12. kolo
17.11.2012 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Werkself potvrdila statistiku a doma udolala neškodné Schalke

Očekávaný šlágr dvanáctého bundesligového dějství nenabízel dlouho nikterak oku lahodící pokoukání, nakonec však Leverkusen potvrdil domácí neporazitelnost, čímž Königsblauen podruhé za sebou odkázal na bezbodový výlet.

Farmaceutici podstoupili oproti porážce ve Volkswagen Aréně mírné okysličení a zpátky do základní sestavy se vrátila trojice Leno - Toprak - Rolfes, kterým museli uvolnit místo Rensing, Manuel Friedrich a Hegeler. Na druhé straně nemocného Afellaye vystřídal Draxler.

Povzbuzeni dlouhodobou vzájemnou bilancí začali hráči Bayeru aktivněji, ani mírná územní nadvláda však dlouho k ničemu nevedla. Vytržení ze zarytého stereotypu tak dorazilo až po rychlé křídelní akci Castra, na jejímž konci stála pohotová střela Rolfese, tu však zablokoval Höwedes. Domácí kapitán měl prsty i v další akci, kterou ve třinácté minutě zakončoval Kießling, jeho projektil ale mezi tři tyče nemířil!

Většina časového pásma prvního dějství se odehrávala na útočné polovině Werkself, které ovšem chyběla potřebná jiskra ve finální fázi a většina střeleckých pokusů dopadla podobně jako rána Carvajala - naprosto neškodně pro Unnerstalla, kterému takovéto pokusy ale na druhou stranu sloužily jako ideální prevence před promrznutím. Zamrznout ale mohlo z ničeho nic ve 27. minutě domácí publikum: Draxler se nenadále protlačil ke střele, pohotovou přízemní ránu ale Leno stačil vyrazit a neméně přesvědčivě reagoval i na dorážku Huntelaara!

Naprostá většina ofenzivní potence domácího celku putovala přes ofenzivní trojlístek Schürrle - Kießling - Castro, který už několikrát během letošní sezóny dokázal, že si stoprocentně vyhoví (ještě ve spolupráci se Samem). To chtěl ze standardky potvrdit i Castro, technický pokus však nedokázal nasměrovat do branky. Už v nastavení ale vykouzlil na tváři mnoha fanoušků úsměv Schürrle, který dokonale napravil předchozí nepodařený kontr, potáhl si mičudu přes půlku hřiště a následně fantastickou dělovkou k pravé tyči Unnerstallovy branky zavěsil - 1:0.

Jenom pět minut druhé části stačilo hostujícímu kormidelníkovi Huubu Stevensovi k tomu, aby se definitivně ujistil, že to ve stávajícím složení prostě nepůjde, a poslal rozcvičit kompletní osazenstvo z lavičky náhradníků. Ani příchod "domácího miláčka" Barnetty (nahradil Holtbyho) obraz hry nezměnil a po hodině hry se výše napsané jen znovu potvrdilo. Kießling předal Benderovi, jeho projektil ovšem mířil jen do levé tyče Unnerstallovy branky, následný chytře zamýšlený pokus prvně jmenovaného jen lehce učesal horní síť gelsenkirchenské svatyně!

Sám vytáhlý kanonýr měl velkou možnost v šestašedesáté minutě, avšak na skvěle reagujícího Unnerstalla nevyzrál! Hned za minutu však pomohl Leverkusenu Fuchs, jehož chybu využil Castro a Kießling už následně nezaváhal - střela na zadní tyč tentokráte prošla hostujícímu brankáři pod tělem - 2:0. Pohodu S04 následně prokázal Farfán, který se při střídání názorově nepotkal s koučem a musel předčasně do kabin...

Deset minut před koncem si Schürrle šikovně vymodlil, po zákroku Neustädtera, u sudího Starka penaltu, tu však nedokázal proměnit ve třetí branku evidentně fyzicky vyčerpaný Kießling! Další zákrok na domácího rychlíka vzápětí "vyautoval" Papadopoulose, který rovněž neudržel nervy na uzdě a snažil se vybít nervy na všem, co mu přišlo do cesty... Castro ještě nevyužil další volný přímý kop.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si myslím, že Leverkusen je letošní sezonu na řadě....2:1 vyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele