11. kolo
08.11.2014 15:30 CET
3 : 4
(3:3)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 3:4

Po zápase Eintrachtu Frankfurt se Stuttgartem (4:5) byla v Bundeslize k vidění další stylová přestřelka. Postaraly se o ni Hoffenheim a Köln. Sice v ní padlo o dvě branky méně, ale osmadvacet tisíc diváků se ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně určitě nenudilo, byť byli nakonec šťastnější hosté.

Ráz utkání v podstatě předznamenaly dva brzké góly. Ten první se zrodil už ve 2. minutě, když ve velkém vápně dostal trochu více prostoru Ádam Szalai. Timo Horn v bráně hostujícího celku určitě mohl zasáhnout přesvědčivěji, ale míč holt neudržel - 1:0. Za tři minuty však bylo po parádní trefě Pawla Olkolowskiho srovnáno.

Jeden z domácích obránců odhlavičkoval balon tak nešikovně, že si jej těsně za hranicí vápna našel právě čtyřiadvacetiletý Polák a z voleje napálil kulatý předmět přesně ke vzdálenější tyči - 1:1. A neuběhlo ani sedm minut a Hoffenheimští znovu jen zírali, kterak tahá Oliver Baumann podruhé míč ze své svatyně.

Mathias Lehmann obstřelil zeď, a byť jeho střela byla přesná, určitě nebyla nechytatelná - 1:2. Na více než dvacet minut pak na hřišti nastal relativní klid, tedy co se gólů týče. V 35. minutě padl ale čtvrtý, ovšem z pohledu Markuse Gisdola znovu do té nesprávné branky. Anthony Ujah se pustil vstříc dobrodružství před Baumannem, cestou si dvakrát narazil se spoluhráči, obešel čtyřiadvacetiletého gólmana a pohodlně skóroval - 1:3.

Trenérův výraz byl v ten moment všeříkající, ovšem ve zbývajících deseti minutách prvního poločasu jeho svěřenci pořádně zabrali. Už za čtyři minuty snížili. A to zásluhou Roberta Firmina, jenž si vyměnil balon s Tarikem Elyounoussim a zamířil neomylně do protipohybu Tima Horna - 2:3. V samotném závěru dramatického úvodního dějství si pak čerstvý brazilský reprezentant naběhl do vápna na centr Kevina Vollanda a hlavou vyrovnal - 3:3.

Ve druhé půli už to takové gólové hody nebyly. I proto, že ani Szalai, ani Volland a ani napotřetí Roberto Firmino nedokázali trefit prostor za Hornovými zády. Zato Pawel Olkowski se stal díky své druhé bundesligové brance pro vášnivé fanoušky Kozlů hrdinou. Po autovém vhazování se vyhnul dvěma domácím fotbalistům, navedl si míč na střed a zpoza velkého vápna to trefil přesně po zemi k bližší tyči - 3:4.

Hoffenheim se i díky vítězství Hannoveru propadl až na páté místo, přičemž kromě Bayernu mu stále mohou výrazněji odskočit i Wolfsburg a Gladbach. Na tomto výsledku 3:4 je paradoxní, že 1. FC Köln vstřelil dohromady v předchozích deseti kolech jen a pouze sedm branek. Osm jich ale inkasoval a z tohoto pohledu si nadále drží nevídaně vyrovnané skóre 11:11.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nehrál Kalas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele