12. kolo
17.11.2012 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 1:0

Fotbalisté Hamburku zvládli důležité utkání a souboj s Mainzem nakonec po velmi vyrovnaném průběhu dokázali těsně zvládnout. Jedinou branku vsítili krátce po hodině hry, nicméně vzhledem k mnoha šancí mohlo padnout branek mnohem více. Hamburk se tak v tabulce posunul prozatím na osmé místo se sedmnácti body, Mainz je pouze o skóre lepší a patří mu sedmé místo.

Mainz byl v úvodu velmi aktivní a snažil se vmyslet překvapivé kolmé přihrávky přímo do vápna, domácí naopak hrozili hlavně ze standardních situací zásluhou Rafaela van der Vaarta. První vážnější možnost si po necelých dvaceti minutách vypracovali domácí, když střelu Marcella Jansena z více jak pětadvaceti metrů dokázal vyrazit brankář Christian Wetklo s velkými problémy do bezpečí. Hosté zahrozili vážněji ve 25. minutě.

Hezkou přízemní kombinaci zakončil následným centrem do vápna Jan Kirchhoff a nabíhajícímu Marcelu Riisemu chybělo k zakončení před prázdnou brankou půl kroku. Pět minut před přestávkou mohl po obrovském nedorozumění hostující obrany skórovat Maximilian Beister, jenže zbrkle poslal svůj pokus nad branku Mainzu. Začátek druhé půle byl velmi opatrný, dít věci se začaly až po hodině hry.

Nejprve ještě přesně v 60. minutě hlavičkoval po pasu do pokutového území Kirchhoff, ale jeho nadějný pokus skončil o několik decimetrů vedle levé tyče. V 63. minutě se ale Hamburk dočkal. Po dlouhém centru z levé strany propadl míč přes obránce Noveskiho a brankáře Wetkla až k udivenému Heung-Min Son, který se ale situace nezalekl a s přehledem poslal míč do prázdné branky. Hosté si poté žádný výrazný tlak nedokázali vytvořit.

Hra se hodně kouskovala častými střídáními či fauly, a i když v závěru šel do pokutového území soupeře i brankář Wetklo, tak se stav už nezměnil. V dresu hostů odehrál celých 90. minut český obránce Zdeněk Pospěch. Hamburk se pokusí v příštím kole potvrdit toto vítězství na půdě zachraňujícího se Düsseldorfu, Mainz doma přivítá silný Dortmund, který je v tuto chvíli na čtvrtém místě tabulky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele