Anglická Premier League preview - 2. kolo

23.08.2008, 09:11, aktualizováno 25.08.2008, 08:24
Previews
V první pondělní dohrávce nového ročníku Premier League se střetnou dva týmy, kterým se první kolo příliš nepovedlo. Manchester United zajíždí do Portsmouthu a chce si napravit reputaci po domácí remíze s Newcastlem, domácí se zase pokusí dát zapomenout na špatný výkon proti Chelsea...
West Bromwich Albion - Everton FC  (sobota 16:00)
West Bormwich Albion podobně jako Everton vstoupil do nového ročníku porážkou. Ve vzájemném střetnutí se budou snažit o napravení.

Úspěch na Emirates Stadium? S tím moc fanoušků Baggies v minulém kole nepočítalo, a tak ani nebyli překvapeni, že jejich oblíbenci na Arsenal nestačili. I přes několik šancí domácího celku ale vezou prohru pouze 0:1. Nyní je čeká mnohem přijatelnější soupeř, navíc na domácím hřišti, a tak má výhra poměrně reálné rysy. Proti Evertonu se WBA v poslední době na domácím stánku dařilo, hned dvakrát vyhrál a určitě by rád tuto sérii protáhl o další utkání. Svěřenci kouče Mowbraye jsou pouze jedním ze tří týmu, který nevstřelili gól, a tak se můžeme proti Toffees těšit na ofenzivnější taktiku, než v utkání s Arsenalem. Na hřišti by neměl chybět český útočník Roman Bednář.

Ani Everton nezačal vůbec dobře. Ambiciózní klub, který chce bojovat o pohárové příčky, si připsal na domácím hřišti v zápase s Blackburnem prohru, a to i přesto, že klidně mohl vyhrát. V závěru nevyužil svoji tutovku mladíček Baxter a přišlo potrestání v podobě gólu Andrého Ooijera. Nyní tým ale podle kouče Moyese čeká ještě těžší zápas. "West Brom bude silný. Velmi obdivuji, co s týmem udělal Tony Mowbray, ale zase mě to ani nepřekvapilo," svěřil se Moyes. "Týmy, které vede, vždycky hrají pohledný fotbal, jako právě teď Albion," dodal.

Hostující kouč se zřejmě bude muset obejít bez dvou hráčů. Zranění stehna na hřiště asi nepustí mladíka Dana Goslinga, problémy s kotníkem má zase kapitán Phil Neville. West Brom nemůže počítat se službami Neila Clementa. Po zranění se však vrací Robert Koren, Luke Moore a Gianni Zuiverloon.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.65 - 3.15 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Liverpool FC - Middlesbrough FC  (sobota 16:00)
Druhé kolo anglické Premier League zavítá také na Anfield Road, kde domácí Liverpool přivítá Middlesbrough. Zatímco se svěřenci Rafaela Beniteze trápili se Sunderlandem a nakonec vstřelili vítěznou branku až v závěrečných minutách, Boro přehrálo ambiciózní Tottenham, a tak se dá očekávat pikantní souboj.

Hostující Middlesbrough nastupuje k 500. zápasu v Premier League a bude se poprvé v celé své historii snažit získat z prvních dvou utkání plný počet bodů, nyní je na půli cesty. Bude ale muset čelit skutečnosti, že v posledních pěti sezónách vždy první zápas na hřišti soupeře prohrálo. Liverpool navíc fotbalisté z Riverside Stadium porazili naposledy před 32 lety, naposledy jim Torres nasázel hattrick.

Domácím Reds bude chybět zkušený obránce Hyypia, který si v reprezentační přestávce natáhl sval a na svůj 300. start v nejvyšší anglické soutěži si tak počká. Naopak z olympijských her se již vrátil Ryan Babel, zatímco Lucas s Javierem Mascheranem z Pekingu ještě neodlétli.

Boro již bude mít k dispozici novou akvizici, pravého obránce Justina Hoyta. Odpočívat ale pravděpodobně nechá trenér Gareth Southgate egyptské duo Mido, Mohamed Shawky, ti v týdnu plnili reprezentační povinnosti.

Poslední měření sil skončilo na Anfield Road vítězstvím domácích 3:2, když branky stříleli za Liverpool Torres a na druhé straně Tuncay s Downingem. Toto utkání bude řídit rozhodčí Mike Riley.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.50 - 7.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Newcastle United - Bolton Wanderers  (sobota 16:00)
Souboj týmů, které v prvním kole překvapily. I tak nějak by se dalo charakterizovat střetnutí domácího Newcastlu s Boltonem.

Straky překvapily téměř celou Anglii, když dokázaly uhrát remízu na Old Trafford, kde se jim dlouhodobě nedařilo. Navíc předvedly sympatický výkon. Ten kdyby zopakovaly také proti Boltonu, o body se určitě bát nemusí. Hvězdou duelu s Manchesterem United se stal Obafemi Martins, jenž vstřelil jediný gól svého týmu a dokonce mohl přidat i další zásahy. Kevin Keegan byl z jeho trefy hlavou po rohovém kopu přímo nadšen. "Jeho výskok před prvním gólem byl téměř neuvěřitelný. Nikdy jsem od něj neviděl něco podobného," chválil svého 170 centimetrů vysokého svěřence.

To Bolton měl na programu mnohem jednodušší úkol, a to porazit nováčka Stoke City. Potters Wanderers zápas navíc velmi usnadnil svou ofenzivní taktikou, díky které mohli domácí už v prvním poločase hned třikrát skórovat. Dobře se uvedla především posila do útoku Johan Elmander. S Newcastlem je ale čeká něco jiného, což si uvědomuje také manažer Megson. "Odstartovali naprosto úžasně, vůbec jsem nevěřil, že by mohli získat body s Manchesterem," prozradil kouč.

Oba týmy spolu většinou odehrávají velmi vyrovnaná střetnutí, tentokrát se s remízou ale nespokojí ani jeden celek. Pokud totiž Newcastle vyhraje, připíše si na konto 1000. ligovou výhru v poválečné historii, naopak Bolton by poprvé od sezóny 2001/2002 mohl vyhrát oba dva úvodní zápasy nové sezóny. Na straně domácích budou chybět Cacapa a Viduka. Po zdravotních problémech se už ale vrací Michael Owen, který usedne na lavičku, i Steven Taylor. Bolton se musí obejít pouze bez Helgusona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.77 - 3.35 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Aston Villa  (sobota 16:00)
Všichni příznivci Stoke City už nervózně očekávají sobotní odpoledne, při kterém se poprvé na domácím hřišti představí jejich hráči. Soupeřem jim bude Aston Villa.

Potters se přes týden určitě snažili hlavně zapomenout na minulý víkend. Jejich naivní výkon na hřišti Boltonu znamenal první porážku v nové sezóně a pád na předposlední příčku tabulky. Na té Stoke určitě nebudou chtít zůstat a rádi by nyní vyhráli. Pokud se však výrazně nezlepší, především v defenzívě, nemusí to s nimi dopadnout dobře. Obrana týmu skutečně nefunguje spolehlivě a zkušený gólman Thomas Sörensen se minulý týden v bráně rozhodně nenudil. Několikrát totiž zachránil svůj tým od inkasovaného gólu. I přesto ale nakonec lovil míč ze své sítě hned třikrát.

Něco podobného se mu však může stát i v zápase s Aston Villou. Ta totiž v minulém zápase zničila Manchester City v poměru 4:2 a z její ofenzívy jde skutečně strach. Největší hrozbu pro soupeře znamená trojice ve složení Carew, Young a Agbonlahor. Posledně jmenovaný vstřelil v minulém kole hattrick a rád by to určitě napodobil. Výhra by Villans pozitivně naladila do odvetného zápasu proti Hafnarfjörduru v rámci Poháru UEFA. V tomto pohárovém zápase však už o nic nepůjde, jelikož tým kouče O’Neilla si přivezl z islandské půdy vítězství 4:1 a nyní by jej měl jenom potvrdit.

Hosté budou postrádat kvůli zranění dva hráče. Mimo hru by měl být Steve Sidwell a také Wilfred Bouma, který se na hřiště navíc jen tak nevrátí. Jistý není ani start Carlose Cuellara. Do Celticu se pak vrací Shaun Maloney. To Stoke je oproti minulému zápasu silnější o obránce Andrewa Daviese a také Hamina Dramaniho. Zraněného nemá ani jednoho hráče.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Blackburn Rovers - Hull City  (sobota 16:00)
Ve druhém kole anglické nejvyšší soutěže zavítá na Ewood Park, kde je doma Blackburn Rovers, nováček Hull City. Oba celky přešly přes první kolo vítězstvím, když Hull porazil Fulham a Blackburn přestřílel Everton.

Hull nyní doufá, že se mu podaří jako vůbec prvnímu nováčkovi v historii soutěže vyhrát dva úvodní zápasy. "Výhra nad Fulhamem nás neuvěřitelně povzbudila. To už je ale za námi a my se nyní soustředíme na Blackburn, chceme uspět," prohlásil manažer Phil Brown. Hull ale bude muset čelit hned několika okolnostem. Rovers totiž doma ještě v roce 2008 neprohráli a v prvním domácím zápase nepadli již 11 sezon.

Domácí budou moci počítat s obráncem Emertonem, který vyléčil poraněnou nohu, takže Paul Ince má při své domácí premiéře k dispozici kompletní kádr. Na druhé straně barikády má svalové problémy záložník George Boateng a jeho start je nejistý. Phil Brown tak nejspíše nasadí jednoho z dvojice Dean Marney, Peter Halmosi.

Oba týmy nastupují k vzájemnému souboji po dlouhých osmnácti letech a vůbec k prvnímu v nejvyšší soutěži. V posledním duelu v Second Division zvítězil Hull 3:1. Utkání v Edwood Parku bude řídit Stuart Attwell.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.50 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Sunderland AFC  (sobota 16:00)
Start do nového ročníku se Tottenhamu nepovedl a před domácími fanoušky to bude chtít napravit. Na White Hart Lane ovšem zavítá nepříjemný Sunderland.

Hosté vstoupí do tohoto střetnutí silnější o další dva hráče. Během týdne k týmu Roye Keana zamířil útočník David Healy a také kanonýr Djibril Cissé. Právě francouzský útočník se na své nové angažmá hodně těší. "Jsem skutečně spokojený, že jsem mohl odejít do takto dobrého týmu se spoustou dobrých hráčů," pochvaloval si Cissé svůj krok. "Sunderland je klub, který může dosáhnout mnoha věcí, má velké ambice, a to je ten důvod, proč jsem sem zamířil," dodal pár minut po podepsání smlouvy s Black Cats.

Keane touží letos začít s Tottenhamem lépe než loni. "Minulý rok jsme dostali gól už po dvou minutách, snad už budeme připravení lépe," doufá irský bouřlivák. "Navíc máme mnohem silnější tým," dodává. Bude se však muset vypořádat s absencemi Jonese, McShanea a také Tainia.

Spurs před sezónou slibovali boj o ty nejvyšší příčky, jenže začali obdobně jako minulý ročník, kdy skončili až jedenáctí, a to prohrou. Před rokem podlehli právě Sunderlandu, nyní nestačili na Middlesbrough. Především v ofenzívě měli značné problémy, jediný gól navíc vstřelili díky Robertu Huthovi, který si po standardní situaci srazil míč do vlastní brány.

Proti Boro se na hřišti neobjevil od úvodních minut kanonýr Dimitar Berbatov, který je stále spojován s odchodem do Manchesteru United. "Dimitar zůstává tady a je šťastný," prozradil manažer Ramos. Jeho největší útočná hrozba tentokrát už asi nastoupí od začátku. Mimo hru ale zůstává pravý obránce Alan Hutton, kterého zřejmě opět nahradí Didier Zokora.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fulham FC - Arsenal FC  (sobota 18:30)
Jen tři celky dokázaly v prvním kole Premier League udržet čisté konto. Arsenal je jedním z nich a při sobotním podvečeru si to rozdá se svým londýnským rivalem, Fulhamem, který nezvládl hned pět předešlých městských derby.

Lokální souboje mívají tradičně zvláštní příchuť. Ani toto derby není výjimkou, přestože soubojům Arsenalu s Tottenhamem a Chelsea prestiží nesahá ani po kotníky. A to i přes to, že byl v minulosti Fulham Kanonýrům poněkud nepostačujícím soupeřem. Vždyť jen dvakrát z minulých 14 vzájemných střetnutí obou sousedů se Arsenal neradoval z vítězství. Na Emirates Stadium navíc Cottagers slavnějšího soka nikdy neobrali ani o bod, přičemž jen ti protřelí fandové bíločerných pamatují na bezgólovou remízu na Highbury, datovanou až do listopadu roku 2003. Důležitější je pro nás v tuto chvíli znát spíše bilance vzájemných zápasů na Craven Cottage. Tam se veselilo vcelku nedávno, před dvěma roky, předtím však Fulham slavil úspěch jen po jediném ze zbývajících sedmi duelů. Pokud příznivci domácích nemají ze svých severolondýnských rivalů ještě stále, lidově řečeno, depku, stačí se historickými statistikami probírat dále. Vždyť Fulham by měl teoreticky pro Arsenal představovat nejoblíbenějšího soupeře ze všech nynějších účastníků Premier League. Kanonýři na něm totiž do této chvíle vytěžili již 38 bodů, pro lepší představu hned 12 výher a 3 body za stejný počet remíz. Naposledy na Craven Cottage loupil Arsenal vskutku nelítostně a zvláště pro Čechy pamětihodně. V 81. minutě tehdy Tomáš Rosický korunoval famózní výkon Kanonýrů brankou na konečných 3:0.

I v sobotu se zdají být karty rozdány jasně. Arsenal bude na Craven Cottage neochvějně bušit na bránu Marka Schwarzera a útočit na tříbodový zisk, domácí zase zřejmě urputně strážit svou pevnost. Překvapení v podobě útočné hry Fulhamu se asi nedá čekat s přihlédnutím k ofenzivní síle soupeře. Potenciál však mladý tým Arsenalu v prvním kole zatím úplně nenaznačil. Ostatně jak jaký. Schopností nedávat branky ze sebevětších šancí se totiž mohou Gunners "chlubit" i nadále, a hlavně proto tak doma v zahajovacím utkání přemohli West Bromwich, na první pohled stěží, jen 1:0. Je tak domácí celek před nadcházejícím duelem v psychické výhodě? Ale kdeže, naopak. Minulý víkend dovolil nováčkovi z Hullu šokovat Anglii, když mu podlehl 1:2.

Arsene Wenger je znám tím, že na předzápasové tiskové konferenci dokáže hravě svést řeč tam, kam potřebuje. Nyní pro změnu nabádal své svěřence k určité ostražitosti. "Víme, že náš letošní eventuální úspěch je založen na tom, jak rychle se zvládneme oprostit od myšlenek na reprezentační povinnosti," naráží na nedávnou várku mezinárodních utkání. Následně již přechází k očekávaným předzápasovým prognózám: "Fulham má silný kádr a jde z něho mnohem větší strach, než loni. Pokud navíc vezmete v úvahu, že v sobotu půjde o derby, je zřejmé, že se na takový duel musíte plně koncentrovat."

Fulham ještě nikdy za celou historii Premier League neprohrál obě dvě úvodní utkání nového ročníku, teď má před sebou ale kopu práce, aby takovou vcelku obdivuhodnou sérii neporušil. Manažera Cottagers, Roye Hodgsona, tak před sobotní bitvou netrápí ani tak povinnost vyhecovat hráče k maximálnímu výkonu za hranicemi možností, jako spíš absence nové akvizice do útoku, Andyho Johnsona. "Stav Andyho Johnsona se značně zlepšil a hráč je velmi blízko dosažení požadované zápasové kondice," uvedl pro BBC bývalý lodivod Interu Milán. Brankáře Arsenalu by znovu měla v pohotovosti udržovat hlavně dvojice snajprů Zamora-Seol.

Za domácí krom někdejšího nejlepšího střelce Premier League (stal se jím ještě v dresu Crystal Palace) nenastoupí ještě jiný útočník Diomansy Kamara a hrát nemusí ani Hughes, jehož pobolívá kotník. Na marodce Cottagers najdeme též jméno náhradního brankáře Anttiho Niemiho.

Pakliže můžeme o vedení Fulhamu prohlásit, že našlo v osobě Johnsona jakéhosi zajíce v pytli, vězte, že jeden takový drancuje také kádr Arsenalu. O Amaurym Bischoffovi nebylo širé veřejnosti před příchodem na Emirates Stadium známo takřka nic a ani zřejmě delší dobu nebude. Mladý francouzsko-portugalský míšenec si v sobotu nezahraje kvůli menším problémům s třísly. To Nasri, střelec prvního gólu letošního ročníku Premier League, ač ho v týdnu trápily problémy se stehnem, bude připraven, stejně jako Alexandre Song, který se vrátil z olympiády. Klíčový středopolař Fabregas i Čech Rosický zůstávají mimo hru, přičemž čerstvá posila Arsenalu, Francouz Mickael Silvestre, si pravděpodobně zatím svůj 250. start v nejvyšší anglické soutěži neodbude z důvodu neupřesněných svalových potíží.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.45 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Wigan Athletic - Chelsea FC  (neděle 14:30)
Zatímco Arsenalu se dlouhodobě daří proti Fulhamu, Chelsea něco podobného zažívá s Wiganem. A právě na jeho hřiště se v průběhu nedělního odpoledne podívá.

Svěřenci kouče Scolariho se určitě na zápas proti Latics velmi těší. Příjemnějších soupeřů v Premier League totiž nenajdou mnoho. Za tříleté působení v nejvyšší anglické soutěži Wigan londýnského soupeře ještě nikdy nedokázal porazit, navíc vybojoval pouze jednu remízu, a to minulý rok na Stamford Bridge, když se trefil Emile Heskey až v nastaveném čase.

Ani tentokrát to ovšem nevypadá, že by domácí fotbalisté mohli uhrát nějaký bodový výsledek. Chelsea za posledních pět let pouze jednou nevyhrála oba dva úvodní zápasy. V letošní sezóně má navíc na jejím začátku opět skvělou formu a i to z ní dělá hlavního favorita tohoto střetnutí. V prvním kole si pohrála s Portsmouthem jako kočka s myší. Výsledek 4:0 hovoří za vše. Ihned se tak dostala na první místo, které asi nebude chtít jen tak opustit.

Proti Wiganu ale bude mít opět problém složit svůj útok. K dispozici tentokrát má kouč Scolari i Salomona Kaloua, jenž se vrátil z olympiády, i přesto ale stále zůstává mimo hru Didier Drogba a Andrej Ševčenko. Zřejmě se tak zase dočkáme rozestavení 4-5-1. Otazník ovšem visí také nad Michaelem Essienem a Michaelem Ballackem.

Domácí fotbalisté jsou jedním z devíti celků, které zatím nemají ani bod. Především špatný start znamenal, že nakonec odjeli z minulého zápasu s West Hamem s prohrou. Už v 10. minutě svítil na světelné tabuli stav 2:0, na začátku druhé půle dokázal snížit svým premiérovým gólem v Premier League Amr Zaki, Wigan se už ale na vyrovnání nezmohl. Na duel s Chelsea se velmi těší útočník Emile Heskey, pokud se totiž trefí, připíše si na konto celkově už stou ligovou branku.

Trenér Steve Bruce moc velké problémy s absencemi nemá. Stoprocentně fit není jen obránce Erik Edman, který už ale začal vyklusávat, naopak vrací se Ryan Taylor.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.80 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester City - West Ham United  (neděle 17:00)
Kouč Hughes neodstartoval svou novou éru na lavičce Manchesteru City moc dobře. Po porážce od Aston Villy jej čeká nesnadný zápas s West Hamem United.

Citizens sezónu skutečně nezačali vůbec dobře a po utrápeném výkonu si odvezli prohru 2:4 z Villa Parku. Za posledních jedenáct let ovšem ještě nikdy neprohráli první dva zápasy sezóny. Určitě se o to budou snažit také letos. Jenže poslední utkání minulé sezóny i právě probíhajícího ročníku fanoušky moc optimismem nenaplnily. Když se poohlédneme do minulosti, zjistíme, že ztráta všech bodů s Villou byla už čtvrtá ligová porážka v řadě. V poháru UEFA navíc doma nečekaně podlehli dánskému Midtjyllandu. Na West Ham však umí. Už celkem v šesti vzájemných zápasech nepoznali porážku a k tomu ani jednou neinkasovali.

Hammers odstartovali sezónu mnohem lépe než Manchester. Už po deseti minutách vedli nad Wiganem 2:0 a utkání vyhráli. Londýnskému klubu ale starty do nové sezóny moc nejdou, proti City ovšem narukují s defenzivní taktikou. Rovných třináct zápasů nedokázali na hřišti soupeře udržet čisté konto, avšak nyní se zaměří především na to, aby zbytečně neinkasovali, tam je totiž jejich největší slabina.

Ani pro toto utkání se na straně Manchesteru nepodařil vyřešit problém s útočným obsazením. Mimo hru je totiž stále trojice Benjani, Vassell a Jo. K nim se navíc přidal také mladý Valerij Božinov. Pod disciplinárním trestem je stoper Richard Dunne. Toho ale může nahradit Vincent Kompamy, který do Anglie zamířil v průběhu týdne z německého Hamburku. West Ham věří, že se dokáži včas uzdravit Scott Parker a hlavně kanonýr Dean Ashton. Hrát ale jistě nebude Anton Ferdinand a Craig Bellamy.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Portsmouth FC - Manchester United  (pondělí 21:00)
Manchester United vstoupil do letošního ročníku pozvolna remízou s Newcastlem a v pondělí by se rád vyvaroval napodobení remízového startu z loňské sezony (tehdy skončily nerozhodně první dva zápasy). Soupeřem mu ovšem bude neoblíbený Portsmouth.

Portsmouth sice rád v minulosti trápil Red Devils, nicméně tento ročník započal snad nejhůře, jak mohl. Sic mu byl v zahajovacím duelu soupeřem londýnský gigant, Chelsea, prohra 0:4 je i tak obřím zklamáním. Na Fratton Parku jsou teď odhodláni takové zaváhání odčinit. Pro to ale budou muset značně zapracovat na střílení branek. Od Utakovy trefy 20. dubna do sítě Manchesteru City totiž fandové Pompeys neměli možnost zařvat si ono vzrušující "Gól!". Celkově to čekání trvá již 426 minut, pro lepší představu - sedm hodin a šest minut! Není tak divu, že už šestkrát po sobě v Premier League Portsmouth neslavil vítězství, přičemž hned pětkrát za tu dobu prohrál.

Útěchu alespoň mohou Pompeys hledat v blízké minulosti, lépe řečeno statistice vzájemných zápasů s Manchesterem. U zbylých "členských" klubů Big Four je to horší. Například loni, kdy Portsmouth sehrál své první zápasy s Chelsea, Arsenalem, Liverpoolem a ManU hned v úvodních šesti kolech sezony, tým z "Velké čtyřky" nikdy nepřemohl. Sám Manchester se ale může aspoň nepatrně klepat. Na Fratton Parku se představil v rámci Premier League pětkrát a hned třikrát odtud odjížděl s prázdnou, přičemž jen jedinkrát dokázal zvítězit v únoru 2006. Teď si luxus porážky můžou Rudí ďáblové dovolit jen stěží, neboť na ně v příštích dvou kolech čekají Liverpool s Chelsea.

Sir Alex Ferguson, zosobnění zkušenosti (potkávají se dva nejstarší manažeři v Premier League), ví, že na jeho svěřence v Portsmouthu nečeká nic lehkého. "Čeká nás těžké venkovní utkání. Na Fratton Parku to nikdy není snadné. Týmy se musí vždy připravit na podstoupení tuhé bitvy," varuje skotský veterán mezi manažery. Právě on naordinoval v minulých letech svému mužstvu dravou hru směrem vpřed a mimo jiné i díky tomu již 38 zápasů (tedy celé jedné sezony) jeho svěřenci nehráli bez branek. Zajímavé ale je, že na bezgólovou remízu má Manchester dosti čerstvou vzpomínku zrovna z nedávného utkání s Pompeys v rámci Community Shield. Tehdy Red Devils svého soka přemohli až na penalty.

Harry Redknapp vedl v Premier League před svou nynější štací u Portsmouthu West Ham a Southampton, a proto není divu, že má svého příštího soka pořádně zmapovaného. Na předzápasové tiskové konferenci dokonce předkládá konkrétní recept. "Potřebujeme na hřišti makat a pracovat tvrději jak oni – jedině tak můžete porazit Manchester," odtušil z několikaletého pozorování 61letý kouč a v dětství fanoušek Arsenalu.

Lodivodu domácího celku nebude pro pondělní utkání po ruce s největší pravděpodobností klíčový středopolař Niko Kranjčar, jenž se poranil při plnění reprezentačních povinností. Naopak akorát včas se stihl dát do kupy Lassana Diarra, který pro změnu přišel k úrazu během utkání prvního kola s Chelsea.

Na druhé straně barikády bude scházet Nani, který ještě jeden zápas nemůže odehrát kvůli karetnímu trestu. Chybět bude též Carrick, za nějž zřejmě zaskočí O’Shea, a dost možná i navrátilec z olympiády Anderson. V pořádku není ani Hargreaves, zato Tevez, jenž vynechal zahajovací duel s Newcastlem z rodinných důvodů, je již připraven. Na závěr je dobré vědět, že je na spadnutí jedno významné jubileum. Pokud totiž kapitán Reds Gary Neville naskočí do utkání od samého počátku, což se předpokládá, stane se tak již po 350. v Premier League.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.40 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Chelsea FC11004:03
2.Aston Villa11004:23
3.Bolton Wanderers11003:13
4.Blackburn Rovers11003:23
5.Hull City11002:13
Middlesbrough FC11002:13
West Ham United11002:13
8.Arsenal FC11001:03
Liverpool FC11001:03
10.Manchester United10101:11
Newcastle United10101:11
12.Everton FC10012:30
13.Tottenham Hotspur10011:20
Wigan Athletic10011:20
Fulham FC10011:20
16.West Bromwich Albion10010:10
Sunderland AFC10010:10
18.Manchester City10012:40
19.Stoke City10011:30
20.Portsmouth FC10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (118)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem zvědavý na zápas Tottenham:Sunderland

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten by mohl být zajímavý!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tipl bych,že WBA v tomto kole získá první body - a možná všechny tři...

Na Pool se nabízí očividná remíza,ale nějak mi připadá,že Lpool opět na konci vyhraje.. To je jejich specialita... Možná bych dal dvojku na poločas,přijde mi,že pool má pomalejší rozjezd a soupeř by toho mohli využít...

BB jsou silní i bez Bentleyho a tady by ty 3 body měli být jistotou... Navíc udrželi Santu a to jim dodá odvahu...

Sunderland bude na WHL kousat,ale spurs by to měli zvládnout a udržet body... Přece jen,posílili dobře a Ramos nechce následovat svého předchudce...

Mladíci z Arsenalu budou asi držet krok se špičkou a domů si odvezou 3 body...

Stokes se nedočkají bodu ani v druhém zápase,AV výrazně posílila a body si utéct nenechá

Reagovat
smazaný uživatel

sunderlandu věřím alespoň na bod, jinak plný souhlas jsem zvědavý, jak dlouho bude držet sorensen proti svýmu bývalýmu klubu nulu, ale doufám, že víc jak poločas to nebude stejně tak věřím, že to štěstí liverpool tentokrát už mít nebude a boro si něco odveze, mohlo by to být také první velké zaváhání někoho z big4, vůbec by mi to nevadilo (třeba také 0.1 v 90'+3' když se nastaví dvě minuty )

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka na boro v polčase Pošli to radšej na charitu, Vieš koľkokrát sa minulu sezonu stalo, žeby niekto na Anfielde vyhral polčas? Raz, a dokazal to uradujúci majster. Na boro si mal dávať minulé kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Je to můj názor... Pool má pomalejší rozjezd,jak v přípravě tak první kolo a boro může překvapit... Každopádně můj názor,sázet na to nebudu,jen taková myšlenka,že by to tak mohlo dopadnout jinak viz ta zajímavost niže o kurzech,jedinej tým,který má postih na kurz na poločas...

Reagovat
smazaný uživatel

Neberem Ti Tvoj názor, len sa snažím oponovať s tým, že síce je pravda že lfc má pomalý rozjazd, ale o to je menšia šanca že dá boro vôbec gola v prvom polčase. Lebo ono lfc to hrá naopak. Ono hrá polčas 0-0. Ten pomaly rozjazd sa prejavuje tym že hrajú totalneho "zandoura"

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím,argument,že loni poločas vyhrál jen MU se mi zdá divný... To je jako kdybych napsal,že Chelsea neprohraje,protože neprohrála předchozích 80 zápasů doma... Prostě myslím,že Boro půjde do vedení a Pool pak otočí,ale je to jen můj názor...

Reagovat
smazaný uživatel

Btw jinak taková malá zajímavost - kurz na výhru boro je 6.54 a na poločas 5.85... Jsem línej se koukat,ale asi je to jedinej zápas,kde je to takhle obráceně...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže znovu súboj na diaľku medzi spurs a lfc a znovu ide redakcia so svojimi tipmi proti názorom bookmakerov. Uvidíme, ale mam pocit, že sa bude znovu mýliť .

Reagovat
-PeCa_08-

lpool 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hra Liverpoolu doma a vonku je rozdielna,,,to isté sa dá povedať aj o Boro...Ten kto tipuje X alebo dokonca dvojku, zjavne pozerá premier league len z rýchliku....

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta nereálná není. Sice je pravda, co jsi napsal, ale teď je nová sezóna a pokud Boro naváže na první utkání a bude mít kousek toho štěstíčka, tak to remízou skončit může.

Reagovat
smazaný uživatel

Aarone, toto nie je fér. Pred prvým kolom tu boli veľké typy ako dostane boro na frak. Ajhľa, udiao sa prekvapko, a hned sa tu vyrojili alibisticke nazory, že to bola super hra bora a pokračuje sa s tym aj teraz, že je to odrazovy mostík k tomu aby potrápili aj lfc.

Zaujímavé je, že v prípade black cats, ktorí potrápili (ale aj tak prehrali) lfc sa v podobnom duchu neuvažuje a je nám tu prezentovaná zas jasná výhra spurs.

Boro by dnes potrebovalo plnú vlečku šťastia nie len kúsoček.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, z mých úst tohle není. Před zápase s Boro jsem čekal, že to bude těžký souboj, takže alibi si nevytvářím...A co se týče dneška, tak si myslím, že plichta může skončit jak na Anfielde, tak i na WHL....EPL je zrádná soutěž, takže se může stát mnoho věcí... a u Liverpoolu tipuju, že to budou mít proti kvalitní obraně Bora problémy...To je můj názor, tak snad zas na mě nebudeš bezdůvodně útočit ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Vôbec nie, ak si všimneš, tak som všetko písal v tretej osobe množného čísla (oni tak robili - nie ty osobne) a to z dovodu, že viem, že ty sa držíš vždy pri zemi a nemáš také prehlásenia. Čiže o žiadnom útočení z mojej strany voči Tebe nemôže byť reč. Práve naopak, kvitujem opatrnost skutočných fandov spurs a kritizujem tých čo spurs zaregistrovali skrz osoby bruca a vyjadrujú sa k tomu čomu pramálo rozumejú. A kritizujem tipy redakcie, v ktorých je viac zbožných prianí a emócií ako reality, štatistiky a faktov. Toto fakt nebolo o Tebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, špatně jsem si to vynaložil :) Tak tohle tento web není až tak "profesionální"...proto se divím, že spíš nechodíš na premierleague.cz, kde to sice vázne s diskusí, ale chtělo by to oživit :)...to samé platí o všech fandů anglického fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, som rád, že sme si to vyjasnili. Co sa týka pl, tak ide o to že kym ja sa niekde regnem tak to trva na pl samozrejme chodím, len som tam neni regnuty.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej menší OT:

Jsi přihlášenej v tipovačce? A jak na tom jsi?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, jsem...Ale první kolo jsem dopadl docela špatně..jsem až ve druhé stovce :)..bodů 8.2

Reagovat
smazaný uživatel

1. kolo je nezajímavý,já se hledal na konci a musel jsem až do první 50tky,sám jsem se divil... Po tomhle kole to bude zajímavější,celkem se těším...

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky, protože jsem dal jen 3 jednička...ale já jsem špatný tipér :)

Reagovat
smazaný uživatel

*jedničky

Reagovat
smazaný uživatel

Základ v tomhle je vytipovat si,kde může být bonus... Třeba já tam mám ted 3 nuly,protože kurz 1.35 je prostě k ničemu když můžu proti ostatním ztratit 4...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrá taktika, asi taky takhle budu sázet...zatím jsem to bral jen tak ze srandy, kolik tipů uhodnu :)...Ale konkurence je velká :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ono třeba ted tam mám nulu na spurs a pool... Ani jeden nemá jistou výhru a i kdyby to byla 2x jednička,ztratím tím vlastně kurz 2...

Reagovat
smazaný uživatel

prosim,jak se muzu prihlasit do tipovacky?

Reagovat
smazaný uživatel

Když sjedeš trochu dolů, tak tam máš tipovací soutěž, dáš registraci a máš to :)

Reagovat
smazaný uživatel

Dekuju

Reagovat
smazaný uživatel

so šťastím môže vyhrať aj Horná Lhota proti Brazilii,,,ale metafóry do futbalu neberiem) Bude to o dva góly....

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, kdyby to tak bylo. Ale taky bych se nedivil, kdyby Boro ubetonovalo plichtu

Reagovat
smazaný uživatel

Ak bude remíza, tak jedine z dôvodu zlej zostavy Rafu, ktorý to tam drbe od kedy tam prišiel....

Reagovat
smazaný uživatel

Právě proto tak tipuji :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo se to tu registroval? Stary, znamy Scouser

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool vyhraje, tipuju 3:1

Reagovat
-PeCa_08-

Reagovat
smazaný uživatel

zatím to tak nevypadá

Reagovat
smazaný uživatel

nakoniec 2-1

Reagovat
Tomanatura

Nepochopitelné

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápem jak to môžu furt len a len nakopávať na Torresa s Keanom, pozeral som len druhý polčas, ale tam nebola jediná kombinácia len nakopávanie pričom ten Huth z Boro ten to tam lahko zbieral ...

Reagovat
Tomanatura

Huth je vynikající stoper pro PL. To bude tou sestavenou jedenáctkou, Kuyt na křídle mě již nepřekvapí, ale Dossena byl hodně nevýrazný a Keane ve druhé půlce snad ani nehrál ne?

Reagovat
smazaný uživatel

WBA - Everton 2:1, Liv - Midd 2:0, New - Bolton 1:0, Stoke - AV 1:3, Black - Hull 2:1, Tott - Sund 2:0, Ful - Ars 0:1

Reagovat
Tomanatura

Tak to je hnus... Další důkaz nepochopitelného štěstí, které se lepí Liverpoolu na paty. Pro Boro je výsledek velmi krutý.

Reagovat
smazaný uživatel

Carra musí hrat pravého obrancu, Škrťo

Reagovat
Kiosek

Nj haluzacka vyhra Looserpoolu oba goly po nahodnejch odrazech.. HRUZA

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligentne kluby s nahodou pocitaju.

Reagovat
Tomanatura

Druhý zápas po sobě?

Reagovat
smazaný uživatel

Inteligentne kluby s nahodou pocitaju i v druhom zapase.

Reagovat
Tomanatura

Inteligentne kluby se netrápí s týmy středu tabulky.

Reagovat
smazaný uživatel

Střed tabulky? Co to meleš, dnes bylo druhé kolo a střed tabulky je pojem relativní a pokud to bereš podle toho , že byly ve středu tabulky v loňské sezoně, tak už radši nic nepiš ...

Reagovat
Tomanatura

A to si myslíč, že Boro má na na víc než střed tabulky???

Reagovat
Tomanatura

Boro i Sunderland jsou týmy středu tabulky, můžou se vyšvihnout, ale jsou brány jako týmy ze středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to mě rozesmálo, moc hezké

Reagovat
smazaný uživatel

Heh co jsem říkal

Live prohrávalo 0:1 a nakonec to otočili... A zase haluzácky

Reagovat
smazaný uživatel

No ty si hlavne vravel, že boro vyhrá prvý polčas . A pozdravujem redakciu, ktorá má v tomto momente skóre 1-5 Minisúboj spurs lfc zase s rovnakým výsledom

Reagovat
smazaný uživatel

Brzo jim to ale vyjde

Reagovat
Devil

Spurs by to mohlo vyjid pristi kolo s Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Jn,ale pak jsem psal,že prostě Live bude prohrávat a v závěru to haluzácky otočí... ale to je fuk...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak bude zajímavý,jak se poskládá záloha v tomto kole... Protože chybí Ballack i Essien,nedivil bych se 4-4-2 dneska prozměnu s Kalouem a Anelkou vepředu... Dneska se určitě budu koukat,ACM ani portsmouth jsem bohužel nestihl tak jsem natěšenej na zápas...

Reagovat
smazaný uživatel

nechci nic rikat, ale máte tam chybu v expres zprávách, trenér Newcastlu je Kevin Keegan....

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme...každý chybuje....

Reagovat
smazaný uživatel

a 12 milionu stacit nebude

Reagovat
smazaný uživatel

A kolik bys za něj chtěl? Přišel za 14 a tuhle sezonu nezahrál prakticky nic,ta cena odpovídá.. P.S. Malouda stejně neodejde a Robinho stejně nepřijde tak to nemá cenu řešit...

Reagovat
smazaný uživatel

na minulý kolo jsem byl pryč...hrála chelsea tak dobře nebo portsmouth tak blbě?nebo haluz?

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea hrála tak dobře

Reagovat
havrys99

Wigan Athletic - Chelsea FC 2:4 (Kapo,Palacios - Deco,Lampard,Anelka,Bosingwa)

Manchester City - West Ham United 0:2 (Ashton,Sears)

Portsmouth FC - Manchester United 1:1 (Defoe - Scholes)

To je fajn, Man City totálně bez útoku, 4 útočníci v pr...ty góla nemůžou dát, snad bude hrát aspoň Stturidge

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Uz aby zacala Primera division lebo pripecencami typu Rominho sa to tu len hemzi...

Nepochopim ako moze byt niekto tak dementny ze leze na forum ligy ktora sa mu nepaci a stale provokuje. Ja nemam rad PD je to nuda ale nechodim na fora a nepresviecam fandov PD o svojej nablblej pravde. Kazdemu sa paci nieco ine akurat niektori honibrci to asi nevedia pochopit. Rominho najdi si frajerku, mozno sa ukludnis lebo zatial si jednoznacne najvacsi looser na tomto fore. A nemozem si pomoct ale fanusikovia Barcelony sa mi celkovo zdaju nablbli nuz asi sem chodia len ti pripeceni

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

On neunese fakt,ze PL je nejlepsi,tak se musi nejakym zpusobem ulevit.

Reagovat
smazaný uživatel

I to bolo dobre.

Reagovat
Devil

Ze jo?Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady s tebou musím souhlasit,jenže stejní volové se najdou na obou stranách barikády a provokujou...

Reagovat
fantomas

Třeba já.

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba...

Reagovat
fantomas

Zase bych to tak nedramatizoval. Je jasné, že když se mu líbí PD proti PL bude mít hodně argumentů a daleko více než pro. Já mu jeho názor neberu, ale nesouhlasim, na druhou stranu všechno je subjektivní...i to, co si napsal ty ted, a je třeba to respektovat holt. Něco jiného je, když tu někdo napíše "Arsenal smrdí" apod, tam to odsoudit asi lze, ale rominho se na tomhle foru pohybuje už hodně dlouho, takže bych mu do dementu nenadaval.

Reagovat
Devil

Ta posledni tvoje veta je celkem hloupa!

Reagovat
fantomas

Jo jasny, ale já tim chtěl říct, že už sem tu od něj zaregistroval dost chytrých poznámek. Prostě neni třeba mu za toto nadávat, i když mi taky štve, že jen tak přijde a řekne "no dneska ten den v PL bez tempa"...to je opravdu zcestné.

Reagovat
Devil

Reagovat
fantomas

Jinak zejtra...bude to remíza, Devile, a budem furt před váma.

Reagovat
Devil

I to se muze stat,ale moc tomu never!

Reagovat
smazaný uživatel

Proste vas stve, ze nemam k Premier League taky obdiv a snazim sa dodatocne vyvraciat nazor tym, kto tu bez vahania nabehol do diskusie, vyhlasil Premier League najlepsou ligou sveta a basnil o vysokom tempe.

Kazdopadne moj prispevok bol o futbale, nez sa do toho zacal pliest niekto iny. Shevchenka tu vidim skor histericky komentovat autorov prispevkov. O futbale som z jeho strany moc nepochotil, i ked nemam taky prehlad.

Reagovat
fantomas

1) Jak by nám mohlo vadit, že zrovna ty, fanda Barcy, neobdivuješ PL?

2) Tempo tam vysoké je a to neoddiskutovatelně.

3) Premier League nej na světě? O názoru. Je mi šumák, že ty ho nesdílíš.

Reagovat
smazaný uživatel

1.) Presne tak, ako to predvadzate v diskusiach so mnou na tuto temu.

2.) Uz som hore napisal, hold mame asi odlisne naroky. Ked si to porovnam s LA Ligou, tak rozhodne v Premier League vyssie tempo nevidim, naopak. Tempo ale pre mna nie je rychlost, ktorou sa lopta dostane z jednej strany ihriska na druhu, k tomu staci jeden nakop, ale skor rychlost, ktorou hrac musi reagovat v jednotlivych hernych situaciach.

Ono ten vseobecne pretlacovany "fakt", ze sa v Premier League nebetoni, ze kazdy tim hra na vitazstvo, ma tiez isty vplyv. V La Lige sa totiz betoni -> hraci supera zuzuju a skracuju "ihrisko" -> menej priestoru medzi nimi -> menej priestoru pre hraca supera -> potreba rychlejsej reakcie -> preco si hraci prevereni La Ligou tak dobri v rychlej kombinacii na jeden dotyk ? (nie je i to jeden z dovodov ?)

3. Ano, je to o nazore.Ja som napisal svoj a slusne som dodatocne reagoval na tie predchadzajuce nazory o vysokom tempe. Ako reagoval Shevchenko ? Alebo ostatni...

Reagovat
fantomas

Jednotku sem nepochopil.

A ve dvojce si nemužu pomoct, ale ta tvá charakteristika mi přímo sedí i na Premier League. O nárocích to neni. Každé kolo už minimálně tři roky vídám tak tři zápasy, jen občas vynechám, a když se nebylo na co dívat, tak alespon hráči dřeli, lítali po hřišti apod.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tempo zapasu Live vs. Boro si oznacil ak sa nemylim za tiez znacne, tak na tom sa proste nezhodneme.

Reagovat
fantomas

Už vim, v čem je kámen urazu. Uplně jsem si asi dobře nevyložil pojem tempo hry tak, jak ho myslíš ty. Ty máš evidentně na mysli tempo přihrávek, jak rychle si hráči podávají balon a to já ani tak uplně nemyslel. Mně šlo spíš o dynamičnost, nasazení, výbušnost hráčů v PL, které se mi zdá daleko větší než těch v PD. Po ztrátě balonu se obvykle v Premier League hned hráči starají o to, aby ho ihned získali zpět do svého držení.

Reagovat
smazaný uživatel

Opakujem, tempo hry je pre mna rychlostou, ktorou musi hrac reagovat v jednotlivych hernych situaciach. Ci je to reakcia prhravkou, hlavickov, atd. uz nie je tak podstatne.

"ho ihned získali zpět do svého držení"...tak to tempo rozhodne pre mna nie je. To je skor o taktike, niekto vytvara timovy blok az na vlastnej 16ky, iny sa honi na tej superovej.

Reagovat
fantomas

Nasazení a dynamika je větší v PL, tim bych to zhruba uzavřel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani s tym nesuhlasim.

Reagovat
fantomas

Dynamika? Nenech se vysmát...ale dobrá, už toho nechám.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak cital som jeden clanok, podla ktoreho suhrnny pocet kilometrov nabehanych hracmi La Ligy priemerne v jednom zapase je vyssi ako v Premier League. Ten clanok uz bohuzial nenajdem, takze mi nemusis verit.

Reagovat
fantomas

A dynamika snad souvisí s výši naběhaných kilometrů?

Reagovat
smazaný uživatel

A co slovom dynamika myslis ty ?

Ked sa to zoberie fyzikalne, vies aky je rozdiel medzi kinematikou a dynamikou ?

Reagovat
fantomas

Víceméně tušim, ale od školy mám ted pauzu, tak mi ji prosim tě nech užít dosyta. Dynamikou myslim neustálý pohyb celého mančaftu a po ztrátě míče nejen plošné napadání, ale ta snaha hráčů vzít míč. Když se podíváš na hřiště týmu PL, nevidiš jediného hráče co by stál.

Reagovat
smazaný uživatel

"neustálý pohyb celého mančaftu"...tak v La Lige podla toho clanku nabehaju viac. Asi maju k tomi neustalemu pohybu blizsie.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak 22. minuta dnesneho zapasu Chelsea...vsetci zaloznici stoja.

Reagovat
fantomas

A kope se roh ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Ee.

Inak ako nato pozeram, tak nebude len 22. minuta.

Reagovat
fantomas

Ale kušuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Chelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa uz niekolkokrat vyjadril ze kolko ludi tolko chuti teda kazdemu sa paci na futbale nieco ine. U mna je to futbal v PL, PD moc nemusim pretoze sa mi to zda nudne, casto prispate. A to ze sa tebe nepaci PL a mas radsej PD ti nevycitam. Vycitam ti to ako sa spravas, chodis na PL fora aj ked sa ti ta liga nepaci (stavim sa ze pozeras tak 3 zapasy do roka) s jedinym zamerom - provokovat. A to je inteligencia na urovni Chelsea 4ever fans ktori to sem chodia rozvirit.

Vies co si myslim? Ze to niesme my ktori nevedia uniest ze ze nemas k Premier League taky obdiv ale si to ty ktory si tu musi stale riesit komplexy z toho ze ju vacsina ludi povazuje za kvalitnejsiu a lepsiu ako PD (casto oznacenie najlepsia liga sveta). A preto sem chodis a stale nas presviedcas o svojej pravde aj ked ti ju nikto nikdy zrat nebude pretoze sam vies ze su to kydy. Nuz ale topiaci sa stebla chyta. Kludne si pozeraj PD a na PL zabudni ked sa ti to nepaci, ale tie komplexy menejcennosti si strc niekam inam

Reagovat
fantomas

Vicemene i tak to vidim ja.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt, nestojis mi zato.

Reagovat
smazaný uživatel

To je snad jedno ako dlho je na tomto fore, proste ked sa niekto prave teraz chova ako dement ale nechoval s tak v minulosti neznamena ze sa z neho nestal dement

Reagovat
madridcan

"Zatímco Arsenalu se dlouhodobě daří proti Fulhamu, Chelsea něco podobného zažívá s Wiganem."

Reagovat
fantomas

Ano, ani včerejší prohra na tom nic nemění.

Reagovat
smazaný uživatel

Decoooo

Reagovat
fantomas

100. Pro zlepšení hry Arsenalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
madridcan

krasa Deco

Reagovat
smazaný uživatel

Deco - 2 zápasy = 2 góly + 1 asistence ...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes musi manchester aspon remizovat

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidim na tu plichtu, ale abych si na něco v tomhle zápase vsadil to ne

Jinak Manchester pak hraje s LFC a CFC tak to bude mazec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele