33. kolo
11.05.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Gladbach se další remízou s Frankfurtem připravil o pojistku ligové záchrany

Mönchengladbach remizoval ve 33. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Frankfurtem 1:1. Brzké vedení zajistil domácím jejich nejproduktivnější hráč Robin Hack, pro něhož to byla 10. ligová trefa v sezoně. Náskok Hříbatům ovšem dlouho nevydržel, poněvadž před přestávkou srovnal Junior Dina Ebimbe. Opět se tak naplnila gólová kvóta vzájemných zápasů, když v předchozích 12 bundesligových střetnutích vždy padly alespoň dvě branky. Gladbach si navíc po třetí dělbě bodů za sebou stále nezajistil záchranu a nadále mu hrozí baráž. Nic na tom nezměnil ani střídající Tomáš Čvančara.

Hráči Borussie se určitě nezlobili na to, že do konce sezony zbývala jen dvě kola, neboť za celý ročník dokázali jen sedmkrát zvítězit. Mnohem lépe na tom byl Frankfurt, jenž se i přes dvě poslední porážky stále držel na šesté příčce zajišťující Evropskou ligu. Do karet mu hrál i fakt, že s Gladbachem neprohrál pět soutěžních utkání v řadě.

Domácí se ovšem vzájemné bilanci vzepřeli už v deváté minutě, kdy po skvělé průnikové akci Joea Scallyho zakončoval po zemi k levé tyči Hack. Borussia mohla navýšit vedení po rohovém kopu, to by ale nesměl Dina Ebimbe na zadní tyči hlavičkovat mimo. Francouzský záložník se tak dočkal odměny až po půlhodině hry, kdy dravým ziskem balonu odstartoval akci, kterou nakonec sám zakončil přízemní ranou.

Profesorsky vedený druhý poločas dlouho nepřinášel gólové příležitosti. Ofenzivu domácích tak zkusil kouč Gerard Seoane oživit příchodem Čvančary. Hříbata se ovšem za přítomnosti českého mladíka spíše odebrala k obranným povinnostem, jelikož soupeř nebezpečně hrozil centrovanými balony. Z nich už ale rozhodující zásah nevytěžili.

Frankfurt tak na hřišti Gladbachu získal jen bod. Oba týmy odehrají poslední zápas sezony 18. května. Hříbata změří síly se Stuttgartem, Orli vyzvou Lipsko.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele