Bundesliga - preview 11. kola

31.10.2008, 08:20, aktualizováno 02.11.2008, 09:46
Previews
Dortmund se po dnešku touží bodově dotáhnout na čtvrté Schalke, k tomu potřebuje zdolat jiného nenáviděného rivala - Bochum. Té se zatím moc nedaří a bojuje o sestup. To platí i o Mönchengladbachu. Nováček je zatím předposlední, dnes hostí Frankfurt, který na tom není o mnoho lépe.
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (pátek 20:30)
Leverkusen bude v předehrávce dalšího kola obhajovat slušnou druhou pozici proti Wolfsburgu, který se ale též nachází v první polovině tabulky a dělá si zálusk na pohárové pozice. Lvi by se mohli alespoň při případně remíze dostat na nějaký ten čas na čelo, pokud dokonce vyhrají, existuje možnost že jim první flek vydrží ještě déle.

Domácí tým má v současnosti skvělou formu, vyhrál poslední tři ligové zápasy, cenný je především minulý úspěch. Po výhrách 2:0 nad Kolínem i Frankfurtem přišlo vítězství stejným poměrem také na hřišti slavného Werderu a všichni příznivci doufají, že tento stav dlouho vydrží. Wolfsburg pravidelně sbírá body s papírovými outsideři, a i když na nejlepší zatím nestačí, do budoucna to nemusí nic znamenat.

Wolfsburg dokázal s přehledem porazit Gladbach i Bielefeld, podlehl ovšem zvedajícímu se Bayernu, bod uhrál i se Schalke. Wolfsburg kromě jiného zvládá Pohár UEFA, kde příští čtvrtek vstoupí do prvního zápasu základních skupin s Heerenveenem, v současnosti ho tedy čekají velmi náročná klání. Domácí by měl opět táhnout střelec Helmes, jenž se dokázal trefit v deseti soutěžních zápasech desetkrát, na druhé straně ale v ničem nezaostává Misimovič, jenž má o jednu trefu méně. Osm jich nastřádal za hosty další kanonýr Grafite, na druhé straně stejným počinem vyniká Kiessling.

Oba mančafty patří mezi čtyři nejlépe střílející kluby a proto se předpokládá, že se diváci v Bay Aréně nudit nebudou. Kouč Bruno Labbadia nemůže nasadit Greška, Sinkiewicze a Bernda Schneider, kteří ještě nejsou zcela fit, Vlci jsou zcela kompletní a mohou tak využít všechny své přednosti.

Šance obou klubů vidí sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler velmi vyrovnaně: "Potřebujeme někoho, aby náš potenciál více rozšířil, tím budeme ještě silnější, nicméně temokráte to bude opravdu vyrovnané." Kapitán Rolfes věří, že se jeho celek může na čelních pozicích držet až do konce: "Pokud si mi udržíme vysokou kvalitu hlavně v obraně, máme šanci být na konci sezóny hodně vysoko." Na druhé straně si Magath tolik nevěří, nicméně dobře ví, jak mančaft připravit na dílčí úspěch: "Hrajeme už druhou sezónu takhle vysoko. Musíme ale stejně dělat postupné krůčky a možná se nám opět povede dostat se na mezinárodní scénu, třeba i o patro výš, než loni."
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
R. Adler - Castro, M. Friedrich, Henrique, Kadlec - Rolfes - Renato Augusto, Vidal, Schwegler - Kiessling, Helmes.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Madlung, Barzagli, M. Schäfer - Josué - Hasebe, Gentner - Misimovič - Grafite, Džeko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hamburg během jednoho týdne opustil čelo tabulky a propadl se dokonce až na třetí místo. Špatné výsledky za to ale moc nemohou, přišla sice prohra v Hoffenheimu, jenže následně výběr Martina Jola s bravúrou porazil předloňského mistra ze Stuttgartu a vyhrál zaslouženě 2:0.

Hannover už na tom tak růžově není, po vynikající výhře s Bayerem přišel útrum, ze čtyř duelů žádná výhra a pouze dva získané body. Cenné remízy uhrál s Dortmundem a Brémami, ostudná domácí porážka s Hoffenheimem a Hertou proto mrzí dvojnásob. Výsledkem je nelichotivé čtrnácté místo s pouhým dvoubodovým odstupem od sestupového pásma. Většina vzájemných klání bývá velmi vyrovnaná, loni v AWD-Aréně získali tři body hosté za nejtěsnější možnou výhru 0:1, v předloňském ročníku se zrodila bezbranková plichta.

Mužstva mají obě činnosti vyvážené, pro hosty je alarmující počet 20 inkasovaných branek. Oči budou jistě upírány na dva nejlepší střelce tohoto střetnutí, na domácí straně má na kontě sedm zásahů Huszti, v hostujícím dresu se může stejnou bilancí chlubit ostrostřelec Trochowski.

Vážnost situace si uvědomuje domácí předseda klubu Martin Kind: "Ligová tabulka se jeví jasně. V současnosti nás odsuzuje k jasnému boji a houževnatosti, bez těchto složek to nepůjde." Domácímu kouči Dieteru Heckingovi chybí dlouhodobě zraněný Robert Enke (zlomenina nohy), dále Vinicius (problém s lýtkovou kostí), Eggimann, Tarnat a Rosenthal (svalové problémy), Fahrenhorst (nedoléčený přitahovač svalu) a Ismael (poraněné koleno).

K tomu trest za červenou kartu si bude odpykávat Bruggink, početné absence Heckingův tým brzdí: "Měli jsme smůlu v tom, že jsme nedávali vyložené šance. Kluci si nezasloužili za tu svoji bojovnost takovéhle výsledky, snad jim to tam bude padat v tomto mači," uvedl čtyřiačtyřicetiletý Hecking. Doplnil ho též sportovní ředitel Christian Hochstätter: "Hráli jsme vždy výborně 65 minut, jenže pak se něco zlomilo a my si už nedokázali pomoct." Hamburk se musí obejít bez Atouby (problém s achilovkou), Jansena (svalové potíže), de Jonga, poté i Castelena a Choupo-Motinga (oba po operaci kolene). Kouč Martin Jol se před duelem vyjádřil takto: "Každý úspěšný mač nás může okamžitě teleportovat na čelo. Nutně potřebujeme tři body z Hannoveru. Soupeř je ovšem dobrý, vždycky dokáže každého pozlobit." Na lavičce by měl začít český forvard Jiří Štajner, na druhé straně zasáhne v základní jedenáctce reprezentant David Jarolím.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Fromlowitz - Cherundolo, Balitsch, Balogun, Rausch - Lala, C. Schulz - Krebs, S. Pinto, Huszti - Forssell.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
F. Rost - Demel, B. Reinhardt, Mathijsen, Aogo - Jarolím, Alex Silva - Trochowski, Olič - Guerrero - Petrič.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.50 - 3.20 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Energie Cottbus - Schalke 04  (sobota 15:30)
Mnohými na zisk titulu favorizované Schalke v úterý přetrhlo měsíc dlouhou sérii bez výhry a i na Stadionu přátelství nebude chtít nic jiného, než tři body. Zvlášť proto, že bude hrát na hřišti posledního celku bundesligové tabulky, jímž je Energie Cottbus.

Energie se letos z výhry radovala doposud pouze jednou (v derby s Herthou) a se šesti body uzavírá tabulky nejvyšší německé soutěže. V posledních dvou utkání lužický celek vždy vedl, před týdnem doma proti Frankfurtu ale beztak prohrál 2:3, v úterním utkání v Bielefeldu pak dokázal alespoň remizovat 1:1.

"Utkání na Arminii pro nás bylo důležité kvůli morálce a sebedůvěře týmu. Taková reakce na prohru s Frankfurtem mě potěšila a jsem díky ní teď optimistický," prohlásil kouč Bojan Prašnikar. Ten se bude muset obejít bez střelce Rangelova, který dal všechny tři poslední branky týmu, v Bielefeldu byl ale vyloučen. Kvůli disciplinárnímu trestu je mimo hru i Mitreski, zranění vyřadila da Silvu a Angelova.

Schalke se po nepříliš povedeném měsíci, kdy v lize čtyřikrát za sebou nevyhrálo, opět vyhlouplo o něco blíž čelu. Postup na šestou příčku týmu z Gelsenkirchenu zajistilo jasné vítězství na hřišti Karlsruhe 3:0. Nyní ale Königsblauen nesmějí nic podcenit, jako se jim to přihodilo například téměř přesně před rokem, kdy v Lužicku prohráli 0:1. "Nevěřím, že by nás výhra 3:0 na KSC přimněla k nějaké nedbalosti," prohlásil na tiskové konferenci Mike Büskens, asistent hlavního trenéra Freda Ruttena.

"Cottbus má ale mančaft, který vždy hraje na hranici bojovnosti," připomněl 40letý bývalý hráč S04, který je přesvědčen, že co se týče herních komponentů, je výhoda na straně Schalke: "V tomto ohledu jsme jednoznačně lepší." Týmu chybí dvojice klubem suspendovaných Uruguajců Varela a Grossmüller, kvůli zranění pro změnu Pander. Otazník ještě visí u startů Farfána a Rafinhy, kteří se nezapojili do pátečního tréninku mužstva.
Energie Cottbus - pravděpodobná sestava:
Tremmel - Pavičević, Kukielka, Cagdas, Ziebig - M. Kurth, T. Rost - Rivić, Skela - D. Sörensen, B. Jelić
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Kobiashvili - Jones, Engelaar - Rakitić - Farfán, Halil Altintop - Kuranyi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Arminia Bielefeld  (sobota 15:30)
Rozjetý Bayern přivítá v Allianz Aréně Arminii Bielefeld a vše nasvědčuje tomu, že to bude pro něj lehké sousto. Bayern má teď velkou fazónu, vyhrál poslední tři ligová utkání, i v Lize mistrů je první ve skupině a mílovými kroky dohání čelo bundesligové tabulky.

Za poslední týden vyhrál o víkendu s Wolfsburgem 4:2, pak porazil venku Frankfurt 2:1 a teď proti němu bude stát jeden z outsiderů Bundesligy, Arminia Bielefeld. Tento klub z nevelkého městečka se už řadu sezon drží zuby nehty bundesligové příslušnosti a ač nemá velké finanční zázemí, vše vynahrazuje především bojovností. Díky ní dokázal dokonce Bayern několikrát porazit, takže Bayern svého sobotního soka jistě nepodcení.

V Mnichově je teď hodně veselo, vše se daří, i kouč Klinsmann je spokojen. "Konečně jsme našli svůj rytmus. Každá výhra nám pomáhá dostat se blíž a blíž špici tabulky a to je tam, kam míříme."

Generální ředitel Uli Hoeness je rovněž spokojen s vývojem situace v posledních dnech. "Proti Frankfurt bylo vidět, že se určití hráči výkonostně velmi zvedli. Máme nakročeno správným směrem."

Klinsmanovi tak jediné starosti přidělávají stálí marodi Willy Sagnol, Hamit Altintop, Luca Toni a Phillipe Lahm, kterého zatím obstojně nahrazuje Zé Roberto.

Šanci v útoku znovu dostane Lukas Podolski, jelikož Toni je stále zraněn, ale Hoeness není vůbec spokojen s jeho výkony v posledních dvou zápasech: "Dostal svojí šanci, ale vůbec jí nevyužil."

Bielefeldu se vůbec nedaří, z deseti zápasů vyhrál jen jeden a venku už nevyhrál od srpna 2007. Dokonce doma ani neporazil poslední Cottbus, která hrál přes půl zápasu v oslabení. I trenér Michael Frontzek připouští, že cokoliv jiného než prohra by bylo velkým překvapením. "Potřebujeme být stateční a tvrdě bojovat, těšíme se na toto střetnutí."

Předminulé kolo Arminia udržela bezbrankovou remízu proti Schalke a Frontzek doufá, že jeho svěřenci nastoupí do zápasu s Bayernem se stejnou vervou. Jestli se mu podaří udržet alespoň remízu či dokonce Bayern pokořit na vlastním hřišti, to zjistíme v sobotu odpoledne.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Rensing - Oddo, Lucio, Demichelis, Zé Roberto - van Bommel - Schweinsteiger, Borowski, Ribery - Klose, Podolski
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Eilhoff - Bollmann, N. Herzig, Kucera, Schuler - Kauf, Tesche - Kamper, T. Marx, C. Katongo - Wichniarek
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.80 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Werder Brémy - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Dostat se z krize. Tak zní úkol Brém, které čekají na výhru již před měsíc. Tentokrát doma Werder přívítá tým z hlavního města, Herthu BSC, která naopak pět neděl nepoznala hořkost porážky.

Brémy měly v druhé polovině září vynikající formu, když pěti góly zatížili konta Bayernu a Hoffenheimu, od té doby ovšem tým od řeky Weser v lize dvakrát remizoval a dvakrát prohrál, čímž se propadl až na desátou pozici. Schaafovi svěřenci nezabrali ani ve vloženém desátém kole, kdy doma podlehli Leverkusenu 0:2. "Věřili jsme ve tři body a prvních dvacet minut jsme si počínali dobře, ale poté se náš rychlý pohyb vytratil," zanalyzoval poslední nezdar manažer Klaus Allofs.

"V této obtížné době musíme držet přispolu a dát do toho ještě více. Ve fotbale jde vše hodně rychle, jedno utkání může mnohé ovlivnit. Výhru proti Hertě nyní opravdu potřebujeme," prohlásil kapitán Frank Baumann. Do jeho týmu se po zranění zřejmě vrátí Wiese, Diego a Pizzaro, stále mimo hru jsou naopak Fritz, Jensen, Niemeyer, Almeida, Kruse a Harnik.

To v Berlíně je o poznání veseleji, po třech výhrách a jedné remíze z posledních čtyř zápasů je Hertha zatím na vysněném pohárovém umístění a pátá je za Bayernem jen o skóre. Naposledy si připsala nejvyšší ligovou výhru za posledních několik měsíců, když doma především díky vynikajícímu závěru porazila Hannover 3:0. ”Mančaft si své poslední úspěchy vypracoval a zasloužil. Tento vývoj mi dělá radost,” uvedl manažer Dieter Hoeneß.

Berlíňané jsou se svojí trpělivou hrou úspěšní a to i přesto, že je trápí rozsáhlá marodka. ”Už několik týdnů máme pouze 13, 14 lidí. To potom s takovými výsledky musíme být spokojeni, ale zase ne až příliš,” dodal Hoeneß. Trenér Lucien Favre musí stále oželet zraněných Fiedlera, von Bergena, Lúcia, Piszczeka, Eberta, Chermitiho, Hartmanna a Riedela, alespoň na lavičce je už připraven Voronin, který z pozice střídajícího hráče zasáhl do zápasu již ve středu a vstřelil přitom branku.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Prödl, Mertesacker, Naldo, Pasanen - Baumann - Frings, Özil - Diego - Pizarro, Rosenberg
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Drobný - Chahed, A. Friedrich, Kaká, M. Stein - Kačar, Dardai - Nicu, Cícero - Raffael, Pantelić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.60 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Karlsruher SC  (sobota 15:30)
Před začátkem sezóny by si zřejmě každý horlivý sázkař vsadil na to, že Hoffenheim bude hrát v jedenáctém kole s Karlsruhe pouze o záchranu, realita je ovšem jiná. Nováček soutěže, do kterého je zblázněné téměř celé Německo se teď sice nachází na druhém místě, jenže Leverkusen zvítězil v předehrávaném duelu a pokud se podaří domácím vydolovat tři body, opět se usadí na trůnu, se kterým určitě téměř nikdo nepočítal.

Hoffenheim proplouvá ligou jako plejtvák oceánem, je v ní neohroženým pánem, jenže vždycky může přijít nějaký rybář, který ho vyloví a už zpátky do krásného snu nepsutí. To ovšem třítisícová vesnička mohutně odmítá, vyhrála už pětkrát za sebou včetně jednoho přátelského zápasu, tedy čtyřikrát za v řadě a to jakým stylem! Frankfurt si sice ještě odvezl přijatelnou porážku 2:0, ovšem z Hannoveru odjížděl tým vedený Ralfem Rangnickem s pětigólovým nášupem do domácí sítě, v poměru 0:3 ztroskotal také dosavadní lídr Hamburg a naposledy se o kvalitě soupeře přesvědčila též Bochum, jenž podlehla doma 1:3.

Karslruhe naopak klopýtá jak lichokopytník, čtyři porážky v řadě ho odsoudily na třinácté místo, avšak dva bodíky chybějí do pásma druhé ligy. Karlsruhe nezvládlo především dva záchranářské souboje s Frankfurtem a Mönchengladbachem, změna se nedá očekávat ani teď. Na druhou stranu nemá co ztratit, do utkání může jít s čistou hlavou a účelem překvapit.

Naposledy se mančafty potkaly před pěti lety na Carl-Benz-Stadionu v národním poháru, tehdy nedal Hoffenheim soupeři šanci a pohodlně zvítězil 4:0. Všichni budou zvědaví na suverénně nejlepšího střelce Ibiševiče, který si připsal nadpozemských jedenáct tref a pokud se nezasekne, zlatá kopačku pro nejlepšího kanonýra ho určitě nemine. Dobře mu sekundují Ba a Salihovič, kteří s devíti góly též patří do nejlepší desítky střelců. Na druhé straně žádný šutér není, spoléhá se spíše na týmový výkon.

Karlsruhe nemůže nasadit Franz , který se v předchozím mači vykartoval, jinak je kompletní. Domácí si též nemohou stěžovat na marodku, kvůli počtu žlutých karet je mimo Luiz Gustavo, jinak nikdo Rangnickovi neschází. Kouč však svého soupeře pochválil a jasný duel v prospěch svého mužstva nevidí: "Karslruhe je sice pod tlakem, avšak pro nás to nebude vůbec lehké, jsme se vědomi síly soupeře," pokýval s pokorou.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
D. Haas - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Vorsah - Carlos Eduardo, Salihovič - Obasi, Ba, Ibiševič.
Karlsruher SC - pravděpodobná sestava:
M. Miller - A. Görlitz, Sebastian, Stoll, Eichner - Mutzel, Porcello - Freis, da Silva, Iashvili - Kennedy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 6.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
V sobotním 11. kole se střetnou domácí VfB Stuttgart a 1. FC Köln a bude to souboj jistě zajímavý. Velká pozornost bude upřena především na kouče Kolína Christopha Dauma, který zažil svá nejlepší trenérská léta právě ve Stuttgartu, který v roce 1992 dovedl k mistrovskému titulu.

"Velmi se těším na zápas proti Stuttgartu. Byly to tehdy skvělé časy. Bude to jistě těžký zápas. Mají mnoho kvalitních hráčů a určitě se na konci sezóny budou pohybovat na příčkách zajišťujících účast v pohárové Evropě," řekl Daum. Po slibném startu Kolín dvakrát v řadě prohrál, nejdříve s Bayerem Leverkusen, následně s Borussií Dortmund. "Rádi bychom měli trochu víc bodíků," dodal Daum.

Stuttgart si nese z posledních dvou zápasů sice tři body, ale ani zde žádná velká spokojenost nevládne. Minulé kolo totiž prohráli svěřenci Armina Veha 0:2 v Hamburku a pohárové přičky se jim začaly vzdalovat. "Je zde jistý tlak," přiznává Veh a pokračuje: "Propásli jsme velkou šanci udělat velký krok v tabulce v posledních dvou venkovních zápasech, a tak musíme zabrat zítra doma. Nesmíme se strachovat, že zápas nevyhrajeme, ale musíme zůstat klidní. Chceme hrát aktivně a ujistit se, že se budou naši fanoušci naší hrou bavit."

Zcela jistě mu budou chybět Yildiray Bastürk a Ludovic Magnin, hostům zase Manasseh Ishiaku a Ümit Özat, který se stále zotavuje po problémech se srdcem.

"Pro nás je to velká šance dostat se zpátky na čelo tabulky, proto ji nesmíme propásnout," ukončil svojí řeč Veh.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Lehmann - Boulahrouz, Tasci, Delpierre, Boka - Pardo - Hilbert, Khedira, Hitzlsperger - Gomez, Cacau
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Mondragon - Brecko, Geromel, Mohamad, Wome - Petit, Matip - Vucicevic, Antar, Chihi - Novakovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - VfL Bochum  (neděle 17:00)
Ve velmi svízelné situaci se nachází Bochum, kterou navíc v jedné z nedělních dohrávek jedenáctého kola nečeká rozhodně žádný med. VfL totiž zajíždí k okrskovému B1-derby na půdu dobře hrajícího Dortmundu.

Borussia je bezesporu v pohodě, což dokazují i slova jejího trenéra. "Mému týmu teď fotbal přišel na chuť," prohlásil Jürgen Klopp. Jeho tým naposledy prohrál v pátém kole, což vlastně byla zatím jeho jediná porážka v letošním ročníku, v minulém zápase navíc dokázal po třech remízách v řadě naplno zabodovat. Povedlo se mu tak na půdě Kölnu, kde BVB po zásluze vyhrálo, byť "jen" 1:0.

"Výroky chlapců po výhře v Kölnu ukazují na to, že za každou cenu chtějí další tři body," hlásí Klopp, který ale ví, že ho nečeká lehký soupeř. "Získali například bod v Mnichově a doposud žádný bundesligista neměl Hoffenheim tak na háku, jako právě Bochum," dodal domácí kouč. V jeho týmu jsou čtyři zranění – Dedé, Schmelzer, Kruska a Sadrijaj.

Nepříliš dobrá atmosféra naopak vládne v Bochumi, která má skoro na vlas opačnou bilanci, než Borussia, kvůli čemuž je zabředlá v sestupovém pásmu. VfL poslední dva zápasy prohrálo, před týdnem ve Stuttgartu 0:2, ve středu pro změnu doma s Hoffenheimem 1:3. Po porážce od nováčka soutěže se dokonce od fanoušků začal ozývat pokřik "Koller ven", to ale bochumského trenéra z míry rozhodně nevyvádí.

"To se nestalo poprvé, za ty tři roky, co tu jsem, jsem to zatím každou sezónu zažil. Nikterak mě to ale neovlivňuje a ani mi to nepřekáží v práci s hráči," uvedl Marcel Koller a dodal: "Kluci jsou nyní nažhavení a moc dobře vědí, co derby pro naše fanoušky znamená. Utkání s Hoffenheimem je již pryč." V týmu Bochumi je kvůli zdravotním problémům mimo hru Concha a Šesták, vinou červené karty pro změnu Dabrowski.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Y.-P. Lee, Subotić, Hummels, Owomoyela - Kehl - Tinga, Kringe - Hajnal - Blaszczykowski, Valdez
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Fernandes - Pfertzel, Maltritz, Yahia, C. Fuchs - O. Schröder, Zdebel - Freier, Grote - Azaouagh - Kaloglu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.80 - 5.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt  (neděle 17:00)
Nedělní dohrávka nám nabídne souboj dvou celků plácajícíh se na dně tabulky, přitom ambice obou týmů sahají mnohem výše. Jak Borussia M'Gladbach, tak Eintracht Frankfurt neměly dvakrát podařený vstup do ligy, proto dnešní zápas je skvělou příležitsotí, jak si zvednout náladu.

Zatímco Frankfurt loni brázdil příčky zajišťující evropské poháry, tak letos trpí symptomem "Norimberk", který loni po předchozím úspěšném roce sestoupil. To Borussia M'Gladbach je sice ofciálně nováčkem, ale jinak se jedná o protřelý bundesligový klub a po roční zastávce v druhé lize, kterou mimochodem vyhrála, se zase vrací zpátky na výsluní. Jenže to by přes dobré výkony nesměla mít tak tragické výsledky.

Velmi zajímavý duel to bude pro Marka Marina, velkého německého talenta. "Hrál jsem devět let za frankurtskou juniorku. Moji přátelé a moje rodina zde stále žijí. Bude to pro mě velmi zvláštní zápas,"uvedl. Poslední ligový duel proti Wolfsburgu začal ale pouze na lavičce náhradníků. "Byl jsme trochu zaskočen, když jsme se neviděl na soupisce. Nyní se pokusím nastálo uchytit v základní jedenáctce a přesvědčit trenéra, že na ni mám."

Novému kouči Gladbachu, Hansi Meyerovi bude nejspíš chybět jednička Uwe Gospodarek, zastoupit by ho měl Christoph Heimeroth."Vypadá to dobře, ale jestliže hrozí, že by se mohl znovu zranit, nebudeme riskovat," prohlásil kouč.

Scházet mu bude jen stoper Jan-Ingwer Callsen-Bracker, který ještě není zcela v pořádku. To hosté mají s rozsáhlou marodkou velké problémy. Kouč Funkel by z nich mohl dokonce postavit celou jedenáctku, kdyby přidal gólmana. Zranění jsou Christoph Preuss, Aleksandar Vasoski, Benjamin Kohler, Zlatan Bajramovic, Alexander Meier, Ioannis Amanatidis, Chris, Habib Bellaid, Junichi Inamoto a Alexander Kruk.

Přesto se hráčům relativně daří, hlavně se již odlepili ze samotného dna tabulky. Rozlet ale přibrzidla porážka s Bayernem. "Duel s Bayernem byl pro hráče jistě dobrý, ale nebyl dobrý pro moje nervy. Doufám že tento tým ukáže dnes celý svůj potenciál," řekl Friedhelm Funkel.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Ndjeng, Brouwers, Daems, Voigt - Paauwe, Alberman - Matmour, Bradley, Marin - Friend
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - P. Ochs, Russ, Galindo, Spycher - M. Fink - Steinhöfer, Toski, Korkmaz - Fenin, Liberopoulos
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.25 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.TSG Hoffenheim1071227:1522
2.Bayer Leverkusen1070324:1121
3.Hamburger SV1062217:1520
4.Bayern Mnichov1053222:1618
5.Hertha BSC1053214:1018
6.Schalke 041045115:817
7.Borussia Dortmund1045118:1517
8.VfL Wolfsburg1044223:1616
9.VfB Stuttgart1051415:1216
10.Werder Brémy1034323:2213
11.1. FC Köln104158:1213
12.Eintracht Frankfurt1023511:169
13.Karlsruher SC103078:169
14.Hannover 961023510:209
15.Arminia Bielefeld1015411:178
16.VfL Bochum1014513:187
17.Borussia Mönchengladbach102179:207
18.Energie Cottbus101366:156

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plichta 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen vyhraje o gól 1:0 nebo 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer rozhodně neprohraje, a to už jenom kvůli Adlerovi...

Reagovat
smazaný uživatel

HOFFENHEIM!!!!!!!!!!!!!!! HOFFENHEIM!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

najednou vsichni fandi hoffenheimu

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, neskutecny idiotstvi, je me z toho zle

Reagovat
smazaný uživatel

Halvně jak dl,ouho jim to vydží:-D I když právě proto,že má takovéhle vyýsledku taxi získává své fanoušky ne?Jen aby jim to fandění vydrželo i když budou prohrávat

Reagovat
smazaný uživatel

HOFFENHEIM!!!!!!!!!!!!!!! HOFFENHEIM!!!!!!!!

Reagovat
Arne

Reagovat
honziss

Proboha.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase Hoffenheim hraje pěkný fotbal

Reagovat
honziss

Myslím že tenhle chlapec se nevydává za jejich fandu proto, že by je viděl hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

A proč ne? Hraje pěkný fotbal, vsázet na něj je poslední dobou jistota

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě je ani hrát neviděl

Reagovat
Tomanatura

To je jisté, ale já je mám díky vsázení rád

Reagovat
honziss

Snad si je neoblíbíš jako Bredu?

Reagovat
Tomanatura

Tak to zas ne, ale při Fortuně je to poslední dobou první tým, na který se podívám

Reagovat
honziss

Reagovat
Radin

Leverkusen má fazonu fest...

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN JE NEJLEPŠÍ a hofifajn?? dojde jim brzo dech.hrajou vlastně pouze na 11ctku,vypadnou 2.hráči a bude konec toho zazraku.nechápu proč dělaj s hofifamu takovej zázrak? pravda a logika fotbalová se brzy naplní

Reagovat
Tomanatura

Třeba proto, že je jako nováček zatím první a válcuje všechny soupeře...

Reagovat
smazaný uživatel

jako Kaiserslautern?

Reagovat
Tomanatura

Jako Kaiserslautern

Reagovat
madridcan

bayern tipujete dva mam za litrik cistu jedna ma nestvite

Reagovat
smazaný uživatel

cože?

Reagovat
madridcan

comu konkretne nechapes?Tip EuroFotbal.cz: 2 na bayern...Mam za 1 000 korun slovenskych podane,ze bayern zbola Biefeld tak mi neutocte zo svojimi tipmi na moju nervovu sustavu...Tak to je prehladnejsie a lepsie a chapes tomu?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, uz jo... já to taky nechápu jak mohli tipnout 2 (ikdyž demichelis zase fauloval a je z toho penalta, kterou wichniarek proměnil, takže 1:1 )

Reagovat
madridcan

vsak klasika,ze bayern to dosere ked nanho podam ja

Reagovat
Tomanatura

Už vede punťo

Reagovat
smazaný uživatel

už si vyhrál

Reagovat
Tomanatura

Může mi někdo říct, jak se jmenuje ten ***** co píská zápas Hoffenheimu? V životě jsem neviděl, aby rozhodčí takto stranil jednomu týmu

A to Karsluhe? Toto jestli je férový fotbal Hnus, špína a zase hnus.

Reagovat
smazaný uživatel

z KSC hraje na hranici hlavně Maik Franz, ale ten teď nehraje, protože si fandel myslel že nadává lavičce a přitom povzbuzoval diváky

Reagovat
Tomanatura

Jinak, Šimák je furt zraněný?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele