11. kolo
09.11.2014 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 2:0

Jméno Kevina De Bruyneho se sice ve střeleckých tabulkách neobjevilo, přesto byl mladý Belgičan nejdůležitější postavou výhry Wolfsburgu nad Hamburkem; první letošní Nordderby rozhodly zejména jeho dvě asistence. Domácí si tři body zasloužili, Hamburk přehráli a potvrdili vynikající formu.

De Bruyneho pasy přetavili v branky postupně Ivica Olić a Aaron Hunt, a Vlci se nadále drží na dostřel prvnímu Bayernu, na nějž ztrácí pouze čtyři body. Hosté sice před týdnem porazili silný Leverkusen 1:0 a logicky tak dnes nastoupili ve stejné sestavě, s dalším favoritem však herně ztráceli od samého začátku - v úvodních 15 minutách zkompletovali pouze 20 (!) přihrávek. Navzdory tomu však dokázali třikrát vystřelit, zatímco na druhé straně zahrozil akorát Ivan Perišić nepříliš povedenou hlavičkou.

Strategie hostujícího kouče Josefa Zinnbauera tedy byla zvolená adekvátně, nicméně Wolfsburg byl jednoduše kvalitnější a nakonec svoji převahu dokázal přetavit ve vedoucí gól. Hunt našel z rohu De Bruyneho, jehož volej mířil na bránu, na poslední chvíli se však do dráhy míče instinktivně vložil Olić a tečoval jej mimo dosah Jaroslava Drobného. 1:0.

Až na vedoucí branku a dobré výkony De Bruyneho s Vieirinhou toho však první půle příliš nenabídla. V té druhé působil Hamburk o poznání živěji a mohl i vyrovnávat, Heiko Westermann však poslal van der Vaartův přímý kop příliš vysoko. Na druhé straně se málem prosadil opět Olić, jehož parádní lob minut branku pouze o několik centimetrů. Opět tak musel přijít ke slovu De Bruyne, respektive jeho perfektní sprint zakončený přesným pasem na ideálně postaveného Hunta. Bývalá opora Werderu už neměla s dorážkou problémy.

To do konce zbývalo 27 minut, každému však bylo prakticky jasné, že už není o co hrát. Asi nejzajímavějším momentem ve zbytku utkání bylo střídání Ivici Oliće, někdejšího hamburského hrdiny, který si vysloužil ovace ve stoje. Dnešní den však patřil jednoznačně De Bruynemu, statisticky nejkreativnějšímu bundesligovému borci letošní sezony - 9 asistencí v 11 zápasech hovoří za vše.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele