Bundesliga - souhrn 11. kola

31.10.2008, 22:23, aktualizováno 02.11.2008, 19:10
Komentáře a souhrny
Dortmund nedokázal doma porazit Bochum. Branka českého reprezentanta Martina Fenina pomohla jeho Frankfurtu ke třem bodům v Mönchengladbachu.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2:0

31.10.2008 20:30

Góly: 57. Tranquillo Barnetta, 65. Stefan Kießling

Leverkusen doma díky brankám Barnetty a Kießlinga zaslouženě porazil Wolfsburg 2:0 a díky třem bodům se minimálně do sobotního odpoledne posunul před Hoffenheim do čela bundesligového pelotonu. Vlci před dalšími zápasy zatím zůstávají osmí.

Utkání začalo celkem opatrně, od samého začátku však měli mírně navrch domácí. Jejich první příležitost zaznamenal ve třinácté minutě Kadlec, jehož tvrdou střelu vyrazil Benaglio. O chvíli později byl na druhé straně po rychlém kontru v dobré pozici Grafite, byl však zblokován bránícím Friedrichem. Pro hosty pak přišla rána v podobě zdravotních potíží Misimoviće, po kterých musel špílmachr Vlků střídat.

Bayer do toho šlápl po půl hodině. Helmesovu střelu z úhlu nejprve vyrazil Benaglio, který si po následném rohu s problémy poradil i s hlavičkou Friedricha. Ve 36. minutě se dostal míč k domácímu kapitánovi Rolfesovi, který rychle vypálil a míč tečoval bránící Barzagli a mohl být velmi rád, že si nedal vlastní branku. Za hosty to do půle zkusil Gentner, jeho přízemní dělovka však šla vedle.

Do druhého poločasu vstoupil Leverkusen s drtivým nástupem. Nejprve po pěti minutách střílel Barnetta, Benaglio stačil míč jen vyrazit ke Kießlingovi, ten však dorážkou těsně minul. V 52. minutě hlavičkoval vedle zcela volný Vidal, který chvíli nato nahrával Kießlingovi, ten však mířil vedle. V 57. minutě ale již byli domácí za svou útočnou snahu odměněni. Barnetta převzal přihrávku na hranici pokutového území a přízemní ranou k pravé tyči, která prošla mezi nohama bránícího Gentnera, otevřel skóre – 1:0.

Domácí ale i po vedoucí brance pokračovali v tlaku, v 65. minutě si na Barnettův rohový kop naskočil Kießling a svojí hlavičku umístil přesně ke vzdálenější tyči – 2:0. Poté se ke slovu dostali také hosté, za něž pálil v 76. minutě Schäfer, mířil ale příliš vysoko. Minutu nato po pěkné individuální akci střílel Džeko, na Adlera si ale nepřišel. V poslední minutě mohlo VfL alespoň snížit, když po Gentnerově centru hlavičkoval Džeko, míč však skončil na pravé tyči a Leverkusen tak výhru 2:0 již uhájil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 3:0

01.11.2008 15:30

Góly: 5. Bastian Schulz, 19. Jan Schlaudraff, 79. Jiří Štajner

Hamburk nedokázal potvrdit roli favorita a celkem přesvědčivě podlehl "katu favoritů," tedy Hannoveru. Výběr Martina Jola proto klesl na páté místo a vybojované tři body se Stuttgartem tak zůstaly nepotvrzeny. Hannover se po sérii neúspěchů konečně může radovat, poskočil na dvanácté místo. Celý zápas odehrál v dresu Hamburku Čech David Jarolím, na druhé straně hrál stejnou dobu i forvard Jiří Štajner a jedním gólem přispěl ke třem bodům.

V takzvaném derby "severního Německa" Hannover po celou dobu kontroval průběh, připsal si taktéž první šanci, ze které dokázal skórovat. V 5.minutě po práci Schlaudruffa se na pravé straně dostal k míči Bastian Schulz, který z dobrých dvaceti metrů perfektně vypálil a míč se už jen třepetal v síti – 1:0. O deset minut později chtěl navýšit po chybě Mathijsena Forssell, ale ten osamocen před Rostem absolutně selhal.

Za další tři minuty to po kombinaci Forssella s Husztim zkoušel Schlaudraff a tentokrát úspěšně. Střelu z deseti metrů nedokázal včas zablokovat bek Demel a Rost neměl vůbec žádnou šanci – 2:0. Na druhé straně propagačně prověřil pozornost Fromlowitze Olič, a aby těch pohrom pro hosty nebylo málo, v 26. minutě musel kvůli natažení stehenního svalu odstoupit Guerrero.

Do konce poločasu se už příliš šancí nezrodilo, v závěru vyrazil Petričovu ránu brankář Fromlowitz a před dotírajícím Aogoem hlavou na poslední chvíli odvrátil Cherundolo. Po změně stran se obrázek hry úplně změnil, v dobré šanci nejprve neuspěl Olič. V 55. minutě si dal málem vlastní gól Christian Schulz a o osm minut později jen těsně z voleje z levé strany minul David Jarolím. O vyrovnání se též pokoušel kanonýr Trochowski, ale když ani on nezacílil přesně, přišla chvíle Jiřího Štajnera.

Asi deset minut před koncem před vápnem poslal do uličky do volného prostoru balón nejlepší muž na hřišti Schlaudraff, který našel Husztiho a ten před prázdnou klec naservíroval Štajnerovi – 3:0. Hamburk se už na žádný další nápor nezmohl a překvapivě podlehl.

Více informací k zápasu

Energie Cottbus - Schalke 04 0:2

01.11.2008 15:30

Góly: 80. Heiko Westermann, 90. Jefferson Farfán

Dlouhou dobu remízový zápas našel vítěze až deset minut před koncem, na svou stranu strhlo tři body Schalke. Dokázalo se proto po výhře posunout na lichotivé čtvrté místo, Energie stále tápe a s poslední pozicí nemůže být spokojena. Vítězství hostům zařídil obránce Westermann.

Výběr trenéra Ruttena byl po celou dobu lepší, první příležitost spálil po sedmi minutách Rakitič, jeho pokus zlikvidoval gólman Tremmel. O minutu později hlavičkoval Rost, míč lehce bokem tečoval Pavičevič, ovšem balón ani tentokrát neskončil v síti. Domácí se do vážnějších akcí dostali až úderem 20. minuty, zlepšil se též obrázek hry. Největší tutovku v kádru Cottbusu neproměnil Sörensen, který prošel mezi dvěma obránci a pokoušel se zakončit do šibenice, efektivním zákrokem ovšem Schalke podržel Neuer.

Na druhé straně se po půl hodině hry pokoušel překonat Tremmela zprava Streit, o dvě minuty později s ocitl ještě v lepší možnosti Altintop, ale také minul. Následně levý roh Tremmelovy klece netrefil o několik milimetrů Kuranyi. Do konce první půle se tempo hry zvolnilo a čekalo se na začátek té druhé, vážnější možnost se tudíž nezrodila.

Ovšem druhé dějství se odehrávalo opravdu ve vysokém tempu. Rozhodujícím momentem se mohlo stát vyloučení holandského hráče Engelaara, který nakopl v jednom ze soubojů protihráče do rozkroku a byl okamžitě vyloučen. Utkání proto nabralo ofenzivnější spád, avšak ten nedirigovali jen ofenzivní hráči Cottbusu. Po čtvrthodině hry pálil nejprve nepřesně Shao, v 69. minutě také Pavičevič a do náruče Neuera i Jula. Jenže jako by tyto možnosti domácí srazily a od tohoto okamžiku hrozilo pouze Schalke. V 76. minutě pálil z levé strany Farfan, a i když branku nedal, za okamžik se na ni podílel.

Z levé strany centroval na Westermanna a ten hlavičkou o břevno poslal míč do sítě. V posledních deseti minutách už Energie začala hrát vabank, jenže hostující obránci si už bez sebemenších problémů výsledek pohlídali. Naopak se v 90. minutě dočkalo Schalke uklidnění, po faulu na Kuranyiho kopal Farfan penaltu, Tremmel si s jeho pokusem poradil, na dorážku ale už byl krátký. Cottbus se pokusí odpoutat z poslední pozice ve Wolfsburgu, na Schalke čeká bitva o čelo s mistrovským Bayernem.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld 3:1

01.11.2008 15:30

Góly: 25. Miroslav Klose, 76. Franck Ribéry, 84. Lukas Podolski (pen.) - 30. Artur Wichniarek (pen.)

Mnichovský Bayern doma naprosto zaslouženě porazil Armínii Bielfeld 3:1 a jen potvrdil vzestup formy. Obhájce titulu však i nadále ztrácí na vedoucí Hoffenheim čtyři body.

Domácí začali velmi ostře a již brzy si vykoledoval Nico Herzig žlutou kartu, když zajel do unikajícího Francka Ribéryho. Z následné stadardky Klose pěkně vysunul Borowského a ten prověřil gólmana Dennise Eilhoffa. O pár minut později Schweinsteigerova tečovaná střela skončila jen na horní síťce Eilhoffovi brány.

Obranu Bielefeldu se podařilo Bayernu prorazit až po čtvrthodině hry. Ribéryho přímí kop Eilhoff jen vyrazil k Schweinsteigerovi, který míč vrátil do mlýnice a Klose zblízka skóroval.

Zatímco domácí obecenstvo se ještě radovalo, za pět minut již bylo srovnáno. Demichelis přistoupil pozdě v pokutovém území k Teschemu, fauloval ho a Markus Schmidt nařídil pokutový kop. Ten proměnil s naprostým přehledem Artur Wichniarek.

Do poločasu Eilhoffa prověřili ještě Schweinsteiger a Ottl, ale stav se již neměnil. Do druhé půle kouč Jürgen Klinsmann poslal Lukase Podolského a Toniho Kroose a vrátil se k osvědčenému 4-4-2. Oba výše zmiňovaní se záhy dostali do šancí, ale Kroosova střela byla zblokovaná a Podolského lob z úhlu Eilhoff vyrazil.

Bayern v druhém poločase postupně nabíral obrátky a v 67. minutě měl velkou smůlu. Nejdřív po centru Kroose Lucio hlavičkoval do břevna, Klose zase pálil vysoko do ochozů a Eilhoff velmi dobře chytil Demichelovisovi jeho umístěnou hlavičku.

Smůla Bayernu pokračovala i dál, Lucio trefil jen boční síť, ale v 77. minutě se na domácí konečně usmálo štěstí. Podolski sklepnul centr na Ribéryho, ten si míč jedním pohybem zpracoval a hned vypálil do vzdálenějšího roku branky.

Hosté viděli, že si zřejmě neodvezou z Allianz Arény ani bod a ruply jim nervy, konkrétně Robertu Teschemu. Ten fauloval Ribéryho zezadu a šel rovnou pod sprchy. Střídající Rudiger Kauf poté fauloval rovněž střelce druhého gólu v pokutovém území a kopala se druhá penalta zápasu, tentokráte ve prospěch domácích. K míči se postavil Lukas Podolski a ani on nezaváhal, utkání tak skončilo 3:1 pro Bayern, který tato výhra posunula již na třetí místo tabulky.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Hertha BSC 5:1

01.11.2008 15:30

Góly: 14. Gojko Kačar (vl.), 20. Diego, 42. Markus Rosenberg, 60. Claudio Pizarro, 85. Claudio Pizarro - 68. Cícero

Po čtyrech kolech se opět probraly Brémy, kterým očividně prospěl návrat Diega po zranění, a dosud dobře hrající Herthu rozprášily 5:1. Werder se díky třem bodům posunul na osmé místo, Berlíňané po kompletním kole budou zřejmě o stupínek před ním.

Utkání již od počátku nabízelo obraz, který jako kdyby formy obou týmu doslova obrátil. Werder hrál velmi aktivně směrem dopředu a s potřebnou kreativitou. První branka přišla ve 14. minutě, kdy po Diegově rohu vyboxoval míč brankář hostí Gäng do spoluhráče Kačara a od jeho ramena se balon dostal až do sítě – 1:0.

Vedení dodalo Brémám potřebnou jistotu, pět minut později přestřelil v další šanci Rosenberg, za další minutu se však již domácí radovali podruhé. Christopher Gäng, který v hostující brance nahradil s lýtkem laborujícího Jaroslava Drobného, stál příliš daleko před svojí svatyní, čehož náramně využil Diego, který si na hranicí šestnáctky zpracoval míč na hrudi a obloučkem zvýšil na 2:0.

V celé první půli se obraz hry prakticky nezměnil, hosté se do ofenzivy prakticky nepodívali, naopak Werder si hrál svojí hru a ve 42. minutě přidal třetí branku. Fringsův roh prodloužil Mertesacker na Rosenberga, který střelou z bezprostřední blízkosti propašoval míč skrz Gängovy nohy – 3:0. Minutu před pauzou se připomněla také Hertha, Kačar vybídl Voronina, ten však nakonec stál v ofsajdu.

Po obrátce domácí trochu polevili, když jim ale Hertha dala prostor k dalším tahům na branku, nenechali se dvakrát pobízet. Přesně po hodině hry tak po hostující ztrátě míče našel Diego přízemním centrem Pizarra a ten zblízka poslal míč nechytatelně do Gängova protipohybu – 4:0. Poté se dostala ke slovu také Hertha, nejprve Pantelićův zblokovaný pokus skončil na tyči, v 68. minutě pak našel Voronin přímým kopem na zadní tyči Cícera a ten přesnou hlavičkou snížil – 4:1.

Zbytek utkání si opět zarezervovali borci v zelenobílém, nejprve Diegovi zkazil radost pohotový Gäng, o několik minut později pro změnu neuspěl Rosenberg. Přesto přišel ještě jeden domácí zásah, v 85. minutě se do Baumannova centru položil Pizarro a hlavičkou uzavřel galapředstavení Werderu na konečných 5:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Karlsruher SC 4:1

01.11.2008 15:30

Góly: 15. Vedad Ibišević, 67. Chinedu Obasi, 75. Vedad Ibišević, 78. Chinedu Obasi - 20. Sebastien Freis

Hoffenheim doma hlavně díky druhé půli porazil 4:1 Karlsruhe a opět vystřídal Leverkusen v čele Bundesligy. TSG si tímto připsalo na své konto pátou výhru v řadě, KSC naopak popáté za sebou prohrálo a začínají se nad ním stahovat mračna.

Lépe však začali hosté, hned ve druhé a páté minutě domácí obranu zle pozlobil Freis, branku ale vytěžit nedokázal. Po zhruba deseti minutách však utkání začalo probíhat podle předpokladu, tedy pod taktovkou Hoffenheimu. Jeho první šanci měl právě v 10. minutě Ba, kterého nejprve vychytal Miller a dorážka šla těsně vedle. O dvě minuty později opět mířil nepřesně Ba, v 15. minutě však již přišel první gól. Weis vysunul na pravé straně Obasiho, ten našel v pokutovém území Ibiševiće a nejlepší bundesligový kanonýr poloprázdnou branku neomylně trefil – 1:0.

Ovšem hned ve 20. minutě přišlo vyrovnání, když Aduobeho nepovedenou střelu zpracoval Freis, který následně sám před Haasem zachoval chladnou hlavu a poslal míč přesně k levé tyči – 1:1. Od té chvíle ale existoval na hřišti už jen jeden tým a to ten domácí. Brankář Karlsruhe Miller se měl co ohánět, ve 26. minutě nejprve skvěle zneškodnil dvojitou šanci Weise a By a poradil si později i proti Ibiševićovi a znovu Bovi. Ve 39. minutě ho navíc zachránilo po pokusu By břevno a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Po obrátce tlak Hoffenheimu pokračoval, nejprve opět střílel Ba, branku ale minul. V 67. minutě však domácí snažení vyvrcholilo. Salihovićův pas skvěle zpracoval Ibisević pro Obasiho a ten tváří v tvář Millerovi nezaváhal – 2:1. A o několik minut později již bylo rozhodnuto. V 75. minutě po Salihovićově centru předskočil Millera Ibisević a hlavičkou dal na 3:1, tři minuty nato zahrával Salihović pro změnu roh, po němž se dostal k míči Obasi a nadvakrát dokázal dostat míč přes brankovou čáru – 4:1. Poslední šanci utkání měli hosté, Kennedy ale na Haase nevyzrál a tak se již skóre neměnilo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 1:3

01.11.2008 15:30

Góly: 69. Roberto Hilbert - 3. Milivoje Novakovič, 61. Milivoje Novakovič, 90+2. Petit

Köln se po dvou porážkách opět vytáhl a na horké půdě ve Stuttgartu zvítězil 3:1. Tři body Kozlům zajistily především dvě trefy kanonýra Novakoviće, ke kterému se v závěru připojil Petit. Za domácí pouze snižoval Hilbert.

Diváci ve vyprodané Mercedes-Benz Areně se zřejmě ani nestačili usadit a 1. FC již vedlo. Ve 3. minutě z pravé strany nacentroval Brečko na Radua, jeho hlavičku ještě dokázal Lehmann zneškodnit, na dorážku Novakoviće však již neměl nárok – 0:1. VfB odpovědělo šancí Khediry v minutě sedmé, na jeho střelu byl ale Mondragon dobře přichystaný.

V dalším průběhu první půle měli domácí optický tlak, většinou ale působili nekreativně a když se již do šance dostali, zakončili nepřesně. Tak tomu bylo při hlavičce Khediry a střele Hitzlspergera, oba dva pokusy šly mimo. Hlavně díky nepřesnostem v hostující hře se zhruba od třicáté minuty hrálo prakticky na jednu branku, Stuttgart byl ale proti dobré obraně Kölnu bezradný.

Po přestávce se hra více vyrovnala, hosté často chodili velmi agresivně do soubojů, což se jim také vyplatilo v 61. minutě. Petit vyvinul tlak na Hitzlspergera, ten tak zvolil zpětnou hlavičku, provedl ji však tak nepřesně, že jí Boka nedokázal zasáhnout a za ním stojící Novaković mohl uhánět sám na Lehmanna, kterému zahrál na housle – 0:2.

Domácí se poté uchýlili k velké ofenzivě a spolu s ní přišly šance. Proti Tascimu ještě zachránil na brankové čáře Mohamad, v 69. minutě však již snížení přišlo. Po rohu přišel v pokutovém území zmatek, nejprve hlavičkoval Gomez a tečoval Marica, Mondragon míč zasáhl, ale postrčil ho jen k Hilbertovi, který zblízka dotlačil míč za čáru – 1:2.

Po snížovací trefě Švábové svůj tlak ještě znásobili, dlouho ale obrana hostí odolávala. Povolila až v 86. minutě, kdy po se Cacauově přihrávce ocitl ve stoprocentní šanci Gomez, na poslední chvíli ho ale zblokoval Geromel. V nastavení tak přišel konečný ortel, po katastrofální rozehrávce domácích sebral Hilbertovi míč Petit, který si následně počkal, až se mu Lehmann pohne, a prakticky do prázdné branky dal pojistku na 3:1 v prospěch Kölnu, který se bodově na Stuttgart dotáhl a oba nyní mají šestnáct bodů.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Bochum 1:1

02.11.2008 17:00

Góly: 44. Mohamed Zidan - 27. Tomasz Zdebel

Dortmund ztratil v domácím prostředí velmi cenné tři body s Bochumí, která se nacházela před tímto střetnutím na sestupových pozicích. I přesto se domácí celek posunul na šesté místo, Bochum si též polepšila o jedno místečko a patnácté místo ji zatím zaručuje záchranu. Duel se rozhodl už v prvním dějství, kde dokonce hosté vedli, ke konci půle ovšem stanovil remízový výsledek Zidan.

Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný bez větších šancí, hru perfektně řídili kapitáni Kehl a na druhé straně Zdebel, na první šanci si museli fanoušci počkat až do 23. minuty. Hostující Freier sprintoval po pravé straně, obešel Hummelse a se štěstím i stopera Subotiče. Jenže ze šesti metrů zprava nedokázal pokořit Weidenfellera, který mu na minimum snížil úhel a ofenzivního záložníka vychytal.

Za další čtyři minuty již přišel šok v podobě gólu, kdy nejprve rohový kop Hashemiana odvracel hlavou za vápno Hummels, ovšem tam se ocitl Zdebel a riskantním volejem z 20 metrů dokázal přesně zamířit do šibenice, gólman Weidenfeller neměl vůbec žádnou šanci. Za deset minut mohl srovnat Kehl, jeho rána ale nebyla přesná. Domácí se však dočkali minutu před koncem první půle, po čtyřicetimetrovém pasu Subotiče se ofsajdové pasti vyhnul Zidan, šel sám na brankáře a skákavou střelou podél brankáře k tyči vyrovnal – 1:1.

Borussia ve druhé půli na hřišti dominovala, soupeř se musel spíše bránit, po příchodu Roberta Kovače se do útoku tlačil hlavně kanonýr Frei. Další šance se zrodily až okolo 70. minuty, Frei nedokázal balón sklopit a přestřelil. Deset minut před koncem se do možnosti dostal po přihrávce Subotiče Kehl, toho ale vychytal skvělý Fernandes.

Ke konci mače se pokoušeli zvrátit výsledek na bochumskou stranu Azaouagh, jenž hlavou nemířil přesně a Fuchs z voleje z šestnácti metrů jen těsně minul pravou tyč. V příštím klání se Dortmund pokusí naplno bodovat v Hamburgu, na Bochum čeká velmi nepříjemný sok – účastník Ligy mistrů Werder Brémy.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:2

02.11.2008 17:00

Góly: 12. Marco Russ (vl.) - 16. Martin Fenin, 52. Michael Fink

Gladbach po nárůstu formy opět upadá do šedého průměru, další mač o záchranu nezvládl a v Borussia-Parku podlehl zvedajícímu se Frankfurt 1:2. Přitom zápas začal pro ně dobře, vedli už od 12, minuty, jenže pak vyrovnával český kanonýr Martin Fenin a v druhé půli rozhodl Fink. Gladbach tak zůstává sedmnáctý, Frankfurt je stále dvanáctý.

Frankfurt se dostal do první příležitosti po pěti minutách hry, kdy z dálky pálil Liberopulos, nicméně Gospodarek stáhl míč do náručí včas. Na druhé straně tak šli do vedení domácí, po vyhrané hlavičce se dostal k míči Marin, který zprava centroval do vápna, tam se však nachomítl Russ a ve snaze balón odvrátit hlavou zakončil vlastním gólem přesně k tyči – 1:0.

Za další čtyři minuty však dokázal Frankfurt srovnat krok, po autovém vhazování se uvolnil Korkmaz, podél koncové lajny obešel tři protivníky, přihrál do druhé vlny Feninovi a ten tvrdou ranou k tyči dokázal vyrovnat. Poté utkání upadlo mírně do průměru a hrálo se celkem bez šancí, další příležitost přišla až v 38. minutě. Tentokrát hrozili hráči Gladbachu, Daems neskóroval jen o několik centimetrů. Úplně v poslední minutě první půle si vytvořil možnost také Baumjohann, ale i jemu byla branka malá.

Proto hned z kraje té druhé rozhodl klání v prospěch Frankfurtu Fink, po přímém volném kopu míč elegantně zpracoval a střelou do vinglu rozjásal alespoň hrstku fanoušků. Hosté tlačili na soupeře i dále, v následující šanci se ovšem ocitl Svärd, jehož bombu z 33 metrů vyrazil Nikolov, o deset minut později hlavičkoval Bradley po centru Marina vedle.

V závěru sice ještě hosté zlobili z protiútoků, ve tvrdé defenzívě ale těsný náskok ubránili a odvážejí si proto vydřené tři body. Příště čeká na domácí tým další boj o udržení s Bielefeldem, Frankfurt se pokusí vzít body favorizovanému, ale tápajícímu Stuttgartu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim1181231:1625
2.Bayer Leverkusen1180326:1124
3.Bayern Mnichov1163225:1721
4.Schalke 041155117:820
5.Hamburger SV1162317:1820
6.Borussia Dortmund1146119:1618
7.Hertha BSC1153315:1518
8.Werder Brémy1144328:2316
9.VfL Wolfsburg1144323:1816
10.VfB Stuttgart1151516:1516
11.1. FC Köln1151511:1316
12.Eintracht Frankfurt1133513:1712
13.Hannover 961133513:2012
14.Karlsruher SC113089:209
15.VfL Bochum1115514:198
16.Arminia Bielefeld1115512:208
17.Borussia Mönchengladbach1121810:227
18.Energie Cottbus111376:176

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
honziss

Výborně.

Reagovat
One-Real

Pěkně Leverkusen .

Reagovat
$dolar$

Bayer jede na titul?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg bída, přitom před sezónou měli velké oči.

Reagovat
smazaný uživatel

A velké nákupy...

Reagovat
$dolar$

Spatne na tom nejsou hlavne kdyz mivaji dobra jara

Reagovat
Arne

Podle čeho soudíš?

Reagovat
$dolar$

Treba podle minuleho roku , kdy snad byli v jarni casti nejlepsi neni-liz pravda ?

Reagovat
Arne

Nebyli, Bayern a Schalke byli lepší... Ale to vem čert, to těžko můžeš soudit podle jednoho jara.

Reagovat
$dolar$

Tak kdyz to bylo nedavno A od te doby co u nich je Felix tak maji jara vzdycky dobra

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, správný tip na FP.

Reagovat
Arne

Co to je za zkratku?

Reagovat
fantomas

Tipuju, že FotbalPortal.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

jak hral kadlec druhou pulku?? ten klus se mi libi cim dal tim lip je to koren - po tatinkovi hraje hafo za prvni tym bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

taky, že v BL má respekt po tatínkovi

Reagovat
honziss

Tak to není se čemu divit.

Reagovat
smazaný uživatel

nj, třeba když hrála minulý rok sparta proti leverkusenu tak o něm komentátoři (němečtí) jenom básnili

Reagovat
honziss

Tak on je předurčen být v Německu úspěšný, já mu to přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by tam přestoupit ať mám alespoň jednoho oblíbenýho sparťana

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera.....leverkusen je nejlepší a ta tabulka je moc pekna

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

starej alkac Stajny, jede...dalsi gol. dalsi z tech, kterej to moc v repre neslo a v bundeslize je to o necem jinem. proc asi

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

nj, jako žolík je dobrej, ale před sezonou sem si myslel, že nebude hrát, když tam má Hankeho, Schlaudraffa a Forsella...

Reagovat
honziss

Jak je na tom vůbec Hanke?

Reagovat
smazaný uživatel

úplně přesně nevim, ale má výpadek z formy a teď většinou sedí na lavičce

Reagovat
honziss

Takže hraje Schlaufraff a Forssell, jo? Sakra, teď mě tak napadá, že nemají zrovna špatný útok.

Reagovat
Radin

Tak Hoffenheim má dost nakročeno k titulu podzimního mistra,z těch těžších je čeká už jen Wolfsburg ,na jaře pujdou určitě dolů tabulkou a že bude kam padat,zkusím tip tak 6 místo na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

nezapomněl si na někoho?

Reagovat
Tomanatura

Bayern se nepočítá

Reagovat
smazaný uživatel

ale hned po bayernu je schalke a to vždycky dokáže vytáhnout gól ze standartky ikdyž se ze hry nedostanou nikam...a arminia bielefeld taky dokáže potrápit...

Reagovat
Tomanatura

Jistě, to byla legrace Dojde jim dech, toto nemůžou předvádět pořád.

Reagovat
Radin

a sakra :-D.Sem se blbě díval :-(.Všiml sem si hlavě Herthy,Bielefeldu atd :-)

Reagovat
Radin

Hertha jde pomalu ale jistě dolů a vypadá to,že po příštím kole to bude ještě horší

Reagovat
Arne

Jednou prohrála už jde pomalu dolů...

Nejen kvůli tomuhle příspěvku, ale i tomu nahoře soudím, že tomu moc nerozumíš. Příští tejden Hoffenheim, ano, vím, že seš do nich dost zahleděnej, ale jestli někdo v současný době hraje takovým stylem, kterej na ně platí, pak je to Hertha.

Reagovat
smazaný uživatel

...nebo spíš Pantelič, bez kterého se mi Hertha stále zdá poloviční... ale přál bych si to, aby je už někdo zbrzdil (jenom zbrzdil, docela bych chtěl vidět, co by zvládli v pohárech...)

Reagovat
Arne

Co myslíš tím Pantelićem? Ten může obranu Hoffenheimu dobře provětrat, ale tady spíš jde o zamezení tý jejich hry. O tom, že je Hertha bez něj poloviční, jsem byl ještě nedávno naprosto přesvědčen, dneska o tom vcelku pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně nesmí mít von Bergen blackout jako obča má...

Reagovat
Radin

Nahoře sem se jen blbě podíval,navíc Hertha prohrála,ale jakým způsobem?Vsadíme se že další kolo prohraje zase?Navíc já fandím Wolfsburgu už nějakej ten rok

Reagovat
Arne

K tomu nahoře, než začneš o něčem referovat, tak se raději podívej pořádně.

K tý Hertě, minule vyhrála 3:0, předtím tři zápsasy=sedm bodů, teď jednou prohraje (jak, to jsem viděl, ale jeden zápas, navíc na Werderu nic neznamená), a ty napíšeš, že jde pomalu dolů...

Nevím, o co by ses chtěl vzáset, možná o nějakou blbost s nickem, ale se mnou nepočítej... Neříkám, že Hertha stopro vyhraje, ale kdybys viděl, jakým stylem hraje, tak ti možná dojde, že proti takovýmto měl doposud Hoffenheim největší problémy.

Sorry, že jsem tě tak nepřímo nazval fanouškem TSG, ale o moc jsem se nespletl, Wolfsburg je stejnej případ, akorát o dekádu starší.

Reagovat
Radin

S tím Wolfsburgem máš tak trochu pravdu,ale každej si vybere podle něčeho svůjj sympatickej tým a já měl právě Vlky.Protože Dortmundu fandil každej ,když sem byl mladý a Bayern nesnáším.Jinak já bych tak do všech neprudil že se jim zdá sympatickej Hoffenheim.Není snad sympatické jak si vedou?Fandit a přát je něco jiného :-)

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN konečně hraje to--- co si představuje císař KLINSMAN dobrá práce FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne, v prvním poločase byla hra roztroušená...

Reagovat
smazaný uživatel

zatiol to vyzera tak,ze titul si zasluzi najviac hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

nein!!! FC BAYERN BUDE PODZIMNÍM MISTREM

Reagovat
smazaný uživatel

moc tomu neverim,ze si ti dedincania udrzia takuto formu pocas celeho roka..ale docela by som im to prial,Bayern mi nie je dva krat sympaticky...aj ked to nie je o sympatiach..

Reagovat
smazaný uživatel

Naprostý souhlas, moc bych to téhle vesničce navíc přál. Myslím, že už reálně můžou pomýšlet na ligu mistrů, jen se obávám, že neudrží kádr, o Ibiševiče bude velký zájem a myslím, že nejen o něj...

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN BAYERN BAYERN BAYERN

Reagovat
$dolar$

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

komu ty vlastne drukujes??

Reagovat
irik

Hmmmm...

Reagovat
Staenly10

Parada Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

další kolo, který bylo celkem postavený na hlavu, na Bundesligu bych nevsadil ani korunu jedna z nejpromnělivějších lig

Reagovat
smazaný uživatel

u brém můžeš vsadit, že padne víc jak 2,5 gólu... (téměř tutovka...)

Reagovat
smazaný uživatel

to ano, a ještě by to šlo dávat u hofenheimu

Reagovat
Tomanatura

Vsaď na TSG

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

som zvedavy co napises ak zdola hoffenheim aj bayern aj schalke !!!! mozno nebudu majstri ale tipujem ich do poharovych bojov bud to bude liga mistru alebo pohar UEFA

Go Go Go Hoffe !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim respekt.Jak nemam rad Nemecke tymy tak tenhle je mi hodne sympatickej.I kdyz maji penez po kokot(teda aspon na to spousta lidi narazi,ja si myslim,ze dost klubu v Bundeslize je na tom stejne ne li lepe) tak vysledky a hlavne jejich strelecka potence to obhaji.

Reagovat
smazaný uživatel

hochu to se pleteš, hoffenheim a bayern jsou podle mě nejbohatší kluby a taky kluby, který si můžou dovolit odmítnout lákavou nabídku...

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych Hoffenheimu Ligi mistrů... Snad někdo konečně sesadí Bayern.

Reagovat
honziss

Tak já bych LM přál jiným týmům, a ten Bayern zas nevládne tak závratně aby se dalo napsat "Snad už konečně někdo sesadí Bayern".

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že vládně. Občas má sice útlum, ale každý rok je jasně největším favoritem na zisk titulu.

Reagovat
honziss

Tak ale to bude tak pořád. Ikdyby TSG vyhrál BL, stejně bude zase největší favorit Bayern. To by musel hrát každý rok špatně, nekončit na místech zaručujících pohárovou Evropu, propustit Kloseho, Ribéryho, Lúcia, Schweinsteigera, Lahma, odejít by museli Beckenbauer a Hoeness a ještě by se musela rapidně zhoršit jejich finanční situace.

Reagovat
smazaný uživatel

A ještě zbourat Allianz Arenu.

Reagovat
smazaný uživatel

*Ligu

Reagovat
smazaný uživatel

to by tvralo hodně dlouho, Bayern má 20 titulů z BL, hoffenheim 0

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Pizzaro.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale stále si nedovedu vysvětlit tu úspěšnost Hoffenheimu. Když se podívám na jeho sestavu, musím přiznat, že neznám ani jediného hráče.

Reagovat
herbage

Mají dobrého trenára, mladé, nadějné hráče, dobré individuality, které se dokáží podřídit kolektivu. fotbal nehrají jména, ale hráči a Hoffenheim je tam kde je naprosto zaslouženě. Sleduji je celkem podrobně a jestli udrží kádr, budou pravidelně hrát o poháry. Hráči jsou mladí a až se sehrají, tak to bude ještě o něčem jiném. Zázemí pro růst je, prachy jsou, takže pokud nebude v zimě nějaký exodus hráčů či je nepotká rozsáhlá marodka, tak by měli být nejhůř třetí. Úzký a nezkušený kádr, to je jejich velká slabina a taky na to můžou doject. ale jména Vedad Ibiševič, Demba Ba, Obasi, Sejad Salihovič a Carlos Eduardo si dobře zapamatuj, budeš je často slýchávat

Reagovat
Arne

Ba s Obasim maji kvalitu, Ibišević bezesporu taky, ale hraje v životní formě a ta nevydrží věčně. Eduardo není takovej zázrak, jako jsem si před sezónou myslel a Salihović... Jejich nejlepší hráč, hraje opravdu skvěle, ale dneska už jsem u něj spozoroval trochu jiné chování. Pýcha předchází pád, uvidíme, jestli ho Rangnick sklidní.

Reagovat
herbage

Salihovič začal teď dvakrát na lávce, o jeho zklidnění nemám obavy, ale možná v zimě odejde, smlouva jen do konce sezony.

Reagovat
Arne

Jj, o tom jsme se už bavili... Spíš bych to viděl až po sezóně, každopádně by odejít měl, podle mě mu to prospěje.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba zpět do herthy že?

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem se lekl, že je to Ibrahim Ba, který hrál loni za rezervu AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten je teď ve vedení AC, myslim.

Reagovat
smazaný uživatel

...jojo, to byl svyho casu (mozna uz tak 10 let zpet) hodne popularni diky svejm na bilo obarvenejm vlasum

Reagovat
smazaný uživatel

herbage to napsal správně, nejde o jména ale o trenéra a co on dokáže ze svých hráčů udělat... a když někdo napíše, že na něco nemá hráče, tak to je kvůli tomu, že nezná ani jedno jméno... základní sestavu na to určitě mají...

Reagovat
herbage

Docela připomínají Kazaň. Hodně se diskutovalo, jestli to senzační vedení po pár kolech udrží a hle, udrželi. Abych se přiznal, tipoval jsem v tehdejší anketě 3tí místo.

Reagovat
smazaný uživatel

jay Wolsburg... Hromada posil a zatím nic moc. Zacardo a Barzagli by udělali líp kdyby zůstali v Palermu...

Hoffenhaim Forever- hrají bez bázně a hrozně jednoduše nesolují a především vědí o sobě na hřišti a taky to nováčkovské nadšení

Reagovat
Arne

"Hoffenhaim Forever"

Reagovat
smazaný uživatel

no, akorát, že začátek kazil právě zaccardo

Reagovat
smazaný uživatel

Zaccardo měl zůstat a Barzagli přestoupit do AC.

Reagovat
smazaný uživatel

IBIŠEVIČ!!!

Reagovat
irik

No, konečně nastoupil Toni, ukázal, že na to má

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Fenin.

Reagovat
smazaný uživatel

teď dá ještě gól baroš a máme problém s útočníkama (fenin, bednář, lokvenc, štajner) ale jak přijde na rperezentaci tak všichni hrjaou ho*no

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele