11. kolo
01.11.2008 15:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hertha BSC 5:1

Po čtyrech kolech se opět probraly Brémy, kterým očividně prospěl návrat Diega po zranění, a dosud dobře hrající Herthu rozprášily 5:1. Werder se díky třem bodům posunul na osmé místo, Berlíňané po kompletním kole budou zřejmě o stupínek před ním.

Utkání již od počátku nabízelo obraz, který jako kdyby formy obou týmu doslova obrátil. Werder hrál velmi aktivně směrem dopředu a s potřebnou kreativitou. První branka přišla ve 14. minutě, kdy po Diegově rohu vyboxoval míč brankář hostí Gäng do spoluhráče Kačara a od jeho ramena se balon dostal až do sítě – 1:0.

Vedení dodalo Brémám potřebnou jistotu, pět minut později přestřelil v další šanci Rosenberg, za další minutu se však již domácí radovali podruhé. Christopher Gäng, který v hostující brance nahradil s lýtkem laborujícího Jaroslava Drobného, stál příliš daleko před svojí svatyní, čehož náramně využil Diego, který si na hranicí šestnáctky zpracoval míč na hrudi a obloučkem zvýšil na 2:0.

V celé první půli se obraz hry prakticky nezměnil, hosté se do ofenzivy prakticky nepodívali, naopak Werder si hrál svojí hru a ve 42. minutě přidal třetí branku. Fringsův roh prodloužil Mertesacker na Rosenberga, který střelou z bezprostřední blízkosti propašoval míč skrz Gängovy nohy – 3:0. Minutu před pauzou se připomněla také Hertha, Kačar vybídl Voronina, ten však nakonec stál v ofsajdu.

Po obrátce domácí trochu polevili, když jim ale Hertha dala prostor k dalším tahům na branku, nenechali se dvakrát pobízet. Přesně po hodině hry tak po hostující ztrátě míče našel Diego přízemním centrem Pizarra a ten zblízka poslal míč nechytatelně do Gängova protipohybu – 4:0. Poté se dostala ke slovu také Hertha, nejprve Pantelićův zblokovaný pokus skončil na tyči, v 68. minutě pak našel Voronin přímým kopem na zadní tyči Cícera a ten přesnou hlavičkou snížil – 4:1.

Zbytek utkání si opět zarezervovali borci v zelenobílém, nejprve Diegovi zkazil radost pohotový Gäng, o několik minut později pro změnu neuspěl Rosenberg. Přesto přišel ještě jeden domácí zásah, v 85. minutě se do Baumannova centru položil Pizarro a hlavičkou uzavřel galapředstavení Werderu na konečných 5:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hustej val

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele