27. kolo
24.05.2020 15:30 CET
0 : 5
(0:3)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Werner a spol. totálně rozcupovali Mainz

V dalším utkání 27. kola Bundesligy přivítal Mainz na svém stadionu RB Lipsko. Hosté si z Opel Areny udělali střelnici a uštědřili hráčům Mainzu ostudnou domácí porážku. Při chuti byl zejména Werner, jenž se na vysoké výhře svého týmu podílel hattrickem.

Zmíněný elitní kanonýr saského klubu otevřel svůj gólový účet už v 11. minutě, když uklidil přízemní centr Laimera z pravé strany k zadní tyči brány domácích - 0:1. Ve 23. minutě byl rozdíl mezi oběma týmy už dvougólový. Sabitzer nacentroval zprava před bránu přímo na hlavu Poulsena, jenž ve výskoku tvrdou hlavičkou se štěstím překonal Müllera - 0:2.

O deset minut později mohl mít dánský útočník na kontě druhý gól, tentokrát však svou šanci po dalším centru od pravé postranní čáry trestuhodně zahodil. To ho ovšem nemuselo dlouho mrzet, protože po pouhých třech minutých své zaváhání napravil asistencí u branky Sabitzera, který ranou do šibenice zakončil sérii několika střeleckých pokusů v pokutovém území Mainzu - 0:3.

Ve zbytku poločasu už si žádný z týmů další šanci nepřipravil, o přestávce tak trval stav 0:3.

Hostům stačili tři minuty druhého poločasu k dalšímu navýšení skóre. Kampl se po narážečce dostal do vápna soupeře a předložil Wernerovi míč před prázdnou branku jako na stříbrném podnose - 0:4.

V 62. minutě se ze vstřeleného gólu radoval Kampl, nakonec mu však nebyl uznán pro ofsajd Poulsena, který v době kopu přebíhal před Müllerem a znemožnil mu zasáhnout. O dvě minuty později se do první výraznější šance dostali také domácí, konkrétně to byl Barreiro, jenž hlavičkoval těsně nad branku Gulásciho.

Čtvrt hodiny před koncem se hráči Lipska svého pátého gólu přece jen dočkali. Poulsen našel rychlou rozehrávkou dlouhým míčem za obranu nabíhajícího Wernera, jenž lehkým dotekem zavěsil těsně k levé tyči a dovršil tak hattrick - 0:5.

Poslední slovo si vzal domácí Mateta, když se snažil patou zakončit centr Caricola, branku Gulácsiho však netrefil. Mainz tak prohrál doma s Lipskem vysoko 0:5.

Domácím po této vysoké prohře patří patnáctá ligová příčka. Lipsko nadále nahání vedoucí tandem Bayern - Dortmund, nyní se ztrátou tří bodů na druhý jmenovaný celek.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
Fikus19

Tip 2

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele