33. kolo
11.05.2024 18:30 CET
3 : 0
(3:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Jae-sung Lee (© AFP)

Dortmund rychle vystřízlivěl z finálové euforie. Debakl v Mohuči odšpuntoval Barreiro

Fotbalisté Mohuče zvítězili ve 33. kole Bundesligy nad Dortmundem 3:0. Stále ještě oslavující hráči BVB dostali bleskovou ledovou sprchu, když už po 23 minutách prohrávali v Mewa Areně o tři branky. Prorotovanou sestavu čerstvého finalisty milionářské soutěže napřed zaskočil Leandro Barreiro, na něhož po minele Alexandera Meyera navázal Jae-Sung Lee, jenž zanedlouho přidal i další branku. Die Schwarzgelben tak odmítli možnost soupeři oplatit srdcervoucí remízu ze závěru minulé sezony, která je připravila o titul.

Mohuč bodovala sedmkrát v řadě a výrazně se přiblížila nesestupovým pozicím. Ve svém úprku ze záchranářských patálií chtěla pokračovat v duelu s Borussií, která měla svou pozici v Bundeslize prakticky jistou. Dortmund však byl nabitý obrovskou euforií z postupu do finále Ligy mistrů a poslední zápasy v německé nejvyšší soutěže mohl považovat jako dobrou průpravu na vrchol sezony.

Úvod střetnutí však zastihl v lepším rozpoložení Karnevalsverein. Přímý kop z hranice šestnáctky z kopačky Anthonyho Caciho skončil ještě varováním v podobě břevna. Ve 12. minutě naložil s rozehrávkou laxně Mateu Morey Bauzá, toho využil Nadiem Amiri, jenž milimetrovou kolmicí vysunul Silvana Widmera, a ten připravil gólovou asistenci pro Barreira. V přehlídce individuálních chyb následně pokračoval také brankář Meyer, jemuž přihrávku do křídla vystihl Lee, který posléze zakončil do odkryté sítě. O chvíli později předvedli domácí rychlou kombinací na pravé straně. Do vápna se prosmýkl Barreiro, předložil míč Leeovi a tomu již stačilo nastavit nohu a doklepnout jej za záda bezmocného Meyera.

Herní projev BVB oživilo až trojnásobné poločasové střídání. Výsledkem toho bylo také aktivnější napadání Iana Maatsena, které vedlo ke gólu Youssoufy Moukoka. Pomezní však odhalil těsný ofsajd německého teenagera, a trefa tak nemohla být uznána. Po odehrané hodině si na nákop z hloubi pole z dílny Juliana Brandta naběhl Marco Reus a chybělo jen pár centimetrů, aby špičkou kopačky tečoval balon mezi tři tyče.

Dortmund tak po úspěchu v Paříži překvapivě padl s Mohučí. Poslední kolo BVB odehraje 18. května proti Darmstadtu, Die Nullfünfer se ve stejný den utkají s Wolfsburgem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele