Bundesliga - preview 11. kola

07.11.2014, 09:03, aktualizováno 09.11.2014, 09:15
Previews
Borussia Dortmund spadla po sobotních zápasech na poslední místo tabulky, z něhož se dnes odlepí za předpokladu, že doma porazí Gladbach. Wolfsburg doma poráží jednoho soupeře za druhým a další tříbodový zisk hodlá přidat v souboji s Hamburkem...
VfL Wolfsburg - Hamburger SV  (neděle 15:30)
Jedno z nejčastěji opakovaných fotbalových klišé říká, že v lokálních derby jde forma stranou a výsledek může být jakýkoliv. To je sice možná pravda, nicméně pokud by Hamburk dnes ve Wolfsburgu skutečně zvítězil, jednalo by se o překvapení, ve které nedoufají snad ani jeho vlastní fanoušci..

Zatímco totiž HSV bojuje ve spodních patrech tabulky, Vlci nabrali fenomenální formu, vyhráli už sedmkrát za sebou a míří do Ligy mistrů. Během této série se jim povedlo postoupit do osmifinále Pokalu, výrazně se přiblížit play-off Evropské ligy a doma vyšplhat až na druhé místo, čtyři body za vedoucí Bayern. VW-Arena je na nedělní šlágr vyprodaná a domácí fanoušci očekávají další triumf.

"Opravdu se mi líbí, jak teď hrajeme," nezastírá kouč Dieter Hecking. "Ukazujeme, jaká kvalita se v našem kádru skrývá." I přes pochopitelný optimismus však zůstává úspěšný stratég obezřetný - přece jen je Hamburk tradiční rival, který bude na utkání maximálně vyhecovaný. Navíc se mu v posledních týdnech začalo po těžkém začátku sezony zase dařit. "Vylézají z ulity. Atmosféra v jejich týmu je nejvyrovnanější za dlouhou dobu," podotýká Hecking.

Dalším faktorem je forma HSV proti elitním soupeřům - dokázali remizovat s Bayernem a porazit Dortmund a Leverkusen, což už je hodně slušné skóre. "Musíme v každém zápase předvést stejně bojovný výkon jako proti Bayeru," poznamenal k tomu obránce Johan Djourou. "Já sám jsem nyní ve špičkové formě," dodal neskromně.

Švýcarský stoper by se měl dnes postavit doprostřed hostující obrany vedle Heika Westermanna; jeho bolavé lýtko už je v pořádku. Otazník se nicméně stále vznáší nad startem Marcella Jansena. Na druhé straně budou určitě chybět Marcel Schäfer, který si poranil stehno, a také dlouhodobě zraněný Ricardo Rodriguez.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach  (neděle 17:30)
Podaří se Dortmundu konečně zvednout? Bylo by to záhodno - svěřenci Jürgena Kloppa se totiž po sobotním bundesligovém programu propadli už na poslední příčku. Na druhé straně barikády stojí Gladbach, tedy tým, který letos ještě neprohrál..

Borussii se sice zpozdilo letadlo při návratu z Kypru, kde ve čtvrtek porazila tamní Apollon a přiblížila se k postupu do play-off Evropské ligy, náladu v kabině to nicméně neovlivnilo. Hříbata mají fantastickou formu, a pokud dnes v Dortmundu neprohrají, půjde o jejich už 18. bundesligové klání v řadě bez porážky.

Technická chyba, která zapříčinila zpožděný odlet ze Středomoří, je podle kouče Luciena Favreho pouhým detailem; daleko důležitější je, že se podařilo zvítězit a protáhnout tak snový start do sezony. "Samozřejmě že je to frustrující, ale s tím nic nenaděláte. I přesto jsme šťastní, protože pracujeme tvrdě a vyplácí se nám to. Nezapomínejme však na to, že je pouze listopad a nesmíme polevit," uvedl švýcarský stratég.

Zápas v Dortmundu by za normálních okolností představoval noční můru většiny týmů, letos je tomu však úplně jinak - vyhrát na Westfalenstadionu se zatím v lize nejeví jako nic složitého. Borussia padla doma už třikrát, a přestože v Lize mistrů válí, na bundesligové scéně se potýká s obrovskou krizí. Podle Favreho je však opatrnost na místě.

"Viděl jsem několik jejich zápasů a ty výsledky nejsou úplně spravedlivé," varuje. "Stále mají výborný tým, ačkoliv se jim momentálně nedaří. Kvalita jejich kádru je obrovská, což je jasně vidět v Lize mistrů. Někdy o úspěchu zkrátka rozhodují malé detaily," dodává Favre.

Málokdo sice pochybuje o tom, že se dortmundští brzy zvednou, nicméně jejich situace začíná být opravdu alarmující - v lize prohráli už pětkrát (!) v řadě a Jürgen Klopp potřebuje urychleně přijít na to, jak začít zase vítězit. "Pokud se podíváte na Gladbach, uvidíte tým, kterému se daří úplně vše," nechal se slyšet impulzivní kouč. "U nás je tomu přesně naopak. Vzdávat se ale nehodláme. Tvrdě pracujeme a doufám, že se to brzy odrazí i na výsledcích," dodal.

Domácí stratég stále neví, jestli bude mít k dispozici dva klíčové hráče - brankář Roman Weidenfeller a ceněný záložník Marco Reus mají oba žaludeční problémy. Na druhé straně nejsou hlášeny žádné ztráty; Favre má k dispozici kompletní tým a jediné, co jej tak může trápit, je únava po Evropské lize.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Schalke 04  (sobota 15:30)
Na třetí soutěžní výhru v řadě bude v sobotu odpoledne útočit Freiburg. Soupeřem mu bude Schalke, které se vzpamatovává z porážky v Lize mistrů...

Až před týdnem se domácí konečně dočkali první bundesligové výhry v letošní sezoně. Dlouhé čekání ukončili na půdě nováčka 1. FC Köln, v zápase padla jediná branka a z pokutového kopu jí zaznamenal Vladimír Darida.

Freiburgu se tak povedlo navázat na úspěšné pohárové vystoupení z Mnichova, na půdě TSV 1860 vyhrál přesvědčivě 5:2 a postoupil do osmifinále.

"Schalke stačí ke vstřelení gólu hodně málo. Disponují velkou kvalitou a pochopitelně mají několik výrazných individualit," uvědomuje si kouč Freiburgu Christian Streich.

Domácím se na Schalke nedaří a podlehli mu v šesti z posledních osmi zápasů, ani bod nevytěžili z posledních tří vzájemných střetnutí. Ve snaze o ukončení této série mu nepomohou Batz, Krmaš, Perger, Philipp a Stanko.

Schalke se nepovedl úvod sezony a vše vyvrcholilo odchodem kouče Jense Kellera. Toho nahradil Roberto Di Matteo a tým pod jeho vedením střídá výhry s porážkami. Naposledy neuspěl v Lize mistrů, jednobrankové vedení v Lisabonu nedokázal přetavit v bodový zisk a Sportingu podlehl 2:4.

"Chceme tři body, to je náš cíl," hlásí před utkáním Maxim Choupo-Moting.

"Rozhodně máme kvalitu na to, abychom ve Freiburgu vyhráli, ale je třeba ukázat více sebevědomí, než proti Sportingu," dodává kamerunský reprezentant.

Schalke před týdnem přišlo o jednu ze svých největších hvězd, záložník Julian Draxler si vážně poškodil stehenní sval, musel na operaci a v tomto kalendářním roce si už nezahraje.

Absence německého reprezentanta není jedinou ztrátou, s níž se Schalke musí vypořádat. Mimo hru jsou rovněž Giefer, Felipe Santana, Kolašinac, Matip, Goretzka a Farfán.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Torrejon, Mitrovic, C. Günter - Höfler, Darida - Schmid, Frantz - Freis, Mehmedi.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Uchida, Höwedes, Neustädter, Aogo - Höger, Kirchhoff - Choupo-Moting, K.-P. Boateng, Obasi - Huntelaar.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Frankfurtu se nedaří. Počítáme-li utkání DFB-Pokalu, prohrál už čtyři zápasy v řadě. Kouč Thomas Schaaf přesto zůstává před bitvou s Bayernem v klidu.

Ostatně tým, který před jedenáctým kolem okupuje v tabulce dvanáctou pozici, může v duelu s vedoucím celkem Bundesligy jen a pouze získat. "Samozřejmě, že nás naše současné výsledky netěší, ale určitě z toho nehodláme zešílet. Zkrátka děláme příliš mnoho individuálních chyb, nicméně v klubu se přes léto událo dost změn, takže to není nic neobvyklého," prohlásil bývalý dlouholetý lodivod Werderu Brémy.

Změny nejsou ničím neobvyklým ani v kádru Bayernu Mnichov. Vždyť kouč Pep Guardiola málokdy sáhne ve dvou po sobě jdoucích zápasech k té samé základní jedenáctce. A ani následující utkání s Frankfurtem nebude výjimkou. Oproti vítěznému střetu s AS Řím v rámci Ligy mistrů určitě nebude moci nastoupit zraněný David Alaba, který v poslední době podával velice dobré výkony.

Každopádně úřadující německý mistr má mužstvo široké, tudíž pro hlavního kouče nebude problém rakouského reprezentanta nahradit v podstatě stejně kvalitním hráčem. Stále jím nebude Bastian Schweinsteiger, jehož návrat by se po delším zranění neměl uspěchat.

Následující pauza, kterou vyplní kvalifikační zápasy o postup na EURO do Francie, z tohoto pohledu určitě přijde mistru světa z Brazílie vhod. Nicméně jak dokládají vzájemné konfrontace s Frankfurtem, Bayern by si měl s přehledem poradit i bez "Schweiniho".
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Chandler, Madlung, Anderson, Oczipka - Russ, Medojevic, Hasebe - Stendera, Meier, Seferovic
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - J. Boateng, Dante, Benatia - Lahm, Xabi Alonso, Juan Bernat - Robben, M. Götze, Ribery - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 13.00 - 7.00 - 1.18
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
1. FC Köln se zatím pohybuje ve středu tabulky. Hoffenheim okupuje pohárové pozice, nicméně v minulém kole poprvé v sezoně prohrál. Na druhou stranu se tak stalo s Borussií Mönchengladbach, což rozhodně není žádná ostuda.

A ví to i útočník Anthony Modeste: "Na našich výkonech musí každý vidět, že jsme někde úplně jinde, než v minulé sezoně. Pořád je tu navíc velký prostor pro zlepšení. Jasně, porážka nás mrzí, ale i z ní si lze odnést něco dobrého. Teď se už můžeme opět soustředit čistě jen na naši práci." Modeste vstřelil zatím čtyři branky a se svými výkony je podle očekávání spokojen.

"Mám opravdu dobrou formu, protože i na tréninku odevzdávám plných sto procent. Navíc jsem právě ve fotbalově nejproduktivnějším věku. Samozřejmě mě také maximálně podporuje trenér, takže se na hřišti neustále snažím hrát tak, jak nejlépe dovedu. A bojovat o přední příčky v tabulce mě opravdu baví," prohlásil šestadvacetiletý rodák z francouzského Cannes, města proslulého filmovým festivalem.

"Myslím, že pohled na tabulku je všeříkající. Kolínští mají velice silnou defenzivu, ale v útoku stagnují," nechal se slyšet trenér domácích Markus Gisdol. Pochopitelně má pravdu. Bundesligový novic má velmi vyrovnané celkové skóre. Osm inkasovaných branek je skvělé číslo - vždyť pouze brankáři Bayernu Mnichov a Borussie Mönchengladbach lovili míč ze sítě méněkrát. Nicméně sedm vstřelených branek přestavuje po Hamburku druhou nejchabější ofenzivní činnost.

"Zápas proti Hoffenheimu ale přesto může být z naší strany velmi vydařený a určitě můžeme bodovat," řekl na tiskové konferenci kouč Peter Stöger, jenž nebude moci využít služeb záložníka Marcela Risseho. TSG Hoffenheim však v této sezoně v domácí Wirsol Rhein-Neckar-Areně ještě neprohrál a vzhledem k aktuálnímu rozpoložení obou týmů je pravděpodobné, že tomu tak také zůstane.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Rudy, Süle, Strobl, Beck - Polanski, Schwegler - Volland, Roberto Firmino, Elyounoussi - Szalai
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brecko, Mavraj, Wimmer, Hector - Vogt, M. Lehmann - Olkowski, D. Halfar, Svento - Zoller
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.60 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - SC Paderborn  (sobota 15:30)
Fotbalisté Augsburgu si v letošním ročníku prozatím vedou střídavě a nyní se nacházejí se ziskem dvanácti bodů ve středu tabulky na desátém místě. Nyní se v domácím prostředí střetnou s konkurenčním Paderbornem, který má o tři body více a jako nováček musí být se současným sedmým místem rozhodně spokojen. Oba dva celky tak neprožívají špatnou sezónu a nyní se jeden z nich opět může dostat o něco výše.

Augsburgu se v letošním ročníku daří hlavně na domácí půdě. V dosavadních čtyřech zápasech před vlastním publikem prohrál pouze na úvod s Dortmundem po výsledku 2:3, jinak si dokázal poradit s Brémami, Herthou i Freiburgem. Ovšem příliš mu to nejde ve venkovním prostředí, z šesti utkání získal jen tři body za vítězství ve Frankfurtu, a proto zatím nemůže myslet na vyšší příčky. Naposledy hrál vyrovnaně se Schalke a podlehl mu těsně 0:1.

Paderborn měl skvostný vstup do nováčkovského ročníku a po čtyřech zápasech s osmi body dokonce celou ligu vedl. Doposud v deseti duelech prohrál jen třikrát s mistrovským Bayernem, Gladbachem a Hoffenheimem, cenný bod vybojoval v Leverkusenu a naposledy v domácím prostředí přehrál konkurenční Herthu v poměru 3:1. Se svým sobotním protivníkem se naposledy utkal ještě ve druhé lize v sezóně 2010/2011.

Tehdy Augsburg v domácím prostředí zvítězil 1:0 a v následné odvetě vybojoval cenný bod po výsledku 1:1. Domácí kouč Markus Wienzierl se bude muset stále obejít bez dlouhodobě zraněného českého krajánka Jana Morávka, mimo hru je taktéž de Jong kvůli problémům s achilovkou, poraněné koleno na trávník nepustí Parkera a bolavá kyčel ani Philpa. Trest za pět žlutých karet si k tomu musí odpykat Kohr.

"Chceme znovu využít podpory domácího publika a pevně věřím, že na vlastním stánku dokážeme zvítězit počtvrté v řadě. Ani tentokráte nás nečeká nic jednoduchého, Paderborn dokáže vzdorovat jakémukoliv soupeři a pravidelně boduje. Dobře si uvědomujeme, že na spodku Bundesligy jsou prozatím týmy, které by měly v dalším průběhu tabulkou stoupat a pro nás tak rozhodně bude důležitý každý bod,"uvedl devětatřicetiletý Wienzierl.

Hosté budou v tomto utkání postrádat zraněné Bertelse, Hünemeiera, Rafu, Koce a Ducksche. "Sledovali jsme hru Paderbornu v posledních zápasech a musím říct, že je takticky velmi dobře propracovaná. Náš soupeř si zakládá na týmovém výkonu a opravdu dělá minimum chyb, navíc ani v zakončení nemá nikterak velké problémy. Musíme předvést stoprocentně koncentrovaný výkon, zisk tří bodů je pro nás velmi důležitý," dodal domácí stratég.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba - Feulner, Baier - Esswein, Halil Altintop, To. Werner - Bobadilla
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Strohdiek, Ziegler, Brückner - Rupp - Stoppelkamp, Bakalorz, Vrančič, Meha - Kachunga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Leverkusen letos nemá tak oslnivou formu jako v loňském ročníku, i přesto se však drží na pohárových příčkách a jeho kouč Roger Schmidt si pochvaluje, že jeho tým hraje lépe a lépe. Dnes to může potvrdit doma v BayAreně proti silnému Mainzu.

Aktuální páté místo je pro Bayer nedostačující a Schmidt přiznává, že jeho cíle leží výše; zároveň je však přesvědčen, že vzestup je pouze otázkou času. Z posledních zápasů si prý leverkusenští mohou odnést spoustu pozitivních poznatků. Naposledy se vytáhli v úterý v Lize mistrů, když v petrohradské zimě triumfovali nad Zenitem 2:1 a udělali klíčový krok k postupu do osmifinále.

"Stále jsme v poháru, Ligu mistrů máme rozehranou skvěle a v Bundeslize jsme získali 16 bodů," sumarizuje Schmidt. "Mohli jsme mít o bod nebo dva více, ale se současným stavem můžeme být spokojení, protože jdeme správným směrem. Jsme zápas od zápasu silnější," dodal.

To se týká také elitního forvarda Stefana Kiesslinga, který letos prožívá nejslabší sezonu za hodně dlouhou dobu - uznávaný útočník zakončil poslední tři bundesligové ročníky s 16, 25 a 15 brankami, nyní se však na jeho kontě krčí jediná trefa. Zatím. "Jsem si jistý, že na konci sezony bude zase ve dvouciferných číslech," nepochybuje leverkusenský kouč. "Samozřejmě je pravda, že zatím se mu střelecky tolik nedařilo, nadále však pro nás zůstává nesmírně důležitým hráčem."

"Způsob, jakým se obětuje a pracuje pro tým, jak obrovské množství míčů získává a jak důležitý je pro své spoluhráče, to jsou klíčové ingredience naší hry. Pouze před brankou se mu tolik nedaří, ale na tom ještě zapracujeme," zachovává Schmidt chladnou hlavu.

To hostující forvard číslo jedna, japonský reprezentant Shinji Okazaki, letos září - s šesti trefami z devíti zápasů se vyhřívá na čele tabulky střelců, kouč Mainzu Kasper Hjulmand však zdůrazňuje, že jeho tým nerovná se pouze osmadvacetiletý borec. "Máme také kvalitní defenzivu, která nám získala už spoustu bodů," vypichuje dánský stratég. "Vždy jde o hru týmu jako celku. Snažíme se hrát co nejlépe, do všeho jdeme naplno - a to je přístup, který vám nakonec přinese výsledky," zakončuje.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - VfB Stuttgart  (sobota 18:30)
Nový kouč Brém, Ukrajinec Viktor Skripnik, se těší na první domácí zápas. Prozatím si vede skvěle - dvě utkání = dvě výhry.

V hanzovním městě působil osm let jako hráč a za tamní celek odehrál přes 130 zápasů. Slavil s ním dokonce i největší úspěch v historii - titul, resp. double z roku 2004. Není proto divu, že teď, když má před sebou první utkání na Weserstadionu v roli hlavního trenéra A-týmu, že zažívá velmi nevšední pocity: "Samozřejmě, že to bude velice vzrušující zážitek. Posledních deset let jsem vždycky sedával na tribuně. Kdežto teď vyjdu na stadion přímo ze šatny."

Z hlediska Werderu i Stuttgartu to bude velmi důležité střetnutí, ve kterém každý usilovně půjde po třech bodech. Hosté jsou prozatím patnáctí, domácí poslední, nicméně je dělí pouhé dva body. "Vyhrát potřebujeme my i Brémy, to je jasné. Nemyslím si ale, že by to utkání mělo dopředu favorita, přestože hrajeme venku. Bude prostě záležet na tom, jakým výkonem se budeme prezentovat," řekl Armin Veh.

"Pokud bychom se zabývali jen těmi aspekty hry, ve kterých se nám v současnosti nedaří, nikam bychom se nedostali. Místo toho hodláme stavět především na těch náznacích zlepšení, které jsou vidět v naší ofenzivní činnosti," dodal kouč klubu z Bádenska-Württemberska, jenž bude zřejmě postrádat svého svěřence George Niedermeiera.

Vzájemné střety těchto dvou oponentů přinesly v posledních letech nejčastěji remízu. Brémám změna kouče prospěla, ačkoliv je otázkou nakolik. Přeci jen třetiligový tým vaše schopnosti tak docela neprověří. A co se zápasu s Mohučí týče, vítězství Skripnikova mužstva bylo jen velmi těsné. Protože se ale potkají dvě nejděravější obrany letošní sezony, mohlo by na severozápadě Německa padnout hodně branek.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Prödl, Galvez, Garcia - F. Kroos - Fritz, Junuzovic - Obraniak - Bartels, di Santo
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Kirschbaum - Klein, Schwaab, Rüdiger, G. Sakai - Oriol Romeu, Gentner - Sararer, Maxim, Kostic - Harnik
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.50 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Hannover 96  (pátek 20:30)
Hertha se v páteční předehrávce 11. kola utká se silným Hannoverem a její kouč Jos Luhukay by rád pozvedl tým zpět do vrchní poloviny tabulky. Berlínským se v poslední době příliš nedaří, nizozemský stratég se ale o svou pozici obávat nemusí..

Tři prohry z posledních čtyř zápasů nepůsobí zrovna ideálním dojmem, zvláště uvědomíme-li si, že se mezi ně řadí i pohárový kolaps s třetiligovou Arminií Bielefeld. Naposledy Hertha nezvládla výjezd na půdu nováčka z Paderbornu a nadále se propadá tabulkou. Sportovní ředitel Michael Preetz sice uznává, že situace není optimální, zároveň ale ani v nejmenším nepochybuje o Luhukayově práci.

"Potřebujeme získat stabilitu, zejména ve venkovních zápasech, kde musíme klást větší odpor. O tom není sporu," přiznává Preetz, ale zároveň dodává: "V létě však přišlo devět nových hráčů, takže je nám jasné, že vybudovat funkční tým chvíli trvá. Tento proces stále není u konce."

S Luhukayem jsou zatím v Berlíně spokojení - pod jeho vedením dokázal slavný klub postoupit zpět do Bundesligy a v loňské nováčkovské sezoně se bez problémů zachránil. Nizozemský stratég má smlouvu do roku 2016 a neexistují zatím žádné dohady o tom, že by snad měla být vypovězena předčasně.

"Celé roky jsme hledali kouče, který se klubu oddá na sto procent. Nakonec jsme ho našli a můžete si být jisti, že si ho taky ponecháme," dodal Preetz. "Luhukay je pro nás tím správným mužem. Pokud si to bude přát, můžeme mu jeho smlouvu ihned prodloužit."

V Hannoveru podobné problémy řešit nemusí; Die Roten zažívají dobrý start do sezony, jsou aktuálně šestí a klepou na pohárovou bránu. Ačkoliv svěřenci Tayfuna Korkuta nemají na krku nějaký výrazně ambiciózní předsezonní cíl, přesto by si současnou pozici před reprezentační přestávkou rádi minimálně udrželi.

"V Berlíně chceme uhrát nejlepší možný výsledek a udržet se tak v kontaktu s čelem tabulky," plánuje Korkut. Poslední venkovní utkání jeho svěřencům vyšlo na výbornou, když zvítězili v Dortmundu, jinak ale platí tradičně spíše za celek, který je silný především doma. "Musíme si dát pozor, Hertha je před vlastními fanoušky ohromně silná," varuje turecký kouč, kterému budou chybět Pander, Albornoz, Stindl a Andreasen. Luhukay naopak může zpět v kádru uvítat Nika Schulze, který doléčil poraněné stehno.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov1073023:324
2.VfL Wolfsburg1062220:920
3.Borussia Mönchengladbach1055015:520
4.TSG Hoffenheim1045114:1017
5.Bayer Leverkusen1044217:1516
6.Hannover 96105147:1116
7.SC Paderborn1043316:1315
8.Schalke 041042414:1314
9.1. FSV Mainz 051035213:1214
10.FC Augsburg1040611:1212
11.1. FC Köln103347:812
12.Eintracht Frankfurt1033417:1912
13.Hertha BSC1032515:1911
14.Hamburger SV102354:129
15.VfB Stuttgart1023514:239
16.SC Freiburg101549:148
17.Borussia Dortmund1021711:177
18.Werder Brémy1014512:247
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hertha BSC - Hannover 96
sobota 15:30Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov (host Stanislav Levý)
sobota 18:30Werder Brémy - VfB Stuttgart
neděle 15:30VfL Wolfsburg - Hamburger SV
neděle 17:30Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
smazaný uživatel

toto kolo uz musime !

Reagovat
smazaný uživatel

ale vzájemná bilance z posledních zápasů pro nás moc nemluví

Reagovat
smazaný uživatel

je mi to jasne ale uz to musi byt za 3 body

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pekarik, Heitinga, Lusty, Plattenhardt - Schelle, Hosogai - Beerens, Stocker, Haraguchi - Kalou

Reagovat
db18

Kraft - Pekarik, Heitinga, Lustenberger, Plattenhardt - Hosogai, Skjelbred - Beerens, Stocker, Haraguchi - Kalou

Zieler - Sakai, Marcelo, Thesker, Schulz - Schmiedebach, Gülselam - Briand, Kiyotake, Bittencourt - Joselu

Reagovat
JozkokozleJ

To bol teda dalsi neskutocny vykon Plattenhardt dve velike hrubky, co ma za neho i mrzi, pretoze na tomto sebavedomie nenaberie. Pritom to mohol byt lavy bek ako lusk.

Reagovat
Arne

Takze nedoporucujes se na to zpetne divat? Platte chyboval pred goly? Lusti byl tak zly, ze ho stridal a nechal Heitingu?

Reagovat
Arne

Tak uz jsem goly videl, docela nadhera... Na druhou stranu, taky to neni idealni, kdyz si ctvrt roku pomalu nekopne.

Reagovat
smazaný uživatel

Na koho dneska vsadit ?

Reagovat
HSV1887

Jsem zvědavej, kdo bude poslední po tomhle kole. Doufám, že ne HSV

Reagovat
db18

No, tak tohle kdyby se vám povedlo, tak už nevim...

Reagovat
db18

...tak zas tolik ne - ten rozdíl ve skore je o dost menší, než jsem si na první pohled myslel

Reagovat
HSV1887

Ve Wolfsburgu to bude těžký, ale na silné týmy nám to letos jde. Bohužel tam letos nejedu, poslední dva naše zápasy ve Wolfsburgu jsem navštívil, shodně 1:1.

Reagovat
db18

Eintracht Frankfurt XI: Wiedwald - Chandler, Russ, Anderson, Oczipka - Hasebe, Medojevic - Aigner, Stendera - Meier, Seferovic

FC Bayern XI: Neuer - Rafinha, Boateng, Dante, Bernat - Alonso, Lahm - Götze, Müller, Ribery - Lewandowski

Reagovat
db18

Calhanoglu nejspíš zase na šestce vedle Bendera

Jako by těch DM už tak neměli dost Sice nevím, jak je dobrý směrem dozadu, ale směrem dopředu mne přesvědčil jen díky standartkám, tak tu změnu docela chápu (i když Schmidt jí udělal spíš z donucení)

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan na DM je samozrejme len improvizácia, Castro, Reinartz aj Rolfes sú zranení...

V prvých zápasoch sezóny hral na AM vynikajúco, časom sa ale dosť vytratil a v poslednom čase naozaj vyčnieva len štandardtkami, tak snáď sa preberie a vráti k výkonom zo začiatku...

Reagovat
stas87

Pat a Mat v akci Süle+Baumann=Ujahov jednoduchy gol,Köln to drvivo ovlada aj v atmosfere

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

mas 1ku? ja som nedal nic dneska,mozno vecer skusim ze obaja gol

jedna narazacka Firmina s Elyounossim a su opät v hre

Reagovat
stas87

len to dopisem a Volland posle fantasticky center na Firmina a zaciname od znovu

Reagovat
stas87

ak Gisdol cez pauzu spravi burku a Schwegler s Polanskim budu naozaj branit tak ta trojka vpredu minimalne gol da,verim ze domaci vyhraju

Reagovat
HSV1887

Asi to můžeš zahodit no..

Reagovat
db18

Ne, ale fanta zapláče - Müllera jsem kdo ví proč ignoroval a Süle hraje teda asi špatně... (no, naštěstí hraju proti tobě, tak to snad trochu vykompenzuje Baumann )

Reagovat
stas87

tak ja nevidel prvych 20 minut kvoli Liverpoolu,u tretieho golu Kölnu najprv odhlavickoval loptu k hracom hostov a potom si nedali prednost s Baumannom a Ujah medzi nich vletel a dal do prazdnej

zapas PL tazke sklamanie,tu za 45 minut 6 golov a dalsi budu nasledovat

Reagovat
db18

Za 66 minut hattrick

Mohl jsem mít na půl vystaráno

Reagovat
stas87

uprimne-myslel som si ze lahucka nula pre Baumanna dneska a podrzat ma musi Gladbach teda inak som nahraty

Reagovat
db18

Já nemám moc na co spoléhat, když mi VfL hraje proti HSV

Reagovat
stas87
Reagovat
vocasisko

Guardiola

Reagovat
smazaný uživatel

RdM strasne se mi libi, jak se tu slavilo, ze tam jde a pritom je to neskutecnej traged, horsi nez Keller..

Reagovat
smazaný uživatel

Slavilo? O tom teda nevím, názory byly dost neutrální. Fanoušci byli rádi, že jde Keller pryč a to mi nikdo nevymluví, že byla správná volba. Na soudy je ještě celkem brzo, vzhledem k tomu, co má momentálně k dispozici

Reagovat
stas87

treba konecne on bude ten ktory vyhodi Obasiho

Reagovat
db18

Zatím to tak nevypadá

Reagovat
smazaný uživatel

Obasi musí být na tréninku bůh, jinak si neumím představit jaktože se tam drží tak dlouho a di Matteo ho nasazuje i po tolika nepovedených zápasech

Reagovat
db18

Thomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Neuer

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je blázen

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nemýlim, tak Thomas Muller dal dnes svoj gól číslo 100 za Bayern

Gratulácia, fantastický hráč

Reagovat
smazaný uživatel

tak sa mýlim, on to prekonal v tejto sezóne už skôr...

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
stas87

Olkowski velka skoda ze vtedy nebol Lech aktivnejsi a neziskal ho

Hoffe hra v poriadnej krci,kombinacie nevychadzaju a Köln dobre brani,ten gol ale domacich moze zasa nastartovat do zaveru tak ako Ujahov gol na 1:3 druha polovica ale slabucka

Reagovat
smazaný uživatel

Exhibice

Reagovat
db18

Shaqiri Rode

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bernat není spatnej, ale sere se s tim..

Reagovat
bayern987

Je špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni..

Reagovat
Phillipinho

Ve Valencii vybornej. Ale zacina nejdrive jako kridlo no.

Reagovat
db18

Tady začínal jako krajní záložník no... ("starý klasický" akorát před ním ještě bylo křídlo)... až teď je v obraně (kvůli zraněním)

Reagovat
smazaný uživatel

není

Reagovat
db18

Spíš sere na to...

Reagovat
bayern987

Paráda!

Reagovat
DieFohlenBMG
Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Piszczek, Sokratis, Subotic, Durm - Kehl, Bender - Reus, Kagawa, Mkhitaryan - Aubameyang

očekávaná.. normálně bych viděl raději Ilkaye v základu, ale Manni a Seb mají v posledních zápasech docela formu, takže to je takhle asi lepší! Dneska už to prostě musíme otočit, BVB!!!!

Reagovat
DieFohlenBMG

nepřeju vám to, ale dostanete

Reagovat
bayern987

Vidím to stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes BVB ! ! ! Klopp je hecne jak nikdy ! ! !

Reagovat
DieFohlenBMG

Sommer - Korb, Stranzl, Jantschke, Dominguez - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Hahn - Kruse, Raffael. vítězná

Reagovat
smazaný uživatel

hodně silná sestava - ještě s tím vaším rekordním laufem v zádech...hm. To bude zápas

Reagovat
DieFohlenBMG

zápas podzimu

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Bundesliga je jinačí soutěž. Můžete tam být sice poslední, ale Ligu mistrů si pořád ještě dáte s prstem v nose.

Reagovat
Ángel di María 22

Teď se zkrátka vyhraje, vidim to jako pořádnou vzpruhu a konečně začátek škrábání se zpátky na pohárová místa!!

Reagovat
Ángel di María 22

Udělám hluboký analytický rozbor našich současných problémů v lize:

1. Zdravotní stav hráčů jest horší jak u Arsenalu.

2. Lewandovski hraje za FC Bayern München.

3. Soutěž se nejmenuje Champions League ale Bundesliga.

4. Naše gólová produkce je asi tak kvalitní, jako Gladbach v prvnim poločase - čili antonymum slova "dobrý". Lidově řečeno, uplně na hovno.

Ale stejně, BVB♥

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach až překvapivě moc neškodný - neměli ani jedinou střelu a my klasicky šancí 3 prdele a všechno pálíme!! Podle tohodle vzorce mi na základě letošních Bundesligových zápasů z toho vychází zase výhra soupeře

Hra je skvělá..jak ve předu, tak i v zadu...ale oni ten gol prostě nedají

Reagovat
Ángel di María 22

Takovej Mchitarjan dá gól nejdřív až v příštim životě.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
smazaný uživatel

mě je ho strašně líto..takový sympaťák a skvělý hráč. Ale za to zakončení bych mu někdy nejraději fakt lisknul

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej potencial, nasazeni a uplne k ho... nicemu !

Verim, ze tam supnou min. 2 goly ALE kdyby neprodali LEWANDULI, tak klidne mohli dejchat na zada Bayernu a ne smrdet na poslednim miste tabulky...

A jestli odejde Reus a Hummels, tak uz to fakt nechapu a BVB pujde dolu..

Reagovat
Ángel di María 22

Dolu jako do 3. ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby prodali Lewanduli dostali by za něj peníze, jelikož nic nedostali znamená to, že zkrátka jenom odešel a Dortmund s tím nemohl nic dělat, bohužel BVB jsou v této oblasti mimořádně tragičtí a tak např. Reus který má výkupí klauzuli může po týhle sezoně odejít za směšný peníz, který si může dovolit polovina evropských klubů

Reagovat
smazaný uživatel

jo, sorry na to jsem zapomnel.. jeste lepsi no, nic za nej nedostali

Reagovat
Ángel di María 22

Je tohle dost symoblický?

Reagovat
smazaný uživatel

Krammer už sa nemohol divat na situaciu BVB :D a tak odmiena tvrdú robotu Dortmundu gólom :D :D :D velkééé dik :D

Reagovat
bayern987

Reagovat
DieFohlenBMG

bvb už nikdy nedá gól

Reagovat
db18

Reagovat
penepi

Reagovat
stas87

a cela moja fanta je v prdeli to si ten gol nemohol kopnut do vlastnej branky treba Nordtveit?

Reagovat
db18

Ne

Reagovat
stas87

zrejme som prehral s tebou tak cg k vyhre

Reagovat
db18

Možná - do základu jsem nejspíš vytáhl ty hráče, kteří teď ukázali nejhorší výkony

Reagovat
smazaný uživatel

sakra prečo tam pchá toho Grosskreutza namiesto Shinjiho to fakt nepochopim

Reagovat
smazaný uživatel

Finally!

Reagovat
DieFohlenBMG

velký špatný

Reagovat
smazaný uživatel

JAAA!!! Konečně zase 3 body v BL! Naprostá dominance dneska

BVB - Echte Liebe

Reagovat
smazaný uživatel

V kontextu s výsledkem zní věta "naprostá dominance" jako těžkej sarkasmus , zápas ale přitom nesarkasticky vystihuje . Doufal jsem, že to BVB urve, ani ne kvůli ztrátě Gladbachu, ale BVB do tý LM prostě patří a věřim, že jí urvou

Reagovat
smazaný uživatel

proto jsem chtěl aby to zaznělo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele