11. kolo
02.11.2008 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:2

Gladbach po nárůstu formy opět upadá do šedého průměru, další mač o záchranu nezvládl a v Borussia-Parku podlehl zvedajícímu se Frankfurt 1:2. Přitom zápas začal pro ně dobře, vedli už od 12, minuty, jenže pak vyrovnával český kanonýr Martin Fenin a v druhé půli rozhodl Fink. Gladbach tak zůstává sedmnáctý, Frankfurt je stále dvanáctý.

Frankfurt se dostal do první příležitosti po pěti minutách hry, kdy z dálky pálil Liberopulos, nicméně Gospodarek stáhl míč do náručí včas. Na druhé straně tak šli do vedení domácí, po vyhrané hlavičce se dostal k míči Marin, který zprava centroval do vápna, tam se však nachomítl Russ a ve snaze balón odvrátit hlavou zakončil vlastním gólem přesně k tyči – 1:0.

Za další čtyři minuty však dokázal Frankfurt srovnat krok, po autovém vhazování se uvolnil Korkmaz, podél koncové lajny obešel tři protivníky, přihrál do druhé vlny Feninovi a ten tvrdou ranou k tyči dokázal vyrovnat. Poté utkání upadlo mírně do průměru a hrálo se celkem bez šancí, další příležitost přišla až v 38. minutě. Tentokrát hrozili hráči Gladbachu, Daems neskóroval jen o několik centimetrů. Úplně v poslední minutě první půle si vytvořil možnost také Baumjohann, ale i jemu byla branka malá.

Proto hned z kraje té druhé rozhodl klání v prospěch Frankfurtu Fink, po přímém volném kopu míč elegantně zpracoval a střelou do vinglu rozjásal alespoň hrstku fanoušků. Hosté tlačili na soupeře i dále, v následující šanci se ovšem ocitl Svärd, jehož bombu z 33 metrů vyrazil Nikolov, o deset minut později hlavičkoval Bradley po centru Marina vedle.

V závěru sice ještě hosté zlobili z protiútoků, ve tvrdé defenzívě ale těsný náskok ubránili a odvážejí si proto vydřené tři body. Příště čeká na domácí tým další boj o udržení s Bielefeldem, Frankfurt se pokusí vzít body favorizovanému, ale tápajícímu Stuttgartu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele