Anglická Premier League preview - 34. kolo

12.04.2008, 08:40, aktualizováno 14.04.2008, 09:31
Previews
Manchester United proti Arsenalu nezaváhal, na tahu je tak znovu Chelsea. Blues doma hostí Wigan a v případě výhry se vedoucím Rudým ďáblům přiblíží na rozdíl tří bodů. Wiganu patří průběžná patnáctá příčka.
Sunderland AFC - Manchester City  (sobota 16:00)
Zvedající se Sunderland, kterého už se takřka netýkají boje o záchranu, přivítá v sobotu naopak tápající Manchester City. Black Cats v poslední fázi sezony neskutečně zabraly a vyhrály v posledních třech zápasech, to se o Citizens nedá říct ani z legrace.

Jak už bylo uvedeno, Sunderland se bude v sobotu pokoušet navázat na nečekanou šňůru tří utkání bez zaváhání (Aston Villa, West Ham, Fulham), naopak Manchester se možná řítí vstříc třetí prohře v řadě. Hned tři severovýchodní celky leží vedle sebe v tabulce mezi 12. a 14. místem. Sunderland je sevřený mezi nimi jako v kleštích a hned příští kolo jede bojovat na půdu jednoho z oněch rivalů – Newcastlu. Black Cats však mohou být v klidu, od prvního místa znamenajícího sestup je dělí celých 10 bodů a jsou tak na dobré cestě konečně se vyhnout jednosezónní účasti v PL, což se jim nepovedlo naposledy hned třikrát.

Manchester City mohl ještě po podzimní části sezony klidně bojovat o Ligu mistrů, teď je tato vidina pro Citizens na hony vzdálená. S jediným vítězstvím za posledních sedm zápasů nemůže být jejich situace ani jinačí. Přesto zůstává City i nadále v boji o pohárovou Evropu, když má ještě šanci urvat účast v letním Poháru Intertoto a jakožto nejméně faulující celek Premier League má taky dobrou šanci zahrát si Fair Play League.

Historie vzájemných zápasů na rozdíl od momentální formy hovoří jasně pro Citizens, ti už letos jednou Sunderland porazili – na podzim 1:0 brankou Irelanda – a celkově budou v sobotu usilovat už o šesté vítězství v řadě nad Black Cats.

Lodivod domácích Roy Keane se opět bude muset obejít bez záložníků Etuha a Yorka. York zmeškal už minulé kolo s Fulhamem kvůli problémům s kolenem, podobný zdravotní neduh vyřadil již před delší dobou ze hry i Etuha. Viróza možná nepustí do hry ani jiného ofenzivního hráče Stokese a s jistotou si proti Citizens nezahraje duo Ward – Wallace.

Na druhé straně se potýkají s absencemi dvou beků základní sestavy. Do začátku května je odstaven mimo hru talentovaný zadák Richards a čerstvě na marodku Citizens s platností až do konce sezony přibyl i jiný obránce Onuoha. Na stoperu tak Richarda Dunna doplní pravděpodobně Chorvat Čorluka. Napravo by pak měl za Richardse, popřípadě Čorluku, zaskočit Sun Jihai.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tottenham Hotspur - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Už se zdálo, že si Tottenham svou jedenáctou příčku bez větších problémů udrží, ale po dvou posledních zápasech jej čeká tvrdý boj. O nápravu po nepovedených výsledcích nyní bude bojovat proti Middlesbrough.

Kohouti sice nyní hrají jen o čest, přesto budou chtít vyhrát, aby si opět udobřili fanoušky. Minulý zápas na domácím hřišti totiž prohráli vysoko se zvedajícím se Newcastlem 1:4 a naposledy uhráli pouze remízu 1:1 na hřišti Blackburnu. Na poháry už kouč Ramos dávno zapomněl a k vedení přes média vzkázal: "Je to o penězích. Ty čtyři kluby (Manchester, Chelsea, Arsenal a Liverpool) mají nejvyšší rozpočty a mohou si dovolit ty nejlepší hráče. Jen občas se mezi ně může někdo překvapivě vmísit. Potřebovali bychom nakoupit nejlepší hráče," prohlásil španělský trenér.

Alfonso Alves, nový hrdina Boro, se i nyní těší na další branky. Minulou neděli překonal hned dvakrát gólmana Van der Saara v bráně Manchesteru United a zařídil remízu 2:2. "Jsem velice, velice šťastný, ale věděl jsem, že branky přijdou. Z gólů proti Manchesteru United mám samozřejmě radost, ale byl bych raději, kdybychom vyhráli. Teď chci skórovat i proti dalším anglickým klubům," prohlásil po zápase.

Zdravotní potíže se nevyhnuly ani jedné straně. Z týmu Tottenhamu jsou mimo hru opět Ledley King, Assou-Ekotto a i nadále mladíček Balea. U brankářské jedničky Paula Robinsona je start v ohrožení, a proto by se mohl do brány opět postavit Radek Černý. Middlesbrough bude chybět útočník Mido a Brad Jones.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.40 - 5.00
více informací
Reading - Fulham FC  (sobota 16:00)
Pravděpodobnost, že Fulham zachrání i pro příští ročník Premier League je v současnosti už velmi malá. Zřejmě poslední příležitost s nepříznivou situací něco udělat bude mít v Readingu.

Šest bodů dělí Cottagers od sedmnáctého místa, které zaujímá Birmingham. Do konce sezóny zbývá už jen pět kol, a proto záchrana už nemá moc reálné rysy. V minulém kole dokonce prohráli na domácím hřišti se Sunderlandem 1:3 a prakticky ihned po tomto utkání byli označení za druhého sestupujícího.

Jednu jistotu ale Fulham má – klub i příští sezónu povede současný kouč Hodgson, a to i v případě sestupu. Přiznal, že sestup bude jeho selhání, ale dodal, že je odhodlán klub vést i ve druhé lize. Hodgson v prosinci nahradil odvolaného Lawrieho Sancheze, jenže za celé své působení vyvést Fulham ze sestupových vod nedokázal.

Po dlouhé době se do brány možná opět vrátí Fin Antti Niemi, jenž laboroval se zraněnou achilovku, ale nyní už je v pořádku a zřejmě nastoupí v základu. Mimo hru tak zůstává už jen Elliott.

To v Readingu mohou být o poznání klidnější, avšak vyhráno nemají ani oni. S třiceti dvěma body zaujímají šestnáctou příčku a po řadě úspěšných výkonů z několika posledních kol míří za záchranou. Tentokrát bude kouč Coppell postrádat středopolaře Kebeho a obránce Gunnarssona. Nad startem Hunta a Murtyho visí otazník. Po disciplinárním trestu se vrací Marek Matějovský.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
více informací
Derby County - Aston Villa  (sobota 16:00)
Zatímco Derby už svůj souboj s časem prohrálo a definitivně se stalo prvním sestupujícím z nejvyšší soutěže, Aston Villu čeká ještě do konce sezony ukrutný boj o každý bodík. I proto se nedá očekávat nějaké její zaváhání proti tak slabému soupeři jako je Derby.

Rams se momentálně potýkají se sérií 27 utkání bez výhry v řadě a pokud teď prohrají, mohou na předposlední Fulham ztrácet už 16 bodů, čímž by mohli stanovit nový rekord Premier League v počtu nasbíraných ztrátových bodů na předposlední celek. Ten zatím drží Sunderland z předminulé sezony, když skončil 15 bodů za West Bromwichem. V tomtéž ročníku určily Black Cats rekord v kategorii "nejmenší počet nasbíraných bodů" (15) i ten může ale po této sezoně patřit Derby (zatím jen 11).

Přesto všechno Martin O’Neill, trenér Villans, soupeře nepodceňuje. "Derby už ukázalo, že se jen tak nevzdá. Derby se chce vyhnout konci s rekordně nejmenším počtem nasbíraných bodů za sezonu a teď do toho tak dají všechno," tuší O’Neill.

Aston Villa se za posledních sedm let umístila jen jedinkrát (bylo to v sezoně 2003-04) mezi prvními šesti, teď však může tento výkon zopakovat, když na 6. Portsmouth ztrácí jen jedno místo a čtyři body. Villans nastříleli v letošní sezoně hned o 40 gólů víc než jejich příští soupeř a právě spolehlivý útok bude v sobotu to, co budou hosté potřebovat ze všeho nejvíce. Aston Villa zatím zvládla všech sedm vzájemných zápasů s Rams v rámci Premier League, naposledy letos zvítězila 2:0. Poraněná achillovka nepustí v sobotu na zelený pažit středopolaře domácích Mileho Sterjovského. Záložníka Robbieho Savage, obránce Deana Leacocka a útočníka Villu čekají ještě závěrečné fyzické testy, které rozhodnou o tom, zda jsou způsobilí v sobotu nastoupit. Stubbs, Barnes, Mills a Davis si nezahrají určitě.

Minulý víkend si způsobil v úspěšném duelu s Boltonem John Carew nepříjemné zranění třísel, které by ho nemuselo pustit ani do sobotního utkání. S jistotou do hry nezasáhnou Gardner a Davies.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.80 - 3.50 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Birmingham City - Everton FC  (sobota 16:00)
Tým, který se potácí nad sestupovou propastí, Birmingham, přivítá na svém stadionu Everton, který musí urputně bojovat o každý bod, jestli chce i nadále bojovat s Liverpoolem o "flek" v elitní "top four".

Domácí celek je prozatím na 17. pozici s dosavadním bodovým ziskem třiceti bodů a musí se doslova rvát o každý bod, jestli se chce vyhnout "černému Petrovi" v podobě sestupu z Premie League. Forma domácího celku je ale kolísavá – v minulém kole Birmingham podlehl relativně slabému Wiganu 0:1. Ani forma hostí není nijak uchvacující, přestože v minulém kole porazil tragické Derby County 1:0. V dřívějších pěti zápasech Premie League totiž Everon uhrál pouhých sedm bodů.

Domácí kouč má výhodu oproti svému hostujícímu protějšku v počtu absencí. Birmingham bude postrádat pouze Taylora. Nad startem McFaddena a Kapa visí doposud otazníky. Everton se bude muset vyrovnat s nepřítomností zraněných Van Der Meydeho, Cahilla, Turnera a Vaughana. Navíc je v nadcházejícím zápase nejistá i účast Artety, Hibberta, Osmana a Pienaara. Dá se říci, že na stadionu St Andrews se odehraje nejspíš urtupná bitva o každý centimetr hřiště a je téměř jisté, že mohou rozhodnout i malé chyby.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.80 - 3.15 - 2.35
více informací
Bolton Wanderers - West Ham United  (sobota 16:00)
Posledních pět možností jak odvrátit hrozbu sestupu budou mít fotbalisté Boltonu, kteří doma na Reebok stadium přivítají průměrný West Ham United. Oba týmy v poslední době výkonnostně tápou, ovšem jsou to domácí, kteří musí bezpodmínečně zvítězit.

Bolton je ve svízelně situaci. O minulém víkendu utržili svěřenci trenéra Garyho Megsona debakl na hřišti Aston Villy 4:0, a ještě předtím ztratili nadějně rozehráné utkání s Arsenal. Bolton v tomto utkání vedl po prvním poločase 2:0, a navíc hrál přesilovku, jelikož byl vyloučen hostující Abu Diaby. Bohužel i přesto prohrál 3:2. Ze sedmi poslední utkání Bolton vytěžil pouze jeden jediný bod za remízu 0:0. "Nikdo nepochybuje, že tento zápas musí být náš. Dobrý výsledek nám dá impuls k další cestě za záchranou. V současnosti není s touto situací nikdo šťastný ale my všichni držíme pohromadě. Fanoušci, hráči, vedení a další chtějí z této situace pryč." Prohlásil manažer domácích Gary Megson. Bolton tedy musí uspět, jelikož ztráta na sedmnáctý Birmingham je čtyřbodová.

Londýnskému West Hamu se dýchá o mnoho lépe. I když ani on v současnosti neoplývá dobrými výsledky, tak na rozdíl od Boltonu se vyhřívá na klidné desáté pozici s náskokem čtyř bodů na Tottenham Hotspur. V úterý podlehli Kladiváří v dohrávce kola Portsmouthu 1:0. Předtím přenechali všechny tři body Sunderlandu (2:1). "V minulých dvou víkendech jsme nebyli dostatečně dobří. Jakékoliv problémy bychom měli eliminovat, musíme být lepší," stěžoval si po posledním utkání trenér West Hamu Alan Curbishley.

V posledních letech je vzájemná bilance obou soupeřů vcelku vyrovnaná. Poslední vzájemný duel letošní sezony v Londýně skončil remízou 1:1. Statistiky pro tento duel hovoří lépe pro domácí celek. Poslední čtyři utkání hrané na Reebok stadionu dopadly vždy lépe pro domácí Bolton.

Domácím se vrací po zranění a karetním trestu kapitán Kevin Nolan. K dispozici už je také Ivan Campo. Chybět bude zraněný Joey O¨Brien, brankář Jaaskelainen a Craig Gardner Hosté z Londýna vítají návrat Matthewa Upsona a Lucase Neilla. Otazník visí nad startem Ljungberga, Gabbidona a Dyera, jenž mějí problémy se zraněním.
Bolton Wanderers - pravděpodobná sestava:
Ali Al Habsi - A. O'Brien,Steinsson, Cahill, McCann - Taylor, Gavin McCann, Nolan, Helguson - Davies, El-Hadji Diouf
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Green - Neill, McCartney, Ferdinand, Spector - Mullins, Parker, Noble, Solano - Ashton, Cole
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Portsmouth FC - Newcastle United  (sobota 18:15)
Zajímavý duel se dá očekávat od střetnutí Portsmouthu s Newcastlem. Domácí celek momentálně okupuje s padesáti šesti body šesté místo v tabulce Premier League a má stále reálnou šanci na konečné umístění mezi čtyřmi nejlepšími kluby nejvyšší anglické fotbalové lize. V kontrastu s úspěchy domácích se jeví jedenácté místo Newcastlu jako velké zklamání.

Domácí v posledních pěti ligových zápasech ztratili pouze tři body za prohru na hřišti Tottenhamu. Naopak Newcastle se snaží na poslední chvíli dohonit, co se dá – v posledních třech zápasech Premier League dokázal získat plný počet bodů a k tomu navíc krásné skóre 9:1.

Oba trenéři se musí vyrovnat s poměrně velkým počtem absentujících hráčů. Domácímu celku bude proti Newcastlu chybět Primus, Paramot a Ashdown. Navíc start Diarry, Utaky a Baroš je nejistý. Hostující Newcastle je na tom ještě hůř – do zápasu proti Portsmouthu jistě nenastoupí Emre, Cacapa, Milner, Given a Krul. K tomu stále není jistý start rakonvalescentů Carra, Taylora a N'Zogbii.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.65
více informací
Liverpool FC - Blackburn Rovers  (neděle 14:30)
Duel mezi Liverpoolem a Blackburnem, leč je nepochybně zajímavým, bude spíše takovým předskokanem klasického souboje Manchesteru s Arsenalem. Rovers cestují na Anfield Road poprat se ještě o poháry, zatímco Liverpool už láká jen úspěch v Lize mistrů.

Rafael Benitez slaví za tři dny 48. narozeniny a jako dárek si nemůže přát nic jiného než vítězství nad v tuto chvíli devátým Blackburnem. Ten má však ještě v lize velkou motivaci – spolu s Aston Villou a Manchesterem City se bude do poslední chvíle prát o účast v letním Intertoto Cupu, přičemž má z oné trojice nejhorší výchozí pozici. Naproti tomu Liverpool jen těžko přijde o čtvrtou příčku, ačkoliv kdyby náhodou v neděli prohrál, jeho náskok na pátý Everton by se ztenčil na nepříjemné dva body.

Tento duel bude mimo jiné také soubojem dvou remízových králů Premier League, neboť oba celky remizovali (spolu s Middlesbrough a Fulhamem) z celé ligy nejčastěji – dvanáctkrát. I mezi sebou často nenachází vítěze – z 66 zápasů 24krát. Zároveň letos Blackburn neporazil klub z "Velké čtyřky" ani jednou, přičemž první letošní vzájemný souboj v Ewood Parku skončil bezbrankovou remízou.

Mark Hughes, lodivod hostí, před zápasem naznačil svou obavu z velmi pozměněné sestavy Liverpoolu, z čehož logicky vyplývá, že nemůže svůj tým ideálně na nedělní střetnutí připravit. "Benitez zřejmě zase učiní několik změn v sestavě. Vy nikdy nevíte, s jakou sestavou na vás v tu chvíli vyrukuje, což nám samozřejmě stěžuje situaci, když nevíme, jakou taktiku na ně zvolit. Ale my známe své cíle: Máme 51 bodů, a když dosáhneme 60, tak budu se sezonou spokojen," uvedl kouč Blackburnu.

Třízápasový trest tímto utkáním vyprší Mascheranovi, teď však ještě nastoupit nemůže. Mimo hru zůstávají také zranění Agger, Kewell a Pennant.

Jason Roberts a David Dunn na druhé straně - oba čekají závěrečné fyzické testy, které rozhodnou o tom, zda nastoupí. Steven Reid by měl podle všeho hrát, přestože odkulhal minulý týden z utkání se Spurs.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester United - Arsenal FC  (neděle 17:00)
Poslední šance Arsenalu aby něco udělal se zpackaným jarem. Gunners, jak to tak vypadá, znovu nezískají žádnou trofej. Změnit by to ještě mohl zázračný finiš v lize, který ovšem v každém případě musí začát už na Old Trafford.

Arsenal už nemá jinou motivaci, než se pokusit zkřížit plány jak Manchesteru, tak Chelsea a uloupit mistrovský titul. Z Ligy mistrů ho v úterý vyprovodil další člen "Big Four" Liverpool. Manchester zase k úplné jistotě, že získá titul, musí ze závěrečných pěti kol vytěžit 13 bodů a to ho čekají ještě souboje s přímými konkurenty v boji o něj – kromě Arsenalu i Chelsea. Arsenal potáhne v neděli za úspěchem též vidina vyhnutí se již třetí sezoně bez trofeje v řadě.

Co se týče momentální formy, je Arsenal bez šance proti rozjetým United. Nepočítaje středeční nepovinnou výhru Red Devils nad AS Řím, ManU přesto neprohrál už sedmkrát po sobě a naposledy ztratil body s Middlesbrough. Arsenal je naopak nepochybně z formy, i když za posledních 10 zápasů v rámci Premier League prohrál jen jedinkrát a to se silnou Chelsea. Sebevědomí mu však ubrala zejména série čtyř remíz s vesměs slabšími soupeři.

Arsenal si může vzít příklad z posledního ligového duelu, který na Old Trafford sehrál – v září roku 2006 zde brankou Adebayora vyhrál tím nejtěsnějším rozdílem 1:0. Jako odstrašující příklad naopak poslouží Gunners vůbec poslední měření sil obou velkoklubů, které dopadlo debaklem Arsenalu 0:4, stalo se tak v rámci FA Cupu. Když se zahledíme ještě dál do minulosti, zpozorujeme fakt, že je Arsenal pro Manchester tím vůbec největším oříškem. Od nástupu Sira Fergusona na Old Trafford, tj. od září roku 1986, přemohli Red Devils Kanonýři hned 13krát a celkově ze vzájemných soubojů vytěžili 53 bodů! V rámci PL neprohrál Arsenal s ManU už tři zápasy v řadě.

Rio Ferdinand nastoupí proti Arsenalu, navzdory tomu, že má v noze tři stehy. Jiného obránce Patrice Evru potkali nedávno menší zdravotní problémy, ale ani on by neměl v sestavě domácích chybět. Hrát by měli taktéž Ronaldo s Rooneym, jež Ferguson šetřil proti AS Řím právě pro tento nelehký duel. Na marodce zůstávají jména Sahy, Fletchera a Vidiče, přičemž Naniho start je přinejmenším nepravděpodobný. Zajímavostí je, že pokud by nastoupil Anderson, startoval by zrovna v den svých 20. narozenin.

Arsenalu se stále nedalo do kupy trio borců ve složení: Sagna, Rosický a pochopitelně Eduardo. K nim se navíc s vymknutým kotníkem uprostřed týdne přidal středopolař Mathieu Flamini. Toho podle všeho v základní sestavě zastoupí Gilberto Silva, tudíž by si měl dobýt své 150. představení na anglických kolbištích, od začátku by mohl hrát též Van Persie, jenž v úterý zatím jen střídal. Trest do hry nepustí Diabyho.

Wenger vs. Ferguson aneb tradiční slovní přestřelka se nekonala

Alex Ferguson vyjádřil na předzápasové tiskové konferenci jisté soucítění s Arsenalem "Když nemáte k dispozici své nejlepší hráče, je těžké udělat výsledky. Podobně jsme v minulosti kvůli zraněním strádali i my. Premier League je těžká liga a čas od času prostě neočekávaně ztratíte, to se stává!" Namísto očekávané tradiční slovní přestřelky před sledovaným derby, došlo tak na jakési kamarádíčkování.

Arsene Wenger se na rozdíl od Fergusona na tiskové konferenci věnoval hlavně svému týmu. "Bude to největší zadostiučinění v mé kariéře, jestliže vyhrajeme letos ligu, jelikož momentálně plaveme proti proudu. Ale já stále věřím, že to tento tým může dokázat. Pro nás je nedělní duel zápasem sezony - když nevyhrajeme tohle utkání, jsme bez šance," poznamenal a horlivě dodává, "Nechápu ty lidi, kteří říkají, že je pro nás sezona v tahu. Proč v tahu? Nejsme od nich (Chelsea a Manchesteru – pozn. redakce) až tolik vzdálení. Pracovali jsme tvrdě od prvního kola a budeme bojovat do poslední sekundy tohoto ročníku," hrozí Wenger.

Francouzský stratég také nezdráhal vyjádřit svůj konkrétní postoj k obměně kádru v letním přestupovém termínu. "Budeme pokračovat ve své vizi, nebudeme v létě příliš posilovat," šokoval a přidal důvod, "mou prioritou zůstává snaha o udržení týmu pohromadě, neboť máme stále mladý kádr, zvláště na určitých postech. Když budeme moci posílit o jednoho hráče, uděláme to, ne však jednoho na každý post – jen jednoho zkušeného borce," odkryl svá tajemství.

Tato výpověď velmi překvapila hlavně proto, že Arsenal v této sezoně sráží zejména velmi úzký kádr, který je třeba pro příští ročník určitě rozšířit. Zvláštní je to také proto, že podle všeho Wenger dostane v létě od vedení neobvykle velkorysou sumu na potencionální nákupy. Fandové Arsenalu tak alespoň po takovýchto Wengerových slovech doufají, že ten jeden hráč bude alespoň anglické národnosti. Právě anglická krev je totiž především to, co současnému Arsenalu chybí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.25 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Wigan Athletic  (pondělí 21:00)
Bitva, která se odehraje ne Stamford Bridge je velice důležitá pro oba zúčastněné protivníky. Chelsea by měla vyhrát pokud chce v boji o tituli i nadále dýchat na záda vedoucímu Manchesteru. Domácí by se v případě své výhry zase přiblížili Ďáblům na rozdíl pouhých tří bodů. Naopak situace Wiganu není nikterak záviděníhodná.

Hostující celek je momentálně na patnáctém místě s dosavadním ziskem čtyřiatřiceti bodů a stále je v sestupovém ohrožení, přestože jeho případný sestup se momentálně jeví poměrně nepravděpodobně. Pro domácí celek mluví i jeho současná forma – v Premier League Chelsea neprohrála od 16. prosince a v Champions League se probojovala přes Fenerbahce do semifinále.

Oproti tomu Wigan má naprosto nestálou formu – v posledních deseti zápasech zaznamenal čtyři výhry, čtyři prohry a dvě remízy. Nepříliš šťastnou situaci musí řešit kouč domácích Avram Grant. Má zraněné sice pouze dva hráče, ale oba jsou brankáři. Po Čechově zranění obličeje se v pátek zranila i brankářská dvojka – Carlo Cudicini. Do branky se tak nejspíš postaví nerozchytaný Hilario.

Manažer hostujícího celku má na marodce pouze dlouhodobě zraněného Edmana. Dá se očekávat, že Chelsea na své soupeře vlétne a bude se snažit se ho dostat pod tlak a vstřelit rychlou branku. S přihlédnutím k formě Wiganu nelze předpokládat, že by dokázal Chelsea efektivně vzdorovat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.25 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United33245470:1777
2.Chelsea FC33228358:2374
3.Arsenal FC332011263:2771
4.Liverpool FC331712457:2563
5.Everton FC33186949:2760
6.Portsmouth FC33168947:3356
7.Aston Villa331410956:4452
8.Blackburn Rovers331312843:3951
9.Manchester City3313101037:3949
10.West Ham United331281335:4044
11.Tottenham Hotspur3310101362:5640
12.Newcastle United331081540:5838
13.Sunderland AFC331061732:5036
14.Middlesbrough FC338111430:4735
15.Wigan Athletic33971730:4734
16.Reading33951937:6132
17.Birmingham City33791738:5130
18.Bolton Wanderers33681930:5226
19.Fulham FC334121730:5624
20.Derby County33182416:6811

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (39)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad něco na Old Trafford uhrajeme no.. ::redface:

Chelsea asi těžko něco ztratí proti Wiganu

Reagovat
smazaný uživatel

uhrajete tak možná prvních 20 minut remizu,pak budete zirat jak se na vaši branku valí jeden utok za druhým...

Reagovat
smazaný uživatel

hele kolik sestupuje tymu??2 nebo 3??diky

Reagovat
smazaný uživatel

3

Reagovat
smazaný uživatel

já věřim že minimálně remíza to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reading dnes musi

Reagovat
smazaný uživatel

jasná 1... 2:0 vyhrajou

Reagovat
plechi

FULHAM musí!!

Reagovat
plechi

jupíjou!!! Fulham

Reagovat
smazaný uživatel

no ja věřím, že Sunderland vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

j sunderland ma formu docela

Reagovat
smazaný uživatel

No Arsenal taky vyhraje no

Reagovat
One-Real

a jakožto nejméně faulující celek Premier League má taky dobrou šanci zahrát si Fair Play League.

o tom jsem nikdy neslysel

Reagovat
smazaný uživatel

k tomu má ale snad teď nejblíž Man. City ne? nevim to jistě ale nedávno jsem o tom slyšel...

Reagovat
smazaný uživatel

Tipy:

Tak Chelsea si doufám s Wiganem v klidu poradí - 1:0.

Everton v Birminghamu určitě sehrajou nepěkný match,ale vyhrát by měli - 0:1.

Bolton s West Hamem vidím na jasnou plichtu - 1:1.

Pompeys musí uhájit 6.místo a pokračovat v dobrých výsledcích,Newcastle se zvedá,ale teď prohraje - 2:0.

V neděli budu snad poprvé fandit Arsenalu. Je tu šance pro násna titul a Arsenal by mohl uhrát aspoň remízu,ale pochybuju ManU má super formu - 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

ta tvoje výhra 1:0 v klidu na moc klidnou výhru nevypadá klidná výhra by měla být za stavu 3:0, který tipuji i já

Reagovat
smazaný uživatel

Derby - Villa 2, nie stopercentná ale predsa len 2, Portsmouth - Newcastle 2, straky v laufe, Bolton - West Ham X

Reagovat
smazaný uživatel

straky v laufu a pompeys ne? takže je postup do finále FA nijak nepovzbudí, vzpamatuj se, to že strahy vyhráli po dlouhý době vyhráli a hned dvakrát jim nedává proti portu takový šance, to by to nesměl být port, plichta a budou rádi...

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, Portsmouth sa bude šetriť na finále Pohára.

Reagovat
smazaný uživatel

je fakt že v lize nemusej už tolik bojovat o poháry poněvadž to maj kvůli FA jasný, no uvidíme jak to dopadne, teď mě celkem překvapilo když zahlásili že chybí zraněný milan baroš tak si řikám jestli se náhodou nepřeřekli ale je fakt že nesedí ani na lávce

Reagovat
smazaný uživatel

asi sem mela spatny informace ale nemel MU hrat s arsenalem uz dnes?????

Reagovat
smazaný uživatel

13.4. 08 neděle 17:00

Reagovat
smazaný uživatel

"Zajímavostí je, že pokud by nastoupil Anderson, startoval by zrovna v den svých 20. narozenin."

Hehe, Anderson a Puyol mají narozeniny ve stejný den jako já zajímavé, že zrovna dva hráči z mých dvou oblíbených klubů

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Anderson s United?

Reagovat
fantomas

jj

Reagovat
smazaný uživatel

ani neim že ma narozky...tak to mu přeju dnes, at se mu podaří zápas, at da gola,a samozrejme co nejvic zdravi a stesti do budoucna

Reagovat
fantomas

to budeš asi muset portugalsky

Reagovat
smazaný uživatel

uz sem chtel napsat "brazilsky"

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

měl bys mu ty narozky nějak zkazit respektive zápas zkazit celýmu united až budeš střídat za adebayora abys dal rozhodující gól

Reagovat
fantomas

nejsem tentokrát v nominaci

Reagovat
smazaný uživatel

bulvár The Sun napsal že se Arsenal chystá zbavit mladíčka fantomase a chtěji ho prodat hned po sezoně rivalovi z Manchesteru konkrétně United

Reagovat
Devil

Tak to je super,MU zrovna potrebuje nekoho,kdo by jim po treninku cistil kopacky!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bys tam i se svojí přezdívkou měl rychle přispěchat i když dneska by je měli mít naopak hodně zanesený aby jim nic nevycházelo

Reagovat
Devil

Ja jsem jen pouhy fanda.Ale kdyz me to domluvis pres fantomase a budu mit aspon polovicni plat jako ronaldo,tak jim tam klidne pujdu cistit i hajzly

Reagovat
smazaný uživatel

to by sis mě moh vzít klidně i jako asistenta, přeso že jsem blues

Reagovat
smazaný uživatel

tak to už bysme ti ten mozek přeorientovali potom...

Reagovat
smazaný uživatel

musíme v druhý půly dát aspoň jednoho jestli chceme jeeště reálně myslet na titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele