33. kolo
11.05.2024 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Benjamin Šeško (© AFP)

Brémy si zkomplikovaly boj o Evropu. Lipsko protáhlo působivou sérii díky Šeškovi

Lipsko remizovalo ve 33. kole Bundesligy s Brémami 1:1. Aktivnější hosté se dočkali odměny v podobě vedoucí branky ve 35. minutě, kdy si centrovaný balon nešťastně do vlastní sítě srazil talentovaný štítový záložník Nicolas Seiwald, který do Lipska přišel před touto sezonou z partnerského Salcburku. Die Roten Bullen však zelenobílým nepodlehli, poněvadž po změně stran se o vyrovnávací trefu postaral supertalent Benjamin Šeško, jehož trefa znamenala už 10. neprohru proti Werderu v řadě. Jiří Pavlenka sledoval utkání pouze z lavičky náhradníků.

Fotbalisté Lipska se nacházeli ve skvělém rozpoložení, neboť si díky devítizápasové ligové sérii bez porážky zajistili postup do příštího ročníku Ligy mistrů. Dobré výkony předváděly v posledních týdnech i Brémy, které po sedmi ztrátách po sobě zabraly a z předešlých tří utkání ani jednou neprohrály. Werder se už mohl spolehnout na Jiřího Pavlenku, který však po zranění začínal pouze mezi náhradníky.

Aktivněji vstoupili do zápasu právě Die Werderaner, precizní výkon defenzivy Die Roten Bullen spolu s ledově klidným Peterem Gulácsim nicméně žádné horké chvilky pro publikum v Red Bull Areně v první půlhodině nedopustil.

Ve 35. minutě se dosavadní absolutní ofenzivní nemohoucnost favorita podařilo hostujícímu týmu přetavit ve vedoucí branku, když si centr Miloše Veljkoviče nešťastnou hlavičkou srazil do vlastní sítě rakouský záložník Seiwald. Býci se probrali až v samém závěru poločasu, kdy nejprve Yussuf Poulsen nastřelil hlavu brankáře Werderu a následně Lois Openda nůžkami přestřelil.

Vyrovnání měli domácí fotbalisté na dosah také krátce po změně stran, hlavičku Christopha Baumgartnera ovšem senzačně vyrazil Michael Zetterer. Výkonnostní progres přinesl týmu z východu Německa gólové ovoce v 61. minutě. Slovinský talent Šeško se dokázal ukázkově uvolnit a po chytrém přiťuknutí z dílny Mohameda Simakana dokázal suverénně rozvlnit síť.

O čtyři minuty později mohl Slovinec dokonat obrat, jeho dorážka po dalším pohledném zákroku Zetterera však skončila pouze na blokujícím hráči soupeře. Také v závěru utkání byli vítězné brance blíže domácí, opravdu gólovou příležitost si nicméně vypracovat nedokázali.

Favorizované Lipsko tak opět neprohrálo a urvalo alespoň bod. Obě mužstva odehrají poslední zápas ročníku 18. května. Býci změří síly s Frankfurtem, Brémy se utkají s Bochumí.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele