Anglická Premier league preview - 3. kolo

30.08.2008, 10:05, aktualizováno 31.08.2008, 10:20
Previews
Trojicí zápasů se v neděli dohrává třetí kolo anglické nejvyšší soutěže. Tahákem zcela jistě je londýnské derby mezi Chelsea a Tottenhamem, v němž se střetne první celek tabulky s tím posledním. V dalších utkáních přivítá Sunderland na svém hřišti Manchester City a zatím stoprocentní Liverpool zajíždí do Aston Villy...
Hull City - Wigan Athletic  (sobota 16:00)
Po senzačním startu do nové sezóny nyní čeká na Hull trápící se Wigan, kterého zřejmě i letos bude čekat boj o záchranu.

Hull City si postupem do Premier League splnil svůj sen, ale jeho pohádka pokračuje i nadále. Kdo by předpokládal, že Tigers budou mít na svém kontě po dvou zápasech čtyři body, vždyť dodnes neměli s nejvyšší soutěží žádné zkušenosti. Hull zatím určitě příjemně překvapuje. V prvním kole otočil zápas proti Fulhamu, minulý víkend si zase přivezl bod za remízu 1:1 z Blackburnu.

Kouč Phil Brown tak může být prozatím naprosto klidný. Jeho hráči se s Premier League vypořádali skvěle a nyní mají skvělou příležitost navýšit své konto o další tři body, čímž by se mohli ze své současné čtvrté pozice posunou ještě výše. Hull se pochopitelně s Wiganem v nejvyšší soutěži ještě nikdy nepotkal, vzájemnou konfrontaci ale mají oba celky z minulého léta, kdy se střetli v Carling Cupu. City tenkrát senzačně na JJB stadium vyhráli.

Wigan se dostal do hodně nepříjemné situace. Především vinnou těžkého losu nemá v současné době na kontě ani bod. Hlavně proto nyní nepřipadá prohra s Hullem vůbec úvahu, jelikož špatný začátek by určitě zanechal stopy na psychice hráčů. Latics v minulém kole nestačili na Chelsea a po rychlém gólu Deca prohráli 0:1. Nyní ovšem prohlašují, že chtějí domácí zaváhání napravit a s Tigers naplno bodovat. Wigan ještě ani jednou neprohrál v Premier League první tři zápasy nového ročníku a ve vlastní zájmu se určitě bude snažit tuto sérii protáhnout.

Domácí fotbalisté mohou být v klidu. Skoro všichni budou totiž připraveni nastoupit. Malý problém může nastat u Boatenga, i ten by však měl být v pořádku. Na druhé straně je to horší, stále se ještě neuzdravil Erik Edman. Do zápasu asi nenastoupí ani Ryan Taylor, Paul Scharner a brankářská jednička Chris Kirkland.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Portsmouth FC  (sobota 16:00)
Dva zápasy, dvě prohry. To je vizitka Portmouthu, kterou se nyní bude snažit vylepšit na hřišti Evertonu, jenž si chce udobřit fanoušky po minulém nepříliš povedeném domácím zápase.

Toffees vstoupili do nového ročníku prohrou doma s Blackburnem 2:3 a v následujícím utkání na hřišti nováčka z West Bromwiche Albion museli bezpodmínečně zvítězit. Podařilo se. Opět mohou pomýšlet na ty nejvyšší příčky. Fanoušky však nejvíce zneklidňuje situace okolo kouče Moyese, který stále nepodepsal novou smlouvu. "Vše je fajn, kontrakt tu je, ale mluvil jsem s prezidentem a až se k tomu dostaneme, tak to bude na pořadu dne," uklidnil Moyes příznivce liverpoolského celku.

Evertonu se zatím proti Portsmouth daří, za posledních deset utkání s ním prohrál pouze dvakrát, přičemž sedm utkání vyhrál. Tentokrát mu ale situaci znepříjemňuje stav marodky. Mimo hru je stále záložník Tim Cahill i Steven Piennar, hrát nebudou ani Tony Hibbert a Andy Van der Meyde. Nejistý je start mladíka Dana Goslinga. Ani nové posily Luis Saha a Segundo Castillo se na hřišti neukáží, narozdíl od Larse Christiana Jacobsena.

Fanoušci Pompeys musejí být velmi zklamaní. Jejich tým totiž pokračuje ve špatných výsledcích z minulé sezóny a už celkem šest ligových zápasů v řadě prohrál. Navíc hned pětkrát nedokázal vstřelit gól, což je s takovými útočnými hvězdami jako Defoe, Crouch nebo Kanu skutečně hodně špatná statistika. Nyní navíc kouč Redknapp s prvně jmenovaným zřejmě nebude moc počítat. "Jermaina onemocněl nějakou virózou, ale doufáme, že se včas uzdraví," prozradil zkušený kouč, který je také velmi zklamán ze zdravotního stavu Jerome Thomase. "nikdy neměl problém se zády, tak nerozumíme, proč se u něj nyní objevily. Možná je to novou postelí," dodal Redknapp. Ten bude postrádat také Kanua, Littla a Nugenta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Middlesbrough FC - Stoke City  (sobota 16:00)
Middlesbrough i Stoke mají před tímto duelem na kontě jedno vítězství a jednu prohru. Oba budou chtít na své konto přidat další tři body.

Potters v minulém kole dokázali, že se poučili z chyb z úvodního střetnutí sezóny a slavili zasloužené vítězství proti Aston Ville. "Byl to hodně důležitý zápas a velký den pro celý klub," nechal se slyšet kouč Pulis. "Nyní se ale musíme připravit na velmi těžké utkání proti Middlesbrough," pokračoval. "Nešťastně prohráli v Liverpoolu a ukázali, že jsou mnohem lepší tým, než loni," dodal Pulis.

Zřejmě v nejsilnější sestavě nastoupí hráči Stoke proti Middlesbrough. Hned deset hráčů, kteří vynechali zápas Carling Cupu proti Cheltenhamu, bude opět připraveno hrát. Po problémech s kolenem se na hřišti objeví s velkou pravděpodobností i kapitán Andy Griffin a Andy Wilkinson.

Boro letos skutečně válí. V prvním kole dobrým výkonem přehrálo Tottenham, v tom druhém zase sahalo po bodovém úspěchu na Anfield Road, jenže v závěrečné pětiminutovce hned dvakrát inkasovalo a zůstalo bez bodu. I přesto ale kouč Southgate dělá s týmem zázraky a proti Stoke je jasným favoritem, zvlášť díky skvělému útoku, kde ale musí talentovaný trenér řešit problém s velkou konkurencí. "Rozumím Midovi, že by chtěl nastupovat od začátku. Start do sezóny byl v pohodě, jelikož neodehrál přípravné zápasy, nemohl jsem jej poslat do základní sestavy, jenže nyní se dostává do fyzické kondice a střílí góly," prozradil Southgate, který zatím dával v útoku přednost dvojici Aliadiere - Alves.

Bohužel stále nemůže nastoupit brankářská jednička Middlesbrough Brad Jones, jehož trápí bolavý prst na ruce. Kromě něj není schopen hrát ani Julio Arca.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bolton Wanderers - West Bromwich Albion  (sobota 16:00)
Staronový účastník Premier League z West Bromwiche vyšel v úvodních dvou kolech pokaždé naprázdno a svůj bodový účet by konečně rád začal naplňovat tuto sobotu na Reebok Stadium, kde je doma Bolton.

Stánek Wanderers se začíná pomalu, ale jistě stávat pro soupeře nedobytnou pevností. Již třikrát po sobě tady v rámci Premier League Bolton zvítězil, série začala 12. dubna, kdy Trotters přemohli West Ham 1:0. Následovaly skalpy Sunderlandu, Stoku a jsme v současnosti, tedy v době, kdy na Reebok Stadium zajíždí WBA, které zde nevyhrálo od prosince roku 2000.

I krom toho mají Wanderers na Baggies dobré vzpomínky. Například právě Albion se zapsal do dějin svého sobotního soupeře jako nejsnazší soupeř, neboť ho Bolton v roce 1889 porazil vysoko 7:0, což je doposud rekordní výhra klubu. Momentálně ovšem od sebe oba celky nejsou ani zdaleka tak kvalitativně daleko. Soudě podle posledních výsledků jsou na tom dokonce oba shodně prachmizerně. Ve čtvrtek totiž nezvládly své první duely Carling Cupu, ve kterých jim za soupeře byly týmy až ze třetí ligy. Trotters dokonce na svém hřišti nestačili na Northampton v poměru 1:2, takže s tou nedobytnou tvrzí to nakonec nebude tak žhavé, zatímco Throstles venku alespoň dotlačili svůj duel s Hartlepoolem až do prodloužení, kde však po deseti minutách kapitulovali a nakonec prohráli 1:3.

Gary Megson, lodivod Boltonu, byl samozřejmě po takovém selhání rozladěn, přičemž především nechápal, jak jeho tým mohl takovému soupeři podlehnout i na svém hřišti. "Forma v domácích zápasech je klíčová každou sezonu – když to na svém hřišti nezvládáte, utopíte se v krizi," obává se 49letý manažer. "Ale udělali jsme dobrý výsledek se Stokem, který se zdá být ještě více potěšujícím poté, co před týdnem Stoke porazil Aston Villu," hledá útěchu ve vítězství 3:1 nad nováčkem soutěže v zahajovacím klání nového ročníku.

Kormidelník West Bromwiche Tony Mowbray, pod jehož vedením může tuto sobotu Albion zvítězit jubilejně po padesáté, pro změnu nabádá své svěřence a také fanoušky, aby zbytečně nepanikařili. Krom toho v rozhovoru pro oficiální stránky klubu vyjádřil podporu Meitému, bývalému stoperovi Boltonu, přičemž věří, že se pod zvýšeným tlakem nesesype. "Je to inteligentní kluk a já si jsem jistý, že zkrátka na hřišti odvede svou práci. Je to sice dobré téma pro média, ale nemyslím si, že o tom přemítá i sám on v hlavě," tvrdí někdejší hráčská opora Middlesbrough.

Co se týče absencí, tak Boltonu bude chybět Gary Cahill, jemuž se tímto zápasem začíná odpočítávat třízápasový distanc. Mimo hru je také útočník Elmander (kolenní šlacha) a Matthew Taylor, nová akvizice na levý okraj hřiště, jíž pro změnu na trávník nepustí zlomený palec u nohy. Naopak trio borců ve složení Davies, Nolan a O’Brien, které ve čtvrtek šetřilo síly, opět nebude chybět v základní sestavě.

V barvách West Bromwiche by si určitě měla v sobotu odbýt svůj debut rekordní posila v historii klubu, Borja Valero. Tony Mowbray může řešit jen příjemná dilemata, neboť nikdo nový na marodku nepřibyl. Tu nadále obývá jen Teixeira, k dispozici už by kouči mohl být Clement. I Mowbray šetřil ve čtvrtek své opory, konkrétně šlo o Zuiverloona, Robinsona, Carsona a Millera.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
West Ham United - Blackburn Rovers  (sobota 16:00)
Zraněními zdecimovaný West Ham odstartoval do nového ročníku Premier League dvěma zcela odlišnými výkony a na jeho hřiště teď zajíždí nepříjemný Blackburn, jenž letos ještě neprohrál.

Na Upton Parku museli všichni skákat radostí, když v desáté minutě zahajovacího klání s Wiganem zvyšoval Ashton svou druhou trefou v zápase na 2:0. Jenže Zakiho trefa začátkem druhé půle rozjaření Kladivářů okamžitě ztlumila a následující zpackaný duel na půdě Citizens (0:3) jim náladu zkalil úplně. Přesto není nač věšet hlavy, vždyť pokud v sobotu West Ham uspěje, zažije nejlepší start do nové sezony za posledních devět let. Navíc tato vidina se zdá být dosti reálná vzhledem k tomu, že Hammers mají s Blackburnem lepší historickou bilanci než s kterýmkoliv jiným týmem Premier League. Uhráli proti němu nejvíce bodů (38), nejvíce vítězství (12) a vstřelili mu nejvíce branek (36), takže není co řešit. Na druhou stranu co se týče té poslední kategorie, nemají si oba soupeři co vyčítat. Rovers totiž naopak zaznamenali nejvíc gólů proti West Hamu než proti komukoliv jinému. To ovšem nic nemění na faktu, že modrobílí na Londýňany zkrátka neumí. Poslední dvě sezony pokaždé v lize oba zápasy s Kladiváři zpackali, naposledy je na Upton Parku sestřelil mladíček Sears pozdním zásahem v 81. minutě na konečných 2:1.

Oba celky si odehrály v týdnu první kolo Carling Cupu a oba na svém hřišti třetiligovému soupeři nadělily čtyři "banány" na cestu domů. Přesto sehrál West Ham naprosto odlišný zápas od toho, který má za sebou Blackburn. Zatímco Rovers Grimsby těmi čtyřmi brankami zcela odrovnali, Hammers si tři přesné zásahy schovali až na prodloužení, od té doby sváděli s Macclesfieldem vyrovnaný boj. Ve znatelně větší psychické pohodě by tak podle všeho měli být hosté, neboť i v lize se jim celkem daří. Nejprve na úvod sezony překvapivě Blackburn vyloupil Goodison Park, poté následující kolo zaváhal s nováčkem z Hullu, ale aspoň bod má v kapse.

Stoper West Hamu Lucas Neill do utkání Ligového poháru sice nezasáhl, to ale jen z toho důvodu, aby ušetřil pár sil. Naopak v témže duelu se po onemocnění virem vrátil do sestavy Kladivářů McCartney. Pro sobotní střetnutí by měl být v pořádku záložník Valon Behrami, přestože se mu před nedávnem ulomil kus zubu, a také útočník Bellamy, jenž se zotavil z poranění kolenní šlachy.

David Dunn chyběl na předzápasovém tréninku kvůli problémům s achilovkou a sobotní klání vynechá. Naopak Stephen Warnock je již způsobilý startovat proti West Hamu, kdežto nová posila Blackburnu, záložník Keith Andrews, ještě nenabral potřebnou fyzickou kondici, aby mohl nastoupit.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.05 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Arsenal FC - Newcastle United  (sobota 18:30)
Arsenal se pokusí napravit potupné selhání v londýnském derby s Fulhamem, na svém hřišti přivítá Newcastle. Ten na Emirates Stadium přijíždí už bez Milnera, ale také bez porážky na svém štítě.

Podobně jako v přípravě i na rozjezdu "ostré" sezony se mohou fotbalisté Arsenalu cítit jako na houpačce. Dost rozpačité výkony zatím Kanonýři předvádějí v lize, zatímco Twente se s nimi v rámci 3. předkola Ligy mistrů nemohlo měřit. Na úvod nového ročníku Premier League si Gunners poradili jen těsně s nováčkem z West Bromwiche 1:0, aby o kolo později stejným poměrem podlehli Fulhamu po tragickém výkonu. Kdežto se senzací z Holandska se Arsenal nepáral. Na jeho hřiště si dojel pro pohodlné vítězství 2:0 a doma pak Twente rozprášil v poměru čtyři ku nule.

Smíšené pocity tak zažívají na Emirates Stadium, pohled do historie však Kanonýry nepochybně potěší. Nejen že je prakticky nemožné, aby v Premier League dvakrát po sobě prohráli (nestalo se to už 47 ligových zápasů), ale také mají s Newcastlem velmi příznivou bilanci. Naposledy Magpies na severu Londýna utržili debakl 0:3 a vůbec – posledních šest vzájemných soubojů, včetně těch pohárových, nezvládli. Bez zajímavosti není ani to, že v tomto roce mimo St. James Park Straky naplno bodovaly jen jedinkrát, a to zrovna v hlavním městě Anglie. Na White Hart Lane 30. března tehdy deklasovali domácí Tottenham s přehledem 4:1.

V minulém kole Newcastle přivítal Bolton a brankou Michaela Owena v nudném utkání zvítězili těsně 1:0. Před sobotním kláním se neostýchal někdejšímu tahounovi Liverpoolu vyseknout poklonu ani sám Arsene Wenger, boss Arsenalu. "Když jsem přišel do Anglie, Michael Owen byl ještě mladý kluk, velmi slibný, a jevil se mi úplně báječně, protože byl velmi rychlý, bystrý a inteligentní před brankou. Není to jen brankostroj, umí na gól i přihrát," charakterizuje probuzeného střelce francouzský stratég.

Arsenal byl na svém nedávno postaveném stadionu doposud poražen jen jedinkrát, jenže Newcastle určitě nepojede takovou štreku (musí za nadcházejícím utkáním urazit nejdelší vzdálenost ze všech klubů Premier League v tomto kole – rovných 450 kilometrů) jen tak pro nic za nic. Udržet sérii neporazitelnosti na Emirates Stadium by v sobotu měli Arsenalu pomoci i Gallas s Walcottem, jež v týdnu trápily menší zdravotní neduhy. Nasri zase zavčasu ze svého těla vyhnal nepříjemný virus. Už v utkání s Twente nechyběl Cesc Fabregas a zasáhne i do víkendového střetnutí, které bude zároveň jeho 200. v dresu Arsenalu. Letní posila Mickael Silvestre nadále zůstává mimo hru, stejně jako Čech Rosický.

Newcastle má ze všech celků anglické nejvyšší soutěže nejnapěchovanější marodku, z osmi zraněných hráčů má alespoň nějakou šanci v sobotu vyběhnout na zelený pažit jen útočník Ameobi. Definitivně se již vyléčil nenapravitelný hříšník Barton. Mimo hru však z těch důležitějších borců zůstávají Geremi, Martins, Duff, Cacapa, Viduka a talentovaný Andy Carroll. Vzhledem k absenci Damiena Duffa a nenadálému odchodu Jamese Milnera je velkou neznámou, jak Kevin Keegan obsadí oba křídelní posty.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.20 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Tottenham Hotspur  (neděle 14:30)
První letošní souboj dvou klubů z hlavního města Anglie přinesl překvapivého vítěze, jaký výsledek pojme za svůj další londýnské derby, jehož aktéry budou tentokrát fotbalisté Chelsea a Tottenhamu? Zmátoží se konečně Kohouti a urvou nějaký ten bod, nebo ani oni nezastaví rozjeté Blues?

Jen dva celky z nejvyšší anglické soutěže zvládly oba úvodní duely nového ročníku na jedničku podtrženou. Chelsea je jedním z nich. Zůstává stoprocentně úspěšná, i když v druhém případě, minulé kolo na půdě Wiganu, uspěla jen s odřenýma ušima poměrem 1:0. Zato v rámci zahajovacího duelu si smlsla na Portsmouthu, jemuž na cestu domů nadělila hned čtyři "banány". Tímto utkáním ještě posílila pověst Stamford Bridge coby jakéhosi chrámu zkázy. Kdokoliv z minulých 84 (!) soupeřů sem totiž zavítal, nikdy neodjížděl jako vítěz. Tottenham, který zoufale touží po vzkříšení, čeká pro rozjezd snad nejtěžší možný soupeř. Prozatím jsou Spurs bez bodu, když podlehli jak Middlesbrough, tak Sunderlandu 1:2. A pokud vyjdou naprázdno i v sobotu, můžeme start Tottenhamu do letošní sezony směle označit za jeho nejhorší od založení Premier League.

Kohoutům se proti Chelsea, zvláště pak na Stamford Bridge, sečteno podtrženo vůbec nedaří, přesto si z nedávné historie mohou brát příklad. Konkrétně mám na mysli loňské finále Carling Cupu, ve kterém Tottenham ukořistil trofej pro vítěze až po prodloužení výsledkem 2:1. Jinak je to ale v Premier League bída mísená s nouzí. Spurs se z výhry za oněch 16 let radovali jen jedinkrát, pravidelně vítězili akorát daleko v propadlišti dějin. Ani tehdá to ovšem na Stamford Bridge nebyla žádná pohádka, neboť zde Tottenham vydoloval jen pět bodíků z celkových 48, které byly k dispozici. Pamětníky z řad fanoušků Kohoutů ale jistě ještě doteď hřeje u srdce vzpomínka na památnou trefu Garyho Linekera z únoru 1990, která severolondýnskému celku zajistila doposud poslední triumf na Stamford Bridge. Nejčerstvější vzpomínka na stánek Blues však není příjemná. Začátkem tohoto roku zde Tottenham domácím podlehl 0:2.

Přes velmi příznivou historickou bilanci musí Blues zůstat v pozoru, to je zřejmé a je si toho vědom i Luiz Felipe Scolari, lodivod mužstva ze západní části Londýna. "Pro Tottenham je klíčové neztratit další zápas. Chtějí urvat své první tři body v lize, takže budou dělat problémy a my to víme. Prohráli oba úvodní duely, udělali pár chyb. Jenže teď přichází jejich velká šance, protože toto je derby. Musíme je respektovat více než kohokoliv jiného," varuje někdejší kormidelník brazilské či portugalské reprezentace.

Protějšek brazilského kouče, Španěl Ramos, očekává útočný fotbal a podle něho rozhodne lepší forma střelců toho nebo onoho celku. Kdo prováhá své gólové příležitosti, ten přijde zkrátka, to si myslí bývalý trenér FC Sevilla. Ten rovněž cítí, že velká kvalita příštího soupeře může paradoxně jeho svěřencům pomoci, to jest vyhecovat je natolik, že konečně kýžené body na Stamford Bridge vytěží. Uvidí se již ve 14:30 CET tuto neděli.

Do tohoto duelu dvou sousedů na straně Chelsea nezasáhne Didier Drogba, jehož už delší dobu trápí bolavé koleno a do hry ho nepustí ještě zhruba měsíc. Luiz Felipe Scolari také úpěnlivě sleduje stav Michaela Ballacka a jeho jmenovce, Ghaňana Essiena. Rozhodne až finální zátěžové testy těsně před zápasem.

Skotský pravý bek ve službách Spurs, Alan Hutton, je nadále nezpůsobilý nastoupit, tudíž za něj na nepříliš tradiční pozici zaskočí, původním povoláním defenzivní záložník, Didier Zokora. Juandeho Ramose ještě čeká osobní pohovor s nespokojeným Berbatovem. Až po něm se rozhodne, zda ho nasadí či nikoliv. Nově příchozí Rus Pavljučenko by ještě hrát neměl, tudíž v případě Bulharovy absence bude tíha střílení gólů ležet opět jen na bedrech Darrena Benta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.10 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sunderland AFC - Manchester City  (neděle 16:00)
Citizens letos zatím předvádí hodně nevyrovnané výkony. Jednou zazáří, jednou propadnou. Otázkou zůstává, jak si povedou v nedělním zápase se Sunderlandem.

Manažer domácích Roy Keane během týdne získal už devátou posilu, kterou se stal talentovaný stoper Anton Ferdinand z West Hamu United. "Po setkání s Royem jsem věděl, že je čas na změnu. Bylo složité opustit West Ham, protože v klubu jsem byl od svých šestnácti let. Ale tohle je velká výzva, myslím, že jsem udělal dobře," řekl Ferdinand po podpisu smlouvy. Před ním na Stadium of Light zamířili Teemu Tainio, Steed Malbranque, Pascal Chimbonda, Nick Colgan, David Meyler, El-Hadji Diouf, David Healy a Djibril Cisse.

Posledně jmenovaný se stal také hrdinou posledního střetnutí Black Cats. Na hřišti Tottenhamu nastoupil pouze k závěrečným pětadvaceti minutám, ale i to mu stačilo, aby zápas hlavou rozhodnul. Hodně hlasitě si tak řekl o místo v základní sestavě.

"Minulý rok nás hned dvakrát porazili, tak doufejme, že to letos dopadne lépe," přeje si kouč Keane. Ten bude muset řešit problém s absencí Steeda Malbranqueho, který má potíže s kotníkem. Hrát nemůže ani nová posila Anton Ferdinand a Teemu Tainio. Michael Chopra je pod disciplinárním trestem. Otazník visel nad jménem Kierana Richardsona, ten by však měl být připraven.

Také na druhé straně má kouč Hughes nepříjemnosti spojené se zraněními, a to především v útoku. Do zápasu pochopitelně nenastoupí dlouhodobě zraněný Vassell a Božinov. To ale není vše. Hrát nebude ani Benjani a Kelvin Etuhu. Z olympiády v Pekingu se už alespoň vrátil talentovaný Jo a bude připraven.

Manchesteru se na hřištích soupeřů nikdy nijak výrazně nedařilo a letos to v prvním kole jenom potvrdil. Na stadiónu Aston Villy se moc nepředvedl a jasně prohrál. Doma však v následujícím zápase zazářil a rozdrtil West Ham United. Skvělý zápas prožil především Brazilec Elano, který se trefil hned dvakrát a dokázal se tak dotáhnou v tabulce střelců na vedoucího Gabriela Agbonlahora. Svou střeleckou formu by rád potvrdil také proti Sunderlandu a vylepšil statistiky z posledních vzájemných zápasů. Black Cats za posledních osm zápasů porazili Manchester pouze jednou a k tomu sedmkrát prohráli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Liverpool FC  (neděle 17:00)
Při Liverpoolu se letos zatím drží velká dávka štěstí. Tentokrát už ale na něj čeká velmi těžký soupeř v podobě Aston Villy a jen na štěstí se spoléhat rozhodně nemůže.

Reds letos zatím odehráli tři soutěžní zápasy, dva vyhráli až díky přesnému zásahu z poslední desetiminutovky, jeden rozhodnuli dokonce dvě minuty před koncem prodloužení. Kouči Benítezovi prozatím sezóna výsledkově vychází, jeho svěřenci ale určitě nepředvádí fotbal, který by diváky nějak výrazně bavil.

Díky dvěma vítězstvím je Liverpool jedním ze dvou týmů, které mají dosud plný počet bodů a jen díky horšímu skóre mu patří druhé místo za vedoucí Chelsea. Jenže tentokrát jej čeká mnohem těžší utkání než duely proti Sunderlandu a Middlesbrough. Aston Villa se netají pohárovými ambicemi, v minulém kole navíc podlehla na hřišti Stoke, a tak určitě bude usilovat o napravení.

Španělský kouč na lavičce Liverpoolu už ovšem může počítat s Javierem Macheranem, který se vrátil z olympiády v Pekingu. "Díky jeho návratu nyní může využít v záloze mnoha možností. Zároveň nevidím důvod, proč bych jej neměl do zápasu poslat," prozradil Benítez. "Možná tím, že vyhrál už druhou zlatou medaili, nás inspiruje," pokračoval.

Během léta se velmi často spekulovalo nad možným odchodem Garetha Barryho, záložníka Villans, do Liverpoolu. K přestupu nedošlo, i přesto se anglický reprezentant ale na toto střetnutí velmi těší. "Neděle nebude pro mě nijak zvláštní, jsem na sto procent hráč Villy," nechal se slyšet Barry. "Mluvil jsem s koučem a nemám žádný problém i nadále odvádět vše pro Villu," dodal.

Villans vstoupili do sezóny tou správnou nohou. Výhra 4:2 a skvělý výkon nad Manchesterem City je udělal jasným favoritem i pro nadcházející střetnutí. Gól v závěrečných minutách ale znamenal, že ze Stoke odjeli bez bodu. V zápasech týmu trenéra O’Neilla zatím padá hodně branek, za poslední dva ligové zápasy celkem jedenáct, a určitě by se nikdo nezlobil, kdyby tomu tak bylo i v utkání proti Liverpoolu.

Na hřiště se možná vůbec poprvé po přestupu do Villy podívá také uzdravený Carlos Cuellar. Na druhé straně se po účasti na OH vrátil středový záložník Javier Mascherano a také Lucas Leiva. Zranění do hry nepustí Stevena Gerrarda a moc dobře to nevypadá ani se Sami Hyypiou, který by si mohl v případě, by do utkání zasáhnul, připsat už 300. ligový start.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC22005:06
2.Liverpool FC22003:16
3.Blackburn Rovers21104:34
4.Hull City21103:24
5.Newcastle United21102:14
Manchester United21102:14
7.Aston Villa21016:53
8.Manchester City21015:43
9.Bolton Wanderers21013:23
10.Everton FC21014:43
11.Middlesbrough FC21013:33
12.Sunderland AFC21012:23
Fulham FC21012:23
14.Arsenal FC21011:13
15.Stoke City21014:53
16.West Ham United21012:43
17.Tottenham Hotspur20022:40
18.Wigan Athletic20021:30
West Bromwich Albion20021:30
20.Portsmouth FC20020:50
Zbývající zápasy
30.08. 16:00Manchester United - Fulham FC (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (54)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ja len dúfam,ze Middlesbrough vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Hull jedeme do toho fandím vám

Reagovat
smazaný uživatel

Hull City - Wigan Athletic - Čekám,že Hull nenaváže na úspěšný start a po vypadnutí z poháru přijde o všechny body a Wigan získá první body... 2

Everton FC - Portsmouth FC - Portsmouth má těžký start do sezony,zápasy s mistrem a 2.,dalším soupeřem další z klubů ze špičky.. A nějak nevěřím,že by si připsali body ve 3. kole - 1

Middlesbrough FC - Stoke City - Boro hodně potrápilo Liverpool a porazilo spurs a při těžkém začátku ukázalo svojí sílu - body nikam nepusti - 1

Bolton Wanderers - West Bromwich Albion - favoritem jsou domácí,ale nějak čekám,že body si odveze WBA... Potrápili Arsenal,prohráli s Evertonem,teď slabší soupeř - a body jsou potřeba.

West Ham United - Blackburn Rovers - souboj týmů,které jsou ve středu tabulky vypadá na remízu,ale čekám,že domácím pomůžou fanoušci ke třem bodům - 1

Arsenal - Newcastle - zápas dne - magpies chtějí mermomocí do pohárů a po zkažené loňské sezoně chtějí opět nahoru - má to odnést arsenal.. Ten sice nemá fazonu z loňska,když se mu nepodařilo získat body nad Fulhamem a sotva stačil na WBA,ale návrat Fabregase a rozdrcení Twente 4:0 dává tušit,že body dát soupeři nechtějí - 1

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim s tebou, jen zapas Hull-Wigan bude cista nula

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych dal naopak 1

Reagovat
smazaný uživatel

Na tenhle zápas bych vůbec nesázel,max na výhru Hullu v prvním poločasu... Hull dalo v téhle sezoně 4 goly a všechny v prvním poločasu...

Naopak Wigan dostal goly v prvních poločasech(3.,4.,10.) a dával je většinou ve druhém - z 5ti golů,které dal,dal 4 ve druhém poločase..

Takže pokud Hull nevyhraje v prvním,čekám výhru Wiganu Kurzy jsou prakticky stejné(3.0 a 2.75)

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ukecal jsi me, ty jsi tady pan

Reagovat
smazaný uživatel

Moje tipy pokračují...

Chelsea FC - Tottenham Hotspurs - Ani jeden z týmů v posledním kole nepodal nijak přesvědčivý výkon - Chelsea nenavázala na výkon z prvního zápasu a ve hře byli hráči Blues ztracení,nedařilo se. Spurs zase prohrál jak venku s Boro,tak doma se Sunderlandem.. Oba týmy ztratily své opory v defenzivě,Chelsea stále hraje bez zraněného Drogby,Spurs se rozpadl lonský postrach PL - dvojice Berbatov - Keano... Ve vzájemných zápasech loni nepadalo málo golů,ale dnes tipuji něco jiného - 1:0 popřípadě Under.

Sunderland - Man. City - Black Cats vstoupily do sezony ve velkém stylu - těsná prohra s Liverpoolem a výhra na WHL nad spurs,to se cení... Posilování se klubu povedlo parádně,Roy Keane to korunoval hostováním Djibrilla Cisseho. Citizens taky v přestupovém období nezaháleli - přišel Jo z CSKA za 25mil eur,dalšími posilami se stali Ben Haim a SWP z Chelsea a Vincent Kompany z Hamburku - posílení přišlo do každé řady a je vidět,že Mark Hughes bere svou práci vážně. Zápas je nevyvzpytatelný,Citizens jsou jako na houpačce,po prohře s AV vyhráli jasně nad WHU a poté museli bojovat až do prodloužení s Midtjyllandem. Tipuju jedničku...

Aston Villa - Liverpool FC - Souboj dvou týmů bojujících o poháry nebude rozhodně nudný - obě mužstva chtějí vyhrát. Liverpool je zatím na špici tabulky a pyšní se neporazitelností - 3 výhry a remíza říká,že v Reds je obrovská síla.. Na druhou stranu stačí pohled na zápasy - všechny zápasy Reds dotáhli do konce až v posledních minutách. Na body to ale ve Villa Parku stačit nebude - Liverpoolu chybí jeden ze dvou hráčů,kteří zápasy rozhodují - kapitán Steven Gerrard,který v klubu nemá ani zdaleka odpovídající náhradu. Naproti tomu Aston Villa získala skvělého hráče na druhé křídlo - Millnera - ke své opoře Ashley Youngovi. Věřím,že dnes se už nepovede Reds další senzační obrat - můj tip: 3:1 nebo výhra Live na druhý poločas

Reagovat
afc

z teba by bol dobry bookmaker

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím,většinou mi typy nevycházej Tohle si píšu spíš pro zábavu,rád se s váma podělím

Reagovat
afc

nie si sam.ani mne tie tipy tiez nejak nevychadzaju.PL sa tazko tipuje.Remizy v PL skoro vobec nepadaju..

Reagovat
smazaný uživatel

Jako nějakou tu korunu v plusu jsem,v tipovačce na PL.CZ jsem asi 12. Ale tam je to jinej systém

Reagovat
afc

ja som sa tam este nedostal cez prvu stovku,je to tam naslapane

Reagovat
smazaný uživatel

Toffes a Arsenal Go

Reagovat
havrys99

bude už dneska hrát Ebi Smolarek???Jinak, až se uzdraví Elmander, to bue lahůdkovej útok....dohromady minimálně 25 gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

Smolarek hrát nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reds

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tu máme tretí súťažný zápas a redakcia sa znovu rozhodla že bude múdrejšia než všetci bookies na svete . Chápem to, ved do tretice to musí vísť ako sami píšu :) ale vo villa parku je to kríž. Pretože jednu vec si treba uvedomiť. Lfc neprehráva, resp ak, tak bud s mancs alebo len veľmi ťažko. V minulej sezone ich porazili tri týmy. Problémom nikdy neboli prehry ale zbytočné remízy, také aká príde aj dnes.

Reagovat
smazaný uživatel

No tenhle clanek byl celej takovej divnej... kdyz hned na zacatku se objevi veta:

trápící se Wigan, kterého zřejmě i letos bude čekat boj o záchranu.

... trapici se Wigan,kterej absolutne prehral jak WHU venku, tak CFC doma, jen nedali gol...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

ak dnes Villa vyhrá nad Reds, tak uznám že autor tohto článku a tipom "1",,,rozumie futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

aston villa nemá problémy v útoku (za dva zápasy 6 gólů, v minulém zápase 2 střely na branku - 2 góly), ale pokulhávala obrana, do které se již podívá cuellar, od kterého si každý mnohé slibuje ...jestli dostojí svému jménu, nebude jednička zase až tak překvapivá, zvláště při absenci gerrarda, který vás v minulém kole zachránil a vlastně celkově drží live nad vodou a takého kapitána vám určitě hodně lidí závidí já jen doufám, že villans předvedou svůj domácí útočný fotbal a srazí live na kolena

Reagovat
smazaný uživatel

tip eurofotbalu na zapas Chelsea - Tottenham 1X vobec nechapem...maly kurz je uz na cistu 1 a nieto este 1X, vidno, ze sa do tipovania nerozumeju...ten zapas je jasna 1, ale tak stat sa moze vsetko, ale urcite nie 1X to je snad vysmech

Reagovat
smazaný uživatel

Ber to tak,že je to derby... A je stejně možné cokoliv jako v derby slavia sparta...

P.S. Sám bych 10 nedal,když je na 1 kurz 1.40

Reagovat
Xavi8

ja by som dal 3 a viac golov vid. ich ich suboj v minulej sezone 4:4

Reagovat
smazaný uživatel

A co se kouknout na ostatní zápasy? Z posledních 10 zápasů byl Over 4x přidej si jak jsem psal odchody ofenzivních opor...

Reagovat
fantomas

Jednička je jasná jo. To tak, trubko...

Reagovat
afc

vo Fortune je na sliepky,ze daju gol,kurz 1,76.To by bol hriech nepodat..

Reagovat
fantomas

Zase jistej bych si tak nebyl. Spurs budou hrát ještě stále na jednoho utočnika, zřejmě, což jim uplně nevyhovuje, navic Chelsea ještě nedostala gol.

Reagovat
afc

prave,ze Chelski este nedostala gol..a sliepky tam uz 2 roky nedali ani len gol..i ked s tym jednym utocnikom mas pravdu.

Reagovat
fantomas

Takže jim jako zrovna dnes věříš, že to prolomí? Já tipuju bud bezbrankovou plichtu, nebo těsnou výhru Chelsea 1:0. Každopádně dle mě moc golu nepadne.

Reagovat
afc

tak 0:0 si myslim,ze nehrozi.Pochybujem,ze sliepky udrzia ciste konto.Mne sa zda najpravdepodobnejsi vysledok 2:1.No uvidime ako to dopadne.

Reagovat
fantomas

Na druhou stranu je fakt, že Ramos řekl, že by jeho týmu mohl vyhovovat styl hry Blues a že bude praktikovat utočný fotbal...navíc ta remíza 4:4 zlonska taky svádí...

Reagovat
smazaný uživatel

Co já vím,tak spolu loni hráli 3x a vždy padly minimálně 2 branky. Navíc teď doma bude Chelsea chtít hodně útočit,já bych tipoval nad 2,5 gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Vyšlo ti

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se koukni na tehdejší ofenzivu a tu dnešní.. Keano pryč,Berbs trucuje,Drogba zraněnej,Essien s Ballackem se do hry taky nedostanou.. Jestli tohle není na under tak už nic

Reagovat
smazaný uživatel

Ale máš tu Deca,adaptovanějšího Anelku,Scolariho nový styl,nové akvizice Spurs,jen ten průser ve Wiganu to hodně nahlodal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tady jde o to,jestli bude zářit Deco nebo ne Od Lampse už nějak velkej výkon nečekám v tvorbě hry,takže to bude stát hlavně na něm

Reagovat
smazaný uživatel

Vem si,že nám rozhodl zápas,kde jsme neměli brát ani bod. Proti Pompey taky výborný,v přípravě opět nejlepší záložník,takže není důvod mu nevěřit. Ale pokud přijde zranění,bude zle. Od Lampse čekám možná tak,že se ujme jedna střela z dálky,to je v poslední době jediné,v čem vyniká.

Reagovat
smazaný uživatel

...a z dálky poslední dobou taky nějak často nestřílí...

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Pompey nic jiného nedělal.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas proti Pompeys jsem bohužel neviděl Soudím podle minulé sezony a přípravy a tam nějak extra nestřílel,pokud se to změnilo,tím líp Alespon nějaký přínos

Reagovat
smazaný uživatel

Jn,aspoň,že víme,za co jsme mu zvedli plat.

Reagovat
fantomas

Nové akvizice Spurs, které si evidentně nerozumí. Nene, vše jak řiká Talkers, nasvědčuje underu.

Reagovat
One-Real

Tottenham je ted celkem bez formy, po přípravě, která byla vynikající, předpokládám výhru 2:0, 3:1

Reagovat
fantomas

Tak Berbs neni ani na lavičce. A z obou Michaelů na straně Blues se stihl dát do pořádku jen Essien, Ballack ani na lávce. A na pravém křídle zřejmě Bosingwa, nebo Belleti. Jeden z nich. Za Spurs i dos Santos.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodčí Webb,no nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

No,tak Belletti se pasuje na specialistu na Kohouty.

Reagovat
fantomas

Ale ten první gól byl trochu jiné kafe.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Belletti me ale už odejít ne?Je to pořád dobrý hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjma náhodného gólu nic moc nepředvedl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele