11. kolo
08.11.2014 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - VfB Stuttgart 2:0

Setsakramentsky důležité utkání se Stuttgartem domácí Brémy zvládly a v tabulce svého soupeře předskočily. Kouzlo nového trenéra Viktora Skripnika tedy nadále působí.

Bývalý hráč a nyní tedy lodivod Brém se mohl v předchozích duelech spolehnout na schopnosti Argentince Franka Di Santa, kterého však pro tento střet zastoupili jiní. Jmenovitě Sebastian Prödl a Fin Bartels, přičemž pětačtyřicetiletý Ukrajinec sází také na služby někdejšího českého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho, který v dresu celku z hanzovního města opět odehrál celý zápas.

I přes Di Santovu aktivitu to v úvodu mohli být hosté, kdo by se ujal vedení. Martin Harnik, kvůli absenci Vedada Ibiševiće hlavní ofenzivní hrozba týmu Armena Veha, se ve 21. minutě ocitl ve velice dobré příležitosti, nicméně gól z toho nakonec nebyl. Po půlhodině hry už se skóre měnilo. A to k radosti příznivců týmu z Weserstadionu.

Zlatko Junuzović centroval na Sebastiana Prödla, jehož razantní hlavičce ještě nechtíc dopomohl do vlastní branky Antonio Rüdinger - 1:0. Záhy mohlo být srovnáno, nicméně to by musela být hlavička Christiana Gentnera přesnější. Přitom z pozice, ve které stál, se obvykle dávají branky poměrně snadno. Ale když na vás holt padne deka jako na Stuttgart ...

V závěru prvního poločasu vyrazil na zteč Harnik, ale Raphael Wolf jej vychytal. Ve druhé půli byly však jakékoliv další snahy celku z Bádenska-Württemberska utlumeny po prakticky nechytatelném zásahu Bartelse, kterému znovu asistoval Zlatko Junzović. Stuttgartští věděli, že na tohle už nemají kapacitu a mohli ještě jednou inkasovat.

Franco Di Santo však svou sedmou branku v sezoně prozatím nepřidal, ale radost z výhry měl určitě stejně velkou, jako jeho skórující spoluhráči. Tým Werderu Brémy se tak posunul mimo sestupové pásmo, kde na předposledním místě tlí právě Stuttgart s devíti body. Ještě o dva méně pak nasbírala Borussia Dortmund, která zůstane osmnáctá možná i po utkání s "tou druhou Borussií", tedy tou z Mönchengladbachu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele