Bundesliga - souhrn 11. kola

07.11.2014, 22:24, aktualizováno 09.11.2014, 19:27
Komentáře a souhrny
Dortmund konečně zabral a doma těsně udolal Mönchengladbach. Bayern si zastřílel ve Frankfurtu, na čele si pak drží nadále čtyřbodový náskok na Wolfsburg, jenž porazil HSV. Brémy zvládly důležitý zápas se Stuttgartem. Tři body mají rovněž Freiburg, Köln a Augsburg. Leverkusen se rozešel s Mainzem smírně. Hertha nezvládla předehrávku s Hannoverem...

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1:0

09.11.2014 17:30

Góly: 58. Christoph Kramer (vl.)

Dortmund je zpátky! Svěřenci Jürgena Kloppa se dnes stali prvním týmem, který letos dokázal porazit rozjetou Borussii Mönchengladbach, a díky těsné výhře 1:0 opouští dno tabulky. O všem přitom rozhodl nešťastný vlastní gól Kramera..

Německý reprezentant určitě nezamýšlel přelobovat vlastního gólmana Yanna Sommera z půlky hřiště - něco takového se opravdu nevidí každý den. Bláznivý gól však nezastře fakt, že domácí byli v zápase lepší a výhru si zasloužili; porazit takto silného soupeře po pěti ligových porážkách v řadě by jejich sebevědomí mělo výrazně pomoci.

Konečně to vypadalo jako ten Dortmund z Ligy mistrů, kde je Kloppova mašina zatím suverénní. Rozhodně bude ještě třeba zapracovat na efektivitě - zahozených šancí bylo opravdu hodně, hned zpočátku se dvakrát vyznamenal Marco Reus (mimochodem bývalý hráč Gladbachu), který nejprve přestřelil a poté zaměstnal Sommera. Švýcarský gólman byl vůbec v dobré formě a jeho výkon, společně se zoufalou muškou dortmundských střelců, dlouho držel hostům naději na body.

První ze vzpomínaných Reusových šancí přišla hned ve druhé minutě, a od tohoto okamžiku bylo jasné, kdo bude na hřišti tahat za kratší konec. Dortmund byl vynikající na míči a ve finální třetině působil opravdu nebezpečně, se zakončením to však bylo špatné. Lukasz Piszczek takto zahodil tisíciprocentní šanci ve 29. minutě, kdy se po Mchitarjanově milimetrovém pasu ocitnul sám před Sommerem, ale pálil mimo.

Sám Mchitarjan mohl otevřít skóre o osm minut později, jenže jeho střela mířila nepochopitelně vysoko. Také jemu přitom zbývalo pouze pokořit gólmana. Ani po změně stran se obraz hry nezměnil; Dortmund diktoval tempo, Gladbach se však zlepšil v bránění a nepouštěl soupeře do dalších šancí. A potom přišel rozhodující moment - psala se 58. minuta, kdy Kramer převzal míč ve středovém kruhu a nevídaným lobem jej poslal do sítě. Bohužel do té vlastní.

Šokovaní hosté mohli krátce nato prohrávat už o dvě branky, Reusova rána z 20 metrů však zazvonila o břevno. I přes celkově špatný výkon se však svěřenci Luciena Favreho dokázali v závěru zvednout a soupeře lehce zatlačit, jenže to už hrál Dortmund vyloženě klidně a sebevědomě a poctivou defenzivní prací cennou výhru uhájil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 2:0

09.11.2014 15:30

Góly: 27. Ivica Olić, 64. Aaron Hunt

Jméno Kevina De Bruyneho se sice ve střeleckých tabulkách neobjevilo, přesto byl mladý Belgičan nejdůležitější postavou výhry Wolfsburgu nad Hamburkem; první letošní Nordderby rozhodly zejména jeho dvě asistence. Domácí si tři body zasloužili, Hamburk přehráli a potvrdili vynikající formu.

De Bruyneho pasy přetavili v branky postupně Ivica Olić a Aaron Hunt, a Vlci se nadále drží na dostřel prvnímu Bayernu, na nějž ztrácí pouze čtyři body. Hosté sice před týdnem porazili silný Leverkusen 1:0 a logicky tak dnes nastoupili ve stejné sestavě, s dalším favoritem však herně ztráceli od samého začátku - v úvodních 15 minutách zkompletovali pouze 20 (!) přihrávek. Navzdory tomu však dokázali třikrát vystřelit, zatímco na druhé straně zahrozil akorát Ivan Perišić nepříliš povedenou hlavičkou.

Strategie hostujícího kouče Josefa Zinnbauera tedy byla zvolená adekvátně, nicméně Wolfsburg byl jednoduše kvalitnější a nakonec svoji převahu dokázal přetavit ve vedoucí gól. Hunt našel z rohu De Bruyneho, jehož volej mířil na bránu, na poslední chvíli se však do dráhy míče instinktivně vložil Olić a tečoval jej mimo dosah Jaroslava Drobného. 1:0.

Až na vedoucí branku a dobré výkony De Bruyneho s Vieirinhou toho však první půle příliš nenabídla. V té druhé působil Hamburk o poznání živěji a mohl i vyrovnávat, Heiko Westermann však poslal van der Vaartův přímý kop příliš vysoko. Na druhé straně se málem prosadil opět Olić, jehož parádní lob minut branku pouze o několik centimetrů. Opět tak musel přijít ke slovu De Bruyne, respektive jeho perfektní sprint zakončený přesným pasem na ideálně postaveného Hunta. Bývalá opora Werderu už neměla s dorážkou problémy.

To do konce zbývalo 27 minut, každému však bylo prakticky jasné, že už není o co hrát. Asi nejzajímavějším momentem ve zbytku utkání bylo střídání Ivici Oliće, někdejšího hamburského hrdiny, který si vysloužil ovace ve stoje. Dnešní den však patřil jednoznačně De Bruynemu, statisticky nejkreativnějšímu bundesligovému borci letošní sezony - 9 asistencí v 11 zápasech hovoří za vše.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfB Stuttgart 2:0

08.11.2014 18:30

Góly: 30. Sebastian Prödl, 57. Fin Bartels

Setsakramentsky důležité utkání se Stuttgartem domácí Brémy zvládly a v tabulce svého soupeře předskočily. Kouzlo nového trenéra Viktora Skripnika tedy nadále působí.

Bývalý hráč a nyní tedy lodivod Brém se mohl v předchozích duelech spolehnout na schopnosti Argentince Franka Di Santa, kterého však pro tento střet zastoupili jiní. Jmenovitě Sebastian Prödl a Fin Bartels, přičemž pětačtyřicetiletý Ukrajinec sází také na služby někdejšího českého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho, který v dresu celku z hanzovního města opět odehrál celý zápas.

I přes Di Santovu aktivitu to v úvodu mohli být hosté, kdo by se ujal vedení. Martin Harnik, kvůli absenci Vedada Ibiševiće hlavní ofenzivní hrozba týmu Armena Veha, se ve 21. minutě ocitl ve velice dobré příležitosti, nicméně gól z toho nakonec nebyl. Po půlhodině hry už se skóre měnilo. A to k radosti příznivců týmu z Weserstadionu.

Zlatko Junuzović centroval na Sebastiana Prödla, jehož razantní hlavičce ještě nechtíc dopomohl do vlastní branky Antonio Rüdinger - 1:0. Záhy mohlo být srovnáno, nicméně to by musela být hlavička Christiana Gentnera přesnější. Přitom z pozice, ve které stál, se obvykle dávají branky poměrně snadno. Ale když na vás holt padne deka jako na Stuttgart ...

V závěru prvního poločasu vyrazil na zteč Harnik, ale Raphael Wolf jej vychytal. Ve druhé půli byly však jakékoliv další snahy celku z Bádenska-Württemberska utlumeny po prakticky nechytatelném zásahu Bartelse, kterému znovu asistoval Zlatko Junzović. Stuttgartští věděli, že na tohle už nemají kapacitu a mohli ještě jednou inkasovat.

Franco Di Santo však svou sedmou branku v sezoně prozatím nepřidal, ale radost z výhry měl určitě stejně velkou, jako jeho skórující spoluhráči. Tým Werderu Brémy se tak posunul mimo sestupové pásmo, kde na předposledním místě tlí právě Stuttgart s devíti body. Ještě o dva méně pak nasbírala Borussia Dortmund, která zůstane osmnáctá možná i po utkání s "tou druhou Borussií", tedy tou z Mönchengladbachu.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Schalke 04 2:0

08.11.2014 15:30

Góly: 22. Christian Günter, 68. Jonathan Schmid

Počáteční nadšení začíná slábnout a na povrch vystupují první závažné otazníky - asi takto by se dala shrnout aktuální forma Schalke pod vedením nového kouče Roberta Di Mattea. Italský stratég, který s Chelsea vyhrál Ligu mistrů, totiž zatím ve svém novém působišti nezískal venku ještě ani bod..

Königsblauen byli ve Freiburgu papírovým favoritem, nicméně konečné skóre 2:0 hovoří jinak. Domácí tak potvrdili zlepšenou formu, vyhráli podruhé v řadě a vzdálili se od sestupové zóny; Di Matteovo Schalke si naopak připsalo po neúspěchu v Lize mistrů na Sportingu další venkovní porážku a na čelo tabulky nadále ztrácí.

Pro hostující fanoušky je situace o to horší, že výsledek byl naprosto zasloužený - Freiburg svého soka k ničemu nepustil a zápasu jasně dominoval. První branku obstaral Christian Günter, pro nějž šlo o premiérový zásah v současném dresu; to ještě domácím pomohlo i štěstí, respektive šťastný odraz Mehmediho centru, díky němuž se míč odrazil přímo Günterovi do cesty. Brankář Ralf Fährmann si s jeho střelou poradit nedokázal.

Skutečnou suverenitu však předvedli domácí až ve druhé půli - jako by si uvědomovali statistiku, která říká, že zatímco Freiburg ještě letos neprohrál utkání, v němž vedl, Schalke nedokázalo ani jednou otočit. Kdo od Königsblauen čekal adekvátní reakci, nedočkal se - naopak domácí mohli zvyšovat po ráně Jonathana Schmida, kterou Fährmann s námahou vyrazil na břevno.

Svěřenci Christiana Streicha však této šance nakonec litovat nemuseli; pojistit náskok se jim podařilo i tak. Schmid si tentokrát seřídil mířidla přesněji a nádhernou ránou vymetl levou šibenici Fährmannovy brány. Roberto Di Matteo tak má před reprezentační pauzou hodně o čem přemýšlet..

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:4

08.11.2014 15:30

Góly: 23. Thomas Müller, 64. Thomas Müller, 67. Thomas Müller, 86. Xherdan Shaqiri

Müllerovo nikoliv pozdní odpoledne v Commerzbank-Areně skutečně nepřineslo žádné překvapení. Bayern nadělil domácímu Frankfurtu čtyři kousky a nadále zůstává v čele Bundesligy.

Frankfurt se zřejmě chtěl do jisté míry inspirovat hrou Borussie Mönchengladbach, která s Bayernem uhrála v závěru minulého měsíce bezbrankovou remízu. Taktika tedy měla být následující: vycházet ze zabezpečené obrany a sázet na rychlé protiútoky. Jenže k tomu nemá Thomas Schaaf, na rozdíl od Luciena Favreho, vhodné typy fotbalistů. Navíc ona zabezpečená obrana dostala první trhlinu už v polovině úvodního dějství.

Franck Ribéry si vyměnil balon s Robertem Lewandowskim, následně Francouz přihrál před branku Müllerovi, který sice napoprvé neuspěl, nicméně míč se odrazil tak, že už nebyl sebemenší problém jej kolenem doklepnout za brankovou čáru - 0:1. Zanedlouho mohl ten samý hráč přidat po narážečce s Philippem Lahmem druhý gól, ovšem pro údajný ofsajd nebyl uznán.

Poté se po přímém kopu Meiera vyznamenal Manuel Neuer a Frankfurt se nadále snažil o vyrovnání. Skvělou práci v defenzivě hostujícího celku však předváděl především Xabi Alonso. Teprve až po hodině hry přišli hráči bavorského velkoklubu s dalším zničujícím útokem. Lahm poslal výborný pas Ribérymu, který znovu vyzval Thomase Müllera ... a ten se znovu nemýlil - 0:2.

Ani ne o tři minuty později už Eintracht věděl, že v tomto utkání to na body fakt nevypadá. Müller se dravě vydal k soupeřově brance, kam mu Mario Götze naservíroval ideální přihrávku. A přestože domácí obránce dělal, co mohl, Müllerovo pokrytí míče bylo, i přes jeho postavu, která má k nějakému hromotlukovi fakt daleko, ukázkové, a tudíž se vcelku snadno propracoval k zakončení, které znamenalo jeho třetí branku v zápase - 0:3.

A gólu, byť "jen" jednoho, se dočkal i druhý střelec hattricku (z celkových dvou) na letošním mistrovství světa. Střídající Xherdan Shaqiri ztečoval čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby střelu Sebastiena Rodeho a počtvrté potěšil Manuela Neuera, který každou trefu svých spoluhráčů velmi radostně prožíval. Zatímco mnichovský celek tedy pořád šlape jako dobře namazaný stroj, Frankfurtští prohráli popáté za sebou (včetně utkání DfB-Pokalu)!

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 3:4

08.11.2014 15:30

Góly: 2. Ádám Szalai, 39. Roberto Firmino, 45. Roberto Firmino - 5. Pawel Olkowski, 12. Matthias Lehmann, 35. Anthony Ujah, 83. Pawel Olkowski

Po zápase Eintrachtu Frankfurt se Stuttgartem (4:5) byla v Bundeslize k vidění další stylová přestřelka. Postaraly se o ni Hoffenheim a Köln. Sice v ní padlo o dvě branky méně, ale osmadvacet tisíc diváků se ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně určitě nenudilo, byť byli nakonec šťastnější hosté.

Ráz utkání v podstatě předznamenaly dva brzké góly. Ten první se zrodil už ve 2. minutě, když ve velkém vápně dostal trochu více prostoru Ádam Szalai. Timo Horn v bráně hostujícího celku určitě mohl zasáhnout přesvědčivěji, ale míč holt neudržel - 1:0. Za tři minuty však bylo po parádní trefě Pawla Olkolowskiho srovnáno.

Jeden z domácích obránců odhlavičkoval balon tak nešikovně, že si jej těsně za hranicí vápna našel právě čtyřiadvacetiletý Polák a z voleje napálil kulatý předmět přesně ke vzdálenější tyči - 1:1. A neuběhlo ani sedm minut a Hoffenheimští znovu jen zírali, kterak tahá Oliver Baumann podruhé míč ze své svatyně.

Mathias Lehmann obstřelil zeď, a byť jeho střela byla přesná, určitě nebyla nechytatelná - 1:2. Na více než dvacet minut pak na hřišti nastal relativní klid, tedy co se gólů týče. V 35. minutě padl ale čtvrtý, ovšem z pohledu Markuse Gisdola znovu do té nesprávné branky. Anthony Ujah se pustil vstříc dobrodružství před Baumannem, cestou si dvakrát narazil se spoluhráči, obešel čtyřiadvacetiletého gólmana a pohodlně skóroval - 1:3.

Trenérův výraz byl v ten moment všeříkající, ovšem ve zbývajících deseti minutách prvního poločasu jeho svěřenci pořádně zabrali. Už za čtyři minuty snížili. A to zásluhou Roberta Firmina, jenž si vyměnil balon s Tarikem Elyounoussim a zamířil neomylně do protipohybu Tima Horna - 2:3. V samotném závěru dramatického úvodního dějství si pak čerstvý brazilský reprezentant naběhl do vápna na centr Kevina Vollanda a hlavou vyrovnal - 3:3.

Ve druhé půli už to takové gólové hody nebyly. I proto, že ani Szalai, ani Volland a ani napotřetí Roberto Firmino nedokázali trefit prostor za Hornovými zády. Zato Pawel Olkowski se stal díky své druhé bundesligové brance pro vášnivé fanoušky Kozlů hrdinou. Po autovém vhazování se vyhnul dvěma domácím fotbalistům, navedl si míč na střed a zpoza velkého vápna to trefil přesně po zemi k bližší tyči - 3:4.

Hoffenheim se i díky vítězství Hannoveru propadl až na páté místo, přičemž kromě Bayernu mu stále mohou výrazněji odskočit i Wolfsburg a Gladbach. Na tomto výsledku 3:4 je paradoxní, že 1. FC Köln vstřelil dohromady v předchozích deseti kolech jen a pouze sedm branek. Osm jich ale inkasoval a z tohoto pohledu si nadále drží nevídaně vyrovnané skóre 11:11.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SC Paderborn 3:0

08.11.2014 15:30

Góly: 7. Tobias Werner, 47. Tobias Werner, 68. Jan-Ingwer Callsen-Bracker

Fotbalisté Augsburgu zvládli i své čtvrté domácí utkání v řadě za sebou a tentokráte dokázali překvapit nováčka z Paderbornu po výsledku 3:0. Do tabulky si tak připsali nesmírně důležité tři body a posunuli se na sedmé místo s patnácti body, hosté mají stejný počet bodů a patří jim v tuto chvíli devátá pozice. Ústřední postavou utkání byl Tobias Werner, který sám dvě branky dal a na tu třetí závěrečnou nahrával.

Domácí se dostali do vedení již v 7. minutě ze své první vážnější akce. V úvodu utkání sice útočili hosté, ovšem na druhé straně se po chybné rozehrávce dokázal prosadit Werner. Ten dostal nádhernou přihrávku od Altintopa a vyhnul se ofsajdové pasti, poté v tváří tvář proti gólmanovi Krusemu nezaváhal a uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči. Ihned na to mohl vedení Augsburgu zvýšit aktivní Altintop.

Ten se zjevil osamocen před Krusem na levé straně a kroutil míč na zadní tyč, jenže hostující svatyni o pár decimetrů minul. Poté se až do konce úvodního dějství nic nestalo a Werner podruhé udeřil ihned po změně stran. Po centru z pravé strany se na hranici brankového území přímo ve středu ocitl nikým nehlídán a hlavou zakončil pod gólmana Kruseho, který následně pořádně vyhuboval svým spoluhráčům.

Augsburg mohl zvýšit své vedení krátce po hodině hry, kdy Matavž po krásné individuální akci prošel až na hranici pokutového území a následně vypálil, ovšem jeho dobrá rána nakonec těsně minula pravou tyč. Domácí se dočkali definitivní pojistky přesně v polovině druhého dějství, kdy Werner skvěle zahrál standardní situaci z pravé strany a nikým nehlídaný Jan-Ingwer Callsen-Bracker hlavičkoval k levé tyči, obránce Vrančič již gólu nezabránil.

Ve zbývajícím průběhu se už spíše dohrávalo a k vidění ještě byla jedna vážnější příležitost. Po parádní ráně Feulnera se vytasil s fantastickým zákrokem Kruse a dokázal vyrazit míč na rohový kop, zabránil tak čtvrté pohromě. Augsburg se pokusí v příštím kole po reprezentační pauze prolomit smůlu na venkovních stáncích ve Stuttgartu, Paderborn v domácím prostředí přivítá silný Dortmund.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 0:0

08.11.2014 15:30

Góly: -

Mainz uhrál v Leverkusenu cenný bod za remízu 0:0, domácí si však za ztrátu mohou sami - na hřišti byli totiž lepším týmem a vypracovali si celou řadu šancí, hostující gólman Loris Karius však odolal až do závěrečného hvizdu.

O osudu utkání bylo rozhodnuto prakticky hned na začátku - Leverkusen tlačil, hosté se bránili a snažili zejména neinkasovat. Svěřenci Rogera Schmidta vstupovali do zápasu v dobré formě po vítězství 2:1 v Lize mistrů na Zenitu a jejich sebevědomí bylo hodně vidět. Do úvodních šancí se dostali Heung-Min Son a Karim Bellarabi, ani jeden však branku netrefil.

Celkový obraz hry i výrazně vyšší procento držení míče favorizovalo Bayer, hosté se však také dostali do jedné příležitosti - a šlo o skutečnou gólovku. Po čtvrthodině hry se ve vápně zničehonic ocitl Yunus Malli, pálil však trestuhodně mimo. Tato situace tedy změnu skóre nepřinesla, Mainz si však ověřil, že domácí nejsou k neporažení, a začal být na hřišti více vidět. Ve 20. minutě z toho mohl být gól Jaira, na poslední chvíli musel zasahovat zkušený obránce Emir Spahić.

Na druhé straně zabránil Bellarabimu v otevření střeleckého účtu pouze skvělý blok Juliana Baumgartlingera, a krátké vzepětí Mainzu bylo to tam. Karius na sebe poprvé výrazně upozornil při dvojitém zákroku proti trápícímu se Kiesslingovi, zatímco efektní Brandtova patička mířila mimo. Závěrečnou šanci první půle obstaral opět Kiessling, jehož hlavička měla gólové parametry, byla však v poslední chvíli odklizena z brankové čáry.

Druhé dějství načaly dva povedené přímé kopy specialisty Hakana Calhanoglua - domácí záložník nejprve z nějakých 40 metrů poměrně výrazně přestřelil, jeho další technické ráně však chyběl jenom kousíček. V tuto chvíli už Mainz opravdu pouze bránil, zatímco tlak Leverkusenu rostl a rostl. Domácí zahazovali šance jako na běžícím pásu, o což se do značné míry přičinil i spolehlivý Karius.

Schmidt do závěru poslal na hřiště Josipa Drmiće a Robbieho Kruseho, ani jejich čerstvé nohy však prolomit hostující defenzivní hráz nedokázaly. Nejvíce frustrovaný může být asi Calhanoglu, který deset minut před koncem v další šanci donutil Kariuse k zákroku večera; Kruseho zase u bližší tyče odzbrojila hostující obrana. Svěřenci Kaspera Hjulmanda tak nakonec dosáhli svého cíle a na hřišti favorita ubránili remízu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hannover 96 0:2

07.11.2014 20:30

Góly: 44. Jimmy Briand, 76. Hiroshi Kiyotake

Fotbalisté Hannoveru dokázali potvrdit úlohu mírného favorita a díky vítězství 2:0 se prozatím posunuli v tabulce na čtvrté místo se ziskem devatenácti bodů. Hertha je naopak stále třináctá s jedenácti body a neúprosně se blíží k samotnému dnu tabulky. Hosté se dostali do vedení těsně před přestávkou a svůj náskok pojistili necelou čtvrthodinu před koncem, tříbodový zisk si rozhodně zasloužili.

V úvodní čtvrthodině se hrálo z obou stran velmi opatrně a ani jeden celek se nijak výrazně netlačil do zakončení. Ovšem poté se do první vážnější šance dostal hostující Bittencourt, který si zpracoval vysoký balón a proti jeho dobré ráně fantasticky zasáhl gólman Kraft. Následně na druhé straně zahrozil Haraguchi, který se po přistrčení Kaloua dostal do ostrého úhlu a hostující svatyni přestřelil o pár decimetrů.

Přesně v polovině prvního poločasu mohl skórovat Kalou, jenže po přímém volném kopu nejprve gólman Zieler vyboxoval míč před sebe a poté domácí hvězdě v jasné pozici na poslední chvíli utekl balón z kopačky. V dalších minutách se hra uklidnila a Hannover se dostal do vedení z ničeho nic ve 44. minutě. Po rohovém kopu z levé strany propadl balón až na penaltový puntík a tam do něj z první kopl Jimmy Briand, gólman Kraft již nedokázal zareagovat.

Ihned po změně stran mohl zvýšit vedení hostů Bittencourt, který se po narážečce s Hiroshim Kyiotakem dostal na pravé straně do ostrého úhlu a trefil pouze boční síť. Po deseti odehraných minutách Hannover skóroval podruhé, nicméně kvůli ofsajdu nemohla být branka nakonec uznána. V dalších minutách se na obou stranách přitvrdilo a výrazné gólové příležitosti vymizely. Nebýt hrubky v domácí defenzívě, tak by asi ani další branka nepadla.

Po ztrátě míče ve středu hřiště šli hosté do brejku čtyři na tři, po brilantním přenesení hry se na pravé straně ocitl Kyiotake a po efektivní zasekávačce vypálil tvrdě z hranice pokutového území k bližší tyči do protipohybu gólmana Krafta - 0:2. Ve zbývajícím průběhu se domácí celek snažil tlačit, jenže Zielera už nijak výrazně neohrozil a stav utkání se tak již nezměnil. V příštím kole po reprezentační pauze přivítá Hannover silný Leverkusen, Hertha se pokusí napravit svou reputaci na půdě nováčka z Kolína.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1183027:327
2.VfL Wolfsburg1172222:923
3.Borussia Mönchengladbach1155115:620
4.Hannover 96116149:1119
5.TSG Hoffenheim1145217:1417
6.Bayer Leverkusen1145217:1517
7.FC Augsburg1150614:1215
8.1. FSV Mainz 051136213:1215
9.SC Paderborn1143416:1615
10.1. FC Köln1143411:1115
11.Schalke 041142514:1514
12.Eintracht Frankfurt1133517:2312
13.SC Freiburg1125411:1411
14.Hertha BSC1132615:2111
15.Borussia Dortmund1131712:1710
16.Werder Brémy1124514:2410
17.Hamburger SV112364:149
18.VfB Stuttgart1123614:259

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (88)

Přidat komentář
stas87

prehrat s klempackym timom ako je Hannover doma je umenie :)

Reagovat
db18

Teď už poslední dva venkovní zápasy vyhráli (chjo, takhle nesestoupí )

Reagovat
Arne

S klempaky jsme to doma nezvladli v prvnim kole, jestli si vzpominas...

Reagovat
stas87

bohuzial,v case ked sa ten zapas hral som cestoval po zeleznici a obdivoval krasu juhoceskej prirody..a tak klempacky tim to asi tolko nebude ked ma najlepsieho strelca BL

Reagovat
HSV1887

Hertha chce zpět do druhé ligy..?

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát Hamburk jim v tom brání

Reagovat
HSV1887

Pro tvou informaci, HSV jako jediný v BL ještě nikdy druhou ligu nehrál.

Reagovat
raduinho

Co není může být. Dřív se totéž říkalo o Českém Daviscupovém týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

To něco mění?

Reagovat
smazaný uživatel

taky tomu odpovídá jeho sílící snaha o to ji hrát poslední dobou

Reagovat
HSV1887

Dobrý zas, nech si svoje moudra.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Ferguson6

Keby v jeden sezóne zostúpili Werder, Dortmund a Stuttgart/HSV, to už môžu tú BL aj zrušiť

Reagovat
HSV1887

BVB se bohužel zvedne, Stuttgart nespadne a HSV už vůbec ne. Werder by už konečně mohl.

Reagovat
smazaný uživatel

BVB bude nejlip sesty.

Reagovat
smazaný uživatel

to je snad ještě nesestupový ne?

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatý míč letos Neuer!

Reagovat
bayern987

Reagovat
godwood

Reagovat
Liquid

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

kurs 1.10: 1 pro CR7, Hyper má 15:1. Zpátky na zem hošani...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec tu s tou simulantskou vygelovanou figurínou netrapči. Kluci si jenom přejí aby vyhrál ten kdo má. A s tím svojím kurSem si jdi taky doprdele.

Reagovat
smazaný uživatel

ten kdo má??? takže CR7 pár vyběhů nedělá nejlepšího fotbalistu světa

Reagovat
stas87

zopar hlavicek spravilo naj futbalistu z Cannavara brankar ale v modernej ere futbalu nema sancu vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

má šanci, ale až skončí CR7, Messi, Neymar a další skvělí fotbalistí, bohužel pro ostatní posty tato doba má skvělé množsví útočníku...

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Kombinace Bayernu a Barcelony ty musíš z Ronalda srát Rubikovu kostku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
inbloom

Jak to vypadá s Kalasem? :(

Reagovat
smazaný uživatel

No, loetosni sezona je stejne jako v Dortmundu v haji. Pristi rok treba vyjde lip. Ted uz to jen nejak dokopat.

Reagovat
smazaný uživatel

dúfam, že aspoň v Lige Majstrov uhráte tú skupinu, aby to pomohlo koeficientu, v BL to bude len boj o EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, nevim. Po tom jak jsme dopadli se Sportingem uz neverim ani v porazku Mariboru. Nedoufal jsem ze pod Di Matteem vsechno vyhrajem, ale momentalne se na tu hru ani moc neda koukat. Snad az se vrati Fafran, Matip a Goretzka. Ale presto je nutnost udelat 2-3 dobry nakupy nebo to lepsi nebude.

Reagovat
HSV1887

Gut gut gut, Doofmund na posledním místě

Ale HSV spadl na 16. flek, kurňa, chtělo by to vyhrát v Golfsburgu, pak pujdem na 13., popř. i 12. místo. AUF GEHTˇS HSV !!!!

Reagovat
Liquid

ideálně zítra výhra HSV a Gladbachu

Reagovat
HSV1887

Jo, to by bylo fajn. Ale nevim no, HSV asi nevyhraje a Gladbach už taky jednou musí prohrát.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
stas87

po pol roku vyhrat doma ze by sme boli lepsi ako VfB sa povedat neda,my sme dve akcie premenili a oni ziadnu,ak by Winkmann chcel tak piskne Prödlovi faul a ziadny gol nie je..a vieme ako dokazeme hrat ked je dlho 0:0..znervoznime a pridu chyby

druhy polcas bol ale dobry,Stuttgart si prakticky nekopol,Wolf ma konecne nulu Prödl s Galvezom dost suverenne,Garcia ubral na utocnej aktivite a okrem toho ako podcenil Sararera v prvom polcase hral dobre..a Gebre? dost dobre! tak by mal vypadat dobry defenzivny vykon krajneho beka,konecne dobre zahral aj Fritz..proste vsetko dobre dneska,ako vidiet tak s tym spodkom tabulky dokazeme hrat dobre zapasy a bodovat,je tu jedno velke ALE..dobre hrame ked sa dostaneme do vedenia,v opacnom pripade pridu nepresnosti,okamzita snaha vyrovnat,nepripravene pozicie a potom nas herne vyspelejsi super zrazi do kolien..chcelo by to v dalsom kole dat na zaciatku hned gol a nechat trosecnikov z pristavu podusti tesim sa na derby,snad ich potopime zasa o kus pod nas

Reagovat
HonzaKoller

Kdo rikal, ze vyhrajeme? Priste to budou jeste sladsi tri bodiky

Reagovat
stas87

ja nemam rad reci za dalsi zapas je jasny a ze vyhrame..potom pride o to tvrdsi pad na zem je dobre ze maju v obrane tych dvoch klaunov takze sanca je pomerne slusna na body akurat maju oproti minulej sezone lepsich utocnikov,ak ich v prvych 20minutach rozkopeme tak daju pokoj

Reagovat
HSV1887

Dostanete na prdel

Reagovat
Liquid

opět dobrý výsledky v bundeslize

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasná věc

Reagovat
monty25

Co se týče venkovních výsledků Schalke, tak se toho s příchodem nového trenéra moc nezměnilo... Jestli hodláme bodovat jenom doma, tak se na pohárové příčky budeme dostávat horko těžko.

Reagovat
stas87

Aaron trosky akurat stacili faulovat,nic ine neukazali to derby musime zvladnut za tri body

Reagovat
smazaný uživatel

vy a vyhrat derby

Reagovat
HSV1887

Trosky budete vy po jatkach za 14 dni

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Ten De Bruyne je pan hráč..neskutečný génius

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg chytil neskutočnú fazónu a zdá sa, že o druhé miesto si to rozdajú s Gladbachom.

Veľká škoda, že Malanda v prvom kole proti Bayernu netrafil tú prázdnu bránu za stavu 2-1, náskok Bayernu by bol o 3 body menší...

Reagovat
fenixLFC

a teraz BVB pred hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Kramer to prodal!

Reagovat
db18

Měl zas otřes mozku a zeptal se rozhodčího, na kterou branku hraje Borussia

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

A rozhodčí ho nepochopil ...

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia jako Borussia

Reagovat
bayern987

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

KONECNE takato stastna vyhra nam bola treba.. aj ked zase efektivita = 0 ale to sme si zvykli

Reagovat
smazaný uživatel

NUR DER BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
celeb

to co ukazoval Klopp?

Reagovat
Willy Wonka

Crazy Kramer!

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodující gol byl sice šťasný a nevídaný, ale vítězem jsem zcela zaslouženě!!

Reagovat
smazaný uživatel

*jsme

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
HonzaKoller

Kramerův počin snad radši beze slov..

Reagovat
CubONE

Kramer

Ale skoda, pohlad na BVB na chvoste tabulky bol pekny.

Reagovat
Spalovač šancí

Ta BL musí být skvělá soutěž. Dnes jsem koukal na zápas posledního týmu a fakt slušný fotbal. Např. ve Španělsku takhle pěkně nehrajou ani týmy ze špičky (kromě Realu), natož z konce tabulky.

Reagovat
Spalovač šancí

Kdyby to bylo v hokeji, tak by se gol asi připsal faulujícímu hráči ...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=FVoAaSnJSgo

pre toto sa oplatí fandit tomuto klubu :) pre jeho fanušikov pre jeho hráčov a hlavne pre Jurgena či na prvom alebo poslednom mieste BVB !!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Už kvůli němu jsem rád za to vítězství. Tak snad se to už zlomí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

<3

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Teď už jenom nahoru.

Reagovat
HSV1887

Jo, fandit jim od doby, co se jim začalo dařit a přišel tam Reus. Jo, to jsou fakt "echte Fans"

Reagovat
smazaný uživatel

to odkedy som im začal fandit je uplne osobna vec a išlo hlavne o to že sa mi páčila ich hra a sympatický trenér tituly boli iba vyústeným Kloppovej roboty predtým som nefandil nikomu nejak extra a ty dochodca predpokladam ťahaš na 200. rok života kedže fandiš hamburgeru od založenia klubu ked si taky premúdrely borec

Reagovat
HSV1887

Prej důchodce Já mám do důchodu tak daleko, asi jako ty se stát echter Fan. Je to tvoje věc, komu si fandíš. Ale tím, co jsi řekl, si mi dal jasně najevo, že BVB fandíš až od doby, co se jim začalo dařit. To si říkáš fanoušek? Komu si fandil předtim? Na kolika už si byl zápasech BVB? Kolik znáš chorálů?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nečekal jsem od Favreho a spol. až takhle defenzivní taktiku, ale je fakt, že mimo Borussia Park hrají přeci jen o něco více do defenzivy než před domácími fans. Každopádně si myslím, že si Dortmund to štěstí za poslední týdny a i ten samotný zápas zasloužil. Tolik neproměněných šancí... To už bylo pomalu (po Csaplárovsku) na festival

Reagovat
smazaný uživatel

OT: FIFA 15 - profiklub Czechoslovakian - hledá hráče na všechny posty (pouze PC)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele