12. kolo
17.11.2012 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 4:2

Po dlouhou dobu frankfurtského duelu domácího Eintrachtu s FC Augsburgem byla družina trenéra Veha lepším týmem, jenž se prezentoval zanícením a nadšením pro hru. Orli měli navrch a pro hosty ze Švábska jakoby ani nebylo na hřišti vyprodaného Waldstadionu místo. Weinzierlovi svěřenci sice dokázali využít dvou nepozorností v domácí obraně, dva góly však tentokrát nestačily. Svými brankami totiž utkání rozhodl Meier a Eintracht tak zmenšil svou ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov.

Hosté měli to odpoledne i velký kopec smůly, jelikož v sedmé minutě ulehčili situaci svému soupeři vlastní brankou: Schwegler zahrával z levé strany přímý kop, jenž skončil na noze nic netušícího Mölderse, od kterého se balon odrazil nechytatelně pro gólmana Amsifa. Tato událost borce FCA znejistěla a draví Orli toho hodlali využít. Pravdou však také je, že ze své převahy toho domácí páni zas tak tolik nevytěžili. Jenom Meier a Jung se dostali do zajímavějších střeleckých pozic, z nichž se však nic neurodilo.

Další branka tak padla "až" po půlhodině hry: Japonec Inui se blýskl parádní přihrávkou, kterou poslal Aignera na steč augsburské svatyně. Aigner ještě stihl setřást dotírajícího Langkampa, aby následně suverénně obstřelil bezmocného Amsifa - 2:0. Ještě do poločasu mohl být osud hostujícího celku zpečetěn - to by však musel Matmour potrestat "blackout" gólmana FCA. Amsif totiž alžírskému Francouzi poslal balon přímo na nohu, avšak nikým nebráněný útočník pálil zcela mimo. Jeden lapsus tak vystřídal druhý.

Dominance Eintrachtu byla taková, že si trenér Veh dovolil nestřídat do kabin se odebravšího Rodeho, jemuž museli lékaři pomoci s krvácející ranou na hlavě. Do té doby nevýrazní hosté se chopili své šance a početní výhodu přetavili v gólový zásah. Domácí zadák Oczipka se při odvracení rohového kopu zrovna nevyznamenal a Koo se dostal ke střele zpoza vápno. Korejec svou přímou ranou rozvlnil Trappovu bránu a do kabin se tak odcházelo jen za jednobrankového vedení domácího celku.

Ve druhém dějství navázali Orli na svou hru v prvé pětačtyřicetiminutovce a přimáčkli svého soupeře k Amsifově bráně. A za sedm minut byla augsburská obranná vozba pokořena potřetí: Ošetřený Rode vysunul svou přihrávkou do šestnáctky Aignera. Ten našel lépe postaveného Meiera, jenž snadnou střelou vrátil domácím dvoubrankové vedení. Frankfurtští následně propadli opojným ofenzivním hrátkám, čímž opomněli na zadní vrátka. Trest přišel co by dup: Werner našel svým pasem v soupeřově vápně Oehrla. Ten si ještě stihl všimnout lépe postaveného Mölderse, pro nějž bylo zakončení z krátké vzdálenosti formalitou.

Nadále bylo o co hrát a domácí se museli znovu zkoncentrovat a pohlídat obranu. O rozhodnutí zápasu se čtvrthodinu před koncem základní hrací doby postaral Meier, jenž proměnil svou penaltu. A co že trestal? Ostrzolek se rozhodl odvrátit vzdušný balon roznožkou, počínal si však nešikovně a jeho hraní rukou bylo oním důvodem, proč hlavní sudí Florian Meyer zadul do píšťalky a ukázal na značku pro pokutový kop. Pozorní Orli pak dotáhli utkání do zdárného konce, čímž zareagovali na zaváhání FC Bayernu Mnichov tím nejlepším možným způsobem.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele