Anglická Premier League preview - 9. kolo

25.10.2008, 08:52, aktualizováno 26.10.2008, 09:41
Previews
Tottenham už bez trenéra Ramose nastoupí proti Boltonu, Portsmouth zase bez Redknappa proti Fulhamu. Arsenal čeká po vítězství v Lize mistrů londýnské derby s West Hamem. Manchester City hostí Stoke...
Everton FC - Manchester United  (sobota 13:00)
Ze sobotního menu, které nám pravidelně servíruje anglická Premier League, nejvíce táhne zřejmě souboj obhájce titulu z Manchesteru a ambiciózního Evertonu, zatím ani z části nenaplňujícího očekávání.

Pět příček od úplného dna tabulky dělí Toffees, stejná propast je také mezi United a vedoucí Chelsea. Oba celky tím pádem prozatím letos poněkud zůstávají za očekáváním. Everton, který nevyhrál v sedmi po sobě jdoucích duelech a neúčastní se již Carling Cupu ani Poháru UEFA, pomýšlel rozhodně výše než jen na boj vespodu tabulky. Minulý mistr Manchester United pro změnu vykročil za obhajobou velmi rozvážně. Nyní ztrácí na čelo šest bodů, přičemž má ovšem jeden zápas k dobru. Poslední dobou však Fergusonova družina přeci jen zařadila vyšší výkonnostní stupeň a z minulých šesti utkání vyšla vždy vítězně.

V sobotu krátce po obědě budeme moci na Goodison Parku sledovat také zajímavou konfrontaci nejslabší defenzivy v lize s druhou nejpevnější. ManUtd navíc zdobí také obávaná útočná vozba. Evertonu, který letos zatím pokaždé alespoň jednou inkasoval, tak bude čelit nadupaná ofenziva skórující se železnou pravidelností (zaznamenala gól zatím v každém ligovém střetnutí). Na druhou stranu, abychom byli spravedliví, je nutno uvést, že ve směru střílení branek Toffees nikterak za svým sokem nezaostávají. Na svém kontě mají totiž stejný počet přesných zásahů (12), akorát slavili výhru pouze dvakrát.

Rok 2008 je pro liverpoolské jako zakletý v otázce soubojů s členy tak zvané Big Four. Pokaždé když proti nim totiž Everton letos stanul, odešel z bitevního pole poražen, přičemž se tak stalo již pětkrát. Naposledy na břehu řeky Mersey byl úspěšnější také gigant. Manchester tam loni v září zvítězil pozdní trefou Vidiče 1:0. Obecně platí Toffees, jak ostatně naznačuje i český překlad této přezdívky, za oblíbenou pochoutku Red Devils.

Pikantní příchuť bude mít nadcházející souboj pro Wayna Rooneyho, odchovance Evertonu, nyní hájícího barvy United. Ten navíc může v tomto kole oslavit svůj stý gól v kariéře. Rovněž akorát v předvečer utkání se stal 23letým. To se nám to ale pěkně sešlo. "Ze zřetelných důvodů bude pro mě sobotní zápas velmi významný. Pro každého hráče je vždy krásné vstřelit stou branku, a když toto dokážu zrovna zpátky v Evertonu, kde jsem začínal, a na Goodison Parku, kde jsem vstřelil svůj první gól v Premier League, bude to velmi příjemné," uvedl pihovatý snajpr.

Tomu bude v sobotu na hrotu útoku opět sekundovat Dimitar Berbatov, ač ho v týdnu trápily menší problémy s kyčlí, nastoupit by měl i další hvězdný marod Cristiano Ronaldo. Naopak záložníci Scholes s Hargreavesem jsou stále mimo. Vrací se trio Ferdinand (zatím letos odehrál každičkou minutu v Premier League)-Evra-Carrick, které ve středu ještě Fergusonovi scházelo.

Manažeru Evertonu, Davidu Moyesovi, už budou po ruce dva fotbalisté s nigerijským občanstvím, útočník Victor Anichebe a obránce Yobo. Trest za červenou kartu v merseysideském derby nadále trvá Timu Cahillovi a na Hibberta čeká těsně před samotným výkopem zátěžový test.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.50 - 3.60 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sunderland AFC - Newcastle United  (sobota 13:45)
Sunderland i Newcastle si představovaly, že se budou v letošní sezóně nacházet na poněkud vyšších pozicích, než jaké jim nyní patří. Oba týmy ale dělí v tabulce pouhé tři body, a tak budeme zcela jistě svědky urputného boje, jelikož Black Cats i Magpies se budou snažit uspět.

Nic jiného jim při současné situaci ani nezbývá. Mohutně před sezónou posilující Sunderland se trápí a v současné době by mu výhra zcela jistě dodala hodně sebedůvěry. Největším problémem svěřenců kouče Keana je překvapivě ofenziva. Sedm vstřelených gólů v osmi zápasech zrovna není statistika, se kterou by se rád chlubil jakýkoliv tým v Premier League.

Sunderland již nevyhrál celkem tři zápasy v řadě, ve 129. severovýchodním derby je ale mírným favoritem. Ovšem právě v těchto vypjatých a velmi sledovaných zápasech to nehraje zase tak velkou roli. Black Cats na Newcastle navíc moc neumí, což dokazuje statistika z posledních let, kdy nevyhráli již devět zápasů v řadě. V minulé sezóně doma remizovali, v St. James Parku podlehli 0:2.

Nyron Nosworthy i Kenwyne Jones budou kouči Keanovi konečně k dispozici. Stejně tak jako Dwight Yorke nebo Liam Miller. Po dlouhé době nemá Sunderland ani jednoho zraněného hráče.

Straky chtěly letos hrát minimálně ve středu tabulky, jenže prozatím se stále nacházejí v pásmu sestupu a úspěšné výsledky nepřišly ani se změnou trenéra. Kouč Joe Kieenar byl i přesto s posledními dvěma utkáními, které skončily remízami 2:2, spokojený a věří, že jeho svěřenci předvedou podobný výkon i tentokrát. "Snad divákům ukážeme stejného bojovného ducha jako v minulých zápasech," prozradil Kieenar.

Newcastle letos prozatím vyhrál pouze jednou a v tomto zápase tak půjde teprve po druhém plnobodovém zisku. Bude se ale muset obejít bez svého kapitána a věčně zraněného útočníka Michaela Owena. Alespoň část utkání by mohl odehrát ovšem uzdravený Jónas Gutierréz. Připraven bude i potížista Joey Barton a Habib Beye, jenž může nastoupit i přes vyloučení v minulém kole. FA totiž rozhodla, že jeho faul na Robinha byl oceněn červenou kartou neprávem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Bromwich Albion - Hull City  (sobota 16:00)
Souboj dvou nováčků, kteří se zatím v této sezoně bijí mezi elitou opravdu srdnatě, je mimo jiné na programu 9. kola Premier League. V klidném středu tabulky se pohybující West Bromwich přivítá senzačně třetí Hull.

Hull City má velkou šanci dotáhnout se tento víkend na alespoň jednoho z dvojice vedoucích celků, Liverpool či Chelsea. Tyto dva giganti si to totiž v neděli rozdají mezi sebou a případná prohra jednoho z nich pak bude hrát Tigers do karet. Ti se budou v nadcházejícím klání pokoušet o čtvrtou výhru v řadě, která je minimálně do konce víkendu posune na stejnou bodovou úroveň s Chelsea a Liverpoolem. To značí krom jiného také fakt, že nikdo z absolutních nováčků mezi anglickou smetánkou za posledních 115 let neodstartoval hned na první pokus lépe jak právě Brownova skvadra letos.

Ani Baggies, letos nejzranitelnější a zároveň nejméně nebezpeční v úvodní půlhodině zápasu, však neodstartovali nejhůře. Po tomto kole se mohou za příznivé konstelace hvězd vyšplhat až na sedmou příčku. Navíc odstartovali do nového ročníku nejlépe za celé své účinkování v Premier League.

Zajímavé je, že když na sebe oba celky narazily v minulé sezoně v rámci League Championship, pokaždé se z triumfu radoval hostující tým. Po posledním střetnutí na Hawthorns tak slavili Tigers výhru 2:1, jež byla zároveň jejich první ve West Bromwichi za posledních 34 let.

Domácí mužstvo se musí nadále obejít bez služeb zkušeného zadáka Meitého, jehož sužuje bolest nataženého lýtkového svalu. Záložník Teixeira, který do soutěžního utkání nenaskočil od března tohoto roku vinou těžkého zranění kolene, je znovu mimo hru poté, co přišel nešťastně k úrazu při tréninku. Pikantní příchuť bude mít sobotní bitva pro středopolaře Throstles Neila Clementa, jenž loni odehrál za Hull, kde strávil část sezony na hostování, pět zápasů.

Phil Brown, manažer Tygrů, ví, co může očekávat od svého příštího soupeře, rovněž ale naznačuje, že Mowbrayovy ovečky zaznamenaly určitý pokrok vpřed. "Určitě se zlepšili a v minulém ročníku Championship byli neoddiskutovatelně nejlepším týmem," upozorňuje na loňskou fazónu Baggies. Brownovi budou v sobotu opět k dispozici obvyklá jména, přesto prý chystá nějaké změny – poprvé za poslední čtyři zápasy, a to i navzdory minulým třem výhrám. Do akce se každopádně vrací Gardner, kdežto Giannakopoulos s Barmbym jsou nadále startu nezpůsobilí. Pokud nastoupí, představí se irský forvard Caleb Folan zrovna v předvečer svých 26. narozenin.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.15 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Blackburn Rovers - Middlesbrough FC  (sobota 18:30)
Middlesbrough i Blackburn letos předvádí velmi nevyrovnané výkony. Jednou zazáří, v příštím utkání se trápí. Hlavně proto bude velmi zajímavé sledovat, jak si povedou ve vzájemném duelu.

Jak porazit Blackburn? Přesně tuto velmi důležitou otázku musel během týdne řešit kouč hostujícího celku Gareth Southgate. Jeho týmu se totiž proti Rovers v minulých sezónách vůbec nedařilo. Poslední vítězství si připsal 5. února 2005 a od té doby nenašel na nyní devátý tým tabulky recept, jak jej obrat o všechny body. Na vítězství čeká již šest ligových zápasů.

Tuto nelichotivou sérii se nyní bude Middlesbrough určitě snažit ukončit, což potvrzuje také obránce Emmanuel Pogatetz, který věří, že si spraví náladu po vysoké prohře 0:5 od Chelsea v rámci minulého kola. "Hodně hráčů utrpělo po utkání s Blues velké šrámy na své hrdosti, ale v kabině je mnoho osobností a potřebujeme vyhrát, abychom získali svou hrdost zpět," prohlásil bojovně rakouský reprezentant.

Blackburn v posledních dvou kolech nevstřelil ani jeden gól, a proto kouče Ince těší, že opět bude moci využít služeb útočníka Benedicta McCarthyho, jenž toho prozatím letos moc nenahrál. "Benni měl v přípravě velké problémy s váhou, a proto musel na sobě tvrdě pracovat. V minulém utkání s Boltonem ale odehrál dobrých patnáct minut a určitě mu dám opět šanci," nechal se slyšet talentovaný anglický kouč. 30letý Jihoafričan čeká na gól již od února a letos prozatím nastoupil pouze ke čtyřem zápasům, ve kterých odehrál 53 minut. Jeho gólové procitnutí by nyní Blackburnu určitě přišlo vhod.

Zvláště proto, že je velmi pochybný start hlavního gólového motoru Rovers Roque Santa Cruze. Jeho místo by mohl zastoupit například kromě McCarthyho také Derbyshire nebo Fowler. To Middlesbrough se mohou těšit z návratu turecké hvězdy Tuncaye Sanliho, jenž si od poloviny září nekopl do míče kvůli zranění kolene. Po disciplinárním trestu se vrací také Emmanuel Pogatetz. Zcela fit je také Alfonso Alves i Digard.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Liverpool FC  (neděle 14:30)
Další duel velké čtyřky je tady. Tentokrát se divákům představí letos dosud dva neporažené celky – Liverpool a Chelsea. Vítěz tohoto střetnutí se navíc osamostatní na čele tabulky, což je zcela jistě velmi lákavá nabídka pro oba účastníky.

Reds odcestují do Londýna s pověstí týmu, který pod vedením kouče Beníteze na své největší konkurenty moc neumí. V letošním ročníku se to ale chtějí pokusit změnit. První krok se povedl. Na domácím trávníku otočili zápas s Manchesterem United a zaslouženě vyhráli 2:1. Liverpool je vůbec mistrem v otáčeních výsledků. Příznivci anglické kopané se o tom mohli přesvědčit v posledních dvou kolech. Nejprve z 0:2 upravil Liverpool výsledek na 3:2 ve svůj prospěch v souboji s Manchesterem City. Během minulého víkendu pro změnu prohrával 1:2 s Wiganem, opět se ale radoval z výhry.

Proti Chelsea se mu to už ale vyplatit nemusí, jelikož klub kouče Scolariho inkasuje minimum branek a doma zásadně neprohrává. Již 86 ligových zápasů nepoznal na vlastním trávníku porážku. Liverpool se to určitě bude snažit změnit, musí však podat výjimečný výkon, aby dokázal v pohodě hrající Blues porazit a utnout tuto neuvěřitelnou sérii.

Podle Beníteze to však až tak nemožné není. "Máme tu několik nových hráčů, skvělou náladu i hodně důvěry, takže si myslím, že můžeme porazit i takový tým, jakým je Chelsea. Proti Atlétiku jsme v první půli ukázali naší sílu," myslí si španělský lodivod. "Očekávám podobný výkon jako ve Španělsku v prvním poločase, s tím rozdílem, že je nutné udržet ho i po přestávce," dodal Benítéz, jenž se bojí toho, aby jeho tým neinkasoval jako první.

Před tímto duelem navíc bude muset řešit nepříjemné problémy. Z posledního utkání v Lize mistrů proti Atlétiku Madrid si totiž hned tři hráči přivezli drobná zranění. Steven Gerrard a jeho parťák ze zálohy Xabi Alonso budou v pořádku, nad Robbiem Keanem ale visí otazník. Pokud by se včas nedokázal dostat do kupy, Liverpool by přišel již o druhého útočníka. Hrát totiž nemůže ani Fernando Torres.

Také Blues měli na programu během týdne utkání v milionářské soutěži a porazili AS Řím. O jediný gól se postaral ale až v 78. minutě John Terry. Na kontě mají již sedm bodů a opět potvrzují prognózy, že jsou jedním z největších favoritů na zisk trofeje. Na hřiště v tomto zápase nastoupil už také uzdravený Petr Čech. S výsledkem byl spokojen, průběh si však představoval trochu jinak. "Nemuset prakticky nic řešit není úplně to, co si při návratu po zranění přejete, ale přesto jsem se utkáním bavil a jsem samozřejmě šťastný za výhru," řekl po utkání Čech novinářům.

Pro Chelsea je střetnutí s Liverpoolem mimořádně důležité. Uvědomuje si, že nemůže po domácí remíze s Manchesterem United nevyhrát ani druhé takto významné utkání. "Začali jsme sezónu dobře, vedeme společně s Liverpoolem tabulku, Manchester i Arsenal jsou prozatím za námi, takže můžeme být spokojeni, ale musíme i nadále podobně pokračovat. Také proti Reds potřebujeme ukázat svou sílu, kterou nyní máme," prohlásil záložník Frank Lampard.

Jeho týmu prozatím letos vychází, na co sáhne. Venku je ovšem úspěšnější prozatím více než doma, kde už dvakrát ztratil body kvůli remíze. Kromě utkání s Manchesterem také proti Tottenhamu. Na kontě má už ale i stejný počet výher. Nejprve si smlsnul na Portsmouthu a poměrně nedávno sestřelil Aston Villu.

Jenže tentokrát se bude muset Chelsea obejít bez Michaela Ballacka a Michaela Essiena. Hrát nemůže ani Joe Cole a opět také Didier Drogba. Dobrou zprávou je alespoň návrat Ashleyho Colea, jenž ale asi nebude schopný odehrát celý zápas. "Ashley už včera trénoval, tak snad bude připraven, to Didier musí ještě minimálně týden počkat," dodal brazilský taktik Scolari.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Čech -Bosingwa, Carvalho, Terry, Bridge - Mikel, Lampard, Deco, Malouda - Anelka, Kalou
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Reina - Arbeloa, Carragher, Agger, Dossena - Riera, Alonso, Mascherano, Gerrard - Kuyt, Keane
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers  (neděle 16:00)
Už bez Juande Ramose se představí Tottenham proti Boltonu. Španělský lodivod byl v noci na neděli odvolán a před utkáním už by k hráčům SPurs mohl pohovořit nový manažer Harry Redknapp. Oficálně ale tým povede Clive Allen, který jako jediný z Ramosova realizačního týmu zatím zůstává ve funkci.

Ani po minulém víkendu se nálada v táboře Kohoutů vůbec nezlepšila, ba naopak. Již šestá ligová prohra znamenala, že Tottenham ztrácí na sedmnáctou poslední záchranou příčku už pět bodů. V 8. kole narazili Spurs na předposlední Stoke a očekával se mimořádně vyrovnaný výkon, jelikož oba celky si uvědomovaly, že jim jde o hodně. Hosté tento zápas ale nezvládli, ztratili všechny body, nechali si vyloučit dva hráče a jeden se navíc zranil.

"Když prohrajete několik zápasů, důvěra je na bodu mrazu. Ovšem hráči jsou profesionálové a musí se z toho rychle oklepat a soustředit pouze na další zápas. To, co se stalo, je už prostě minulost. Utkání s Boltonem je pro každého v klubu strašně důležitý, protože tři body by mohly změnit zcela situaci," prohlásil Ramos. Jeho n8stupce se bude muset obejít bez obránce Vedrana Čorluky, moc dobře to nevypadá ani s Jonathanem Woodgatem a Ledley Kingem. Pod disciplinárním trestem jsou hříšníci ze zápasu se Stoke Gareth Bale a Michael Dawson.

Zápasy Boltonu podobně jako loni moc atraktivity prozatím nenabízí a ani nepřinášejí klubu velký počet bodů. Wanderers se stále krčí velmi blízko sestupového pásma, jelikož v osmi zápasech získali pouze stejný počet bodů. V posledních dvou kolech se už ale zřejmě chytli a budou chtít zcela jistě navázat na úspěšné výsledky a vzít si příklad například z Hullu, jenž na White Hart Lane vyhrál.

"Bude to ale hodně těžké utkání a řekl bych, že zvlášť pro nás," myslí si kouč hostů Gary Megson. Ten může být poměrně v klidu, protože má k dispozici kompletní kádr, což se v Premier League moc často nestává.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.30 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Stoke City  (neděle 16:00)
Manchester City musí konečně zabrat. Jeden z nejbohatších klubů v lize už třikrát v řadě nevyhrál a čelo tabulky se mu začíná nebezpečně vzdalovat. Tentokrát ale přivítá velmi přijatelného soupeře, a to nováčka ze Stoke City.

Od vysoké výhry 6:0 nad Portsmouthem to jde s Citizens pěkně z kopce. Nejprve prohráli ve Wiganu, poté neudrželi vedení 2:0 nad Liverpoolem a opět nezískali ani bod a v minulém kole jenom remizovali v Newcastlu. To určitě nejsou výsledky, se kterými by bylo náročné vedení spokojeno. Proti Stoke tak mají hráči jasný cíl, a to pochopitelně vyhrát, jinak by se mohli rozloučit i se současnou desátou příčkou.

Zápasy Manchesteru City nabízí divákovi plno atraktivity, jenže nepřináší kýžené ovoce v podobě pravidelných bodů. Je sice pěkné, že má na kontě nejvíce vstřelených branek, ovšem čtrnáct inkasovaných gólů je velmi špatná vizitka obrany. Kouč Hughes se tak zaměřil především na zkvalitnění defenzívy a věří tentokrát v úspěch a nejlépe čisté konto. Plány mu ale narušuje disciplinární trest Pabla Zabalety a zranění Micaha Richardse. Jeho místo by případně mohl zaujmout Nedum Onuoha.

Hosté se v minulém kole zúčastnili hodně divokého duelu s Tottenhamem, ve kterém byly k vidění tři góly, dvě červené karty, dvě penalty a zranění Vedrana Čorluky, jenž hřiště opouštěl v bezvědomí. Zápas se Spurs ale zvládli na jedničku a odměnou jim byla teprve druhá letošní výhra. Díky té se konečně dostali o něco blíže úniku ze sestupových vod. V současné době jim ale stále patří 18. příčka.

"Mají schopnosti, jak nás totálně zničit," varuje brankář Potters Thomas Sorensen před Manchesterem City. "Ovšem nevyhráli už tři zápasy v řadě a my máme hráče, kteří jim to udělají těžké i tentokrát," počítá dánský gólman. Ten bude v tomto utkání připraven nastoupit, a to i přesto, že minulé utkání nedochytal kvůli tržné ráně na hlavě. Mimo hru tak zůstávají už jen Liam Lawrence a Davies.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Wigan Athletic - Aston Villa  (neděle 16:00)
Domácí Latics přivítají na svém stadionu, zatím ve skvělé formě hrající, Aston Villu. Manažer Steve Bruce věří, že nadcházející týden by mohl hrát rozhodující roli v této sezóně Premier League.

Wigan má před sebou zápasy s Aston Villou, poté jede ve středu na hřišti Fulhamu a příští víkend ho čeká FC Portsmouth, Bruce tedy prohlašuje, že právě výsledky těchto tří duelů rozhodnou, jakým směrem se bude sezóna jeho svěřenců vyvíjet.

Po úvodních dvou porážkách už to v týmu Latics vypadá mnohem lépe. Momentálně se jim daří mnohem lépe a s Amrim Zakim v útoku jsou nebezpečím pro každého soupeře.

"Musíme makat, jelikož soutěž je velice vyrovnaná, od desátého místa dolů týmy dělí pouhé tři body," prohlásil manažer Wiganu. Do sestavy by se měl vrátit anglický forvard Emil Heskey, který by měl v sestavě nahradit Valenciu.

Manažer Villans Martin O'Neill věří, že od začátku nastoupí Gabriel Agbonlahor, který by měl být i pod dohledem kouče anglické reprezentace Fabia Capella. Anglický útočník se totiž zranil ve čtvrtečním duelu s Ajaxem.

O'Neill také věří, že jeho svěřenec bude za chvíli zářit v reprezentaci stejně jako tomu bylo v jedenadvacítce. Všichni fanoušci Villy budou také spoléhat na sílu norského útočníka Johna Carewa, který proti Ajaxu nenastoupil.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.15 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
West Ham United - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Velice zajímavý duel nás čeká v Upton parku, kde domácí Kladiváři přivítají londýnské Gunners. Domácí by potřebovali naplno bodovat, ale proti rozjetému Arsenalu to bude velice těžké.

Obě mužstva se samozřejmě potýkají s určitou marodkou, West Hamu bude chybět Mark Noble a nová posila Diego Tristan, naopak do sestavy by se měli vrátit Lee Bowyer a obránce James Collins.

Arsene Wenger zase nebude mít k dispozici Gallase, Toureho a Sagnu. To znanemá, že obrana Arsenalu bude hodně přeházená oproti jiným utkáním. Jeho hráči budou mít sebevědomí na rozdávání poté, co v Turecku vyhráli nad Fenerbahce vysoko 2:5.

West Ham by zase potřeboval pod novým manažerem Zolou konečně zabodovat a získat zpět jak sebevědomí, tak i své fanoušky. Hodně budou domácí spoléhat na útočníka Deana Ashtona, který by měl nastoupit ke svému 250tému zápasu.

Gunners mají takových hráčů určitě více, stačí se podívat na záložní duo Fabregas-Nasri nebo útočníky Adebayora, Walcotta a van Persieho. Nebezpečí hrozí od každého z nich.

Vzájemná bilance hovoří jasně pro hosty, jelikož dokázali West Ham porazit v Premier league už 15krát a jen 6krát odešli poraženi. V posledním klání vyhrál Arsenal 0:1 gólem právě van Persieho, tento zápase se odehrál 29.září 2007.

Utkání v Upton Parku začne v 17:00 a řídit ho bude Phil Dowd.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.40 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Portsmouth FC - Fulham FC  (neděle 18:00)
Portsmouth zapracoval v posledních kolech na defenzívě a odměnou mu je prozatím pěkná sedmá příčka. Po tomto kole může jít ještě výš, musí však zdolat Fulham, jenž naopak po povedeném začátku tápe.

Od vysoké prohry 0:6 ze hřiště Manchesteru City se hráči Pompeys vydali tou správnou cestou – dvě utkání vyhráli a v minulém kole vybojovali bezbrankovou remízu na horké půdě Aston Villy. Tyto úspěšné výsledky z nich dělají favorita i tentokrát. Vždyť Portsmouth se může za splnění určitých předpokladů vyhoupnout až na pátou příčku, a to dokonce před Manchester United a také Villans.

V tomto zápase půjde domácím fotbalistům o pokoření jednoho velmi významného mezníku. Pokud totiž vyhrají, připíší si již stou výhru ve Fratton Parku v Premier League. Portsmouth si chce ale hlavně spravit náladu po nečekaně vysoké prohře v Poháru UEFA s portugalskou Bragou. Jenže bude mu chybět tvořivý záložník Niko Kranjčar a útočník David Nugent. Starty Younese Kaboula a Lassany Diarry jsou nejisté.

Také Fulham v tomto duelu oslaví jedno jubileum, a to 300 dní pod vedením kouče Hodgsona. U něj však hrozí, že tuto statistiku už moc nerozšíří, jelikož vedení klubu začíná být s jeho výkony poměrně nespokojeno. Není se ani čemu divit. Za poslední čtyři zápasy vybojoval Fulham jediný bod za remízu se Sunderlandem v minulém kole. Na hřištích soupeře se mu navíc zatím vůbec nedaří.

Cottagers letos prozatím nejvíce tlačí bota ve střílení branek. I s několika významnými jmény v útoku jsou společně s posledním Tottenhamem nejhůře střílejícím celkem celé soutěže. A gólovou přestřelku nyní očekávat asi nelze, jelikož ve vzájemných zápase povětšinou nepadají více jak dvě branky, což dokazují také například poslední čtyři utkání. V minulém ročníku Fulham v Portsmouthu vyhrál a zajistil si setrvání v nejvyšší soutěži. I tentokrát si přijel na jih Anglie pro body.

Hostující tábor nehlásí ani pro tento duel žádné nové zraněné. I nadále tak bude Hodgson postrádat dlouhodobě zraněného Diomansyho Kamaru, jenž by se měl vrátit až kolem Vánoc, a Andranika Teymouriana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.35 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC862019:320
2.Liverpool FC862013:620
3.Hull City852111:1117
4.Arsenal FC851216:616
5.Manchester United742112:414
6.Aston Villa842212:1014
7.Portsmouth FC84139:1313
8.West Ham United840414:1412
9.Blackburn Rovers83238:1411
10.Manchester City831420:1410
11.West Bromwich Albion83147:1110
12.Sunderland AFC82337:99
13.Middlesbrough FC83057:149
14.Wigan Athletic822411:98
15.Bolton Wanderers82248:108
16.Everton FC822412:188
17.Fulham FC72145:77
18.Stoke City821510:157
19.Newcastle United81349:156
20.Tottenham Hotspur80265:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Manchester United musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

A aj vyhrá. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si ze se tu asi nenajde nikdo, kdo by favorizoval Everton nebo plichtu, nebo snad ano...? Rad bych znal nazor nekoho zkuseneho, diky.

Reagovat
eder

United se tradičně rozjíždějí pomalu, jejich výkony v poslední době mají vzrůstající tendenci, navíc poslední zápas proti Celticu byl velmi povedený i herně z jejich strany. Takže je jistě favoritem, ale každý zápas je jiný - navíc hrají venku. Jsem velmi zvědavý na výkon Rooneyho - ten bude mít speciální motivaci.

Reagovat
fantomas

Já myslim, že remíza neni nereálná. Everton potřebuje body jako sůl a i přesto, že ManUtd v poslední době vypadá celkem suverénně, minimálně potrápit favorita by Toffees měli.

Reagovat
eder

Oběma půjde o hodně, karamelky si už nemohou dovolit ztrácet body, United zase stíhají vedoucí dvojici. Klíčový by mohl být výkon právě Rooneyho, který má v poslední době už tak skvělou formu, kterou by mohla zvláštní motivace v tomto zápase ještě umocnit.

Reagovat
fantomas

Já zase doufám, že Yobo zpevní tu jejich tragickou defenzivu a vy odjedete maximálně s jednim bodem.

Reagovat
smazaný uživatel

zápasy EFC s MU jsou vždy něco jako vraždění neviňátek - a ta neviňátka mají zásadně modrou barvu, takkže nepředpokládám, že tento zápas bude o něčem jiném

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale přání otcem myšlanky, že fantomasi?

Reagovat
smazaný uživatel

tabulkově to nevypadá, ale myslim, že Everton jim určitě jen tak neodevzdá body. S trochou představivosti plichta může bejt, ačkoliv pro to nic nehovoří....

Reagovat
smazaný uživatel

no nakonec jsem měl pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, taky se musim smát

Reagovat
eder

Rooneymu to musel snad narežírovat Spielberg - v den svých narozenin nastoupit proti "rodnému" klubu a ještě s možností vstřelit stý gól!

Reagovat
fantomas

To jo no.

Reagovat
PJ

Ty narozeniny měl už včera

Reagovat
fantomas

No jo, taková dezinformace.

Reagovat
eder

To už je vcelku jedno - jeden den +-

Reagovat
smazaný uživatel

no aby se tam nepotacel jeste se zbytkem alkoholu v krvi

Reagovat
eder

To by mu asi neprošlo - to není jako u nás - tam mají hráči profesionální přístup...

Reagovat
smazaný uživatel

Praveze zas tak profesionalni pristup tam nemaji, z naseho pohledu hlavne treneri a hraci tak maji velky moznosti, co muzou delat a jak si tu karieru paradne znicit U nas jsou hraci svazovani vsim moznym, jidelnickama atp... Vzdyt uz Malouda si na to stezoval a rikal neco ve smyslu, ze je rad za to, ze v Anglii neni od mladi, protoze by si pres bricho nevidel na nohy... Jenze vetsina tech hracu proste hrat chce, takze se hlidaji sami od sebe. Kazdopadne kdo chce, tak muze dopadnout jako Pizarro

Reagovat
daewa

Carrick se ještě nevrací. Není ani v nominaci.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo na jaký stránce jsou nějaký online video přenosy?

Reagovat
honziss

myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

no přímo tam nejsou... jestli chce přímo ze stránky tak nekvalitní justin.tv

Reagovat
Tomanatura

Kdo chce vidět tragédii v přímem přenosu, ať se podívá na United Hlavně na toho ****** Ronalda

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodou Giggs, Fletcher paradni vykon

Reagovat
Tomanatura

Zavedl bych linčování

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten prvni polocas byl absolutne paradni, je na cem stavet Giggs hral neskutecne, Fletcher ukazuje, ze Anderson to bude mit strasne tezky. Dneska me asi nejvic zklamala obrana, Rio tam zase kulhal, od ty chvile delal hrozny chyby. Brown byl v druhym polocase uplne marnej, Berbatov si dneska nerozumel s nikym a Nani byl asi nejhorsi posila utoku, co sla...

Ale Park, Fletcher, Giggs hrali uzasne, vubec vsichni v prvnim polocase byli vyborni

Reagovat
smazaný uživatel

Ted doporucuju si pustit derby:-))

Reagovat
Tomanatura

To je asi nejlepší střídání, kterého se může někdo dopustit, když chce, aby jeho tým dal gól. Dát tam Naniho za Rooneyho a Teveze tam dát až na posledních 15 minut

Jojo jak říkáš, ještě bych dodal, že Andreson by si mohl pěkně sednout na tribunku a Portugalci rovnou ven. To by bylo asi nejlepší pro TÝM.

Mě se nezdál vůbec jistý ani Nemanja a Brown ukazuje, že bude mít co dělat, aby se zase prosadil do základu na trvalo. I ten Rafael, i Gary hrají líp, víc podporují útok.

Jestli zítra CFC vyhraje, tak s nima budeme mít hodně práce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Všiměte si toho Ronalda co je to za blbce (: Jak ho Neuville sejmul se tam válel jako kdyby měl zemřít a pak proti utok a valil jak s dusíkem Nebo na konci skoro brečel když nebyl roh xDD TEn hráč je nejvíc namyšlený a rozmazlený idiot co znám... For his - Go play tetris....

Reagovat
smazaný uživatel

"For HIS"

Reagovat
smazaný uživatel

Neuville

Reagovat
honziss

Taky se divím, že mi Oliverův přestup unikl.

Reagovat
Devil

Robinho je jeste rozmazlenejsi spratek!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jak v Tottenhamu poskládají pro tento zápas obranu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to bude tak, aby na ukazateli obdržených gólů byla 15

Reagovat
smazaný uživatel

Říká fanda Arsenalu?

Reagovat
smazaný uživatel

Říká odpůrce Kohoutů.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo To já doufám, že naopak konečně vyhrají, už to potřebují

Reagovat
smazaný uživatel

Potřebuje vyhrát Pompey, a ne Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth už má hodně bodů, ten si nějakou ztrátu dovolit může

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ja nechci

Reagovat
minoLFC

Chelsea je vo forme a hlavne hraje doma, takže pre mňa bude úspech bod

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes berieme jednoznačne body tri. Nebud tak veľkorysý s tým bezvýznamným londýnskym celkom.

Reagovat
Tomanatura

A bez Torrese.

Reagovat
smazaný uživatel

len to nezakrikni !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea - Liverpool

celkom slusny stream -

http://www.ustream.tv/videoplayerpopup/channel/327976

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo,dneska si Scott zahraje,pokud se nezraní nějakej obránce

Reagovat
smazaný uživatel

a s nim i Di Santo, ovšem kalou je hroznej mrvič dneska....

Reagovat
smazaný uživatel

Co naděláš... Kalou je prostě takovej... Snad se nezraní nějakej obránce,pak budeme mít šanci vidět oba mladé

Reagovat
smazaný uživatel

Ale od golu hrajem tragicky,vůbec žádnej pressing a hráči ustupujou před míčem...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak super,absolutně bez pohybu... Jakmile se dostaneme k míči,tak 5 hráčů Poolu stojí na velkým vápně a dalších 5 jede pressing... Chce to pořádné křídlo,míče do stran a centry do vápna... Středem se to neprocpe...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak záloha celkově tragická zatím,Decoovi kolmice na Anelku,kterej je zády k brance a stojí kolem něj 3 hráči v červeném... Lamps je neviditelnej,očividně mu to moc nesedí. Malouda je na tom stejně... Mikel tradičně silný vzadu,jednou dokonce nejvytaženější hráč... Když tam rozhazoval ruce a ukazoval,že není komu,tak mi to přišlo fakt špatný... Kalou taky víceménně vymazanej.

Byl bych rád za Sinclaira,který by mohl to pravé křídlo trošku rozhýbat,protože Kalou se cpe spíš na hrot a proti přesile stejně nic moc neudělá.. Hlavně tam teď neposílat di Santa k Anelkovi,to by byl konec. Cesta vede střelami ze střední vzdálenosti a roztažením hry na křídla,ne nakopáváním míčů na 2 útočníky...

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel je to tak, dneska se zatim nedaří nikomu ale vůbec.... snad jeden z nejvíc pohybujících se nejlepších je ashley ale taky žádná sláva, záloha a útok nemá místo a neni vůbec vidět, jak řikáš oživení Sinclairem a později případně za anelku di santa poněvadž anelka je dneska hodně marnej....

Reagovat
smazaný uživatel

Anelka nedostal skoro míč... Navíc když ho dostane,tak jsou na něm 3 hráči,takže tomu by nepomohl nikdo... Musí se roztáhnout hra.

Jinak zatím nejlepší mi přijde Bosingwa(alespon co se týká hry dopředu),Kalou mu tam vytváří prostor a on centruje ostošest... Dozadu si s Rierou zas tak rady neví

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se rozcvičuje Santo,bezva,budeme hrát furt středem,kudy to přes 2DM jednoduše prorvem Ten Scolari mě v tomhle děsně štve...

Reagovat
smazaný uživatel

tak myslim že správně vystřídal kaloua a maloudu, dvě neviditelný křídla dneska respektive se jim vůbec nedaří, teď je to hold bu´dto typický 4-4-2 a rvem to středm nebo pude santo na hrot a na kraje deco a anelka a ještě se budem snažit po stranách..... KURŇA teď to bylo těsný...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm,středem přes DM... Fakt nechápu,proč tam ten Scolari cpe toho Belletiho,když má možnost využít Sinclaira...

Reagovat
Tomanatura

Neboj se 90+5, Terry penalta Jsem absolutně bez pochyb.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to by bylo celkem krutý,porazit liverpool jejich zbraněmi - tj 2 goly v prodloužení... Každopádně zatím si absolutně neškrtáme a chce to změnit styl hry...

Reagovat
Tomanatura

Zatím je to spíš velice nudný zápas, strašně slabý odvar Inter - Genoa. Tam se aspoň dějí věci

Reagovat
smazaný uživatel

Jasný,taky se půjdu určitě koukat na nějakej inter...

Reagovat
Tomanatura

No proč ne, kouknu se na šance a zábavu, než na to, jak Pool vede v CFC

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně jdi,já ti bránit nebudu... Jen pro mě je to trošku absurdní

Reagovat
Tomanatura

Koukám se na oba dva, nebo spíš mám puštěné oba dva Věřím CFC, vyrovná to

Reagovat
smazaný uživatel

neproměněná.....

Reagovat
smazaný uživatel

Manažer Phil Brown by prý rád získal jednu posilu z Newcastlu, zájem má o hostování Alana Smithe.

stestiim bych se rozplynul o NUFC nemel Alan ani zakopnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Uplne a naprosto souhlasim... Asi tyden jsem mel spatny sny, kdyz od nas odesel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Malouda je fakt maník Jde z úhlu sám na golmana a místo aby vystřelil,tak z hranice malého vápna centruje na Lampse,kterej nabíhá mezi pěti hráči Poolu...

Reagovat
F.Torres

chelsea tak to by me teda nenapadlo skoro nikdy, ze doma muze i prohrat, u remizy bych se nedivil ale tohle? liverpool

Reagovat
fantomas

Konečně Wenger pochopil, že Touré s Gallasem vedle sebe prostě hrát nemohou. Bendtnerovo zařazení také ocenuji. Tak směle do toho, hoši.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele