414:2016
13.VfL Wolfsburg1242612:1914
14.TSG Hoffenheim1233618:2612
15.1. FC Norimberk1233610:1812
16.Fortuna Düsseldorf1225511:1811
17.Greuther Fürth1214710:237
18.FC Augsburg121388:226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (76)

Přidat komentář
smazaný uživatel

25 00 eur tolko ma stal tip na hannover, neuveritelni podvod to mala bit cista jednicka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Mafia

Reagovat
HSV1887

Konečně HSV bodoval i doma. Výkon nic moc, ale obrana zahrála parádně!

Co ten Hannover? 22 zápasů doma bez porážky a poslední tři zápasy a dvě prohry..

Reagovat
JozkokozleJ

Dost slaby vykon od HSV. Dnes VdV nevyditelny a to dost poznamenalo vykon celeho muzstva. No za gol z ofsajdu

Reagovat
HSV1887

Tak žádná sláva to nebyla, ale hlavní jsou tři body. Rozhodčí HSV dneska dost pomohl.. gól z offsidu, neodpískaná penalta po jasném faulu Mancienneho..

Reagovat
HSV1887

Ty woe nevYditelný?? To si nechtěl..

Reagovat
JozkokozleJ

Au Hanba ma fackuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Mit der Nummer 10......maaarioooo???? GÖTZE!!!

Reagovat
slovaňáák

Pohodové vítězství. V prvním poločase to nebylo tak jednoznačné, Fürth nehrál špatně, nijak výrazněji nezaostával, bohužel pro ně dostali dva smolný góly, tím druhým myslím smolnou penaltu, kterou Lewa bezpečně proměnil. Druhá půle se nesla v poklidném tempu, s míčem na kopačkách domácích, z velké části na polovině soupeře, jejichž hráči se k ničemu nedostali. Mário zahrál super, nejvýraznější postava zápasu, byl u všeho důležitýho, pořád chtěl míč, byl skoro všude. Velmi potěšil Kuba, vypadá to, že nic z své skvělé formy neztratil a to je jenom dobře.

Nur der BVB.

Reagovat
jv

Penalta podle mě byla, jinak je pravda, že nám to Fürth po čtvrthodině (když neberu ty dvě rány Sararera) výrazně usnadnil, ale tři body se i tak počítají.

Reagovat
smazaný uživatel

nicht mehr never again nikagda wiecej hannover ktori bezproblemovo ide bije secko prehra s frejburgom ktori pada a stoji na karim gedem a nic uz nedava zmisel ta to kde sme

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale stalo te to jenom drobny, bud rad - penize kazi charakter

Reagovat
smazaný uživatel

Tá klávesnica ti, ale robí problémy

Reagovat
smazaný uživatel

mam tu rodinu z australie do januara nebudem menit stale oni chatuju s dalsou rodinou v cesku co nemoze prist a nevedia to prestavovat

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, ale teraz si to napísal skoro bez chyby

Reagovat
frezi

Vzdy je haluz ze prave ja musim trefit nejake prekvapko..

Reagovat
pa3ce

Reagovat
smazaný uživatel

HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Schurrle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Konecne fukol vinkel i do druhej strany.

Reagovat
stas87

tak schalke v krize...aj tak by ale mali olympiakos porazit,uz minuly zapas mali stastie s werderom ze to nebolo 0-2 alebo 0-3,bayeru vychadzalo vsetko dnes a zasluzene vyhrali

Reagovat
db18

Kießling si prostě zaslouží pozvánku do repre

Reagovat
JozkokozleJ

Zvlast, ked tam nie je utocnik ziaden.

Reagovat
jv

Bez debat, tohle už prostě nesmí Jogi přehlížet.

Reagovat
Arne

Prý za kalendářní rok nejlepší střelec... Určitě lepší než Götze/Reus na hrotu, nebo jak to v Nizozemsku hráli.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

a bylo i dost pyra, derby jak se patří

Reagovat
herbage

Götze nádhera, na svůj věk neskutečný přehled

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aspon bod mohla Fortuna uhrat

Reagovat
stas87

ani hovno

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Jak je to s lístky na domácí zápasy Stuttgartu? Seženu nějaké, když přijedu v den zápasu normálně u pokladen nebo to mívají vyprodané? Konkrétně mám na mysli zápas se Schalke v prosinci. Už jsem byl v Norimberku a na Bayernu, ale se Stuttgartem právě nemám zkušenosti. Dík za odpovědi

Reagovat
Arne

Tipoval bych, že na Schalke tam vyprodáno bude... Ale teď asi ještě není, online je můžeš v klidu koupit během pár minut.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky. Rozmýšlím se právě mezi zápasama Norimberk-Dusseldorf a Vfb-S04. Nějaké tři roky zpátky jsem jel do Norimberku naslepo a lístky jsem v pohodě sehnal, změnilo se tam něco v tomhle ohledu nebo je zas v klidu koupim v den zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo pokud bys měl trochu času a chtělo by se ti rozepsat tyto tři zápasy: Augsburg-Bayern, Norimberk-Dusseldorf, Stuttgart-Schalke. Dostupnost lístků v den zápasu, možnost koupit lístky přes net, zda je posílají i do ČR nebo jak bych si případnou rezervaci moh vyzvednout...

Reagovat
Arne

Norimberk - Düsseldorf bys sehnat měl, není to tak atraktivní soupeř a od Fortuny bych nějakej mega výjezd taky nečekal... Jak to tam je, netuším, já v Norimberku nikdy nebyl (myšleno na Frankenstadionu, ve městě jo)...

V Augsburgu a Stuttgartu jsem taky nebyl, takže nevím, jak to tam mají - jestli posílají lístky do zahraničí nebo ti je uloží na pokladně. To většinou poznáš až v průběhu rezervace, no. Nicméně Augsburg - Bayern bych řekl, že na 95 % neseženeš, o to bude velká sháňka a určitě to budou mít pořešený nějakým předprodejem pro členy klubu, nebo cosi podobného. VfB - S04 před stadionem stopro ne, v tuhle chvíli online by to jít mělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl ve Stuttgartu a tehdy se dali sehnat lupeny přímo v den zápasu (a to se hrálo osmifinále UEFY). Takže si myslím, že problém by to být neměl a ještě ti to vřele doporučuji, tehdy to byla skvěla atmosféra

Reagovat
Arne

Jenže na Pohár UEFA/dnes EL se chodí v Německu podstatně méně, navíc z Petrohradu, byť je Zenit fanouškovsky silný, nemůže přijet tolik co z Gelsenkirchenu... Fakt bych na to nespoléhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ošéfuju to radši přes ten online prodej na stránkách Vfb

Reagovat
smazaný uživatel

Přijelo jich asi "jen" přes dva tisíce

Reagovat
Arne

To je pěkný na tu dálku, ale ze GE jich přijede tak pět minimálně, spíš k deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

O tom žádná, přeci je to v jednom státě a výjezdové počty jsou kolem 5 tisíc

Reagovat
smazaný uživatel

Dík, já bych byl snad radši za zápas, co skončí 0:0, ale se skvělou atmosférou

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to zajeď na Hajduk..

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nemám Chorvatsko při cestě

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, teď vážně, taky když jezdím po Evropě na fotbal, tak mi je hra u prdele a těším se na atmosféru. Proto mě docela překvapilo, že hodně uprostředňuješ Bayern. Já byl z něho zklamaný. Na druhou stranu, zažil jsem je jen jednou, tak to mohla být taková minipauza. Když ale Německo, tak určitě Drážďany, Stuttgart, Koln, Eintracht, Fortuna D., nebo i ten Norimberk

Reagovat
smazaný uživatel

Já Bayern nijak neupřednostňuju, ono to není vždycky na mě kam se pojede (nejezdím sám), ale je pravda, že z toho co jsem zatím navštívil byl Bayern s Werderem asi nejslabší co se atmosféry týče. Jinak Drážďany jsem měl taky v plánu a jednou bych je určitě navštívit chtěl. Tenhle rok to vypadá na ten Stuttgart, tak snad se potvrdí tvoje reference. Jinak na Norimberku jsem byl, to jsem si nemohl na atmosféru stěžovat a ještě lepší byl výlet do Rakouska na Rapid Wien.

Reagovat
smazaný uživatel

Vy sparťani máte nějak echt v oblibě ten Rapid. No a samostatnou kapitolou je Polsko, Wisla, Kolejorz, GieKSa... Je fajn mít tyhle fanouškovské destinace blízko a ani ti to nevyjde moc draho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, v PL jsem taky byl, sice jen na menších týmech, ale i tak to stálo za to. Přesně, není to daleko a nestojí to moc. Jinak jak víš, že jsem sparťan, to tu nikdy nějak extra neprezentuju. Resp. píšu spíš k Juve, tak jsem myslel, že zůstávám v utajení.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako já jsem si myslel, že jsem v utajení Vím to, no. Stal Rzeszow?

Reagovat
smazaný uživatel

Bingo, čekám, že na mě vysypeš ještě mé rodné číslo, výšku a váhu

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, takový blb zas nejsem. Koukni na FB a bude ti to jasné

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, už vím i kdo mě "prozradil"

Reagovat
smazaný uživatel

Hele a tys byl přímo na Werderu nebo na jejich výjezdu? Pač co sem slyšel, tak Werder umí udělat pořádné haló na tribuně

Reagovat
smazaný uživatel

Hráli na Bayernu. Což o to ze začátku fandili dobře, ale Bayern poměrně rychle ved o dva góly, tak to šlo dolu. Pak Werder snížil, zase zvedli support, ale po třetim a čtvrtym gólu ticho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jednou díky za reakce, u toho Augsburgu jsem to čekal, ale poptat jsem se musel.

Reagovat
smazaný uživatel

Měla být reakce na Arneho

Reagovat
Arne

Nz.

Reagovat
Arne

Ať jde Pekarík do hajzlu už... Ottl No. 2.

Reagovat
db18

zlatý Lell?

Reagovat
Arne

Tak Lell je debil. Pekarík sice není nějak velkej sympaťák, ale podle chování proti němu nemůžu napsat křivý slovo... Ale herně to je nejslabší článek sestavy... Teď si alespoň jednou naběhl dopředu, má malý +.

Reagovat
JozkokozleJ

Dozadu o hovne (tradicne), ale dopredu jeden z najaktivnejsich, v tom nevidim suvis s Ottlom.

Reagovat
Arne

Dopředu tam měl dva sprinty, co jsem to dopsal... Při tom jednom škoda, že to netrefil, pak je blbý, že mu to tam Ndjeng mockrát nedává. Jinak snad vidíš rozdíl mezi levou a pravou stranou a jak se i ten Holland zapojuje.

S tím Ottlem jsem to myslel tak, že Pekarík začíná být TÍM HRÁČEM, na kterýho začínám mít pifku a do budoucna už můžu bejt předpojatej... Ale je fakt, že dát ho do spojitosti s tím antifotbalistou je moc velká urážka, navíc on se na rozdíl od něj snaží a zápasu se účastní.

Reagovat
JozkokozleJ

V druhom polcase ta vyzval Pekarik na ferovku (to zatial vyzera)

Reagovat
Arne

A nandal mi to teda suverénně, nakonec ještě budu oplakávat, že se zranil... Druhou půli měl fakt výbornou, nebojím se říct, že nejlepší za těch pár týdnů v Berlíně. Suverénně, naprosto.

Ta palice St. Pauli ale byla strašná klika, že to šlo na tyčku... A Sahar a jeho hlava, já měl pocit, že se snad lekl, jak ho to trefilo.

Každopádně parádní tři body, vybojovaný, ale o to cennější.

Reagovat
JozkokozleJ

Sahar mal snad 4 momenty v zapase, vsetky hrozostrasne s tym, ze z jednoho padol gol. Ta lopta mu spadla na hlavu. Cez Sandra ju ani nemohol vidiet.

Vyborne rozuzlenie zapasu

Reagovat
Arne

No, mě přišlo, že po té levé straně to tam větral, když se dostal k míči... Bohužel ty situace byly asi dvě. Ta jeho rychlost a technika jdou vidět. Nedávno říkal Jos, že v plný rychlosti s míčem pořádně umí jen Änis, ale myslím, že i Sahar mu v tom zdatně sekunduje.

Co se ale týče od vlastní poloviny dozadu, tak katastrofa... Tam bylo třicet sekund, jak jim to nahrál, pak chtěl zabojovat a z autu jim to nahrál znova. Šílený, jsem tu soptil.

Reagovat
JozkokozleJ

Ben Sahar kvalitu mat urcite bude, to poznat je. Narazal som prave na tie hrozostrasne straty na vlastnej polke. A i ten gol bol trosku srandovny. Mozno bol nervozny, mozno premotivovany... Celkom som si od neho pred sezonou sluboval, uvidime.

Reagovat
Arne

To já taky, ale zatím těch šancí moc nedostal... Uvidíme, co změní teď ty dva góly.

Reagovat
JozkokozleJ

Optikou prveho polcasu, Pekarik urobil dve chyby, resp. zavahania, ked sa nechal dvakrat obist (vzdy 1 na 1, co by nemalo nastat). Aktivny dopredu bol dost uz od zaciatku. Mne naopak prisla prava strana aktivnejsia, nez lava. Ta mala dve akcie az v tom tlaku po 40. minute, zato boli precizne. Som rad, ze Holland viac mysli i na utok.

Optikou druheho polcasu, Pekarik jeden z najlepsich na ihrisku, ak nie vobec najlepsi. Po ihrisku doslova lietal. Najlepsi vykon v drese Herthy, co som videl. Neviem si predstavit, ze by ktorykolvek hrac v sucasnom kadry Herthy zahral lepsie praveho beka. Snad zranenie nebude vazne, hoc zial vyzeralo.

Reagovat
Arne

Mně přišla levá teda aktivnější, ale fakt taky je, že Nico neměl zrovna povedenej zápas, měl dost ztrát... Holland (byť bych tam upřednostňoval Felixe, přestože není odchovanec) se mi dneska fakt líbil, mimo jednoho zaváhání vzadu.

Já bych se nebál říct, že spolu s Kraftem byl nejlepší... Ale dovedu si představit, že by zahrál lepší Ndjeng. Ten je ale výbornej všude, dost jsem si ho oblíbil, i když jsem z jeho příchodu nebyl zprvu zrovna nadšenej.

Reagovat
Arne

Teď nacentroval, výborně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele